Sunday, September 30, 2018

Indobowl - Pelbagai Hidangan Yang Enak Menggunakan Mee Segera Indomie

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada minggu lalu, aku dan beberapa rakan blogger singgah ke Indobowl untuk menikmati makanan tengahari. Ini merupakan pertama kali aku mencuba menu-menu di sini. Secara umumnya, aku sangat menyukai menu-menu yang disajikan di sini. Jom ikuti butirannya !


Saturday, September 29, 2018

Makan Makanan Minang Asli Di Natrabu Xpress Putrajaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan mencuba sendiri makanan asli orang minang di Putrajaya. Ya, Putrajaya. Korang tak salah baca dan aku tak salah taip. Sungguh korang boleh menikmati makanan asli minang di Putrajaya.


Saturday, September 22, 2018

Cukup Lengkap & Berpatutan Pakej Sanding Wedding Studio di Summit Hotel USJ

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku menghadiri satu lagi majlis pratonton perkahwinan Wedding Studio Sdn Bhd di Summit Hotel USJ. Ya, kali ini Wedding Studio bekerjasama dengan Summit Hotel USJ pula sebagai salah sebuah lokasi majlis perkahwinan untuk pelanggan-pelanggannya yang mengambil pakej perkahwinan daripada mereka.


Wednesday, September 19, 2018

Pengalaman Menyertai 2nd National Churros Eating Championship by Street Churros

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Seperti semua sudah sedia maklum, aku telah menyertai satu pertandingan yang diadakan oleh Street Churros. Jadi entry kali ini, aku nak menceritakan pengalaman sepanjang menyertai pertandingan tersebut.


Monday, September 17, 2018

Restoran Makanan Korea Yang Best & Berpatutan Hanya Di YOOGANE

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru nie Girls Generation buat comeback, terus tekak feeling rasa nak makan makanan Korea. Tiberrr ! Jadi, aku berkunjung ke salah sebuah restoran yang menawarkan makanan Korea di One Utama, Kuala Lumpur. Nama restoran tersebut ialah Yoogane.


MMSOS - Aplikasi Kecemasan Untuk Keselamatan Anda

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku diperkenalkan dengan satu aplikasi yang bernama MMSOS. Pada pengamatan aku, ia merupakan satu aplikasi yang sangat bagus. Aku seorang yang sangat tak suka serabutkan handphone dengan aplikasi-aplikasi tidak penting dan kurang manfaat, jadi aku sangat memilih dalam memuat turun sesuatu aplikasi di apps store. Hatta satu aplikasi game pon tiada dalam telefon pintar aku. Tapi aplikasi MMSOS ini aku kira sebagai aplikasi WAJIB ada pada setiap telefon pintar di Malaysia nie.


Friday, September 14, 2018

Menjelajah Klang Bandar DiRaja Bersama Tourism Selangor

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sebagai seorang yang lahir, membesar dan tinggal di Selangor, sudah pastinya aku sangat bangga menjadi warga selangor. Tapi sayang, pada usia yang sudah menjangkau 25 tahun, tahun ini, ada lagi beberapa tempat yang aku tak pergi dan cakna lagi. Jadi, baru-baru ini aku berkesempatan mengikuti fam trip yang dianjurkan oleh Tourism Selangor dengan kerjasama KTM Holidays untuk jelajah Klang Bandar Di Raja.


Wednesday, September 12, 2018

Kekal Aktif & Lincah Bersama Anlene

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan untuk turut serta menyahut kempen Anlene supaya kekal cergas dan aktif. Untuk kekal aktif dan cergas, mestilah kita perlukan tulang yang kuat dan tenaga yang tinggi. Betul tak ? Sebab tu kita dinasihatkan untuk sentiasa minum susu Anlene setiap hari.


Tuesday, September 11, 2018

BioXcellent Colla White Diamond Makanan Tambahan Untuk Kulit Wajah Yang Cantik

Assalamualaikum dan salam sejahtera

BioXcellent Colla W.Diamond | Setiap manusia mendambakan kulit wajah yang cantik, cerah dan bebas daripada jerawat. Walaupun definisi kecantikan sangat subjektif tapi kebanyakkan kita semua melihat kecantikan itu berdasarkan kulit yang cerah dan bebas cela.

Monday, September 10, 2018

Unit Kediaman DK Impian @ Damansara West Memenuhi Keperluan Segenap Dimensi

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bila umur semakin meningkat, aku dah kena mula fikir untuk beli hartanah. Sebabnya, nilai hartanah semakin lama semakin meningkat. Ia tidak seperti harga sebuah kereta, yang mana semakin lama semakin menurun. Sebab itu orang kata, pelaburan hartanah adalah satu pelaburan yang bijak.


Friday, September 7, 2018

AQINA, Pengeluar Ayam Kampung Organik Pertama Di Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada 4 September yang lalu, aku telah menghadiri satu event pelancaran memperkenalkan ayam kampung organik daripada AQINA group. Ayam kampung organik ini terbukti mempunyai isi yang lebih padat, sihat dan mempunyai peratusan lemak yang lebih rendah berbanding ayam konvensional yang lain.


Thursday, September 6, 2018

PROTON - Ace The Space Challenge

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada bulan July yang lalu, aku telah menyertai satu cabaran yang dianjurkan oleh Proton Malaysia, iaitu cabaran memuatkan seramai manusia dalam satu kereta Proton Ertiga. Proton menjelajah satu Malaysia untuk mencari pasukan yang dapat menyumbat seberapa ramai orang dalam satu kereta Ertiga.


Wednesday, September 5, 2018

H Garden Cafe - Konsep Makan di Dalam Taman

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan berkunjung ke salah sebuah kafe yang berkonsepkan makan di dalam taman. Nama kafe tersebut ialah H Garden Cafe. Senang sangat untuk menjumpai lokasi kafe nie, buka je Waze pasti jumpa.


Monday, September 3, 2018

Jom ke SEEngapore Dengan Traveloka Promo Code

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Jom ke SEEngapore Dengan Traveloka Promo Code | Semalan dok jenguk-jenguk, ternampaklah satu promosi yang sedang berlangsung di Traveloka. Ada promosi ke Singapore. Macam tahu-tahu je tengah rancang percutian ke Singapore. Berhantu betul Traveloka nie. Lama dah tak melawat Singapore. Lawatan terakhir aku ke Singapore ialah pada bulan January 2015. Itu juga merupakan kali pertama aku ke sana. Umur 22 baru dapat jejakkan kaki ke Singapore sedangkan saudara-mara ramai tinggal di sana, sebab arwah nenek aku orang Singapore.

3 January 2015 - Melawat saudara yang sakit dan menjelajah kota Singa yang indah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini