Sunday, November 4, 2018

Hidangan Shell Out Paling Best Di Shah Alam - Ombak Kitchen

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kepada mereka yang menyukai hidangan shell out, aku pasti korang tak nak terlepas daripada mencuba menu-menu shell out di Ombak Kitchen. Kenapa ? Jom ikuti butirannya.


Saturday, November 3, 2018

Menangi Tiket Berbulan Madu Ke Santorini Greece di TCE Wedding Expo 2018 Anjuran Dorsett Dan Silka Hotels

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Santorini merupakan destinasi bulan madu paling terkenal. Ia merupakan pilihan paling popular pasangan-pasangan mempelai yang baru sahaja mendirikan rumahtangga. Adakah anda juga menginginkan bulan madu di Santorini, Greece ? Inilah peluang anda untuk menjadikan ia kenyataan. Jom ikuti butirannya !


Friday, November 2, 2018

Ulangtahun ke-12 Tony Roma's Memperkenalkan 3 Menu Baharu

Assalamualaikum dan salam sejahtera

30 Oktober yang lalu, aku berkesempatan bersama-sama dengan penggiat media yang lain meraikan ulangtahun ke-12 Tony Roma's cawangan Sunway Pyramid. Bersempena dengan ulangtahun ini, Tony Roma's Malaysia memperkenalkan beberapa menu baharu. Jom ikuti butirannya !


Thursday, November 1, 2018

Potatoes USA Membekalkan Lebih Tenaga Untuk Jalani Kehidupan Yang Aktif

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Adakah anda seorang yang aktif bersukan ? Kalau ya, kita geng ! Aku juga aktif bersukan dan sering kali turut serta dalam acara larian. Baru-baru ini aku telah menyertai acara marathon sejauh 5km. Dan amat penting sekali untuk aku makan makanan yang membekalkan tenaga sebelum memulakan aktiviti sukan.


Tuesday, October 30, 2018

20 Unit Terakhir Rumah Teres 2 Tingkat Di Taman Salak Lestari, Sepang

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan melawat tapak satu projek perumahan di kawasan Sepang untuk mendengar sendiri perincian mengenai projek perumahan ini. Projek perumahan ini diberi nama Taman Salak Lestari. Projek ini sudah 80% siap dan hanya berbaki 20 unit sahaja yang tinggal untuk dimiliki. Jom ikuti butirannya !


Sunday, October 28, 2018

Hilangkan Parut Chicken Pox Untuk Orang Dewasa

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Dah lama aku nak kongsikan pasal pengalaman aku kena chicken pox di usia dewasa ini. Ramai kata, demam campak nie biasanya kena waktu kecil je. Jarang jumpa yang kena masa umur dewasa. Tapi sejak kebelakangan ini, ramai pulak yang kena chicken pox pada usia dewasa. Pelik, tapi itulah yang berlaku. Dan katanya, chicken pox nie memang penyakit "wajib" kena setiap individu. Sekali seumur hidup. Tapi masalahnya, ini kali kedua aku kena chicken pox tau !

Ibu chicken pox. Bintik pertama muncul dan yang paling besar. Sampai sekarang meninggalkan lobang. Sedih !

Thursday, October 25, 2018

CANNIS App Is The Upcoming Greatest Star In Nasdaq, US

Assalamualaikum and hey everyone !

Do you guys still remember about Cannis app that i have updated before ? If you don't, you might want to read about that here : Official Launch of Cannis App. Yeah, it was launched two months ago and today, they have more than one hundred thousand of users. Awesome isn't ?


Sunday, October 21, 2018

Membeli-Belah Di Lulu Hypermarket Melayakkan Pengunjung Memenangi Hadiah Lumayan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan singgah di Lulu Hypermarket yang terletak di Capital Square Jalan Munsyi Abdullah Kuala Lumpur yang bersebelahan dengan Wisma Jakel KL. Ini merupakan kunjungan pertama aku dan sungguh, aku sangat seronok membeli-belah di sini. Macam-macam ada !


Friday, October 19, 2018

Pengalaman Mendaki Gunung Angsi Bersama Kaum-kaum Ibu

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Beberapa minggu lalu, aku dan kaum-kaum ibu telah pergi mendaki ke Gunung Angsi yang terletak di Negeri Sembilan. Aku pon tak tahu hantu apa yang merasuk aku bila aku mengatakan "yes" kepada ajakan ibu aku nie. Yes, dialah yang ajak aku untuk turut serta ekspedisi mendaki Gunung Angsi nie.


Keseronokkan Bangi Wonderland. Seronok Ke ?

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bulan lepas aku pergi ke Bangi Wonderland. Baru hari nie sempat nak cerita pengalaman bersuka-ria di sana. Bangi Wonderland nie baru je dibuka kepada umum tahun lalu dan aku percaya, korang pon pasti tahu akan kewujudan tempat nie sebab pernah tular di sosial media suatu masa dahulu sebelum dibuka.


Sunday, October 14, 2018

The Square, Jaya One Petaling Jaya Bakal Dibuka Semula Kepada Umum Disember 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bina Tetap Tiara Sdn Bhd, anak syarikat pemaju Jaya One di Seksyen 13, Petaling Jaya, bakal mewujudkan satu ruang mesra haiwan kesayangan. Ini merupakan satu langkah berani yang diambil oleh mereka kerana belum ada lagi pemaju mewujudkan kawasan mesra haiwan peliharaan di Malaysia. Ikuti butirannya !

Sempat meneroka bangunan The Square yang masih lagi dalam pembinaan

Saturday, October 13, 2018

Pakej Perkahwinan Eksklusif Kerjasama Katering Enak Rasa & Hype Motorsports Hotel KL

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sejak kebelakangan ini, aku memang suka survey pakej-pakej perkahwinan dari caterer-caterer dan hotel-hotel yang berbeza. Nak kahwinkah aku ? Jawapannya, kenalah ikuti butirannya πŸ™ˆ


Friday, October 12, 2018

Kisah Dongeng Moomoo Menentang Cruella Cowcow La

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Ini merupakan kisah dongeng bagaimana Moomoo menentang kekejaman Cruella Cowcow La. Kisah dongeng ini tiada kena-mengena dengan mereka yang masih hidup atau yang sudah meninggal dunia. Ikuti kisahnya !


Thursday, October 11, 2018

Penjenamaan Semula FLEUR Kepada FLERR & Pelancaran Wangian Kereta Le'Clipse

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan menghadiri pelancaran penjenamaan semula jenama FLEUR kepada FLERR. Memang meriah betul majlis nie. Jom ikuti butirannya !


Tuesday, October 9, 2018

Jom Berzakat Melalui Portal PPZ-MAIWP

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pusat Pungutan Zakat-MAIWP (PPZ-MAIWP) melancarkan satu kempen khas bagi pembayaran zakat melalui Portal PPZ-MAIWP iaitu Jom Berzakat @ zakat.com.my yang berlangsung mulai 1 Ogos hingga 31 Oktober 2018. Kempen ini berlangsung selama 3 bulan. Nak tahu macam mana ? Ikuti butirannya.


Sunday, October 7, 2018

Tempat Makan Best Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Cyberjaya sebuah bandar yang sedang meningkat naik dan populasinya dipelopori oleh foreigner-foreigner dari pelbagai buah negara. Jadi pemilihan makanan di sekitar sini kebanyakkannya bercitarasakan antarabangsa. Susah nak nampak atau jumpa restoran hidangan masakan melayu di sekitar Cyberjaya. Tapi kini tidak lagi, ada satu restoran istimewa di Cyberjaya untuk korang yang menginginkan hidangan tempatan. Ikuti butirannya !


Sayangi Gusi Dan Gigi Anda Dengan Menggunakan Systema Advance Anti-Plak

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Penyakit gusi telah mengatasi kaviti sebagai faktor utama kehilangan gigi dalam kalangan dewasa. Oleh itu, kita dinasihatkan menjaga kesihatan gusi. Baru-baru ini aku berkesempatan menghadiri pelancaran rangkaian terbaru ubat gigi Systema Advance di Paradigm Mall.


Friday, October 5, 2018

Philips Viva Collection Airfryer XXL Kini Di Pasaran

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Semalam, aku berkesempatan menghadiri sesi pelancaran airfryer keluaran terbaru daripada Philips. Airfryer yang terbaru ini lebih besar, lebih sihat dan lebih baik berbanding keluaran airfryer sebelum ini. Jom tengok apa yang bagus sangat airfryer keluaran terbaru Philips nie.


Thursday, October 4, 2018

Harga Tiket Nights Of Fright 6 Sunway Lagoon

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan pergi ke Nights Of Fright 6 (NOF) di Sunway Lagoon. NOF merupakan acara tahunan yang diadakan di Sunway Lagoon pada setiap bulan Oktober. Nak tahu kenapa pilih bulan Oktober ? Aku pasti kebanyakkan rakyat Malaysia terutama sekali kaum Melayu, belum cakna akan hal ini. Bulan Oktober ialah bulan sambutan hari Halloween.


Monday, October 1, 2018

Agrobazaar Malaysia KLIA2 Tempat Lepak Santai Yang Menjual Pelbagai Produk Keluaran Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kuala Lumpur International Airport 2 (KLIA2) sudah cukup sinonim buat para pelancong yang menggunakan khidmat penerbangan tambah murah Air Asia. Selain sebagai sebuah lapangan terbang, KLIA2 juga menawarkan pelbagai keseronokan buat pengunjungnya. Terdapat pelbagai kedai-kedai pakaian, restoran-restoran dan macam-macam lagi. Pokoknya, KLIA2 serba-serbi sangat lengkap. Nahhh, kalau KLIA2 sudah cukup sinonim dengan korang, pasti korang tahu Agrobazaar Malaysia yang terletak di KLIA2 nie.


Sunday, September 30, 2018

Indobowl - Pelbagai Hidangan Yang Enak Menggunakan Mee Segera Indomie

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada minggu lalu, aku dan beberapa rakan blogger singgah ke Indobowl untuk menikmati makanan tengahari. Ini merupakan pertama kali aku mencuba menu-menu di sini. Secara umumnya, aku sangat menyukai menu-menu yang disajikan di sini. Jom ikuti butirannya !


Saturday, September 29, 2018

Makan Makanan Minang Asli Di Natrabu Xpress Putrajaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan mencuba sendiri makanan asli orang minang di Putrajaya. Ya, Putrajaya. Korang tak salah baca dan aku tak salah taip. Sungguh korang boleh menikmati makanan asli minang di Putrajaya.


Saturday, September 22, 2018

Cukup Lengkap & Berpatutan Pakej Sanding Wedding Studio di Summit Hotel USJ

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku menghadiri satu lagi majlis pratonton perkahwinan Wedding Studio Sdn Bhd di Summit Hotel USJ. Ya, kali ini Wedding Studio bekerjasama dengan Summit Hotel USJ pula sebagai salah sebuah lokasi majlis perkahwinan untuk pelanggan-pelanggannya yang mengambil pakej perkahwinan daripada mereka.


Wednesday, September 19, 2018

Pengalaman Menyertai 2nd National Churros Eating Championship by Street Churros

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Seperti semua sudah sedia maklum, aku telah menyertai satu pertandingan yang diadakan oleh Street Churros. Jadi entry kali ini, aku nak menceritakan pengalaman sepanjang menyertai pertandingan tersebut.


Monday, September 17, 2018

Restoran Makanan Korea Yang Best & Berpatutan Hanya Di YOOGANE

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru nie Girls Generation buat comeback, terus tekak feeling rasa nak makan makanan Korea. Tiberrr ! Jadi, aku berkunjung ke salah sebuah restoran yang menawarkan makanan Korea di One Utama, Kuala Lumpur. Nama restoran tersebut ialah Yoogane.


MMSOS - Aplikasi Kecemasan Untuk Keselamatan Anda

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku diperkenalkan dengan satu aplikasi yang bernama MMSOS. Pada pengamatan aku, ia merupakan satu aplikasi yang sangat bagus. Aku seorang yang sangat tak suka serabutkan handphone dengan aplikasi-aplikasi tidak penting dan kurang manfaat, jadi aku sangat memilih dalam memuat turun sesuatu aplikasi di apps store. Hatta satu aplikasi game pon tiada dalam telefon pintar aku. Tapi aplikasi MMSOS ini aku kira sebagai aplikasi WAJIB ada pada setiap telefon pintar di Malaysia nie.


Friday, September 14, 2018

Menjelajah Klang Bandar DiRaja Bersama Tourism Selangor

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sebagai seorang yang lahir, membesar dan tinggal di Selangor, sudah pastinya aku sangat bangga menjadi warga selangor. Tapi sayang, pada usia yang sudah menjangkau 25 tahun, tahun ini, ada lagi beberapa tempat yang aku tak pergi dan cakna lagi. Jadi, baru-baru ini aku berkesempatan mengikuti fam trip yang dianjurkan oleh Tourism Selangor dengan kerjasama KTM Holidays untuk jelajah Klang Bandar Di Raja.


Wednesday, September 12, 2018

Kekal Aktif & Lincah Bersama Anlene

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan untuk turut serta menyahut kempen Anlene supaya kekal cergas dan aktif. Untuk kekal aktif dan cergas, mestilah kita perlukan tulang yang kuat dan tenaga yang tinggi. Betul tak ? Sebab tu kita dinasihatkan untuk sentiasa minum susu Anlene setiap hari.


Tuesday, September 11, 2018

BioXcellent Colla White Diamond Makanan Tambahan Untuk Kulit Wajah Yang Cantik

Assalamualaikum dan salam sejahtera

BioXcellent Colla W.Diamond | Setiap manusia mendambakan kulit wajah yang cantik, cerah dan bebas daripada jerawat. Walaupun definisi kecantikan sangat subjektif tapi kebanyakkan kita semua melihat kecantikan itu berdasarkan kulit yang cerah dan bebas cela.

Monday, September 10, 2018

Unit Kediaman DK Impian @ Damansara West Memenuhi Keperluan Segenap Dimensi

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bila umur semakin meningkat, aku dah kena mula fikir untuk beli hartanah. Sebabnya, nilai hartanah semakin lama semakin meningkat. Ia tidak seperti harga sebuah kereta, yang mana semakin lama semakin menurun. Sebab itu orang kata, pelaburan hartanah adalah satu pelaburan yang bijak.


Friday, September 7, 2018

AQINA, Pengeluar Ayam Kampung Organik Pertama Di Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada 4 September yang lalu, aku telah menghadiri satu event pelancaran memperkenalkan ayam kampung organik daripada AQINA group. Ayam kampung organik ini terbukti mempunyai isi yang lebih padat, sihat dan mempunyai peratusan lemak yang lebih rendah berbanding ayam konvensional yang lain.


Thursday, September 6, 2018

PROTON - Ace The Space Challenge

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada bulan July yang lalu, aku telah menyertai satu cabaran yang dianjurkan oleh Proton Malaysia, iaitu cabaran memuatkan seramai manusia dalam satu kereta Proton Ertiga. Proton menjelajah satu Malaysia untuk mencari pasukan yang dapat menyumbat seberapa ramai orang dalam satu kereta Ertiga.


Wednesday, September 5, 2018

H Garden Cafe - Konsep Makan di Dalam Taman

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan berkunjung ke salah sebuah kafe yang berkonsepkan makan di dalam taman. Nama kafe tersebut ialah H Garden Cafe. Senang sangat untuk menjumpai lokasi kafe nie, buka je Waze pasti jumpa.


Monday, September 3, 2018

Jom ke SEEngapore Dengan Traveloka Promo Code

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Jom ke SEEngapore Dengan Traveloka Promo Code | Semalan dok jenguk-jenguk, ternampaklah satu promosi yang sedang berlangsung di Traveloka. Ada promosi ke Singapore. Macam tahu-tahu je tengah rancang percutian ke Singapore. Berhantu betul Traveloka nie. Lama dah tak melawat Singapore. Lawatan terakhir aku ke Singapore ialah pada bulan January 2015. Itu juga merupakan kali pertama aku ke sana. Umur 22 baru dapat jejakkan kaki ke Singapore sedangkan saudara-mara ramai tinggal di sana, sebab arwah nenek aku orang Singapore.

3 January 2015 - Melawat saudara yang sakit dan menjelajah kota Singa yang indah

Friday, August 31, 2018

ORGGA - Produk Kosmetik Organik 100% Menggunakan Bahan Semulajadi

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku sempat menghadiri satu pre-launch produk kosmetik di Bangi. Produk kosmetik ini sangat istimewa kerana kesemua bahan-bahan yang digunakan adalah 100% bahan semulajadi asli yang kaya dengan pelbagai faedah.


Tuesday, August 21, 2018

Menang Giveaway Anjuran BroFramestone Dapat Smartphone Neffos C7

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Saja nak berkongsi kegembiraan dengan semua pembaca blog Jejakakaula, bahawasanya diri ini telah memenangi giveaway yang dianjurkan oleh Broframestone. Alhamdulillah, rezeki aku dapat sebuah telefon pintar dari Neffos.


Monday, August 20, 2018

CANNIS APP, a 7-in-1 Mobile App That Satisfies Every Need

Assalamualaikum and good day everyone !

Now, i would love to introduce to you guys about an app that can satisfy every need in just one app. The app is called Cannis. In this modern day, life is getting easier as the technologies become more advance and powerful. So, Cannis is among the apps that can make your life easier and better.


Sunday, August 19, 2018

Seramai 9,000 Peserta Menyertai IJM Land Half Marathon 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada 12 Ogos yang lalu, aku telah sama-sama turut memeriahkan larian marathon yang dianjurkan oleh IJM Land.  Larian ini merupakan larian tahunan yang dianjurkan tiap-tiap tahun dan tahun ini merukan tahun ke-7 penganjurannya. Penyertaan tahun ini amat luar biasa sekali. Seramai 9,000 peserta menyertai larian ini dan di kalangan peserta ada dari Australia, Hong Kong, China, Indonesia, Korea, Jepun, Singapura, Taiwan dan juga Thailand.


Monday, August 13, 2018

BioXcellent GoutXcid Membantu Merawat Dan Mencegah Penyakit Gout

Assalamualaikum & salam sejahtera

BioXcellent GoutXcid Membantu Mencegah & Merawat Penyakit Gout | Aku pasti kita semua sudah cakna akan penyakit gout nie. Biasa kita dengar lelaki yang berusia 40-an dapat penyakit nie. Tapi jangan terkejut kalau sekarang nie, di usia muda juga sudah mendapat penyakit gout. Nauzzubillah. Minta simpang.

Saturday, August 11, 2018

Lebaran 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kali nie, aku nak bercerita kemeriahan suasana hari raya tahun ini buat semua pembaca setia jejakakaula. Yang tak setia tu, mohon berubah. Tibahhh ! Raya tahun nie, secara umumnya agak sedikit hambar. Hahahaha. Biasa-biasa je raya tahun nie. Tak ada benda gempak sangat pon nak cerita. Tak seperti kisah raya tahun lepas. Masih ingatkah peristiwa tahun lepas tentang daging rendang basi di pagi raya ? Kalau tak tahu, maksudnya anda tak setia lah tu.



Saturday, July 28, 2018

Rawatan Hydradermabrasion Facial di DR MEDISPA & WELLNESS

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kali nie, aku nak berkongsi dengan semua pembaca Jejakakaula, akan rawatan facial yang aku buat tempoh hari di Dr Medispa & Wellness, yang terletak di Kajang. Jom ikuti butirannya !


Thursday, July 26, 2018

RNN Catering & Event Management Menawarkan Pakej Wedding Homestay Buat Bakal Pengantin

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Zaman sekarang, nak kahwin mudah ja. Tak perlu nak fikir banyak benda, tak perlu nak buat list panjang-panjang, tak perlu serabut, tinggal ambil je pakej-pakej yang tersedia dekat pasaran. Pilih je mana pakej yang bersesuaian dengan budget kita. Buat bakal pengantin yang berhajat untuk kahwin pada tahun nie dan juga tahun hadapan, nie aku nak perkenalkan satu pakej istimewa dari RNN Catering & Event Management Sdn Bhd.


Monday, July 23, 2018

Makan Tengahari Bersama Aiman Tino Di BBQ Lamb Kemensah KL

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Alhamdulillah, baru-baru ini aku berkesempatan makan tengahari sekali lagi di BBQ Lamb Kemensah yang terletak di belakang Zoo Negara. Tapi kali nie, ada tetamu jemputan istimewa tau, iaitu Aiman Tino dan keluarganya.

Aiman Tino didampingi jejaka-jejaka kacak. Tepukk !

Thursday, July 19, 2018

Discover Australia At Kontiki Restaurant, The Federal Hotel KL

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Discover Australia di Kontiki Restaurant, The Federal Hotel Kuala Lumpur - Baru-baru ini aku berkesempatan mencuba menu-menu Australia di Kontiki Restaurant. Dan yang paling best, aku tak perlu bersusah-payah ke Australia nun jauh di sana untuk merasai makanan-makanan Australia. Walaupun dalam hati nie, memang nak sangat ke Australia.

Discover Australia with me

Wednesday, July 18, 2018

Ekspo Elektronik Shopee Dengan Jaminan Harga Terendah

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Shopee akan buat sale lagi uolsss !!! Kempen Ekspo Elektronik Shopee ini akan bermula dari 23 hingga 26 Julai 2018. Lebih daripada 20 jenama elektronik turut serta termasuklah Armaggeddon, Alcatroz, honor, Mono Digital, Philips, Russell Taylors, Tefal, Vivo, Xiaomi dan banyak lagi. Terdapat lebih daripada 1,000 produk boleh dibeli dengan potongan harga sehingga 90%. Meroyan ke idakkk tu nanti ??


Tuesday, July 10, 2018

Promosi Rawatan Kecantikan di Natasha Beauty & Wellness By Dr Fredi Setyawan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini, aku berkesempatan berkunjung ke Natasha Beauty & Wellness by Dr Fredi Setyawan yang terletak di Bangsar, Kuala Lumpur. Untuk pengetahuan pembaca semua, produk Natasha by Dr Fredi Setyawan nie bukanlah calang-calang produk. Hal ini kerana, produk ini sangat terkenal di Indonesia sana. Terdapat lebih dari 100 cawangan di Indonesia tau. Hebat ke idokk ?


Saturday, July 7, 2018

Versi English Cardfight !! Vanguard di Pasaran Sekarang

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada 8 June yang lalu, aku berkesempatan menghadiri satu majlis memperkenalkan Card Vanguard dalam edisi Bahasa Inggeris. Buat peminat Anime, ini merupakan berita baik buat anda. Oleh kerana peminat Anime datangnya dari pelbagai negara, jadi keputusan menghasilkan cardfight dalam bahasa Inggeris adalah satu langkah yang bijak.


Saturday, June 23, 2018

RM 10,000 Untuk Dimenangi Dalam Peraduan Wefie Raya Jus Hidayah Gold Keluaran Seraimas Herbs

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Apa khabar semua pembaca Jejakakaula ? Rasa macam dah lama sangat tak update blog. Jangan kata update blog, log in blog pon tidak. Hahahaha. Maklumlah, sibuk beraya. Yelahh, bila lagi nak menjenguk saudara-mara jauh tu kalau tidak di hari raya. Tak begitu ? Jiran sebelah rumah pon kita dok selalu intai-intai je dari tingkap, datang kerumahnya idakk. Jadi, hari raya nie jelah peluang untuk berkunjung ke rumah mereka sambil membawang. Eh silap. Sambil bermaafan.


Monday, June 11, 2018

Demo Memasak Secara Langsung Oleh Chef Sherson

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sabtu lalu, aku berkesempatan ke KLCC untuk menyaksikan Cher Sherson live cooking session di restoran Svago. Siapa peminat rancangan 5 Rencah 5 Rasa, pasti kenal akan chef Sherson nie. Aku kerap juga mengikuti rancangan 5 Rencah 5 Rasa, dan bagi aku ianya best sebab bahan-bahan yang digunakan oleh Chef Sherson dalam rancangan tu mudah untuk didapatkan dan resepi dia sangat ringkas.


Thursday, June 7, 2018

Handphone Honor 7A Di Shopee Malaysia Dapat Potongan 30% Sempena Super Honor Day

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Super Honor Day Menampilkan Honor 7A dan Honor 10 Edisi Phantom Green Dilancarkan Secara Eksklusif di Shopee Malaysia - Nak dekat raya nie, pasti antara korang sedang mencari telefon pintar baharu yang mempunyai kualiti kamera yang bagus untuk korang abadikan gambar hari raya nanti, betul tak ? Bagus, sebabnya aku nak cadangkan korang untuk beli satu telefon pintar keluaran Honor iaitu Honor 7A.

Honor 7A di Shopee dengan potongan harga 30%

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini