Friday, April 30, 2021

Promosi Super Savers Kembali Lagi di LuLu Hypermarket

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Satu lagi cawangan LuLu Hypermarket dibuka di Malaysia. Tahniah buat LuLu Hypermarket. Cawangan ketiganya itu terletak di Setia Alam bersebelahan dengan Setia City Mall. Ia baru sahaja dibuka beberapa minggu yang lalu sebelum bulan Ramadan. Baru-baru ini, aku berkesempatan berkunjung sendiri ke cawangan baharu itu. Ikuti butirannya !


Wednesday, April 28, 2021

Garci Pro Bantu Melegakan Masalah Sengal Badan dan Kebas Otot Kami Sekeluarga

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Apa khabar semua ? Pejam celik pejam celik, dah masuk minggu ketiga kita berpuasa. Semakin kita menghampiri 10 malam terakhir berpuasa. Memang sudah menjadi kebiasaan, aku dan keluarga aku akan menunaikan solat terawih bersama. Kalau ada peluang, memang kami akan solat berjemaah bersama.

Garci PRO Bantu Melegakan Masalah Sengal Badan dan Kebas Otot

Saturday, April 24, 2021

ALARIS, Nusari Bayu @ Bandar Sri Sendayan

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Pandemik Covid-19 sudah setahun lebih menjajah bumi kita. Hampir kesemua manusia terkesan dengan pandemik ini. Terkesan dari segi kewangan, dari segi ekonomi, dan dari segi emosi. Walaupun banyak perkara-perkara negatif yang hadir diakibatkan oleh pandemik ini, namun ada juga sisi positif pandemik ini iaitu harga pasaran untuk hartanah menurun.

Betul ke ?


Tuesday, April 20, 2021

Buffet Ramadan 2021 : Okad Event Space

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Sudah seminggu kita berpuasa, rasa sekejap betul waktu berlalu. Baru-baru ini aku berkesempatan berbuka puasa bersama rakan-rakan di Okad Event Space yang terletak di Bukit Jelutong. Secara jujurnya, ini kali pertama aku jejakkan kaki ke sini. Bahkan namanya juga baru pertama kali aku dengar. Ikuti butirannya.

Buffet Ramadan 2021 : Okad Event Space

Monday, April 19, 2021

Set Ramadan 2021 : Ombak Kitchen

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Untuk perkongsian kali ini, agak berbeza sedikit. Kalau sebelum ini aku berkongsi mengenai pakej buffet Ramadan, tapi kali ini aku nak berkongsi set Ramadan pulak. Untuk set Ramadan yang aku nak kongsi kali ini ialah set Ramadan di Ombak Kitchen. Ikuti butirannya.

Iftar Ramadan Seafood Cajun : Ombak Kitchen

Sunday, April 18, 2021

Program Virtual Online Bina Bisnes Berjaya - Edisi Khas Nak Mula Berniaga 2021 Anjuran RichWorks

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Bila bercakap soal berniaga, aku sering tertanya-tanya, boleh berjaya ke ? Tambah-tambah buat mereka yang baru-baru nak menceburi bidang ini. Teringin juga sebenarnya nak berniaga tapi apa yang aku risaukan semangat itu hanyalah semangat hangat-hangat tahi ayam. Separuh jalan, hilang minat dan terus berhenti. 

Program Virtual Online Bina Bisnes Berjaya

Saturday, April 17, 2021

Buffet Ramadan 2021 : Restoren Westplate Factory

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Ramai mengeluh, semua buffet Ramadan yang aku syorkan semuanya berharga RM50 ke atas. Ada yang bertanya, ada ke tidak buffet Ramadan berharga RM50 kebawah ? Jawapannya sudah tentulah ada ! Ikuti butirannya. 

Buffet Ramadan 2021 : Restoren Westplate Factory

Thursday, April 15, 2021

KOPETRO dan SENIMAN Jalin Kerjasama Dalam Program Cuci Masjid

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Koperasi Kakitangan PETRONAS Berhad (KOPETRO) bekerjasama bersama Persatuan Seniman menjalankan program tanggungjawab sosial korporat kepada masyarakat dengan menyediakan ruang bersih dan selesa kepada para qariah Masjid Al-Hidayah, Sentul Kuala Lumpur. Pembersihan masjid ini susulan bulan Ramadan yang bakal menjelma tiba, agar para qariah masjid dapat menyempurnakan solat terawih nanti. Ikuti butirannya.

Kopetro & Seniman jalin kerjasama dalam Program Cuci Masjid

Syoklat! Syokotube by Shaheizy Sam Pasti Menggoda Selera Semua

 Assalmualaikum dan salam sejahtera


Nama Shaheizy Sam tidak asing lagi dalam industri perfileman tanah air kita. Bahkan dirinya juga pernah merangkul gelaran Artis Paling Popular Berita Harian beberapa tahun yang lalu. Kejayaannya dalam mencipta nama sebagai seorang anak seni yang disegani dalam industri hiburan, menjadikannya lebih berani untuk mencuba industri keusahawanan pula dengan harapan akan meninggalkan jejak kejayaan yang sama. 

Syoklat! Syokotube by Shaheizy Sam

Wednesday, April 14, 2021

Flerr Inspired by Caprice Sasarkan Jualan RM3.8 juta

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Nama Caprice memang sudah tidak asing lagi di negara kita. Beliau sangat popular dalam kalangan remaja dan anak-anak muda. Beliau dikenali sebagai penyanyi rap Malaysia, pengulas isu-isu terkini dan juga penceramah motivasi. Namun tidak ramai yang cakna, Caprice juga giat sebagai usahawan. Terbaharu, beliau bekerjasama dengan pengeluar minyak wangi tempatan yang cukup popular, Flerr untuk menghasilkan minyak wangi. Ikuti butirannya !

Flerr Inspired by Caprice

Eskayvie Phytax Beri Kesan Positif Terhadap Pesakit Kencing Manis

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Tahukah kalian bahawa kita nie sebenarnya terdedah dengan pelbagai toksin dari sinar UV, radiasi telefon bimbit, toksin dan pencemaran dan sudah semestinya kita tidak dapat mengelak daripada pendedahan ini kerana gaya hidup kita masa kini yang memerlukan kita bergerak dan bergantung pada telefon bimbit untuk berhubung. Namun begitu, toksin-toksin ini dapat kita neutralkan dengan penghasilan antioksidan dan enzim tertentu oleh badan kita.

Eskayvie Phytax

Monday, April 12, 2021

Pasaraya Giant Kini Berwajah Baru

 Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Nama pasaraya Giant tidak asing lagi di negara kita. Setelah lama menapak di Malaysia, kini Pasaraya Giant berwajah baru. Mengekalkan pilihan warna hijau adalah satu langkah yang bijak kerana ia tampak segar dan tidak lapuk. Ikuti butirannya !

Logo baharu pasaraya Giant

Friday, April 9, 2021

Buffet Ramadan 2021 : Felda D'Saji

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Satu lagi buffet Ramadan yang aku kira sangat berbaloi dan sedap untuk dicuba dan dimasukkan dalam senarai sebagai lokasi buka puasa korang pada tahun ini. Lokasi buffet Ramadan kali ini dibawakan oleh Felda D'Saji. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2021 : Felda D'Saji

Wednesday, April 7, 2021

Amazing Success Mendedahkan Ilmu Metalife Yakni Potensi Diri Melalui Kod Energi Berdasarkan Tarikh Lahir

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Beberapa minggu yang lalu, aku sempat menghadiri satu seminar yang dianjurkan oleh team Amazing Success di Hotel Crystal Crown PJ selama 2 hari 1 malam. Satu seminar yang cukup menarik kerana peserta dapat mempelajari satu aura atau ciri-ciri berdasarkan nombor lahir kita atau bahasa ilmiahnya dipanggil sebagai metalife. Menarik kan ?

Seminar Amazing Rezeki oleh Amazing Success

Sunday, April 4, 2021

Panggung Tok Ram Seakan Program Trainee Selebriti di Korea Selatan

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Peglibatan Datuk Ramli MS atau lebih mesra dipanggil Tok Ram, dalam industri seni tanah air cukup kukuh dan lama. Beliau kini berhasrat untuk membuat program realitinya sendiri bagi memperkasa budaya menyanyi dengan mencari bakat-bakat baharu untuk diasah sebelum dilepaskan menjadi bintang hebat. Ikuti butirannya !

Panggung Tok Ram

Saturday, April 3, 2021

Peraduan Makan & Menang Produk LengQuas Berpeluang Menang Hadiah Sehingga RM100,000

Assalamualaikum dan salam sejahtera 


1 April lalu, aku sempat menghadiri ke majlis pelancaran peraduan Makan & Menang produk sejuk beku LengQuas. Peraduan ini bermula pada 1 April sehingga 30 Jun 2021 dan terbuka kepada semua lapisan masyarakat di seluruh Malaysia. Ikuti butirannya !

Peraduan Makan & Menang Produk LengQuas

Thursday, April 1, 2021

Buffet Ramadan 2021 : Me'nate Steak Hub

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Boleh dikatakan memang hampir setiap tahun aku akan membawa keluarga aku datang berbuka puasa di Me'nate Steak Hub. Cuma tahun lalu akibat pandemik, tak dapat berbuka di sana. Tahun ini, Alhamdulillah, dengan semakin turunnya kes Covid-19 di negara kita, banyak restoran-restoran dan hotel-hotel membuka semula tawaran buffet Ramadan di tempat mereka. Tidak ketinggalan, Me'nate Steak Hub juga turut menawarkan hidangan buffet Ramadan untuk puasa tahun ini.

Buffet Ramadan 2021 : Me'nate Steak Hub

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini