Wednesday, May 23, 2018

Set Ramadhan 2018 : Warung Makcik Kiah, Sri Petaling KL.

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada 2 Ramadhan hari tu, aku berpeluang berbuka puasa di Warung Makcik Kiah (McK). Pada mulanya aku agak sedikit membawang mengenai nama kedai makan ini. Hal ini kerana, nama kedai makan ini begitu kampung sekali tapi hidangan-hidangan berbuka puasa dia, ya Allah ! Sedap gila. Jom ikuti butirannya.


Monday, May 21, 2018

Review : Canon EOS M6

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Semasa Travelogue Kedah berlangsung, Canon sekali lagi bermurah hati untuk menaja kameranya untuk kami pakai sepanjang travelogue ini. Kamera yang telah diberi pinjam kepada aku ialah Canon EOS M6. Jadi kali ini, aku nak kongsikan beberapa features menarik yang terdapat pada kamera Canon EOS M6 nie.


Sunday, May 20, 2018

Daging Rusa Grill Terbaik Di Batas Ubi Deer Farm, Yan Kedah

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kali nie, aku nak berkongsi dengan korang semua satu tempat yang cukup istimewa dan aku pasti, tak ramai yang mengetahui akan kewujudan tempat istimewa ini. Alhamdulillah, semasa mengikuti trip Travelogue Kedah yang dikelolai oleh Borakkita.com, aku telah dipertemukan dengan tempat ini. Jom ikuti kisahnya !


Saturday, May 19, 2018

Lawatan Ke Kilang 888TeaCoffee

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Semasa Travelogue Kedah, kami sempat berkunjung ke Kilang 888TeaCoffee yang terletak di Sungai Lalang, Bedong Kedah. 888TeaCoffee merupakan penaja tegar travelogue-travelogue yang dikelolai oleh borakkita.com. Jom ikuti kisah tertubuhnya syarikat 888TeaCoffee ini.


Friday, May 18, 2018

Ambil Peduli Kesihatan Kaki Di Sunfeet International Rehab Centre

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Percaya atau tidak, rakyat Malaysia sangat tidak ambil peduli akan kesihatan kaki mereka. Aku juga turut akur, memang kurang ambil peduli kesihatan kaki. Kebanyakkan kita lebih mengambil tahu bentuk tubuh badan, penjagaan muka, penjagaan pemakanan dan sebagainya. Tapi bab kesihatan kaki ? Langsung tak ambil peduli. Bahkan tak tahu menahu pon. Walhal, kaki sangat penting untuk menggerakkan kita dari satu tempat ke satu tempat.


Set Ramadhan 2018 : BBQ Lamb KL Kemensah Memberikan Pengalaman Berbeza Menikmati Hidangan Grill

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Okay, selama hari nie aku hanya melihat orang-orang memuat naik gambar-gambar makan di BBQ LAMB KL di Kemensah yang terletak di belakang Zoo Negara nie. Kali nie, aku sendiri berpeluang untuk ke sana dan mencuba set menu berbuka puasa dia. Jom ikut aku untuk tengok apa yang menarik set berbuka di sini.


Tuesday, May 15, 2018

Satu Hari Suntuk Meneroka Bandar Alor Setar, Kedah

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Mari aku sambung cerita Travelogue Kedah aku. Kali nie nak cerita berjalan sakan satu hari di Bandar Alor Setar. Ternyata banyak sungguh tempat yang menjadi tarikan pelancong di sini. Jom ikuti kisahnya !


Saturday, May 12, 2018

Buffet Ramadhan 2018 : Buffet Hidangan Western Bawah RM30 Di Blue Cafe, Bandar Mahkota Cheras

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Teruja tak baca tajuk di atas ? Ye, aku tahu korang semua teruja. Nie nak cerita lah nie pasal cafe yang terlajak murah nie. Jadi, baru-baru ini aku berkesempatan ke preview buffet Ramadhan yang diadakan oleh Blue Cafe yang terletak di Bandar Mahkota Cheras. Memang terbaik lah. Jom ikuti butirannya !


Thursday, May 10, 2018

Wajah Dan Formulasi Baharu Rangkaian Produk Penjagaan Rambut SAFI SHAYLA - Pakar Rambut Wanita Bertudung

Assalamualaikum dan salam sejahtera !

Pada 3 May yang lalu, aku sempat menghadiri majlis pelancaran semula variasi produk penjagaan rambut Safi Shayla yang telah berlangsung di District 21, IOI Mall Putrajaya. Sangat meriah dan agak mencabar majlis pelancaran ini yang mana setiap daripada kami yang hadir telah turut serta dalam aktiviti lasak yang dianjurkan oleh mereka.


Tuesday, May 8, 2018

Buffet Ramadhan 2018 : Jom Iftar Di Hotel Bangi-Putrajaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

5 May lalu, aku berkesempatan mencuba menu buffet Ramadhan di Restoran Funtasia yang terdapat di dalam Hotel Bangi-Putrajaya. Secara amnya, aku sangat berpuas hati akan menu-menu yang ditawarkan di sini. Jom ikut aku apa yang menarik menu buffet Ramadhan di sini.


Saturday, May 5, 2018

Ais Krim FRUITI KING, Ibarat Makan Buah-Buahan Sebenar

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Pada dua minggu yang lalu, aku sempat menghadiri satu tasting event di Sunway Pyramid. Tasting event kali ini untuk merasa variasi ais krim dari Fruiti King. Secara am nya, aku memang sangat menggemari ais krim. Dan ais krim dari Fruit King kini dalam senarai kegemaranku. Nak tahu apa yang best sangat pasal ais krim nie, jom ikuti kisahnya !


Buffet Ramadhan 2018 : Selera Malaya di KL Journal

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada minggu lalu, aku sempat menghadiri preview buffet Ramadhan The KL Journal yang terletak di Kuala Lumpur. Jemputan preview buffet kali ini sangatlah last minute. By the time kami sampai, makanan semua dah diusik orang. Jadi harap maaflah tiada gambar yang cantik untuk dibekalkan kepada kalian. Aku mengharapkan ihsan official photographer untuk gambar-gambar preview buffet Ramadhan kali ini. Kalau gambar tu tak ada watermark blog aku, maksudnya itu bukanlah gambar yang aku ambil sendiri. Harap maklum.


Friday, May 4, 2018

10 Tempat Menarik Untuk Dilawati Di Sekitar Negeri Kedah

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kali nie aku nak berkongsi pula, tempat-tempat yang penuh dengan informasi dan bersejarah di sekitar negeri Kedah yang aku sempat lawati sewaktu mengikuti Travelogue Kedah pada bulan March yang lalu. Jom ikuti kisahnya !

1. Balai Besar

Dahulunya, Balai Besar ini merupakan Balai Rongseri atau Balai Penghadapan. Lokasi Balai Besar juga terletak di Bandar Alor Setar. Ia juga merupakan sebahagian daripada kompleks Istana Kota Setar yang terletak di bahagian belakangnya. Kira berjiran jelah Balai Besar dan Muzium Diraja nie.


Tuesday, May 1, 2018

Buffet Ramadhan 2018 : The Venue Shah Alam Menampilkan Menu Tradisi Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Okay kali nie, aku nak ajak korang berbuka puasa di salah satu tempat, yang tidak asing lagi di Shah Alam nie. Tempat ini terkenal sebagai tempat untuk melangsungkan hari berbahagia pasangan mempelai. Nama tempat ini ialah The Venue Shah Alam. Bersempena bulan Ramadhan yang bakal kunjung tiba, The Venue mengambil kesempatan ini untuk mengadakan promosi buffet Ramadhan. Jom ikuti apa yang menarik ditawarkan oleh The Venue Shah Alam.


Fine-Dining Vegetarian Food at Berjaya Times Square Hotel

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Food review kali ini agak berbeza sedikit daripada food-food review sebelum ini kerana food review kali ini aku akan review makanan vegetarian. Jadi, untuk peminat vegetarian food di luar sana, jom aku perkenalkan korang satu restoran yang aku nak sarankan untuk dicuba.


Buffet Ramadhan 2018 : Sama-Sama Hotel Menampilkan Selera Warisan Nusantara untuk Ramadhan 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kejinya gambar pendahuluan bubuh gambar durian. Sangat mengundang, betul tak ? Ya Allah, memang tak kuat betul aku kalau tempat buffet Ramadhan tu ada buffet durian. Jadi, kepada peminat durian di luar sana, ini adalah tempat buffet Ramadhan yang aku nak sarankan kepada korang.


Sunday, April 29, 2018

Menawan Puncak Gunung Jerai

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Okay sekarang aku nak cerita pengalaman aku menawan Gunung Jerai pulak sewaktu Travelogue Kedah yang berlangsung sekitar bulan March yang lalu. Jom ikuti kisahnya !


Saturday, April 28, 2018

Buffet Ramadhan 2018 : Iftar Fi Sofina Di Atas Cruise Mengelilingi Tasik Putrajaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Buffet Ramadhan kali agak berbeza dengan buffet-buffet Ramadhan yang aku pergi sebelum ini. Hal ini kerana, kali ini aku berbuffet Ramadhan di atas sebuah kapal cruise. Memang syok sangat berbuka puasa sambil mengelilingi Tasik Putrajaya. Jom ikuti butirannya !


Thursday, April 26, 2018

Sos Sweet & Spicy Samyeang Keluaran Domino's Pizza

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini, Domino's pizza memperkenalkan beberapa keluaran pizza samyeang dan Ayam-haseyo. Sambutan yang diterima sangat menggalakkan. Itu menunjukkan rakyat Malaysia sangat mencintai makanan Korea. Dahsyat bukan ?


Buffet Ramadhan 2018 : PWTC Menawarkan Selera Ramadhan Berkonsepkan Pasar Malam

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada 16 April lalu, aku sempat ke Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) yang terletak di Kuala Lumpur untuk mencuba buffet Ramadhan yang ditawarkan di sini. Jom tengok apa yang menarik ada di PWTC nie.


Seronoknya Melawat Kampung Raga Di Yan, Kedah

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Mari mulakan cerita Travelogue Kedah yang telah berlangsung pada bulan March yang lalu. Aku sangat teruja nak bercerita mengenai Kampung Raga yang terletak di Yan Kedah nie. Nak tahu apa yang menarik ? Teruskan membaca.


Sunday, April 22, 2018

Buffet Ramadhan 2018 : Iftar Ramadhan Di Bangi Golf Resort

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini, Bangi Golf Resort mengadakan buffet Ramadhan exclusive media preview untuk mempromosikan buffet Ramadhannya. Nak tahu apa yang menarik pada buffet Ramadhan Bangi Golf Resort (BGR) tahun ini ?

Jom ikuti kisahnya.


Dashing Sports Untuk Lelaki Aktif

Assalamualaikum dan salam sejahtera !

Sejak diperkenalkan dengan produk Dashing bagi menangani masalah bau badan, aku tak pernah bertukar ke jenama lain. Pasti Dashing jugak yang aku cari. Sebab biasanya, lelaki yang aktif biasanya mudah berpeluh. Tambah-tambah mereka yang aktif bersukan. Makin meriahlah peluh dia. Bila dah berpeluh, pasti akan mengeluarkan bau-bau yang tidak sewajarnya. Oleh itu, kita sebagai individu yang prihatin, tolonglah pakai deodorant. Janganlah sampai nak kena tegur badan berbau, barulah terkial-kial cari deodorant.


Thursday, April 19, 2018

Buffet Ramadhan 2018 : Chakri Palace Royal Thai Cuisine

Assalamualaikum dan salam sejahtera

9 April yang lalu, Chakri Palace Royal Thai Cuisine telah melangsungkan satu majlis sambutan ulangtahun ke-19 di cawangan Pavilion KL. Satu pencapaian yang luar biasa buat sebuah restoran yang memperjuangkan makanan dari Thailand ke Malaysia.


Hijab Bertakhtakan Kristal Swarovski Dari TRACYNC

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sempena bulan Syawal yang bakal tiba dalam masa lebih kurang 2 bulan sahaja lagi nie, Tracync mengambil kesempatan ini untuk mempromosikan hijab yang berkonsepkan musim bunga di Gaya Koleksi Raya 2018 pada 13 April lalu yang berlangsung di Publika Solaris Dutamas.

Wednesday, April 18, 2018

Buffet Ramadhan 2018 : Kembara Selera Memikat Jiwa Di Laman Kayangan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bulan Ramadhan sudah pasti menjadi detik yang paling ditunggu-tunggu oleh umat Islam di seluruh dunia. Bulan yang penuh keberkatan dan dilimpahi dengan rahmat dan barokah. Oleh itu, bagi meraikan penantian bulan Ramadhan pada tahun ini, Laman Kayangan telah mengadakan majlis preview buffet Ramadhan Khas untuk rakan-rakan media pada 6 April 2018 yang lalu. Jom ikuti butiranya.


Sunday, April 15, 2018

CO2 Fractional Laser Treatment at Premier Clinic

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan mencuba rawatan laser di sebuah klinik kecantikan di Puchong. Nama klinik tersebut ialah Premier Clinic. Nama Premier Clinic sudah tidak asing lagi di negara kita dalam bidang kecantikan. Sekarang, aku nak cerita pengalaman aku buat rawatan laser di sini.


Friday, April 13, 2018

Buffet Ramadhan 2018 : Masak Lomak Cili Api Terbaik Hanya di AnCasa Residences Port Dickson

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Macam biasalah, bila dekat-dekat nak bulan puasa, akan banyak panggilan untuk review-review buffet Ramadhan daripada tempat-tempat penginapan. Ancasa Residences Port Dickson juga tidak ketinggalan untuk promosikan buffet Ramadhan mereka. Jom ikuti aku untuk terokai apa yang menarik buffet Ramadhan di Ancasa Residences PD nie.


Thursday, April 12, 2018

Travelogue Pulau : Pulau Pangkor

Assalamualaikum dan salam sejahtera !

Alhamdulillah, ada rezeki untuk aku turut serta dalam travelogue khas iaitu travelogue pulau edisi Pulau Pangkor yang berlangsung selama 5 hari 4 malam pada 24 February hingga 28 February yang lalu. Pada asalnya aku redha dan pasrah tidak dapat turut serta trip ini, di atas kekangan kerja yang mana trip ini jatuh pada hari bekerja.


Alhamdulillah rezeki, dapatlah aku turut serta dalam trip Travelogue Pulau ini. Jom ikuti kisahnya !

Monday, April 9, 2018

Buffet Ramadhan 2018 : Mengimbau Memori Studio Jalan Ampas Di Hotel Puri Pujangga

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Banyak korang complain, cakap aku asyik cadangkan buffet Ramadhan atas seratus ringgit je. Tak ada ke yang bawah seratus. Okay, sekarang hajat korang dah tertunai. Kali nie aku nak kongsikan buffet Ramadhan yang berharga bawah RM 100. Iaitu buffet Ramadhan di Begonia Coffe House yang berada di Hotel Puri Pujangga, UKM Bangi.


Sunday, April 8, 2018

SF Watersports Menyediakan Pakej Aktiviti Air Di Pulau Pangkor Pada Kadar Yang Berbaloi

Assalamualaikum dan salam sejahtera !

Pada hujung bulan February yang lalu, aku dan beberapa rakan blogger yang lain telah mengikuti satu fam trip ke Pulau Pangkor selama 5H4M yang dianjurkan oleh borakkita.com. Kali nie, aku nak aktiviti-aktiviti air yang kami lakukan sewaktu hari kedua berada di sana. Jom ikuti kisahnya !


Buffet Ramadhan 2018 : Magical Ramadhan Nights Di Pullman Putrajaya Lakeside

Assalamualaikum dan salam sejahtera !

Pada hujung bulan yang lalu, aku berkesempatan mencuba buffet ramadhan di Pullman Putrajaya Lakeside yang terletak di Putrajaya. Dengan berkonsepkan magical Ramadhan night pada tahun ini, aku percaya berbuka puasa di sini pasti akan memberikan satu pengalaman berbuka yang tak dapat dilupakan buat setiap pengunjung. 

Mari ikut aku teroka apa yang menarik buffet Ramadhan di sini !


Wednesday, April 4, 2018

Bagan Datuk Syurga Pokok Kelapa | Road to Agro Tourism Siri 5

Assalamualaikum dan salam sejahtera !

Baru-baru ini aku berpeluang mengikuti fam trip yang berasaskan pelancongan agro dikelolai oleh Majlis Pelancongan Malaysia (MTC). Program Road to Agro Tourism ini sudah masuk siri ke-5 dan destinasi kali ini adalah Bagan Datuk, Perak. Ini merupakan pengalaman pertama aku mengikuti trip di bawah kelolaan MTC, jadi aku agak sedikit teruja.

Jom ikuti kisahnya !


Buffet Ramadhan 2018 : Ramadhan "Chef Out" Di Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada minggu lalu, aku telah hadir satu lagi buffet Ramadhan review di Kuala Lumpur. Kali nie, aku bersama dengan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel pula. Mari ikuti hidangan apa yang disajikan di sini.


Saturday, March 31, 2018

Agro Pelancongan Kawasan Bagan Datuk Bersama YAB Dato' Seri Ahmad Zahid Hamidi

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bersempena dengan Program Road to Agro Tourism yang kini sudah masuk Siri Ke-5, kali ni Majlis Pelancongan Malaysia (MTC) membawa para media dan bloggers ke Bagan Datuk pula. Alhamdulillah, dengan kerjasama Lembaga Pertubuhan Peladang, MARDI, FAMA, Pertubuhan Peladang Kawasan Hutan Melintang, Kraftangan Perak dan Persatuan Homestay Bagan Datuk, Program Road to Agro Tourism ini berjalan dengan lancar.


Friday, March 30, 2018

Mueang Kao Thai Cuisine Menghidangkan Menu-menu Thai Asli

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru nie, aku berkesempatan mencuba menu authentic thai di sebuah restoran Thai yang baru sahaja dibuka di area Damansara Jaya. Apa yang aku boleh cakap, menu-menu restoran nie memang terbaik lah !


Wednesday, March 28, 2018

Puteri Bayu Beach Resort, Pulau Pangkor Menawarkan Pakej Penginapan Yang Berbaloi-baloi

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Semasa travelogue Pangkor pada hujung Februari yang lalu, kami bermalam di Puteri Bayu Beach Resort yang terletak begitu hampir dengan jeti. Lebih kurang 7-10 minit memandu. Dan yang paling menarik mengenai Puteri Bayu Beach Resort nie ialah ia betul-betul terletak bersebelahan dengan pantai.


Monday, March 26, 2018

Buffet Ramadhan 2018 : "Jom Makan" di Hotel Hilton Petaling Jaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Seperti yang kita sudah sedia maklum, bulan Ramadhan sudah semakin hampir. Dan pasti ramai yang sedang sibuk mencari tempat berbuka yang best dan menepati citarasa mereka. Ini cadangan hotel pertama yang aku nak suggest kan untuk korang iaitu Hotel Hilton Petaling Jaya.


Friday, March 23, 2018

Project Everin Mendedahkan Dua Burger Terbaru McDonald’s

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada 22 Mac yang lalu, aku telah dijemput untuk menghadiri satu event untuk mencuba menu-menu sebuah restoran antarabangsa barat yang bakal dibuka di Malaysia di atas nama Project Everin.


Thursday, March 22, 2018

Menyusuri Selatan Malaysia Selama 6H5M Bersama Sitty Travel & Tours

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sewaktu mengikuti familiarisation trip ke negeri Johor yang dikelolai oleh Borakkita.com hujung bulan January yang lalu, pengangkutan kami selama 6H5M itu telah ditaja sepenuhnya oleh Sitty Travel & Tours. So sekarang, aku nak cerita serba sedikit mengenai Sitty Travel & Tours nie.


Saturday, March 17, 2018

Sand & Sandals Desaru Beach Resort & Spa Yang Indah

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kali nie aku nak menceritakan penginapan terakhir kami ketika mengikuti fam trip Travelogue Johor yang dikelolai oleh Borakkita pada hujung January yang lalu, iaitu Sand & Sandals Desaru Beach Resort & Spa yang terletak di Desaru, Kota Tinggi Johor. Mari aku bawak korang jalan-jalan melihat keindahan hotel ini.

Thursday, March 15, 2018

Produk Batik Dari Desa Alam Batek

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Untuk mereka yang menggemarkan produk batik, meyh sini dekat-dekat dan rapat-rapat. Aku nak cerita produk batik dari Desa Alam Batek. Aku memang amat menggemari produk-produk yang bermotifkan corak batik. Bagi aku personally, corak batik nie memberikan satu vibe classy kepada si pemakai. Selain itu ia nampak santai dan unik.


Tuesday, March 13, 2018

WWW.JEJAKAKAULA.COM

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Setelah 8 tahun berkecimpung di dalam dunia blog, aku akhirnya memutuskan untuk memiliki domain sendiri. I finally dropped the blogspot word from my url. Now you can access my blog with just www.jejakakaula.com

Pasti korang tertanya-tanya, kenapa tiba-tiba berhijrah ? Aku pon tak pasti di mana kekuatan aku atau di mana datangnya semangat membuak-buak untuk aku menukar ke domain sendiri. Actually, benda nie aku dah lama consider. Niat tu memang dah ada, cuma tak ada penggerak untuk aku berhijrah. Sehinggalah . . . .


Matcharena, Green Tea Frappe Dari San Francisco Coffee

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Berita baik buat peminat green tea di luar sana. The San Francisco Coffee baru sahaja melancarkan minuman terbarunya iaitu Green Tea Frappe yang diberi nama "Matcharena". Macam familiar sangat nama nie kan ? Ye, anda tak silap. Lagu Macarena yang dinyanyikan oleh Los del Rio yang amat popular satu ketika dahulu sedikit sebanyak memberi pengaruh dalam pemilihan nama green tea frappe The San Francisco Coffee ini.


Sunday, March 11, 2018

Review : Canon EOS M100

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Selama hari ini, aku sering menggunakan konsep "Kamera iphone sudah cukup, tak perlu kamera gedang". Tapi ternyata aku silap ! Semenjak aku mengikuti trip-trip Travelogue Malaysia yang dikelolai borakkita.com, sedikit sebanyak ia sudah mengubah persepsi aku itu.


Anugerah Pelancongan Malaysia Kali Ke-20

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada 28 February 2018, telah berlangsungnya Anugerah Pelancongan Malaysia untuk tahun 2016/2017. Anugerah ini telah mempertaruhkan 52 kategori yang terdiri daripada Anugerah Homestay Terbaik, Anugerah Spa Terbaik, Anugerah Hotel Terbaik, Anugerah Penulis Terbaik dan macam-macam lagi. Ditambah lagi dengan 4 anugerah khas yang akan dimiliki oleh dua individu dan dua organisasi, yang dipilih sendiri oleh Perdana Menteri dan Menteri Pelancongan Dan Kebudayaan demi untuk menghargai jasa dan usaha mereka dalam industri pelancongan ini.

Wednesday, March 7, 2018

The Wetlands Kampung Belukar Durian

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Semasa mengikuti familiarisation trip Travelogue Johor yang dikelolai oleh borakkita.com, kami singgah bermalam di The Wetlands Kampung Belukar Durian. Secara jujurnya, aku tak pernah dengar nama tempat ni sebelum ini. Kalau nama pon tak pernah dengar, perginya apa ntah lagi. So ini merupakan pengalaman pertama aku ke sini.

Sunday, March 4, 2018

Seronoknya Meneroka Johor Bahru

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Tak sangka Johor Bahru juga terkenal dengan bangunan warisan sejarahnya. Selama hari ini, aku ingat Johor Bahru nie cuma satu bandar yang pesat membangun dengan bangunan-bangunan tinggi je. Tak tahu pulak ada tempat-tempat sejarah. So kali ini, kami berada di Johor Bahru untuk menjelajah dan meneroka tempat-tempat menarik yang boleh dilawati, sekiranya anda berkunjung ke bandar pesat membangun ini.


Monday, February 26, 2018

Hotel Mewah Eksklusif Bercirikan Asian, Amari Hotel Johor Bahru

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Semasa aku mengikuti team #TravelogueMalaysia ke Selatan Johor, kami berpeluang menginap selama satu malam di hotel bertaraf 5 bintang yang terletak di tengah-tengah pusat perniagaan yang pesat, Amari Hotel. Mari aku bawa korang jelajah sekitar Amari Hotel ini.


Saturday, February 24, 2018

Desaru Fruit Farm, Kota Tinggi Johor Tempat Wajib Dilawati

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kalau hari tu aku ada update pasal Melaka Tropical Fruit Farm (MTFF), kali nie aku berada di Desaru Fruit Farm pula yang terletak di Kota Tinggi Johor. Aku ingat Desaru Fruit Farm (DFF) nie lebih kurang macam MTFF tu, rupa-rupanya berbeza sekali yer. Yang pasti, DFF memberi aku satu pengalaman yang tak dapat dilupakan. Mari ikuti kisahnya !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini