Thursday, September 28, 2023

Tayangan Perdana Filem Pagari Bulan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada 27 September, aku sempat menghadirkan diri ke malam gala tayangan perdana Filem Pagari Bulan. Filem yang diterbitkan oleh ELEVEN FIELD CREATIVE SDN BHD bertujuan memaparkan semangat patriotisme dalam memperjuangkan wanita yang bangkit dari penindasan askar Jepun.


Monday, September 25, 2023

Tayangan Perdana Filem Fanna

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Malam gala tayangan perdana filem Fanna yang dihasilkan khusus bagi memberi sokongan kepada industri filem tempatan. Filem yang diterbitkn oleh Jaguar Lim Films ini membawa kelainan dengan mempamerkan aksi dunia permotoran dalam kalangan wanita dan gangsterisme yang berkonsepkan mafia.


Sunday, September 24, 2023

Naturehike Outdoor Camping Malaysia (NOCM) Mengadakan Mega Gathering Sempena Sambutan Hari Kemerdekaan ke-66

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Baru-baru ini aku berkesempatan untuk sama-sama mengikuti komuniti Naturehike Outdoor Camping Malaysia (NOCM) dalam Mega Gathering mereka buat kali kedua yang diadakan sempena sambutan kemerdekaan yang ke-66. Mega Gathering itu menyaksikan seramai 300 peserta terlibat dan turut bersama-sama memacakkan khemah mereka di tapak lapang yang terdapat di Felda Residence Hot Spring Sungai Kelah, Perak. Ikuti butirannya !

Sunday, August 6, 2023

Hilton Garden Inn Puchong Menawarkan Buffet Makan Malam Indah iaitu Symphony of Flavors

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hilton Garden Inn Puchong mengumumkan pelancaran makan malam bufet malam Sabtu mereka yang dinanti-nantikan yang dinamakan 'Symphony of Flavors'. Bufet ini menjanjikan kegembiraan buat individu dan keluarga di Lembah Klang yang mencari pengalaman menjamu selera yang luar biasa dengan pelbagai jenis hidangan yang lazat.


Saturday, August 5, 2023

Tahniah Buat Pemenang Kempen Jom Cuti Sakan Anjuran KOPETRO

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku mendapatkan pakej pelancongan ke Hatyai bersama Koperasi Kakitangan PETRONAS Berhad (KOPETRO) Travel untuk bercuti bersama kawan-kawan aku. Memang sangat enjoy trip ke Hatyai tu, semuanya berjalan lancar dengan adanya KOPETRO Travel sebagai agen kami ke sana sebab kebanyakkan daripada kitorang tak pernah lagi jejak ke bumi Hatyai. Jadi sangat bersyukur sebab ada KOPETRO Travel kerana memudahkan perjalanan kami di Hatyai. 

Monday, July 31, 2023

HdPc x Phil's Pizza : Crust & Conversations Collection

Assalamualaikum dan salam sejahtera

HdPc sebuah jenama baju yang meraikan warna dan keselesaan berkolaborasi bersama Phil's Pizza secara eksklusif untuk koleksi "Crust & Conversations". Satu kolaborasi yang cukup baik, gabungan dua buah jenama yang kreatif, diverse dan berimaginasi tinggi.

Lebaran 2023

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sampaikan dah masuk raya aidiladha, cerita raya aidilfitri tak naik-naik juga. Tanpa membuang masa, marilah aku cerita hari raya aidilfitri aku pada tahun ini. Ikuti butirannya !

Pelancaran Produk Baharu dan Ruang Pameran Kyut Skin

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Tahniah buat Kyut Skin, sebuah jenama penjagaan kulit milik Fabulove Sisters Empire di atas pelancaran produk keluarannya dan seiring dengan pembukaan rasmi ruang pamera eksklusif Kyut Skin.

Wednesday, July 19, 2023

KYUT SKIN - Merevolusikan Penjagaan Kulit Dengan Penyelesaian Inovatif

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Dalam dunia yang semakin maju, masyarakat menjadi lebih prihatin. Prihatin terhadap alam sekitar, prihatin akan kesihatan dan penjagaan diri. Ini termasuklah dengan kulit wajah. Produk di pasaran tumbuh bagai cendawan. Rutin penjagaan kulit yang semakin kompleks dan memakan masa, ramai juga mengambil jalan cepat dengan cara yang tidak sihat untuk jangka masa panjang.


Dashu Produk Penjagaan Diri Lelaki Korea Kini Dijual di Watsons

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Rambut merupakan mahkota seorang lelaki. Salah potong rambut pon boleh buat mood off, apatah lagi kalau ada masalah rambut. Di era yang rata-rata semua menitikberatkan penampilan, produk-produk mencantikkan diri semakin banyak dijual di pasaran. Melihat trend ini, Dashu - jenama penjagaan diri yang terkemuka di Korea telah mengawal menawarkan rangkaian produk yang pelbagai dengan harapan dapat mengubah gaya dan kehidupan lelaki bandar.

Friday, June 30, 2023

Majlis Bandaraya Petaling Jaya Atur 21 Program Bersempena Sambutan Ulangtahun ke-17 Petaling Jaya Sebagai Sebuah Bandar Raya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

PJ Love U diangkat menjadi tema sambutan ulangtahun ke-17 Petaling Jaya sebagai bandar raya menerusi pelaksanaan 21 program sepanjang June ini, menurut Datuk Bandar, Mohamad Azhan Md Amir.


Thursday, June 29, 2023

TENA Memperjuangkan ‘Active Ageing’ Dengan Pelancaran Laporan Penuaan Terkini Malaysia 2023

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Dalam usaha untuk memperjuangkan “active ageing” di Malaysia, TENA, jenama peneraju dalam penjagaan inkontinen, hari ini melancarkan Laporan Penuaan Malaysia yang disokong oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat di bawah seliaan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Malaysia, mengenai kesihatan & kesejahteraan geriatrik dengan tujuan untuk mewujudkan kesedaran tentang populasi menua dan menyebarkan mesej untuk menjalani kehidupan terbaik dari aspek mental dan fizikal dengan sehabis baik apabila anda meningkat usia.

Saturday, June 24, 2023

Pakej Percutian yang Berbaloi ke Hatyai Thailand Bersama KOPETRO Travel

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan bercuti ke Hatyai Thailand bersama kawan-kawan. Ini merupakan kali pertama aku berkunjung ke Thailand. Sangat teruja sebab ramai kata Thailand merupakan syurga makanan dan harga barang-barang dekat sana murah-murah belaka.

Sunday, June 18, 2023

Ketahui Status Kesihatan Diri Melalui Kit Ujian DNA dari DynaDNA

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Dyna Medical telah melancarkan DynaDNA, sebuah kit ujian DNA. Selain itu, mereka juga turut melancarkan DynaApps iaitu sebuah platform percuma untuk orang ramai meningkatkan pengetahuan dan kesihatan mereka. Untuk pengetahuan semua, DynaDNA telah memenangi Kit Ujian DNA Terbaik untuk Keluarga dalam Anugerah Pilihan Ibu Bapa 2023. Ikuti butirannya !

Ve'era Hair Saloon Diperluas Untuk Keselesaan Pelanggan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Buat mereka yang tinggal sekitar dan berdekatan Pulau Pinang, ada satu berita baik untuk kalian kerana Ve'era Hair Saloon kini diperluas bagi menambahkan keselesaan buat pelanggan yang datang berkunjung untuk mendapatkan perkhidmatan dandanan rambut. Ikuti rbutirannya.


Sunday, June 4, 2023

KAHF Lenggong Outdoor Festival 2023 Kembali Lagi

Assalamualaikum dan salam sejahtera

KAHF Lenggong Outdoor Festival 2023 (ODF23) kembali lagi ! Lenggong Outdoor Festival 2023 (ODF23) kembali untuk kedua kali bermula 16 hingga 18 Jun ini di Resort Tasik Raban, Lenggong, Perak selepas kejayaan penganjuran buat julung kalinya tahun lalu yang berjaya mengumpulkan lebih 30 kumpulan komuniti dan lebih 1000 orang peminat aktiviti luar dari seluruh negara.


Sunday, May 28, 2023

7 Rangkaian Produk Penjagaan Kepala dan Rambut dari NH Beauty Solution

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sejak aku warnakan rambut nie, aku menjadi sangat peka dengan penjagaan kesihatan rambut. Maklumlah, bila kita dah warnakan rambut, rambut jadi kasar dan kering. Banyaklah tips serta set penjagaan rambut yang aku baca dari perkongsian kawan-kawan. Dan kebetulan pada baru-baru ini, aku hadiri satu majlis pelancaran set penjagaan rambut oleh usahawan muda dari Pantai Timut.Ikuti butirannya !


Sunday, May 14, 2023

Kedai Repair Phone Murah Semenyih - Gila Gadgets

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Buat mereka yang tinggal di kawasan sekitar Semenyih dan tercari-cari kedai baiki telefon bimbit murah dan pantas, bolehlah singgah ke Gila Gadgets Semenyih. Cawangan Gila Gadgets di semenyih ini baru sahaja dibuka rasmi kepada umum. Gila Gadgest merupakan pilihan aku bila bab membetulkan telefon bimbit kerana ketelusan dan kepantasan servis mereka.


KOPETRO Rasmi Cawangan Kedua ArRahnuKita di Bangi

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Koperasi Kakitangan PETRONAS Berhad (KOPETRO) mengembangkan rangkaian perniagaan perkhidmatan pajak gadai milik mereka, ArRahnuKita dengan merasmikan cawangan terbaharu yang terletak di Seksyen 9, Bandar Baru Bangi, Selangor. Untuk pengetahuan semua, ArRahnuKita cawangan Bangi telah mula beroperasi semenjak 28 Februari yang lalu namun majlis rasmi pelancaran cawangan ini baru sahaja diadakan beberapa hari yang lalu.


HUAWEI P60 Pro dan Mate X3 Secara Rasmi Dilancarkan di Malaysia Bersama Beberapa Peranti HUAWEI Yang Lain

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Huawei Malaysja sekali lagi melancarkan satu lagi peranti flagship baharunya iaitu telefon pintar Huawei P60 Pro. Pelancaran ini turut menyaksikan pelancaran beberapa peranti mereka yang lain seperti jam tangan pintar, peranti telinga tanpa wayar dan juga notebook. Ikuti butirannya !


Sunday, May 7, 2023

Dapatkan Rawatan Kaki di Sunfeet Orthotics Expert di Cawangan Baharunya di Cheras Selatan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Tahukah korang bahawasanya masalah tumit kaki boleh menyebabkan pelbagai jenis penyakit ? Tak tahu ? Okay ini aku nak berkongsi satu ilmu yang aku baru tahu selepas mendengar taklimat mengenai penjagaan kaki di Sunfeet Orthotics Expert yang baru sahaja dibuka di Cheras Selatan. Ikuti butirannya !


Sunday, April 30, 2023

Strateq Melancarkan Program Pembangunan Bakat Teknologi Untuk Anak Tempatan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Masih ingatkah kalian sebelum ini aku pernah kongsi mengenai Strateq yang sedang mencari bakat-bakat anak tempatan untuk digilap dan diketengahkan untuk memenuhi keperluan industri ? Ini bukan omongan kosong ya. Baru-baru ini mereka telah menandatangan dan melancarkan program yang menyaksikan kerjasama bersama beberapa organisasi dan agensi bagi menjadikan program ini satu realiti.

Saturday, April 15, 2023

Jam Tangan Pintar Kieslect Calling Watch Ks Penuh Fungsi, Moden & Bergaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Di era kini, ramai lebih memilih untuk memiliki smart watch berbanding jam klasik jarum. Hal ini kerana fungsinya yang pelbagai dan bukan hanya sekadar jam tangan. Tapi, lambakan smart watch di pasaran, menjadi tanda tanya smart watch seperti mana yang patut dimiliki ? Banyak aspek kena diambil kira, antaranya termasuklah fungsi, gaya dan reka bentuk jam itu sendiri.


Sunday, April 9, 2023

Set Ramadan 2023 : Micasa Hotel Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Satu lagi lokasi berbuka puasa yang aku nak perkenalkan pada korang. Kalau biasa aku akan pergi ke hidangan buffet, kali nie kita berbuka hidangan set pulak. Tak adalah rasa membazir sebab buffet banyak-banyak pon bukan kita makan semua. Makan sikit je pon dah kenyang. Hidangan set berbuka puasa ini terdapat di Micasa Hotel Kuala Lumpur.


Sunday, April 2, 2023

Buffet Ramadan 2023 : The Federal Hotel, Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Setiap tahun, berbuka puasa di Kontiki Restaurant yang terletak di The Federal Hotel Kuala Lumpur antara lokasi berbuka puasa yang paling aku tunggu-tunggu. Hal ini kerana, aku secara peribadi amat sukakan menu-menu berbuka puasa yang dihidang di sini. Nak tahu apa yang menarik ? Ikuti butirannya !


Wednesday, March 29, 2023

Buffet Ramadan 2023 : Sunway Putra Hotel

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Buffet Ramadan yang meriah disajikan di Sunway Putra Hotel. Korang jangan lepaskan peluang ini untuk berbuka puasa di sini. Terdapat pelbagai jenis sajian masakan yang enak dan pasti membuatkan korang rambang mata tak tahu nak mula dengan yang mana satu dulu. Ikuti butirannya !

Tuesday, March 28, 2023

Buffet Ramadan 2023 : Royal Hotel, Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Musim mencari buffet Ramadan kini kembali lagi. Kali ni aku nak bawa korang cuci mata buffet Ramadan dekat Royal Hotel yang terletak di tengah-tengah bandaraya Kuala Lumpur. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2023 : Hilton Petaling Jaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Ramadan bulan yang mulia kembali lagi dan aku pasti ramai yang mencari-cari lokasi buka puasa yang berbaloi serta menyajikan pelbagai hidangan untuk berbuka puasa. Tak perlu cari jauh-jauh, mari cuba hidangan buffet Ramadan di Hilton Petaling Jaya. Jom tengok apa yang menarik disajikan di sini.

Wednesday, March 22, 2023

Annual Digital Awards Dinner 2023 by Pertubuhan Generasi Digital Malaysia (PGDM)

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pertubuhan Generasi Digital Malaysia once again held an annual dinner this year. This year dinner took place at Hotel Tenera Bangi. I was lucky enough to be invited to the dinner and get to witness cool and genius people receiving awards for their amazing achievement throughout the year. The dinner was attended by more than 500 guests from local and abroad.

Tuesday, March 21, 2023

Mamee Monster Dengan Pek Reka Bentuk Retro Edisi Terhad

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Mamee Monster, snek mi tempatan yang terkenal dan digemari ramai kini mengimbau nostalgia zaman kanak-kanak dengan membawakan kembali bungkusan Mamee Monster biru versi 1970-an. Rakyat Malaysia boleh melihat ikon Mamee Monster biru yang terkenal ini dalam bentuk 2D retro pada pek keluarga Mamee Monster berwarna kuning terang yang boleh didapati di Malaysia dan Singapura mulai Mac 2023 untuk tempoh terhad.


Monday, March 20, 2023

Pelbagai Program Baharu di SUKE TV !

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Satu berita yang ckup baik kerana Suke TV akan mengeluarkan pelbagai program baharu di kaca tv anda. Dengan tagline nya iaitu “Bringing Happy Back”, menjadi landasan kepada Suke TV untuk terus menghiburkan penonton  dan dapt berkongsi maklumat yang ebrguna kepada rakyat Malaysia dengan pelbagai pilihan genre program yang pelbagai. Ikuti butirannya !


Sunday, March 12, 2023

KLCC Mega Raya Fest 2023 Berlangsung 100 Jam Tanpa Henti

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pejam celik pejam celik, tak lama lagi nak masuk bulan puasa dah. Bila nak masuk bulan puasa nie, itu tandanya jualan sempena hari raya semakin mendekat. Begitu jugalah jenama beli belah terbesar negara, Starvendors kembali memeriahkan sambutan Syawal kita tahun ini.


Sunday, March 5, 2023

SEEKscapes Beri Peluang Anak Muda Cari Peluang Pekerjaan Dengan Cara Yang Seronok

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Menteri Belia dan Sukan, YB Hannah Yeoh, telah melancarkan SEEKscapes by Jobstreet yang telah diadakan di Kuala Lumpur Sentul Depot semalam. SEEKscapes by Jobstreet merupakan satu inisiatif untuk memperkasakan anak muda Malaysia menyerlahkan potensi dan bakat. Melalui pesta kerjaya ini juga, belia boleh menemui kerjaya idaman melalui cara yang lebih seronok dan santai. Ikuti butirannya !


Friday, March 3, 2023

Figura Hebat Dato’ M. Nasir & Dato’ Hattan Dalam Konsert Sifu & Aku 38

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Akan datang dua seniman lagenda, Datuk M. Nasir dan Datuk Hattan, akan berkongsi pentas menjayakan konsert sulung mereka bersama yang bakal diadakan di Sarawak dan Sabah. Ikuti butirannya !


Sunday, February 26, 2023

Repair Phone Murah di MRFIX Bangi

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan berkunjung ke Bangi untuk baiki telefon bimbit. Ingat lagi masa mula-mula datang ke sini, waktu tu baru je habis PKP. Lama tunggu boarder buka untuk hantar betulkan telefon bimbit. Bayangkan masa PKP dengan telefon rosak, tak ke pishang masa tu. Sabor jelah. Bila buka je boarder, terus cepat-cepat ke MRFIX Bangi untuk betulkan.

Kedai Baiki Telefon Bimbit Gila Gadgets Kini Dibuka di Semenyih

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Buat mereka yang tinggal di kawasan sekitar Semenyih dan tercari-cari kedai baiki telefon bimbit murah dan pantas, bolehlah singgah ke Gila Gadgets Semenyih. Cawangan Gila Gadgets di semenyih ini baru sahaja dibuka kepada umum.

Sunday, February 19, 2023

DOLLA Kembali Dengan Lagu Terbaru "Look At This"

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kumpulan penyanyi DOLLA semakin mendapat nama semenjak akhir-akhir ini. Dari satu lagu hit ke satu lagu hit. Dalam beberapa tahun dalam industri, sudah mengecapi pelbagai kejayaan. Baru sahaja muncul dengan lagu baharu bersama Naim Daniel dengan lagu ‘Mungkin Ini Adalah Lagu Yang Paling Sedih Pernah Aku Buat', kini empat gadis jelita itu muncul dengan sebuah lagi karya yang bakal mencuri perhatian.


Wednesday, February 15, 2023

Buffet Ramadan 2023 : Lugar De La Boda, Puchong

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bulan Ramadan semakin menghampiri dan itu maknanya sudah tiba untuk aku berkongsi pakej buffet Ramadan yang berbaloi untuk korang cuba di bulan puasa nanti bersama ahli keluarga. Sesekali nak jugalah berbuka puasa buffet, ye dakk ?


Sunday, February 12, 2023

AEON Anjurkan Kempen Smile of Love Memungkinkan Orang Ramai Berlayar Bersama Resorts World Cruises

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Buat mereka yang teringin naik cruise feeling-feeling macam filem Titanic tu, bolehlah sertai peraduan yang dianjurkan oleh AEON. AEON CO. (M) BHD atau AEON, rangkaian pasar raya terkemuka di Malaysia, mengumumkan pelancaran kempen terbarunya, "Smile of Love – Win A Cruise Contest" dengan kerjasama Resorts World Cruises. Ikuti butirannya !

Friday, February 10, 2023

Akhirnya Jejakkan Kaki ke Terowong Terkenal, Sungai Pisang

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kali nie aku nak cerita pengalaman pergi bermandi-manda di Sungai Pisang. Sebenarnya dah lama sangat berhajat nak datang ke sini sebab selalu sangat nampak orang-orang ebrgambar depan tunnel sebesar gajah tu.Walaupun tunnel tu biasa je tapi ikonik dan instagrammable ya. Jadi haruslah aku jejakkan kaki ke sana demi sekeping gambar. 


Saturday, January 28, 2023

Mandi-manda di Sungai Kedondong

Assalamualaikum dan salam sejahtera 

Bulan Ogos yang lalu aku berkesempatan ke Sungai Kedondong bersama rakan-rakan sekerja aku. Pergi berlima je naik satu kereta. Ini merupakan kali pertama aku ke Sungai Kedondong. Pernah dengar sebelum nie tapi belum pernah jejak lagi. Makanya aku sangat teruja nak explore apa yang menarik dekat Sungai Kedondong. Ikuti butirannya !

Friday, January 20, 2023

FC Barcelona meraikan Tahun Arnab

Assalamualaikum dan salam sejahtera

FC Barcelona meraikan Tahun Arnab Bersempena kehadiran Tahun Arnab, Spotify Camp Nou menganjurkan pelbagai acara menarik termasuk tarian naga dan singa serta kaligrafi Cina KUALA LUMPUR, 18 Januari 2023. FC Barcelona terus menyemarakkan sambutan Tahun Baru Cina 2023 dengan meraikan Tahun Arnab. Dengan tema permulaan baharu, Barça merayakannya dengan pelbagai hiburan secara langsung serta aktiviti menarik pada hari perlawanan di Spotify Camp Nou. Menurut Presiden dan pemainnya, kerjasama itu melibatkan kolaborasi bersama komuniti berbangsa Cina, pereka fesyen, artis visual dan pemengaruh khas untuk peminat di Malaysia. 

Monday, January 16, 2023

Set Penjagaan Rambut VE’ERA Untuk Kesihatan Rambut dan Kulit Kepala

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan untuk berjumpa dengan owner produk penjagaan rambut VE’ERA, Mr. Gin atau nama penuhnya Gin Kioh Xiao Zhong. Beliau sudah lama berkecimpung di dalam industri penjagaan rambut di mana beliau memiliki sebuah salon di Kepala Batas yang sudah beroperasi lebih dari 7 tahun.


Sunday, January 15, 2023

Kedai Baiki Phone Murah Serdang - Gila Gadgets

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bulan Januari tahun ini, genaplah setahun sudah berlalu majlis graduasi aku di UPM. Banyak kenangan sewaktu belajar di UPM dahulu. Dah lama sebenarnya aku nak berjalan-jalan di kawasan Serdangjadinya hari minggu yang lalu sempatlah aku ke sana. Saja nak tengok-tengok dan mengimbau kenangan.


Baiki Phone, Laptop & MacBook Murah di MRFIX Putrajaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bila laptop dah berusia lebih 5 tahun nie, makanya banyak masalah dia mula tunjuk. Mula-mula tu tak rasa ralat sangat, tapi lama-lama makin menjadi-jadi hal dia. Walhal dah jaga baik dah, tapi tulah, semua peranti ada jangka hayat dia dan kita kena sentiasa upgrade dia untuk kekal relevan. Jadi, sudah masanya aku hantar pergi baiki. Ikuti butirannya !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...