Sunday, August 31, 2014

A Special Video For Merdeka This Year

Assalamualaikum

I made a special video for our independence day this year. Aku letakkan perasaan malu dan tak berani di tepi untuk menghasilkan video ini. Alhamduulillah, aku berjaya kumpulkan seramai pelajar dari pelbagai negara seramai yang boleh untuk buat video ucapan ini. Malang sekali, dalam seminggu aku mengumpulkan ucapan, aku tak berjaya dapatkan ucapan dari pelajar dari negara India untuk video ini. Walhal ada beberapa pelajar dari negara India aku rapat, tapi tak berjumpa pula sepanjang minggu nie. 

Wednesday, August 27, 2014

Bobcat Card, GCSU

Assalamualaikum

Seperti yang telah dijanjikan, kali ini aku nak cerita tentang kad matrik aku di Georgia College. Ia dipanggil Bobcat Card. Nak buat Bobcat Card nie tak ambil masa yang lama pun. Ambil gambar, lepastu terus dia cetak. Dalam 1 minit kad siap dan terus bagi pada pelajar. Buat kad nie masa minggu orientasi dulu. Dia dah sediakan waktu spesifik untuk para pelajar datang dan buat kad nie. Tapi aku tak ikut jadual tu, aku buat sehari lebih awal untuk elakkan kesesakkan di pejabat itu.

Wednesday, August 20, 2014

Jelajah Bilik Wells Hall GCSU

Assalamualaikum

Kali ini, aku nak berkongsi dengan korang tempat tinggal aku selama satu semester di Georgia College. Pada 12 August yang lalu, sebaik sahaja aku sampai Milledgeville, aku terus dibawa ke housing office untuk ambil kunci bilik. Dapat je kunci, sudah bole terus settle down. Masa nie, semua pelajar local masih lagi belum masuk. Hanya pelajar yang terlibat dalam menyambut pelajar baharu je yang dah ada dekat kolej kediaman nie.

Saturday, August 16, 2014

First Time Naik Kapal Terbang

Assalamualaikum

Alhamdulillah, aku dah pon sampai di Milledgeville, Georgia dengan selamat pada 12 Ogos yang lalu waktu Amerika. Jadi kali nie, aku nak cerita pengalaman pertama kali naik kapal terbang. Memang bunyi macam jakun gila. Tapi tak kesahlah, aku nak share jugak buat kenangan. Penerbangan pertama aku menuju ke Incheon Airport, Seoul Korea. Aku transit di sini selama 3 jam sebelum bertolak menuju ke Atlanta Georgia.


Sunday, August 10, 2014

International Student Exchange Programme

Assalamualaikum

Alhamdulillah, i was chosen to participate in this International Student Exchange Programme (ISEP) for one semester. All praise to Allah, Alhamdulillah. Dapat call dari bahagian akademik semasa cuti semester 2 yang lepas. Masa dorang call tu, memang pagi sangatlah. Aku tak bangun lagi masa tu. My mom yang angkat call dan kejutkan aku. Masa angkat call tu, dorang cakap tahniah dan tanya aku confirm ke nak pergi ISEP nie, sebab once dah confirm tak boleh nak patah balik, or else kene bayar denda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini