Friday, May 10, 2019

FLAVORISTA, Pes Makanan Dalam Bentuk Serbuk

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku ke pelancaran Flavorista, sebuah jenama makanan yang menyediakan pes makanan dalam bentuk serbuk. Yer, anda tak silap baca. Flavorista mengeluarkan pes makanan dalam bentuk serbuk. Ikuti butirannya !


Pada mulanya aku juga tertanya-tanya, bagaimana agaknya rasa makanan yang dimasak menggunakan pes dalam bentuk serbuk. Segala teka-teki aku terjawab apabila aku sendiri mencuba menu-menu yang dimasak menggunakan pes serbuk dari Flavorista ini.

FLAVORISTA keluarkan serbuk pra-campuran

Produk makanan FLAVORISTA ini berkonsepkan ready to serve, di mana korang hanya perlu tambahkan serbuk pra-campuran FLAVORISTA ke dalam masakan korang tanpa perlu menambah apa-apa bahan-bahan yang lain. Tak perlu korang susah-susah nak tambah rempah, nak kisar bahan-bahan mentah, nak potong itu, nak potong ini. Tak perlu semua tu. Tinggal pakai pes serbuk FLAVORISTA je, dah siap. Terus boleh hidang.

En. Norisham Baharin, Pengarah Urusan FLAVORISTA

Ilham untuk menghasilkan pes serbuk atau serbuk pra-campuran ini bermula apabila pengusaha, En. Norisham Baharin, melihat sebuah pengusaha makanan di Johor Bahru, yang ketika itu sedang ingin membancuh kopi. Maka dengan itu, lahirlah idea untuk mencipta serbuk pra-campuran Mee Udang.

En Norisham Baharin percaya, produk ini sangat berguna dan dapat memudahkan mereka-mereka di luar sana. Beliau menyasarkan produk serbuk pra-campuran ini kepada golongan pelajar IPT yang mana serbuk pra-campuran ini sangatlah mampu milik. Kini mahasiswa dan mahasiswa tidak perlu berlapar untuk mendapatkan makanan yang sedap dan berkhasiat. Harganya hanyalah lebih kurang RM4-5 ringgit sepaket. Sangat berpatutan !

Pelancaran Serbuk Pra-campuran FLAVORISTA Baharu

Pencapaian dan kejayaan yang dicapai oleh FLAVORISTA

Walaupun serbuk pra-campuran Flavorista ini baru dilancarkan secara rasmi, namun sudah banyak pencapaian FLAVORISTA yang sanggat membanggakan. Antaranya ialah :
  • FLAVORISTA tersenarai di dalam Malaysia Book of Records kerana kejayaan seorang chef mampu memasak paling banyak resipi dalam masa 30 minit di dalam acara antarabangsa Halal Chefpreneur Challenge Asian Hallfest pada tahun 2017.
  • FLAVORISTA telah bersama-sama dengan Nasi Muafakat di dalam cabaran set kombo makanan telah membuktikan bahawa serbuk pra-campuran FLAVORISTA merupakan makanan yang selamat, mudah untuk dimasak dan kos yang murah. 
  • FLAVORISTA sudah mempunyai kilang baharu bagi memenuhi permintaan yang sangat menggalakkan.
  • Produk FLAVORISTA lebih terjamin setelah mendapat pensijilan HALAL daripada JAKIM, perakuan HACCP Certificate dan GMP daripada Kementerian Kesihatan Malaysia.
  • FLAVORISTA berharap untuk melebarkan jualan secara menyeluruh dengan memasuki pasaran supermarket dan hypermarket seluruh Malaysia dalam masa terdekat.

6 Pek Menu Serbuk Pra-campuran FLAVORISTA Baharu

Pelancaran 6 pek menu serbuk pra-campuran FLAVORISTA baharu

Sudah lebih 100 pek serbuk pra-campuran yang dikeluarkan FLAVORISTA sebelum ini. Kini FLAVORISTA menambah 6 lagi serbuk pra-campuran menu baharu di atas permintaan ramai :
  • Serbuk pra-campuran Sambal Tumis
  • Serbuk pra-campuran Masak Merah
  • Serbuk pra-campuran Asam Pedas
  • Serbuk pra-campuran Masak Kung Pao
  • Serbuk pra-campuran Masak Kicap
  • Serbuk pra-campuran Perapan BBQ

Memang mudah betul nak masak sekarang nie. Tiada alasan lagi kata sibuklah, tak cukup bahanlah dan macam-macam lagi. Pakai je serbuk pra-campuran FLAVORISTA, selesai. Siap satu menu ! Satu paket serbuk pra-campuran FLAVORISTA boleh serving untuk 4-5 orang makan. Dahlah murah, berbaloi pulak tu.

Boleh dapatkan produk-produk FLAVORISTA memalui laman sesawang berikut : https://flavorista.com.my


Sedikit latar belakang Syarikat FLAVORISTA (M) SDN BHD
  • Diterajui oleh En. Norisham Baharin, Pengarah Urusan.
  • Graduan Ijazah Sarjana Muda Teknologi Makanan, UNiversiti Putra Malaysia.
  • Sebuah syarikat Bumiputra
  • Ditubuhkan pada tahun 2012
  • Berpangkalan di Taman Industri Meranti Perdana, Puchong
  • Tenaga kerja yang pakar dalam industry Food & Beverage

Alamat : 
FLAVORISTA (M) SDN BHD
No. 7 Jalan IMP 1, Taman Industri Meranti Perdana, 47120 Puchong, Selangor.

Tel : 03 - 8052 6958



40 comments:

  1. Wah bestnya ad pes makanan baru. Nama pun vogue giler. Senang org nak ingt. Memang. lebih prefer yang jenis serbuk dari yg basah. Nak try belilah. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Delete
  2. wah.. this pes looks so much convenient and make dinner fast and easy to serve on table after lng working hour.. i wanna check this out and purchase some

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Delete
  3. oh produk bumiputera rupanya, nama je omputih ek. Bagus ni salah satu pilihan untuk kita rakyat marhaen untuk guna. yelah produk sebegini penting untuk untuk ibu-ibu yang bekerjaya kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Delete
  4. waa mmg mudah betul ye nk memasak skrg ni, campak2 je siap hehe. so far tak pernah jumpa lagi brand dan product ni di pasaraya berdekatan, maybe nnt adalah tu kan. Bolehla tgk2 nnt since dr list ni mcm2 jenis lauk ada yea. Those yg selalu busy tu boleh jugak tgk2 product ni since mcm senang betul nk guna kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Delete
  5. Cantik lah gambar produk dan juga yang dah siap masak tu hehehe pandai awak ambil awasss.. Kita dah habis guna untuk masak semua ni sebab mudah dan cepat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Delete
  6. mudahla kerja ibu-ibu sekarang, dah ada pes ready made untuk masak pelbagai menu.kalau dah dapat pengiktirafan ni maksudnya memang sedaplah rasanya ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Delete
  7. senang sangat untuk yang busy bekerja, jimat masa untuk suri rumah & paling best boleh bawak pergi travel dekat luar negara. Tak payah kalut dah kalau tak ada restoran halal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Delete
  8. Mudahnya memasak dengan pes makanan dalam bentuk serbuk. Terbaiklah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Delete
  9. Hari tu ada nampak jugak pasak flavorista pes ni. Terus Fadzi macam nak beli jugak. Senang nak masak cepat bila ada anak anak kecil ni. Main campak campka bahan, dah siap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Delete
  10. Ini mmg sesuai sangat untuk mak-mak nak cepat masak time sahur ni. Bangun pagi pun leh masak, xyah masak the night before sbb mudah sgt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Delete
  11. Menariklah ada pes macam nih.. kalau memudahkan memasak harus beli senang nak masak berbuka dan bersahur nanti! kilang pon dekat puchong sahaja.. nak pergilah nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Delete
  12. senang sangat kalu untuk ibu/orang bujang nak masak sekarang guna pes serbuk ni, tak payah dah risau leceh pes sebelum ni agak menyusahkan nak simpan bila berminyak. dah available dalam market ke..nak la cuba satu mana tahu boleh jadi pengguna setia lepas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Delete
  13. senang masak dengan pes ni..campak-campak dah siap..firstime dgr produk ni..boleh cuba..nampak semua pes ade ni..menarik sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Delete
  14. Baru tau jenama ni tapi bagus juga menyenangkan dalam bentuk serbuk. Mak masa bila2 pun senang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Delete
  15. biar betul , pes makanan dalam bentuk serbuk. macam nak kena beli dan cuba je. Sangat memudahkan ni untuk orang-orang bujang nak masak untuk berbuka or sahur kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Delete
  16. Wah! Mudah sangat dah ni. Kalau tak menyempat atau dah lambat nak sahur atau buka, boleh guna pes ni. Nampak pon macam menarik je. Pelbagai maskaan pula tu. First time tahu pasal flavorista ni. Boleh try la. Thanks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Delete
  17. Nak cuba gak lah. Kadang2 time malas nak masak boleh le guna pes ni, tak yah nak susah payah cari bahan2 masak, campak je pes ni..tadaa dah siap. Nampak sedap2 gak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Delete
  18. Ini sudah bagus. Bagi seorang yang tak pandai masak, penyediaan persiapan pra sebegini memang akan banyak membantu - especially time ada keluarga datang mengejut dan kita kena sediakan makanan. Selalunya Rawlins ajak makan kat luar je. Pasni, boleh la try kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Delete
  19. Wah.... Kita suka laaa.. Makk mak sibuk cam kita memang perlukan instant gini. Janji mama nya yang masak anak² confirm suka. Senang cepat lagi memudahkan urusan style gini. Nak bawak travel pun senang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Delete
  20. Memang best serbul pra campuran masakan macam ni, bila travel pun boleh bawa masak some simple meal kat apartment kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini