Monday, April 25, 2022

I am 29

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Alhamdulillah baru ada kesempatan untuk menulis cerita peribadi. Agak sedikit sibuk sejak kebelakangan ini dengan kerja dan kehidupan yang penuh onak dan liku. Tibehhh. Kali nie aku nak bercerita tentang sambutan hari jadi aku pada bulan January yang lalu. Yer, bulan JANUARY guys. Sangat dah basi okay cerita ini. Cerita mungkin sudah basi, tapi memori ini tetap segar di ingatan aku. Lahhh bermadah.

Sunday, April 24, 2022

Starvendors Mega Raya Fest 2022 Adakan Jualan Selama 75 Jam Tanpa Henti

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Setelah dua tahun kita berada dalam era pandemik Covid-19, tahun ini akhirnya kita dapat rasai semula nikmat menyambut perayaan aidilfitri yang bakal kunjung tiba tak lama lagi. Banyak usahawan terjejas disebabkan pandemik ini akibat pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Namun tahun ini bakal memberikan nafas baharu buat usahawan tempatan dengan adanya jualan beli belah terbesar tanah air, Starvendors, sempena sambutan Syawal. Ikuti butirannya !

Minyak Masak ALIF Mengumumkan Penajaan Liga Malaysia 2022

Assalamualaikum dan salam sejahtera

20 April yang lalu telah tercipta satu rekod baharu apabila termeterainya kerjasama antara jenama minyak masak utama di Malaysia dan juga sukan terbesar negara iaitu bola sepak. Kerjasama ini telah diumumkan sendiri oleh Sime Darby Oils (SDO) yang mana minyak masak ALIF sebagai penaja Liga Malaysia. Ia telah ditandatangani oleh Pengarah Urusan SDO, Mohd Haris Mohd Arshad. Ikuti butirannya !

Thursday, April 21, 2022

Program Bubur Lambuk AEON Bersama Komuniti

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada hari Nuzul Quran yang lalu, aku berkesempatan bersama-sama dengan warga AEON mengedarkan bubur lambuk kepada komuniti yang datang membeli-belah di pasaraya tersebut. Program Bubur Lambuk AEON Bersama Komuniti ini mendapat kerjasama Majlis Perbandaran Kajang (MPKj) bagi bersama-sama dalam memasak dan menyediakan bubur lambuk ini sebelum diedarkan. Edaran bubur lambuk ini telah berlangsung di AEON Big Bandar Tun Hussein Onn Cheras, Selangor. Ikuti butirannya !

Saturday, April 16, 2022

Pelbagai Tawaran Menarik Dalam Aplikasi Marrybrown

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku ada nampak satu twit viral di Twitter yang mengatakan kita boleh beli satu bucket ayam Marrybrown dengan harga RM5 sahaja. Masa baca mula-mula tu, macam tak percaya juga. Yelah, 5 ketul ayam kot. Mustahil betul dapat beli dengan harga RM5. Oleh kerana penasaran, aku pon muat turun aplikasi Marrybrown. Ikuti butirannya !

Sunday, April 10, 2022

Ainaa Clinic Akhirnya Dibuka Kepada Umum

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Tahniah buat Syafiqah Aina dan juga Hafiz Mahamad di atas pembukaan klinik aestetik pertamanya di Bandar Baru Bangi. Satu pencapaian yang cukup bermakana untuk mereka berdua setelah banyak diuji dalam merealisasikan impian untuk membuka klinik ini.

Ainaa Clinic

Saturday, April 9, 2022

Buffet Ramadan 2022 : Lugar De La Boda, Puchong

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kali nie aku nak bawa korang lokasi berbuka puasa aku haritu. Kebetulan ada hal sedikit dekat Puchong, alang-alang tu cari tempat berbuka sekali. Maka terjumpalah Lugar De La Boda Puchong nie. Dari jauh dah nampak lokasi dia sebabkan lampu-lampu yang dipasang di sekeliling khemahnya. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2022 : Lugar De La Boda, Puchong

Friday, April 8, 2022

Buffet Ramadan 2022 : De' Kenduri by Lutfi Yussof, Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan untuk berbuka puasa di De' Kenduri by Lutfi Yussof yang lokasinya terletak berhampiran menara berkembar Kuala Lumpur. BuffetRamadan kali ini cukup berbeza dan boleh dikira sebagai sangat unik kerana konsepnya menampilkan pelbagai menu-menu menarik untuk setiap jenis kenduri di Malaysia. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2022 : De' Kenduri by Lutfi Yussof

Wednesday, April 6, 2022

Kolaborasi Datin Rita Sosilawati bersama E.S.H. Electrical dalam Program CSR "Bersama Menyemarakkan Keikhlasan di Hari Raya"

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan untuk menghadiri majlis berbuka puasa E.S.H x Datin Rita Sosilawati di Bangsar Shopping Centre. Datin Rita Sosilawati telah dilantik sebagai Duta ESH Raya 2022 sempena bulan Ramadan dan hari raya aidilfitri yang akan datang. Ikuti butirannya !


Set Ramadan 2022 : Ombak Kitchen

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Untuk perkongsian kali ini, agak berbeza sedikit. Kalau sebelum ini aku berkongsi mengenai pakej buffet Ramadan, tapi kali ini aku nak berkongsi set Ramadan pulak. Untuk set Ramadan yang aku nak kongsi kali ini ialah set Ramadan di Ombak Kitchen. Ikuti butirannya.

Set Ramadan 2022 : Ombak Kitchen

Sunday, April 3, 2022

Ejen2u : Platform Pengurusan Ejen Yang Cukup Sistematik

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan melawat pejabat Ejen2u yang terletak di IoI Conezion Putrajaya. Untuk mereka yang belum tahu, Ejen2u merupakan sebuah platform sistem pengurusan ejen paling komprehensif. Ikuti butirannya.

Aeon Menampilkan Chef Wan dalam Memperkenalkan Neoflam untuk Program Aeon Star Rewards

Assalamualaikum dan salam sejahtera

AEON buat pertama kalinya memperkenalkan Program Star Rewards yang menampilkan sebuah jenama peralatan memasak berkualiti iaitu Neoflam ini mengadakan kolaborasi bersama selebriti chef yang cukup terkenal dan sensasi Malaysia, Chef Wan. Ikuti butirannya !

Saturday, April 2, 2022

Buffet Ramadan 2022 : Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Setelah dua tahun kita di menyambut bulan puasa di dalam pandemik, tahun ini buat julung kalinya kita dapat menarik sedikit nafas lega setelah peralihan fasa pandemik kepada endemik akan berkuatkuasa 1 April ini. Oleh itu, sedikit sebanyak berita ini membawa kegembiraan buat semua. Ayuhlah kita merancang untuk berbuka puasa di Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2022 : Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur

Supercube Terus Mencipta Nama Biarpon Banyak Saingan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Supercube tetap mencipta nama melahirkan ramai jutawan melalui hasil penjualan produknya. Ini merupakan satu pencapaian yang cukup membanggakan sekiranya ambil kira keadaan pandemik yang rata-rata semua industri mengalami kegawatan ekonomi. Tapi ini tidak terjadi pada Supercube. Ikuti butirannya !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini