Sunday, February 20, 2022

Know Know Arrived Ipoh

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kali nie nak cerita sambutan tahun baru 2022 aku. Tak berapa nak know know arrived sangat sebab memang dah rancang seminggu lebih awal untuk pergi bercuti dekat Ipoh. Kenapa pilih Ipoh sebagai destinasi kali ini ? Semua ini kerana video tomyam yang viral dekat tiktok tu. Jadinya, rasa teringin betul nak rasa tomyam viral tu. Sedap sangat ke ? Ikuti butirannya.

Sunday, February 13, 2022

Know Know Arrived Kuantan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Okay kali nie aku nak cerita trip tiba-tiba sampai ke Kuantan, Pahang. Nama pon tiba-tiba, jadinya memang tiada apa-apa persedian pon untuk ke sana. Memang tak sangka pon nak berjalan sampai ke Kuantan sana. Kawan aku dia gila tiba-tiba cakap dah book hotel dekat Kuantan masa otw nak balik ke Selangor. Makanya sampailah aku ke Kuantan, Pahang.

Saturday, February 12, 2022

Know Know Arrived Melaka

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kali nie nak cerita trip tiba-tiba aku ke bandar bersejarah negeri Melaka yang bertarikh 12 Oktober 2021. Masa nie kerajaan baru je umumkan pembukaan sempadan negeri. Setelah 10 bulan negara kita dalam tempoh PKP, akhirnya kita dibenarkan merentas negeri semula. Tanpa berfikir panjang, maka aku terus vroom vroom ke Melaka.

Friday, February 11, 2022

Chinese New Year Hi-Tea di Palm Garden Hotel, Putrajaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Tahun Baru Cina baru sahaja melabuhkan tirainya. Aku pasti, ramai masyarakat mengambil kesempatan ini untuk berkumpul bersama keluarga tercinta untuk meraikan hari bahagia itu. Untuk masyarakat Cina, ia sudah pasti detik yang paling dinanti-nanti. Seiring dengan sambutan Tahun Baru Cina ini, Palm Garden Hotel Putrajaya, sebuah hotel Tribute Portfolio, mengadakan promosi Chinese New Year Hi-Tea yang menyajikan menu-menu ruji ketika sambutan perayaan itu.

Thursday, February 10, 2022

KYOOR - Makanan Tambahan Untuk Mengekalkan Kesihatan Badan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Zaman-zaman penyakit berjangkit nie memang menakutkan. Nampak luaran sihat walafiat je. Tapi bila buat pemeriksaan mendalam, banyak pulak penyakit-penyakit yang tidak disangka. Sebabtu sekarang, ramai memilih alternatif mencari makanan tambahan untuk menambah imun dan kekuatan badan kita. 

Saturday, February 5, 2022

The Best January Ever

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bulan Januari baru sahaja melabuhkan tirainya. Sedar tak sedar, dah sebulan kita berada dalam tahun 2022. Cepat betul waktu berlalu. Apa-apapun, aku cukup bersyukur sebab banyak benda baik berlaku pada aku pada bulan Januari, Alhamdulillah. Sukalah untuk aku berkongsi benda-benda baik itu dalam blog aku nie untuk tatapan di hari tua nanti sekiranya dipanjangkan umur untuk baca semula dan suka juga untuk berkongsi kegembiraan aku ini dengan pembaca blog Jejakakaula semua. Ikuti butirannya !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini