Tuesday, March 31, 2020

Berhujung Minggu Bersama Kawan-kawan di Swiss Garden Hotel & Residences, Genting Highlands

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Alhamdulillah beberapa minggu yang lalu sebelum perintah kawalan pergerakan dikuatkuasakan, aku dan rakan-rakan sempat bercuti bersama-sama di Swiss Garden Hotel & Residences Genting Highlands selama 4 hari 3 malam.


Sunday, March 29, 2020

Atasi Masalah Dengkur Dengan Rawatan Laser di Toscana Medi Clinic

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Beberapa minggu yang lalu, aku sempat menghadiri satu bicara kecantikan dan kesihatan yang dianjurkan oleh Toscana Medi Clinic di Swiss Garden Genting Highlands. Dalam bicara kecantikan dan kesihatan itu, ada membincangkan soal masalah dengkur dan juga penuaan. Ikuti butirannya !


Monday, March 23, 2020

Tok Lat Homestay, Pulau Langkawi - Homestay Yang Besar & Selesa Berhampiran Pantai Cenang

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku sempat pergi bercuti ke Pulau Langkawi bersama rakan-rakan sebelum perintah berkurung dikuatkuasakan. Mungkin ini bukan masa yang sesuai untuk korang pergi bercuti, tapi aku tetap ingin berkongsi lokasi penginapan yang aku inap sepanjang berada di sana. Manalah tahu bila keadaan Covid-19 nie reda nanti korang bercadang untuk ke sana kan. Jadinya, boleh pertimbangkan untuk inap di homestay nie. Ikuti butirannya !


Buffet Ramadan 2020 : Swiss Garden Hotel & Residences, Genting Highlands

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bulan Ramadan kian menjelma dan banyak hotel-hotel mempromosikan hidangan buffet Ramadan mereka. Minggu lalu aku berkesempatan mencuba sendiri menu utama buffet Ramadan Swiss Garden Hotel & Residences, Genting Highlands. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2020 : Swiss Garden Hotel & Residences, Genting Highlands

Buffet Ramadan 2020 : Hotel Armada, Petaling Jaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pejam celik pejam celik, tak sangka bulan Ramadan semakin menghampiri. Pasti ramai sudah tidak sabar untuk itu. Dan pasti ramai juga sudah mula riki-riki lokasi untuk berbuka puasa. Hah, sekiranya korang tinggal berhampiran dengan Petaling Jaya, bolehlah cuba berbuka puasa buffet Ramadan di Hotel Armada, Petaling Jaya. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2020 : Hotel Armada, Petaling Jaya

Sunday, March 22, 2020

7 Sebab Kenapa Pilih Pakej RAWDAH dengan Felda Travel Untuk Menunaikan Ibadah Haji

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Menunaikan Ibadah Haji merupakan impian setiap Muslim di dunia. Iajuga merupakan salah satu rukun Islam yang wajib ditunaikan sekiranya berkemampuan. Namun, menunggu giliran nama naik untuk ke sana perlukan kesasabaran yang tinggi. Mungkin belum masanya untuk kita dijemput ke sana. Sekiranya sudah berkemampuan, boleh daftar Haji dengan pihak Felda Travel. Mereka ada menyediakan Pakej Haji Rawdah Premium. Ikuti butirannya !

Saturday, March 21, 2020

D'Salai by Felda D'Saji Membuat Penghantaran Makanan Terus Ke Rumah Sepanjang Perintah Berkurung

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Wabak Covid-19 semakin berleluasa di seluruh dunia. Termasuk juga di negara kita yang mana mencatatkan bilangan kes tertinggi di Asia Tenggara. Sudah melebihi 1000 kes COVID-19 dilaporkan dan telah mencatat 3 kematian. Catatan ini sangat membimbangkan seluruh rakyat Malaysia. Sehubungan dengan itu, kerajaan telah memutuskan Perintah Kawalan Pergerakan sehingga 31 March. Oleh itu, ramai runsing dan panik soal makanan sepanjang perintah berkurung kerana barang-barang runcit di pasaraya sudah banyak yang habis. Tak perlu risau, D'Salai by Felda D'saji boleh membantu.


Thursday, March 19, 2020

Menyusuri Adat & Kehidupan Orang Asli Temuan Kampung Tohor, Negeri Sembilan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Masih lagi dalam siri ekspedisi #Back2Nature yang dianjurkan oleh Jabatan Perhutanan Negeri Sembilan (JPNS). Kali ini, kami mengadakan lawatan ke kampung orang asli di Kampung Tohor, Negeri Sembilan. Lokasi kampung ini tidak jauh daripada Taman Negeri Kenaboi. Lebih kurang dalam 30 minit perjalanan. Ikuti butirannya !

Meneroka Kehijauan Alam di Taman Negeri Kenaboi, Negeri Sembilan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada 2 minggu yang lalu, aku berkesempatan meneroka Taman Negeri Kenaboi, Negeri Sembilan. Secara jujurnya, aku tidak pernah lagi mendengar nama tempat ini. Bila rakan-rakan pelawa untuk sama-sama menikmati pengembaraan meneroka kehijauan bersempena kempen #Back2Nature, atau dalam bahasanya ialah Kembali Kepada Fitrah.


Monday, March 16, 2020

Glide Lubricants, Minyak Pelincir Keluaran Bumiputera

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bila dah ada kereta nie, banyak benda nak kena ambil tahu. Terutama sekali bab kesihatan enjin. Kalau tak jaga, habislah duit melayang nak hantar betulkan. Lebih baik elak dari benda tu terjadi. Rajinkan diri datang servis kereta bila tiba waktunya, memandu secara berhemah dan sentiasa cek kesihatan enjin kereta.  Ikuti butirannya !

Glide Lubricants

Friday, March 13, 2020

Buffet Ramadan 2020 : Villa Istana, Melaka

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Entri buffet Ramadan Villa Istana tahun lalu menjadi antara entri buffet Ramadan yang mendapat carian paling tinggi dalam blog aku. Aku rasa kerana faktor lokasinya yang cantik, harganya yang berpatutan dan makanannnya yang sedap membuatkan ramai memilih untuk berbuka puasa di situ. Tahun ini, aku berpeluang untuk menikmati juadah buffet Ramadan di sana. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2020 : Villa Istana, Melaka

Buffet Ramadan 2020 : The Grand Campbell Hotel, Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Memandangkan bulan puasa semakin menghampiri, pasti sudah ramai sedang mencari-cari lokasi untuk berbuka puasa yang sedap dan mampu milik. Apa yang lebih menarik ialah,lokasi buka puasa ini sangat dekat dengan pelbagai gedung membeli-belah yang terkenal. Buffet Ramadan yang aku nak syorkan untuk kali ini ialah di The Grand Campbell, Kuala Lumpur. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2020 : The Grand Campbell Hotel, Kuala Lumpur

Thursday, March 12, 2020

Buffet Ramadan 2020 : Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Memandangkan bulan Ramadan semakin menghampiri, aku yakin dan pasti tengah ramai mencari-cari pakej buffet ramadan di hotel-hotel untuk berbuka puasa bersama rakan taulan dan ahli keluarga. Oleh itu, aku rasa buffet Ramadan di Sheraton Imperial Kuala Lumpur paling sesuai untuk korang jadikan lokasi buka puasa nanti. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2020 : Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel

Wednesday, March 11, 2020

Jalan Penuh Liku Pengasas Sellection Tempuhi Sebelum Membina Empayarnya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Acap kali kita rasa bermotivasi apabila mendengar cerita kejayaan seseorang. Perjalanan untuk mengecapi kejayaan tidak selalunya indah. Pelbagai onak dan liku ditempuh sebelum memperoleh kejayaan. Begitu juga perjalanan pengasas Sellection, Pn Nor Rafidah Khairuddin. Ikuti butirannya !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini