Saturday, September 28, 2019

Maad Travel (M) SDN BHD Menawarkan Pakej Umrah Yang Berbaloi & Dipercayai

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Selain menunaikan ibadah Haji, menunaikan ibadah umrah merupakan impian setiap umat Islam di muka bumi ini. Siapa yang tak nak menunaikan ibadah umrah, ye dakk ? Menunaikan ibadah umrah kini tidak mustahil kerana terdapat banyak pakej-pakej umrah yang ditawarkan di luar sana. Namun, boleh dipercayai atau tidak ? Itu persoalannya.


Sambutan Ulangtahun Matxi Corp yang Ke-2 di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Matci Corp meraikan ulangtahun ke-2 nya di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur pada baru-baru ini dan aku turut berpeluang bersama-sama untuk meraikan sambutan yang penuh gilang-gemilang ini. Sambutan ini bukan sahaja sambutan ulangtahunnya yang ke-2 malah sambutan kerana berjaya menembusi pasaran Malaysia. Ikuti butirannya !


Saturday, September 21, 2019

Cepat-cepat Terjah myNEWS Bila Tahu Ada Promosi Bento & Onigiri RM1

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Haritu bila kawan-kawan aku cakap ada promosi Onigiri dan Bento RM1, aku terus cepat-cepat pergi cawangan myNEWS terdekat. Mulanya sukar untuk aku percaya, yelah RM1 kot. Mana nak dapat harga macam tu zaman sekarang nie. Serious korang, ini bukan tipu, betul-betul harga Onigiri dan Bento RM1. Ikuti butirannya !


Wednesday, September 18, 2019

Pengalaman Menyertai Miss SHOPhia Shopping Hunt 3.0

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Miss SHOPhia Shopping Hunt 3.0 baru sahaja berlangsung beberapa hari yang lalu iaitu pada 15 Sept 2019. Miss SHOPhia Shopping Hunt merupakan sebuah acara dua tahun sekali dan ini merupakan tahun ke-3 penganjurannya. Alhamdulillah, kali ini aku berpeluang untuk turut serta acara ini dan ini merupakan kali pertama aku menyertainya.

Ikuti butirannya !



Sunday, September 15, 2019

Restoran Sisik Ikan Bakar Menyajikan Hidangan Makanan Laut Yang Enak & Segar

Assalamualaikum dan salam sejahtera 

Baru-baru ini aku terlampau teringin makan di kedai makan yang menyajikan hidangan laut segar yang dimasak panas-panas. Cari punya cari, ramai yang sarankan untuk mencuba menu makanan laut di Restoran Sisik Ikan Bakar yang terletak di Klang. Sedap ke makanan dekat restoran nie ? Ikuti butirannya !


Friday, September 13, 2019

5 Tips Untuk Dapatkan Tidur Yang Nyenyak Dan Berkualiti

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Seharian membanting tulang mencari rezeki membuatkan badan kita penat dan juga letih. Rehat yang cukup dan tidur yang nyenyak sangat diperlukan untuk mengisi semula tenaga yang telah dicurahkan. Tapi kita sering mengalami masalah tidur yang tidak cukup, tidak nyenyak dan tidak selesa. Kenapa perkara ini berlaku ? Mari kita ikuti tips berikut untuk dapatkan tidur yang berkualiti dan lebih nyenyak.


Nak Ubah Hidup 2019 Bersama Dr Azizan Osman

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pernah tak, dalam hidup korang, korang rasa macam buat sesuatu tapi tak nampak hasil ? Rasa nak give up sebab macam-macam dah usahakan tapi macam tu jugak hasilnya ? Rasa nak cuba sesuatu yang baru tapi takut benda yang sama berlaku, pernah rasa macam nie tak ? Aku pernah rasa. Rasa macam seorang yang gagal. Tapi itulah lumrah kehidupan. Tak semua yang kita rancang dan impikan, kita dapat. Yang pasti, kita tetap kena bermotivasi untuk terus berjaya. Banyak cara untuk kita cari motivasi tu. Salah satunya kita perlu dikelilingi dengan aura dan orang-orang yang positif. Dan itulah yang aku telah lakukan pada 30 Ogos yang lalu dengan mengikuti Program Nak Ubah Hidup bersama Dr Azizan Osman. Ikuti butirannya !


Friday, September 6, 2019

Dato' Sri Mahadi Badrul Zaman Penerima Anugerah The Jewels of Muslim World 2019

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Semalam Zharif berkesempatan berkunjung ke 9th Muslim World Biz anjuran Pertubuhan Kerjasama Islam (OIC) yang bertempat di Plenary Hall KLCC selama 3 hari bermula 4 September sehingga 6 September 2019. Tahun ini telah memasuki edisi ke-9 penganjurannya. Acara yang bertemakan Fortifying Muslim Youth Leadership in the Face of Diversity ini bertunjangkan persidangan Forum Meja Bulat yang mengangkat individu yang cemerlang dalam meningkatkan ekonomi umat Islam antarabangsa. Ikuti butirannya !


Thursday, September 5, 2019

Produk Rambut Machine Kini Boleh Didapati di Guardian

Assalamualaikum dan salam sejahtera


Minggu lalu, aku berkesempatan bersama beberapa rakan yang lain dalam sesi esklusif bersama produk Machine dan juga team Guardian. Machine merupakan sebuah produk penggayaan rambut. Aku percaya, semua lelaki di muka bumi ini pasti mempunyai produk penggayaan rambut untuk tampak bergaya. Mungkin kalian boleh pertimbangkan produk penggayaan rambut dari Machine pulak lepas nie. Ikuti butirannya !


Monday, September 2, 2019

Lebaran 2019 : Tukang Jahit Tak Nak Ambil Tempahan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sudah tiba masanya untuk aku abadikan kenangan lebaran 2019 di dalam blog ku ini. Akhirnya terupdate juga ya cerita hari raya. Lambat update bukan sebab aku sibuk, tapi lebih kepada mood nak menaip tu tak datang. Hari raya aidilfitri aku tahun nie biasa-biasa saja. Aku syak disebabkan biasa-biasa tulah aku jadi malas nak menaip. Hahahaha


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini