Tuesday, October 30, 2018

20 Unit Terakhir Rumah Teres 2 Tingkat Di Taman Salak Lestari, Sepang

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan melawat tapak satu projek perumahan di kawasan Sepang untuk mendengar sendiri perincian mengenai projek perumahan ini. Projek perumahan ini diberi nama Taman Salak Lestari. Projek ini sudah 80% siap dan hanya berbaki 20 unit sahaja yang tinggal untuk dimiliki. Jom ikuti butirannya !


Sunday, October 28, 2018

Hilangkan Parut Chicken Pox Untuk Orang Dewasa

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Dah lama aku nak kongsikan pasal pengalaman aku kena chicken pox di usia dewasa ini. Ramai kata, demam campak nie biasanya kena waktu kecil je. Jarang jumpa yang kena masa umur dewasa. Tapi sejak kebelakangan ini, ramai pulak yang kena chicken pox pada usia dewasa. Pelik, tapi itulah yang berlaku. Dan katanya, chicken pox nie memang penyakit "wajib" kena setiap individu. Sekali seumur hidup. Tapi masalahnya, ini kali kedua aku kena chicken pox tau !

Ibu chicken pox. Bintik pertama muncul dan yang paling besar. Sampai sekarang meninggalkan lobang. Sedih !

Thursday, October 25, 2018

CANNIS App Is The Upcoming Greatest Star In Nasdaq, US

Assalamualaikum and hey everyone !

Do you guys still remember about Cannis app that i have updated before ? If you don't, you might want to read about that here : Official Launch of Cannis App. Yeah, it was launched two months ago and today, they have more than one hundred thousand of users. Awesome isn't ?


Sunday, October 21, 2018

Membeli-Belah Di Lulu Hypermarket Melayakkan Pengunjung Memenangi Hadiah Lumayan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan singgah di Lulu Hypermarket yang terletak di Capital Square Jalan Munsyi Abdullah Kuala Lumpur yang bersebelahan dengan Wisma Jakel KL. Ini merupakan kunjungan pertama aku dan sungguh, aku sangat seronok membeli-belah di sini. Macam-macam ada !


Friday, October 19, 2018

Pengalaman Mendaki Gunung Angsi Bersama Kaum-kaum Ibu

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Beberapa minggu lalu, aku dan kaum-kaum ibu telah pergi mendaki ke Gunung Angsi yang terletak di Negeri Sembilan. Aku pon tak tahu hantu apa yang merasuk aku bila aku mengatakan "yes" kepada ajakan ibu aku nie. Yes, dialah yang ajak aku untuk turut serta ekspedisi mendaki Gunung Angsi nie.


Keseronokkan Bangi Wonderland. Seronok Ke ?

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bulan lepas aku pergi ke Bangi Wonderland. Baru hari nie sempat nak cerita pengalaman bersuka-ria di sana. Bangi Wonderland nie baru je dibuka kepada umum tahun lalu dan aku percaya, korang pon pasti tahu akan kewujudan tempat nie sebab pernah tular di sosial media suatu masa dahulu sebelum dibuka.


Sunday, October 14, 2018

The Square, Jaya One Petaling Jaya Bakal Dibuka Semula Kepada Umum Disember 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bina Tetap Tiara Sdn Bhd, anak syarikat pemaju Jaya One di Seksyen 13, Petaling Jaya, bakal mewujudkan satu ruang mesra haiwan kesayangan. Ini merupakan satu langkah berani yang diambil oleh mereka kerana belum ada lagi pemaju mewujudkan kawasan mesra haiwan peliharaan di Malaysia. Ikuti butirannya !

Sempat meneroka bangunan The Square yang masih lagi dalam pembinaan

Saturday, October 13, 2018

Pakej Perkahwinan Eksklusif Kerjasama Katering Enak Rasa & Hype Motorsports Hotel KL

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sejak kebelakangan ini, aku memang suka survey pakej-pakej perkahwinan dari caterer-caterer dan hotel-hotel yang berbeza. Nak kahwinkah aku ? Jawapannya, kenalah ikuti butirannya 🙈


Friday, October 12, 2018

Kisah Dongeng Moomoo Menentang Cruella Cowcow La

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Ini merupakan kisah dongeng bagaimana Moomoo menentang kekejaman Cruella Cowcow La. Kisah dongeng ini tiada kena-mengena dengan mereka yang masih hidup atau yang sudah meninggal dunia. Ikuti kisahnya !


Thursday, October 11, 2018

Penjenamaan Semula FLEUR Kepada FLERR & Pelancaran Wangian Kereta Le'Clipse

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan menghadiri pelancaran penjenamaan semula jenama FLEUR kepada FLERR. Memang meriah betul majlis nie. Jom ikuti butirannya !


Tuesday, October 9, 2018

Jom Berzakat Melalui Portal PPZ-MAIWP

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pusat Pungutan Zakat-MAIWP (PPZ-MAIWP) melancarkan satu kempen khas bagi pembayaran zakat melalui Portal PPZ-MAIWP iaitu Jom Berzakat @ zakat.com.my yang berlangsung mulai 1 Ogos hingga 31 Oktober 2018. Kempen ini berlangsung selama 3 bulan. Nak tahu macam mana ? Ikuti butirannya.


Sunday, October 7, 2018

Tempat Makan Best Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Cyberjaya sebuah bandar yang sedang meningkat naik dan populasinya dipelopori oleh foreigner-foreigner dari pelbagai buah negara. Jadi pemilihan makanan di sekitar sini kebanyakkannya bercitarasakan antarabangsa. Susah nak nampak atau jumpa restoran hidangan masakan melayu di sekitar Cyberjaya. Tapi kini tidak lagi, ada satu restoran istimewa di Cyberjaya untuk korang yang menginginkan hidangan tempatan. Ikuti butirannya !


Sayangi Gusi Dan Gigi Anda Dengan Menggunakan Systema Advance Anti-Plak

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Penyakit gusi telah mengatasi kaviti sebagai faktor utama kehilangan gigi dalam kalangan dewasa. Oleh itu, kita dinasihatkan menjaga kesihatan gusi. Baru-baru ini aku berkesempatan menghadiri pelancaran rangkaian terbaru ubat gigi Systema Advance di Paradigm Mall.


Friday, October 5, 2018

Philips Viva Collection Airfryer XXL Kini Di Pasaran

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Semalam, aku berkesempatan menghadiri sesi pelancaran airfryer keluaran terbaru daripada Philips. Airfryer yang terbaru ini lebih besar, lebih sihat dan lebih baik berbanding keluaran airfryer sebelum ini. Jom tengok apa yang bagus sangat airfryer keluaran terbaru Philips nie.


Thursday, October 4, 2018

Harga Tiket Nights Of Fright 6 Sunway Lagoon

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan pergi ke Nights Of Fright 6 (NOF) di Sunway Lagoon. NOF merupakan acara tahunan yang diadakan di Sunway Lagoon pada setiap bulan Oktober. Nak tahu kenapa pilih bulan Oktober ? Aku pasti kebanyakkan rakyat Malaysia terutama sekali kaum Melayu, belum cakna akan hal ini. Bulan Oktober ialah bulan sambutan hari Halloween.


Monday, October 1, 2018

Agrobazaar Malaysia KLIA2 Tempat Lepak Santai Yang Menjual Pelbagai Produk Keluaran Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kuala Lumpur International Airport 2 (KLIA2) sudah cukup sinonim buat para pelancong yang menggunakan khidmat penerbangan tambah murah Air Asia. Selain sebagai sebuah lapangan terbang, KLIA2 juga menawarkan pelbagai keseronokan buat pengunjungnya. Terdapat pelbagai kedai-kedai pakaian, restoran-restoran dan macam-macam lagi. Pokoknya, KLIA2 serba-serbi sangat lengkap. Nahhh, kalau KLIA2 sudah cukup sinonim dengan korang, pasti korang tahu Agrobazaar Malaysia yang terletak di KLIA2 nie.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini