Saturday, July 16, 2011

Laptop jatuh katil

Assalamualaikum

Nak cerita kisah laptop aku. Aku memang buka laptop 24 jam walaupun sedang tidur. Dan perkara yang aku takutkan telahpon berlaku di mana laptop aku jatuh dari katil aku pagi-pagi buta. Sumpahlah gelabah gila aku masa tu. Aku cuba hidupkan semula laptop nie, fhhh nasib baik dapat hidup semula. Kalau tak, memang menangis tak berlagulah. 


Laptop dah selamat, tapi broadband aku pulak ada masalah. Yelah, bila laptop aku jatuh dari katil tu, sudah tentulah broadband aku pon ikut jatuh. Pulaknya laptop aku jatuh kena broadband tu dulu. Makanya broadband aku jadi bengkok. 


Alhamdulllah, aku berjaya luruskan broadband tu balik. Tak ada apa yang rosak. Laptop selamat, broadband pon selamat. Cumanya lepasnie aku kena lebih berhati-hati.

Ouh ya, sejak kebelakangan ini, kelajuan broadband aku sangat lembab ya. Jadi aku putuskan untuk maki hamun Maxis dengan menelefon khidmat pelanggan mereka. Baru nak marah meeka sebab broadband lembab,/rupanya aku dah lebih pakai data daa. Dah exceed sampai 3.12gb. Mereka akan renewdata nie setiap 28 haribulan. Tapi 28 haribulan baru sahaja berlalu. Takkan sekejap je dah habis ? Pelik betul nie.


Post edited : July 2021


34 comments:

  1. aku selalu letak laptop tepi katil....aku bodoh la kalau macam tu :D

    ReplyDelete
  2. eh jangan ckap diri sendiri mcm tu . x elok . kita label sebagai cuai . hah , sopan sikit . hahahaha

    ReplyDelete
  3. hahahaha... tu la pengajaran yg paling bagus :D i like that

    ReplyDelete
  4. klw lptopnye jatuh ke sbelah kiri, pd masa yg sama broadbnd ada dsebelh knan lptop, tidk akn ada apa2 kesan akn brlaku pd brdbnd tersebut.noktah.

    ReplyDelete
  5. dan ia jatuh bahagian di mana broadband itu sedang di cocok . ngerti kamu ( tanda soal )

    ReplyDelete
  6. hahahaa.... hebattt larhh.... tp stail owhhh lappy jtoh tp x jd pa pe.... hekkk3....
    p/s-->dh foloe kmo blikk...

    ReplyDelete
  7. tapi hati dup dap dup dap msa jatuh kan =D

    owhh thanx

    ReplyDelete
  8. laptop letak atas meja lagi selamat.
    dah like :D
    nnt kata dgn dia kalau dah famous sebut nama deeba jugak. #demand
    HAHHA :P

    ReplyDelete
  9. Ye ye , buat Zharif Azis dan Deeba , terima kasih banyak2 sbb bagi support x) x) x) Thanks you so much

    ReplyDelete
  10. alahai tido ngan laptop .. bahaya ..

    ReplyDelete
  11. alahai tido ngan laptop .. bahaya ..

    ReplyDelete
  12. deeba : memang selamat tp rasa x selamat jugak . kang ad org kopek pintu , naye je laptop kne curi .

    wan : wancomel wancomel a.k.a welcome =D

    qaseh : kannn , tersangat bahaya . tp buat jugak . muahahhaa ;P

    ReplyDelete
  13. tido dgn lappy ? syok laa.. hehe ~

    ReplyDelete
  14. syokk kann . sampai tidor pon tersepak lappy =='

    muahahahaaa

    ReplyDelete
  15. haha.
    batak tu spesies katak ke weh?
    =___=

    ReplyDelete
  16. haha, terbaik lah .
    err broadband bengkok boleh luruskan balik ? hebat ! haha XD

    ReplyDelete
  17. okey hizamirahim singgah , rasa mcm nak terjun tingkat 88 . time kaseh =D muahahaha

    hizami ; batak spesies beruk =D muahaha .

    afiqa : tempat nak cucuk kat lappy dia terbengkok . huhu =D

    rasa gembira x berhenti lag nie . time kaseh time kaseh =D

    ReplyDelete
  18. laen kli letak lgi ltop kat tepi katil oke ? hahaha btw thnks ! nsa don follback =) eih3 jap ! suka snap pic yerk ?? sama la kita ! *lari topik* =)

    ReplyDelete
  19. laen kli letak lgi ltop kat tepi katil oke ? hahaha btw thnks ! nsa don follback =) eih3 jap ! suka snap pic yerk ?? sama la kita ! *lari topik* =)

    ReplyDelete
  20. laen kli letak lgi ltop kat tepi katil oke ? hahaha btw thnks ! nsa don follback =) eih3 jap ! suka snap pic yerk ?? sama la kita ! *lari topik* =)

    ReplyDelete
  21. laen kli letak lgi ltop kat tepi katil oke ? hahaha btw thnks ! nsa don follback =) eih3 jap ! suka snap pic yerk ?? sama la kita ! *lari topik* =)

    ReplyDelete
  22. memang kasihan ah kalau laptp jatuh..pasni kene berhati-hati r beb..

    ReplyDelete
  23. miss purple : thanx . tersangat suka amek gamba . muahahahahaa .

    anif : oke . thanx btw =D

    ReplyDelete
  24. alahai you..
    dpt gf baru kew..haha

    ReplyDelete
  25. xpasal2 jd batak kan kalo komen..haha
    btw gud luck kat KMPP tuh..
    miss kmpp..hu3

    ReplyDelete
  26. jelesnya !! kwn aku tu !!!
    skrg aku lg bengap dr korg .. huhu

    ReplyDelete
  27. hahahaa , sabar aini . sumerang sama ja . beza nya usaha kita je . lag un , kau still pandai maaa .

    rezeki manusia lain2 . tu je .

    ReplyDelete
  28. huhu. lappy jatoh,melalak tak berlagu la. heyy. done followed u back!! :) tQ yep!

    ReplyDelete
  29. kannn =( sedeyhhh gilaaa . thanx yaww =D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini