Sunday, October 30, 2022

KILOSHOP - Kedai Bundle yang Berkonsepkan Pembelian Timbang Kilo

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Siapa dekat sini peminat pakaian bundle ? Kalau anda adalah orangnya, meyhh sini nak bagi tahu ada satu kedai bundle yang baru sahaja dibuka di Setia Eco Hill Mall, Semenyih. Kedai bundle tersebut diberi nama KILOSHOP. Ikuti butirannya !

Lagu SWIPE Dinyanyikan oleh ALYPH Menjadi Satu Fenomena di Tiktok Sejak Dilancarkan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Lagu yang tengah tular di laman Tiktok ketika ini iaitu lagu "Swipe" yang dinyanyikan oleh penyanyi berbakat kelahiran Singapore, Alyph, menjadi satu trend anak muda dan juga selebriti-selebriti terkenal tanah air untuk dijadikan postingan mereka. Lagunya yang cukup catchy dan cukup berkait dengan peredaran masa kini.

Monday, October 24, 2022

Pengalaman Water Rafting di Gopeng Perak Bersama Riverbug

Assalamualaikum dan salam sejahtera


Kali nie aku nak ceritakan pengalaman aku pergi water rafting beberapa minggu yang lalu. Ini bukanlah kali pertama aku mengikuti aktiviti water rafting, namun rasa anxious tu tetap ada ya. Dalam masa yang sama aku sangat teruja untuk lakukan aktiviti nie sebab aku sangat look forward aktiviti water rafting untuk trip aku bersama kawan-kawan ke Kampar pada beberapa minggu yang lalu. Ikuti butirannya !

Tuesday, October 18, 2022

Kedai Repair Phone Murah Shah Alam - GILA GADGETS

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kali nie aku nak kongsi lokasi baiki phone dan kedai aksesori telefon dan gadget murah di kawasan Shah Alam. Bila kita berpindah rumah nie, banyak benda kita tak tahu. Nak dijadikan cerita, phone aku ada masalah sedikit. Entah kenapa tiba-tiba meragam. Walaupun kerosakan minor tapi agak annoying jugalah. Nak tak nak memang kena betulkan juga. Oleh kerana aku masih baru dekat kawasan nie, makanya aku masih tak tahu apa yang ada dekat kawasan rumah aku. Google punya google, aku dipertemukan dengan Gila Gadgets nie. Dekat je lokasi nie dengan kawasan rumah aku. Ikuti butirannya !

Sunday, October 16, 2022

Bantuan Guaman Syarie (BAGUS) Dapat Membantu Mangsa Keganasan Rumahtangga Mendapatkan Keadilan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini tular di negara seberang akan kes keganasan rumahtangga yang dihadapi oleh sepasang suami isteri yang juga merupakan selebriti terkenal di negara itu. Si isteri sudah lama berada dalam rumahtangga yang tidak aman dan seringkali di pukul dan mengakibatkan kecederaan. Namun kenapa baru sekarang berani untuk bersuara ?

Marrybrown Perkenal Menu K-Crunch Baharu Dengan Sos Gangjeong Pedas Manis

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Era kini rata-rata masyarakat tempatan cukup meminati artis dan hiburan dari Korea. Sehinggakan  ramai yang mengidolakan mereka. Aku merasakan disebabkan faktor ini juga, masyarakat tempatan ramai yang menggemari budaya dan makanan dari Korea. Hal ini dapat disaksikan pelbagai makanan yang berpaksikan budaya masyarakat Korea mula dibawa dan diterapkan dalam makanan. Ramai syarikat gergasi makanan mula menawarkan makanan bercirikan rasa Korea dan salah satu daripada syarikat gergasi tersebut ialah Marrybrown.

Hasilkan Jualan RM34 Juta, Kak Ell Terus Maju Biarpun Tanpa Gimik Murahan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Tanpa gimik murahan, tanpa gelaran yang menggunung, Kak Ell berjaya capai jualan RM34 juta dalam masa setahun. Satu pencapaian yang cukup hebat dari seorang anak penoreh getah dan kini bergelar usahawan kosmetik berjaya. 

Monday, October 10, 2022

AEON x DAEBAK Menyaksikan Kolaborasi Antara AEON dan MAMEE

Assalamualaikum dan salam sejahtera

AEON sekali lagi mengadakan kolaborasi dengan sebuah syarikat snek makanan tempatan yang cukup terkenal dan tidak perlukan pengenalan, iaitu Mamee-Double Decker. Kolaborasi kali ini untuk menghasilkan produk makanan untuk AEON Delicatessen melalui kempen AEON x DAEBAK. Ikuti butirannya !


Sunday, October 9, 2022

Eksplorasi Gua Tempurung

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kali nie aku nak kongsikan pengalaman aku menerokai Gua Tempurung yang terletak di Ipoh Perak. Ini merupakan kali kedua aku jejakkan kaki ke sini. Tapi masa kali pertama datang tu,aku tak betul-betul jelajah Gua Tempurung nie. Hanya sampai ke bahagian hujung teroka bahagian kering sahaja. Kali kedua datang nie, aku betul-betul terokai Gua Tempurung yang mengambil masa selama 4 jam penjelajahan. Ikuti butirannya !

Sunday, October 2, 2022

Perkongsian Bonda Rozita Kekal Relevan Ketika di Bonda Fiesta Vaganza 2022

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Semalam aku berpeluang untuk ke Bonda Fiesta Vaganza anjuran Bonda Rozita Ibrahim. Aku pasti ramai yang cukup mengenali Bonda Rozita ini. Cukup terkenal dengan produknya Sendayu Tinggi suatu ketika dahulu dan masih relevan sehingga kini walaupun sudah menapak dalam pasaran lebih 20 tahun dahulu. Begitulah kehebatan dan aura Bonda Rozita yang cukup petah berbicara ini.

Saturday, October 1, 2022

Beli Kereta Pertama

Assalamualaikum dan salam sejahtera


Alhamdulillah, hari nie dah genap dua bulan aku memiliki sebuah kereta dengan hasil titik peluh aku sendiri. Dah lama pasang niat sebenarnya untuk beli kereta tapi tertangguh-tangguh sebab nak dapatkan kerja tetap dulu. Bila dah dapat kerja, dok tangguh lagi sebab rasa macam kereta antik aku tu masih boleh guna. Sehinggalah pengumuman insentif pengecualian SST untuk kereta baru tamat 30 Jun dan tidak akan dilanjutkan. Barulah aku mula menggelabah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini