Wednesday, May 29, 2019

Barulah Yakin Nak Bagi Orang Datang Beraya Rumah Lepas Pakai Penyegar Udara dan Fabrik D'MENC Dari AFY HANIFF

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hari raya dah nak tiba, kurang dari seminggu je lagi nie. Korang dah siap buat persiapan raya ? Persiapan diri untuk raya, aku percaya semuanya sudah tiptop dari hujung rambut ke hujung kaki. Bagaimana pula dengan persiapan rumah untuk raya ? Aku tengah sibuk kemas-kemas rumah lagi nie. Ber-marie-kondo sudah hampir seminggu. Nanti dah siap berkemas, jangan lupa sembur penyegar udara dan fabrik dari Afy Haniff tau. Wangi je bau satu rumah 😉


Monday, May 27, 2019

Sambutan "Malaysia First Lah" di Lost World Of Tambun Sempena Musim Perayaan Ini

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bersempena musim perayaan ini dan juga musim cuti persekolahan, Sunway Lost World of Tambun akan mengadakan sambutan yang bertemakan masyarakat Malaysia. Sambutan ini dinamakan The Malaysia First Lah ini akan berlangsung dari 25 May sehingga 9 June 2019. Ikuti butirannya !


Kuasai Pemasaran Online Melalui Roket Pemasaran Momentum 2019

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Nabi SAW pernah bersabda di dalam hadisnya, bahawa 9/10 rezeki datangnya dari perniagaan. Memang tak dapat dinafikan, melalui perniagaan kita boleh jadi kaya-raya. Namun begitu, tak ramai yang boleh berjaya kalau tak tahu cara dan strategi. Ramai yang mahu menceburi bidang perniagaan tapi tak ramai yang mahu hadir ke kelas-kelas pemasaran untuk naikkan perniagaan. Kenapa ? Ikuti butirannya.


Saturday, May 25, 2019

Promo Ramadhan Istimewa di Dookki, IOI City Mall Putrajaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sesekali, tekak nie teringin juga menikmati juadah buka puasa yang berkonsepkan makanan Korea. Aku percaya, ramai antara kita semua suka makan makanan Korea. Sebab itu, kedai-kedai makan yang berkonsepkan menu Korea tumbuh bagai cendawan. Malah, mee segera dari Korea juga banyak menembus masuk pasaran di Malaysia. Jadi, aku nak bawa korang berbuka puasa di Dookki Restaurant yang terletak di IOI City Mall Putrajaya. Ikuti butirannya !


Friday, May 24, 2019

Perasmian Festival Starvendors 2019

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hari ini bermulalah 72 jam tanpa henti jualan mega raya Starvendors di Putra World Trade Centre yang akan berlangsung selama 4 hari bermula pada hari ini, 24 Mei, sehingga 27 Mei 2019. Terdapat ramai artis yang turut serta berjualan di tapak Starvendors ini. Ikuti Butirannya !


Thursday, May 23, 2019

Buka Puasa Murah Dengan Set Ramadhan di Tempurung Kitchen

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Oleh kerana bulan Ramadhan nie aku kerap ke Shah Alam, makanya banyak lokasi buka puasa di sekitar Shah Alam aku terjah. Semalam, satu lagi lokasi berbuka puasa aku cuba. Nama restoran tu ialah Tempurung Kitchen. Ikuti butirannya !


Monday, May 20, 2019

Metroseksual ! Bila Lelaki Obses Dengan Fashion

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Aku tak pernahlah consider myself as a fashion blogger sebab fashion sense aku pon kadang kelaut dalam jugak. Tapi boleh dikatakan, kerap jugaklah aku terima DMs, terutama sekali daripada lelaki, bukanlah bertanyakan untuk berkenalan, choii. Mentang-mentang ada seksual-seksual dekat tajuk tu, terus ke arah itu yer. No no no. Kebanyakkan mereka bertanya pasal baju-baju aku. Beli dekat mana, harga berapa dan macam-macam lagi. Jadi, bagi menjawab pertanyaan mereka, aku siapkan satu post untuk pertanyan itu semua. Ikuti butirannya !


Friday, May 17, 2019

Buffet Ramadhan 2019 : Buka Puasa Pada Harga Mampu di Halaman Shah Alam

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Halaman Shah Alam merupakan satu lagi lokasi buffet Ramadhan yang sangat mampu milik di sekitar Shah Alam. Untuk emreka yang sedang mencari-cari lokasi berbuka puasa yang menawarkan pelbagai sajian buffet, boleh consider Halaman Shah Alam ini. Ikuti butirannya !


Wednesday, May 15, 2019

Buffet Ramadhan 2019 : Buka Puasa Citarasa Malaysia di The Federal Hotel

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Setiap kali datangnya bulan Ramadhan, detik yang paling ditunggu-tunggu ialah detik berbuka puasa di Kontiki Restaurant yang berada di dalam The Federal Hotel, Kuala Lumpur. Hidangan buffet ramadhan yang ditawarkan di sini sangatlah sedap dan pelbagai. Jom ikuti butirannya !


Saturday, May 11, 2019

Seminar Nak Ubah Hidup 2019 Oleh Dr. Azizan Osman

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan untuk menghadiri seminar usahawan yang dianjurkan oleh Richworks International Sdn Bhd yang disampaikan oleh Dr. Azizan Osman. Siapa yang tidak mengenal figura Azizan Osman ini. Aku pasti rata-rata semua mengenali nama beliau. Jom ikuti apa input yang aku dapat dari seminar ini.


Friday, May 10, 2019

FLAVORISTA, Pes Makanan Dalam Bentuk Serbuk

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku ke pelancaran Flavorista, sebuah jenama makanan yang menyediakan pes makanan dalam bentuk serbuk. Yer, anda tak silap baca. Flavorista mengeluarkan pes makanan dalam bentuk serbuk. Ikuti butirannya !


Wednesday, May 8, 2019

Festival Gegar Gempak Raya 2019 Berlangsung 72 Jam Tanpa Henti

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kurang dari sebulan je lagi kita akan menyambut hari raya. Dalam pada berpuasa tu, pasti ramai sedang juga membuat persiapan raya. Ada yang suka bersiap lebih awal, ada yang suka buat persiapan di saat-saat akhir. Tak kesahlah korang jenis macam mana, 24 May nanti akan mulanya Festival Gegar Gempak Raya 2019 selama 72 jam tanpa henti. Jadi, jangan lepaskan peluang ini okay. Ikuti butirannya !


Monday, May 6, 2019

Buffet Ramadhan 2019 : Berbuka Puasa Ala Istana di Villa Istana Melaka

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sebut sahaja Villa Istana Melaka yang tersergam indah di Ayer Keroh Melaka, pasti ramai yang tahu dan terbayang villa yang sering menjadi lokasi-lokasi penggambaran dan iklan. Ia juga pernah dijadikan lokasi set penggambaran dalam drama ‘Jodoh-Jodoh Annisa’ yang kini ditayangkan di Astro Prima. Bersempena bulan Ramadhan ini, Villa Istana Melaka menawarkan hidangan buffet Ramadhan yang meriah. Ikuti butirannya !


Koleksi Baju Raya Jakel Kini Boleh Dibeli Secara Online

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Besok dah nak puasa, pasti ramai sibuk buat persiapan untuk berpuasa. Tak dilupa juga persiapan untuk berhari raya. Sekarang ramai buat persiapan raya awal sebab tak nak berpusu-pusu bila dekat-dekat nak raya nanti. Maklumlah, bila dah dekat nak raya, jalan jammed, sesak dengan manusia dan macam-macam lagi masalah. Tak perlu risau, sekarang korang boelh beli baju raya Jakel secara atas talian. Ikuti butirannya !


Thursday, May 2, 2019

Pertandingan Memasak Raya Rasa Sayang Anjuran California Raisins

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku telah masuk satu pertandingan memasak anjuran California Raisins. Dan aku pasti ramai yang sudah sedia maklum, kumpulan memasak aku telah memenangi tempat kedua dalam pertandingan tersebut. Alhamdulillah ada rezeki kami untuk pertandingan itu. Nie nak kongsi pengalaman menyertai pertandingan California Raisins Raya Rasa Sayang. Teruskan membaca !


Wednesday, May 1, 2019

Buffet Ramadhan 2019 : Buffet Ramadhan Paling Murah di The Venue Shah Alam

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Betul, korang tak salah baca tajuk. Memang ini adalah buffet Ramadhan termurah setakat hari ini. Ini merupakan tahun kedua aku mencuba hidangan berbuka puasa di The Venue Shah Alam. Dan seperti biasa, hidangan di sini tidak mengecewakan. Ikuti butirannya !


RizQ Islamic School : MyCelebrity, Weekend Enrichment Program

Assalamualaikum dan salam sejahtera

RizQ Islamic School (RIS) merupakan sebuah sekolah tahfiz bertaraf antarabangsa yang pertama di ASEAN. Pada yang belum cakna, RizQ merupakan sebuah sekolah rendah swasta yang menawarkan pembelajaran tahfiz dan juga akademik. Kini, RizQ Islamic School sudah ada untuk kanak-kanak dibawah 6 tahun tau. Selain itu, RizQ juga akan mengadakan program hujung minggu buat kanak-kanak di bawah 12 tahun. Program tersebut diberi nama My Celebrity.

Ikuti butirannya !


Pembukaan Cawangan Butik 5 Waktu di Seri Bangi Seksyen 8

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bila dah tiba Ramadhan, mulalah orang-orang mencari baju raya dan kawasan Bangi Sentral akan mula sesak dengan kereta dan orang ramai. Bangi Sentral merupakan lubuk butik-butik terkenal dari pelbagai jenama. Sebab tu kawasan Bandar Baru Bangi akan sesak setiap kali musim perayaan. Cakna akan masalah yang dihadapi setiap kali musim perayaan, Butik 5 Waktu berpindah ke lokasi baharu. Di mana ? Ikuti butirannya !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini