Sunday, September 28, 2014

Japan Fest 2014

Assalamualaikum

20 September 2014, aku telah mengikuti satu trip ke Japan Festival yang dianjurkan di Duluth, Georgia. Harga tiket cuma 3 USD je. Kalau nak naik shuttle kolej, kena tambah extra 10 USD untuk duit tambang. Tapi aku tak naik shuttle kolej, aku tumpang CA Takafumi. CA stands for community advisor a.k.a ketua aras blok. Kami berlima satu kereta.

Saturday, September 20, 2014

Walmart

Assalamualaikum

Wahai village people semua, hari nie iols sebagai wakil village people ke negara omputih nie, nak mengajak village people semua ke Walmart. Kita buat sedikit tour di Walmart yerp.

Sunday, September 14, 2014

New Hair Cut, Yay or Nay ?

Assalamualaikum

Semalam, aku pergi ke kedai gunting rambut. Jadi entri kali ini, aku nak tunjuklah hasilnya macam mana. Okay tak ? Ini merupakan kali pertama aku gunting rambut di Amerika. Rambut aku semakin memanjang dan aku mula rasa rimas. Nak tak nak, kena juga potong.

Thursday, September 11, 2014

Tragedi Oppo Find 7a

Assalamualaikum

Kali nie kita buat entri sebelum datang Amerika. Alhamdulillah, tercapai juga hasrat diri ini untuk memiliki handphone baru. Niat asal nak beli handphone sebelum raya, supaya dapat camwhore sepuas-puasnya di pagi raya, tapi tak tercapai. Berdoa punya berdoa, harap-harap sebelum datang Amerika dah dapat pakai phone baru. Barulah boleh selfie dengan jayanya agar orang-orang kampung dapat mengetahui perkembangan diri ini di negara orang. Gituhhh !

Tuesday, September 9, 2014

Grocery Shopping at Doraville

Assalamualaikum

Hari Sabtu yang lalu, iaitu pada 6 Sept, Aku pergi ke Doraville yang teletak berhampiran Atlanta. Kali nie aku pergi bersama gerakan Chinese Christian Fellowship. Kiranya trip ke Doraville ini merupakan salah satu aktiviti kecil yang dianjurkan oleh mereka. Fellowship nie, kawan aku yang perkenalkan. Orang nak bawa pergi trip percuma, aku on je. Kenapa tidak. Grocery Shopping with Chinese Christian Fellowship.

Tuesday, September 2, 2014

Trip to Atlanta

Assalamualaikum

Minggu lepas, aku ikut satu trip ke bandar Atlanta. Trip nie dianjurkan oleh International Club of Georgia College. Bandar Atlanta daripada Milledgeville mengambil masa 2 jam perjalanan. Kami ke sana dengan menaiki GC shuttle. Seawal jam 8 pagi telah berkumpul di Bone House (Internattional Students Center) dan perlu sign beberapa dokumen. Setelah 3 minggu "stuck" dekat Milledgeville, akhirnya aku dibawa keluar ke bandar besar. Yeay !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini