Friday, March 29, 2019

Kedai Repair Phone Murah Kawasan Bangi & Kajang - IZMOBILE

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Manusia dan kecuaian berpisah tiada. Tambah-tambah kecuaian dalam menjaga handphone. Dalam kes aku, kecuaianku telah menyebabkan handphone aku terjatuh dan paparan LCD retak seribu. Nak menangis rasanya. Jadi gigihlah aku cuba cari kedai repair phone murah kawasan Bangi dan Kajang. Maka terjumpalah dengan kedai IZMOBILE Kajang yang terletak dekat Reko Sentral Kajang nie. Servis yang cepat dan murah. Ikuti butirannya !


Thursday, March 21, 2019

Adventurers' Web Merupakan Tarikan Terbaru AEON Mall Nilai

Assalamualaikum dan salam sejahtera

AEON Mall Nilai merupakan pusat membeli-belah AEON terbesar di Malaysia dan ia baru sahaja dibuka kepada umum beberapa bulan yang lalu. Terdapat banyak kedai-kedai dari pelbagai jenama giat dibuka di sini bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan. Terkini, The Adventurers' Web baru sahaja menapak di AEON Mall Nilai. Ikuti butirannya !


Tuesday, March 19, 2019

Buffet Ramadhan 2019 : PWTC Menawarkan Lebih 250 Hidangan Citarasa Warisan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sedar tak sedar, dah nak masuk bulan Ramadhan dah. Rasa macam baru semalam beraya. Tup-tup lagi beberapa minggu dah nak masuk bulan puasa. Nak masuk bulan puasa nie, mulalah ramai tengah riki-riki tempat best untuk berbuka puasa kan ? Nahhhh, Restoran Riverside PWTC lah tempat yang dicari. Ikuti butirannya !


Sunday, March 17, 2019

Pengalaman Mengajar di Sekolah Menengah Swasta

Assalamualaikum and good day everyone 

Alhamdulillah baru diberi kesempatan untuk menulis akan hal ini. Sudah menjadi lumrah kehidupan seorang Zharif untuk menceritakan pengalaman beliau bekerja di dalam blognya. Jadi, pengalaman bekerja di sebuah sekolah menengah swasta pada tahun lalu, haruslah diabadikan dalam blog nie. Nanti boleh imbau kembali buat bacaan dan tatapan anak cucu. Bolehlah canang dekat depa yang atok depa nie pernah jadi guru. Tibehhh !


PWTC Yee Sang Thank You Party

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Perayaan Tahun Baru Cina sudah melabuhkan tirainya. Semoga perayaan tahun ini memberikan seribu satu kemanisan buat mereka-mereka yang menyambutnya. Aku sempat meraikan penutup Tahun Baru Cina ini di Putra World Trade Centre (PWTC) pada bulan lalu. Ikuti butirannya !


Saturday, March 16, 2019

Penghidap Autism Pertama dan Warga Emas Bakal Menawan Puncak Gunung Everest

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Gunung Everest merupakan puncak gunung yang tertinggi di dunia. Puncak itu menjadi rebutan para pendaki di seluruh dunia namun ia bukanlah satu benda yang mudah. Perjalanan yang penuh liku dengan perbezaan suhu dan altitud memberi cabaran buat para pendakinya. Namun cabaran itu tidak mematahkan semangat warga emas dan juga penghidap autism ini untuk menawan puncak gunung Everets tersebut. Ikuti butirannya.


Tuesday, March 12, 2019

Le French Festival Kali ke-18 Kembali Di Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Le French Festival kembali lagi dan tahun ini sudah masuk tahun ke-18 ia diadakan di Malaysia. Ia bermula sejak tahun 2001 dan semenjak dari itu, Le French Festival semakin mendapat tempat di hati masyarakat Malaysia.


Sunday, March 10, 2019

A&W Buka Cawangan Baharu di Ekocheras Mall

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru nie aku singgah ke Ekocheras Mall. Ekocheras Mall nie baru sahaja dibuka pada umum pada tahun lepas dan pernah tular suatu ketika dahulu kerana dekorasi dalamannya seakan-akan bangunan tidak siap. Namun begitu, aku dapat saksikan banyak perubahan yang sedang berlaku di sini. Dan setiap lot kedai sudah hampir dipenuhi oleh pelbagai jenama. Termasuklah restoran makanan segera paling lama bertahan, iaitu Restoran A&W.


Friday, March 8, 2019

Menu Sizzling Steak Combos Kembali Lagi Di NY Steak Shack

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Lama betul tak makan steak. Jadi, baru-baru nie aku singgah ke NY Steak Shack yang terletak dekat Subang Parade. Tak sangka pulak, NYSS sekarang nie tengah ada promosi set sizzling steak baru.


Monday, March 4, 2019

Pure Heart Program Anjuran Muslim Volunteer Malaysia

Assalamualaikum and good day everyone

Nama pertubuhan Muslim Volunteer Malaysia (MVM) pasti sudah tidak asing lagi di Malaysia. Siapa yang tidak mengenali pertubuhan yang banyak membanting tulang membantu dan menjayakan misi-misi kemanusiaan ini. Antara program yang telah dijalankan ialah Program Pure Heart. Ikuti butirannya !


Saturday, March 2, 2019

Rumah Selangorku - Rumah Mampu Milik PKNS Di Cyberjaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru nie aku berkesempatan untuk menghadiri ke pelancaran Rumah Selangorku Idaman Residensi di Seksyen 6 Cyber Valley, Cyberjaya Selangor. Saja nak riki-riki rumah mampu milik yang diusahakan oleh Perbadanan kemajuan Negeri Selangor (PKNS). Ikuti butirannya !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini