Monday, May 27, 2019

Sambutan "Malaysia First Lah" di Lost World Of Tambun Sempena Musim Perayaan Ini

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bersempena musim perayaan ini dan juga musim cuti persekolahan, Sunway Lost World of Tambun akan mengadakan sambutan yang bertemakan masyarakat Malaysia. Sambutan ini dinamakan The Malaysia First Lah ini akan berlangsung dari 25 May sehingga 9 June 2019. Ikuti butirannya !


Kuasai Pemasaran Online Melalui Roket Pemasaran Momentum 2019

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Nabi SAW pernah bersabda di dalam hadisnya, bahawa 9/10 rezeki datangnya dari perniagaan. Memang tak dapat dinafikan, melalui perniagaan kita boleh jadi kaya-raya. Namun begitu, tak ramai yang boleh berjaya kalau tak tahu cara dan strategi. Ramai yang mahu menceburi bidang perniagaan tapi tak ramai yang mahu hadir ke kelas-kelas pemasaran untuk naikkan perniagaan. Kenapa ? Ikuti butirannya.


Saturday, May 25, 2019

Promo Ramadhan Istimewa di Dookki, IOI City Mall Putrajaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sesekali, tekak nie teringin juga menikmati juadah buka puasa yang berkonsepkan makanan Korea. Aku percaya, ramai antara kita semua suka makan makanan Korea. Sebab itu, kedai-kedai makan yang berkonsepkan menu Korea tumbuh bagai cendawan. Malah, mee segera dari Korea juga banyak menembus masuk pasaran di Malaysia. Jadi, aku nak bawa korang berbuka puasa di Dookki Restaurant yang terletak di IOI City Mall Putrajaya. Ikuti butirannya !


Friday, May 24, 2019

Perasmian Festival Starvendors 2019

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hari ini bermulalah 72 jam tanpa henti jualan mega raya Starvendors di Putra World Trade Centre yang akan berlangsung selama 4 hari bermula pada hari ini, 24 Mei, sehingga 27 Mei 2019. Terdapat ramai artis yang turut serta berjualan di tapak Starvendors ini. Ikuti Butirannya !


Thursday, May 23, 2019

Buka Puasa Murah Dengan Set Ramadhan di Tempurung Kitchen

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Oleh kerana bulan Ramadhan nie aku kerap ke Shah Alam, makanya banyak lokasi buka puasa di sekitar Shah Alam aku terjah. Semalam, satu lagi lokasi berbuka puasa aku cuba. Nama restoran tu ialah Tempurung Kitchen. Ikuti butirannya !


Monday, May 20, 2019

Metroseksual ! Bila Lelaki Obses Dengan Fashion

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Aku tak pernahlah consider myself as a fashion blogger sebab fashion sense aku pon kadang kelaut dalam jugak. Tapi boleh dikatakan, kerap jugaklah aku terima DMs, terutama sekali daripada lelaki, bukanlah bertanyakan untuk berkenalan, choii. Mentang-mentang ada seksual-seksual dekat tajuk tu, terus ke arah itu yer. No no no. Kebanyakkan mereka bertanya pasal baju-baju aku. Beli dekat mana, harga berapa dan macam-macam lagi. Jadi, bagi menjawab pertanyaan mereka, aku siapkan satu post untuk pertanyan itu semua. Ikuti butirannya !


Friday, May 17, 2019

Buffet Ramadhan 2019 : Buka Puasa Pada Harga Mampu di Halaman Shah Alam

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Halaman Shah Alam merupakan satu lagi lokasi buffet Ramadhan yang sangat mampu milik di sekitar Shah Alam. Untuk emreka yang sedang mencari-cari lokasi berbuka puasa yang menawarkan pelbagai sajian buffet, boleh consider Halaman Shah Alam ini. Ikuti butirannya !


Wednesday, May 15, 2019

Buffet Ramadhan 2019 : Buka Puasa Citarasa Malaysia di The Federal Hotel

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Setiap kali datangnya bulan Ramadhan, detik yang paling ditunggu-tunggu ialah detik berbuka puasa di Kontiki Restaurant yang berada di dalam The Federal Hotel, Kuala Lumpur. Hidangan buffet ramadhan yang ditawarkan di sini sangatlah sedap dan pelbagai. Jom ikuti butirannya !


Saturday, May 11, 2019

Seminar Nak Ubah Hidup 2019 Oleh Dr. Azizan Osman

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan untuk menghadiri seminar usahawan yang dianjurkan oleh Richworks International Sdn Bhd yang disampaikan oleh Dr. Azizan Osman. Siapa yang tidak mengenal figura Azizan Osman ini. Aku pasti rata-rata semua mengenali nama beliau. Jom ikuti apa input yang aku dapat dari seminar ini.


Friday, May 10, 2019

FLAVORISTA, Pes Makanan Dalam Bentuk Serbuk

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku ke pelancaran Flavorista, sebuah jenama makanan yang menyediakan pes makanan dalam bentuk serbuk. Yer, anda tak silap baca. Flavorista mengeluarkan pes makanan dalam bentuk serbuk. Ikuti butirannya !


Wednesday, May 8, 2019

Festival Gegar Gempak Raya 2019 Berlangsung 72 Jam Tanpa Henti

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kurang dari sebulan je lagi kita akan menyambut hari raya. Dalam pada berpuasa tu, pasti ramai sedang juga membuat persiapan raya. Ada yang suka bersiap lebih awal, ada yang suka buat persiapan di saat-saat akhir. Tak kesahlah korang jenis macam mana, 24 May nanti akan mulanya Festival Gegar Gempak Raya 2019 selama 72 jam tanpa henti. Jadi, jangan lepaskan peluang ini okay. Ikuti butirannya !


Monday, May 6, 2019

Buffet Ramadhan 2019 : Berbuka Puasa Ala Istana di Villa Istana Melaka

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sebut sahaja Villa Istana Melaka yang tersergam indah di Ayer Keroh Melaka, pasti ramai yang tahu dan terbayang villa yang sering menjadi lokasi-lokasi penggambaran dan iklan. Ia juga pernah dijadikan lokasi set penggambaran dalam drama ‘Jodoh-Jodoh Annisa’ yang kini ditayangkan di Astro Prima. Bersempena bulan Ramadhan ini, Villa Istana Melaka menawarkan hidangan buffet Ramadhan yang meriah. Ikuti butirannya !


Koleksi Baju Raya Jakel Kini Boleh Dibeli Secara Online

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Besok dah nak puasa, pasti ramai sibuk buat persiapan untuk berpuasa. Tak dilupa juga persiapan untuk berhari raya. Sekarang ramai buat persiapan raya awal sebab tak nak berpusu-pusu bila dekat-dekat nak raya nanti. Maklumlah, bila dah dekat nak raya, jalan jammed, sesak dengan manusia dan macam-macam lagi masalah. Tak perlu risau, sekarang korang boelh beli baju raya Jakel secara atas talian. Ikuti butirannya !


Thursday, May 2, 2019

Pertandingan Memasak Raya Rasa Sayang Anjuran California Raisins

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku telah masuk satu pertandingan memasak anjuran California Raisins. Dan aku pasti ramai yang sudah sedia maklum, kumpulan memasak aku telah memenangi tempat kedua dalam pertandingan tersebut. Alhamdulillah ada rezeki kami untuk pertandingan itu. Nie nak kongsi pengalaman menyertai pertandingan California Raisins Raya Rasa Sayang. Teruskan membaca !


Wednesday, May 1, 2019

Buffet Ramadhan 2019 : Buffet Ramadhan Paling Murah di The Venue Shah Alam

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Betul, korang tak salah baca tajuk. Memang ini adalah buffet Ramadhan termurah setakat hari ini. Ini merupakan tahun kedua aku mencuba hidangan berbuka puasa di The Venue Shah Alam. Dan seperti biasa, hidangan di sini tidak mengecewakan. Ikuti butirannya !


RizQ Islamic School : MyCelebrity, Weekend Enrichment Program

Assalamualaikum dan salam sejahtera

RizQ Islamic School (RIS) merupakan sebuah sekolah tahfiz bertaraf antarabangsa yang pertama di ASEAN. Pada yang belum cakna, RizQ merupakan sebuah sekolah rendah swasta yang menawarkan pembelajaran tahfiz dan juga akademik. Kini, RizQ Islamic School sudah ada untuk kanak-kanak dibawah 6 tahun tau. Selain itu, RizQ juga akan mengadakan program hujung minggu buat kanak-kanak di bawah 12 tahun. Program tersebut diberi nama My Celebrity.

Ikuti butirannya !


Pembukaan Cawangan Butik 5 Waktu di Seri Bangi Seksyen 8

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bila dah tiba Ramadhan, mulalah orang-orang mencari baju raya dan kawasan Bangi Sentral akan mula sesak dengan kereta dan orang ramai. Bangi Sentral merupakan lubuk butik-butik terkenal dari pelbagai jenama. Sebab tu kawasan Bandar Baru Bangi akan sesak setiap kali musim perayaan. Cakna akan masalah yang dihadapi setiap kali musim perayaan, Butik 5 Waktu berpindah ke lokasi baharu. Di mana ? Ikuti butirannya !


Tuesday, April 30, 2019

Kordel's Theracurmin Mampu Melawan Penyakit Zaman Moden

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Menurut Pertubuhan Kesihatan Dunia (WHO), penyakit tidak berjangkit (non-contagious diseases, NCD) merupakan punca utama kematian di seluruh dunia. Laporan ini memberikan gambaran yang sangat menakutkan tentang penyakit-penyakit ini. Apakah penyakit-penyakit tersebut ? Ikuti butirannya !


Monday, April 29, 2019

Buffet Ramadhan 2019 : Citarasa Dua Sempadan di Laman Kayangan Shah Alam

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Makin dekat nak bulan puasa nie, makin giat aku survey-survey buffet Ramadhan murah dan berbaloi di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur. Dan terjumpalah dengan buffet Ramadhan yang ditawarkan di Laman Kayangan yang terletak di Shah Alam nie. Tahun lepas aku ada datang berbuka puasa di sini. Tahun nie nampaknya lagi meriah buffet yang ditawarkan.


Tingkatkan Penjualan Perniagaan Dengan Myclicks.com

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Aku pasti, di era kini pasti ramai yang giat mencuba dalam bidang perniagaan. Menceburi bidang perniagaan banyak risiko dan faedahnya. Jadi, mental dan fizikal kena bersedia untuk memulakan satu perniagaan. Kalau baru nak mula-mula meniaga, kita kena mula dengan perniagaan kecil dahulu sebelum ke peringkat seterusnya. Buat peniaga-peniaga kecil, adakah kalian tahu potensi perniagaan kalian dan bagaimana untuk meluaskan perniagaan korang secara atas talian ? Kalau nak tahu, ikuti butirannya.


Berbasikal Melawat Rumah-rumah Asnaf Bersama Raja Muda Perlis di Dalam Program Jelajah Rahmah Asnaf

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan mengikuti program berbasikal ke rumah-rumah asnaf bersama-sama dengan Raja Muda Perlis menerusi program Jelajah Rahmah Asnaf. Dah lama tak berbasikal, seronok pula turut serta acara berbasikal seperti ini. Ikuti butirannya !


Sunday, April 28, 2019

Promosi Ramadhan di LULU HYPERMARKET

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Wahh wahh wahhh ! Semakin dekat nak puasa nie, macam-macam promosi ada tau. Sana-sini ada je promosi. Hari tu sajalah singgah Lulu Hypermarket nak cari beras dengan barang dapur sikit. Tup-tup sampai satu mall aku terjah. Banyak promosi yang sedang berlaku di Lulu Hypermarket. Ikuti butirannya !


Saturday, April 27, 2019

Borong Barang Mentah Murah dan Segar di Pasaraya SEGI FRESH

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Aku nie berperangai mak-mak sikit yang mana aku suka beli barang dapur. Bagi aku, pergi ke bahagian barang-barang basah, di bahagian ikan contohnya, memberikan aku satu ketengangan dan kebahagiaan. Aku suka banding-bandingkan harga antara pasaraya. Memang perangai mak-mak sangat kan. Hahahaha


Tuesday, April 23, 2019

Buffet Ramadhan 2019 : Tawaran Pakej Buffet Ramadhan Yang Berbaloi dan Berpatutan di Me'nate Steak Hub

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Me'nate Steak Hub sememangnya cukup popular kerana pernah tular sewaktu ketika dahulu. Tanpa kejadian itu, nescaya tak ramai mengenali Restoran Me'nate nie. Me'nate Steak Hub menyajikan makanan yang berkonsepkan makanan terbaik yang hanya menggunakan potongan-potongan daging premium dan berkualiti. Ramai yang takut untuk datang ke sini kerana desas-desus mengatakan harga makanan di sini yang agak mahal. Korang silap, harga buffet Ramadhan di Me'nate Steak Hub sangat berpatutan dan mampu milik. Ikuti butirannya !

Monday, April 22, 2019

JASON MRAZ Good Vibes Tour di Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Wahhh ! Bila dapat tahu Jason Mraz nak datang Malaysia, aku lah orang pertama yang terkinja-kinja kegembiraan sebabnya aku memang minat betul Jason Mraz nie. Ingat lagi lagu hits dia yang meletup dulu, lagu "I'm Yours" yang keluar tahun 2008. Masa tu aku nak PMR. Memang lagu tu jelah yang berkumandang tiap kali aku ulangkaji untuk PMR.

Jason Mraz Good Vibe Tour In Malaysia

Saturday, April 20, 2019

SeoulNami Korean BBQ @ The Gardens Mall

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Minggu lalu, aku dan rakan-rakan buat gathering. Rancang punya rancang, akhirnya semua bersetuju untuk makan di SeoulNami Korean BBQ yang terletak di The Gardens Mall. Restoran nie berkonsepkan BBQ and Grill. Memandangkan rakan-rakan aku nie semua memang suka makanan Korea, jadinya kami pilih restoran BBQ & Grill yang berkonsepkan makanan Korea. Tu yang jumpa Restaurant SeoulNami Korean BBQ nie. Ikuti butirannya !


Friday, April 19, 2019

Buffet Ramadhan 2019 : Buffet Durian di Bangi Golf Resort

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bangi Golf Resort (BGR) seringkali menjadi pilihan ramai keluarga untuk dijadikan lokasi untuk berbuka puasa. Hal ini kerana harga buffet yang ditawarkan sangatlah berpatutan serta seleksi hidangan yang pelbagai. Tahun ini, sekali lagi Bangi Golf Resort menawarkan pelbagai pilihan sajian berbuka puasa dengan harga yang berpatutan. Ikuti butirannya !


Buffet Ramadhan 2019 : Berbuka Puasa Eksklusif di Tingkat 43 Menara Berkembar Petronas

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Selama 26 tahun hidup di atas muka bumi ini, aku belum pernah lagi masuk ke dalam Menara Berkembar Petronas atau lebih dikenali sebagai Menara KLCC. Alhamdulillah, baru-baru ini aku diberi kesempatan untuk naik ke tingkat 43 untuk mencuba buffet Ramadhan yang dianjurkan oleh Malaysian Petroleum Club. Kalau korang diberi peluang untuk berbuka puasa di tingkat 43 Menara Berkembar Petronas, nak tak ? Kalau nak, ikuti butirannya !


Thursday, April 18, 2019

Borong Kurma Arab Murah di BERKAT MADINAH Cawangan Kajang

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bulan puasa dah nak dekat, aku pasti ramai sedang mencari-cari tempat murah untuk beli kurma secara pukal. Maklumlah, nak buat stok untuk bulan Ramadhan nanti. Kurma kan sangat bagus untuk membekalkan tenaga seharian. Sesuai sangatlah untuk dijadikan makanan rutin ketika berpuasa. Baru-baru ini aku diperkenalkan dengan satu pasaraya yang menjual pelbagai jenis makanan daripada tanah Arab, termasuklah pelbagai jenis kurma. Jom ikuti butirannya !


Wednesday, April 17, 2019

Borong Kuih Kapit Berperisa

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bulan puasa dah tak lama je lagi, dan aku percaya ramai juga sudah buat persiapan hari raya sedikit demi sedikit. Bahkan, kuih-muih juga sudah mulai dijual di pasaraya-pasaraya dan peniaga sudah mula mengambil tempahan kuih raya. Kalau korang nak menambahkan lagi seleksi kuih-muih yang ada, mari beli atau borong Kuih Kapit Kaplova. Apa yang menarik pasal Kuih Kapit Kaplova nie ialah ia ada perisa dan korang boleh jual Kuih Kapit nie dengan jenama korang sendiri.

Ikuti butirannya !

Kuih Kapit Berperisa

Friday, April 12, 2019

Buffet Ramadhan 2019 : Citarasa Majmuk di Cyberview Resort & Spa

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Minggu lalu aku sempat menghadiri satu preview buffet Ramadhan di Restoran Verandah yang terletak di Cyberview Resort & Spa. Terdapat lebih 350 juadah disajikan buat pengunjung. Satu pengalaman berbuka puasa yang tak dapat dilupakan. Kenapa tak dapat lupakan ? Jom ikuti butirannya !


Thursday, April 11, 2019

Buffet Ramadhan 2019 : Buka Puasa Berlatarbelakangkan Masjid Besi Putrajaya di Dorsett Putrajaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Buat warga Putrajaya dan kawasan sekitar, pasti sudah maklum akan keindahan Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin atau lebih dikenali dengan Masjid Besi Putrajaya. Masjid yang tersergam indah di tepi tasik ini telah menjadi salah satu tarikan pelancong yang hadir ke Putrajaya. Pasti lebih indah kalau dapat berbuka puasa berlatarbelakangkan Masjid Besi ini pada bulan puasa nanti, ye dakk ? Jom buka puasa di Dorsett Putrajaya. Ikuti butirannya !


Monday, April 8, 2019

Tuah Gadis Selalu Buat Live Di Facebook Dapat Tajaan Kahwin Hingga RM500 Ribu !

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pepatah Melayu ada mengatakan, "Tuah Ayam Nampak Di Kaki, Tuah Manusia Siapa Yang Tahu". Begitulah nasib seorang gadis 19 tahun ini yang sering buat video "live" di akaun Facebooknya telah mendapat tajaan kahwin yang bernilai sehingga RM 500 ribu. Ikuti butirannya !


Sunday, April 7, 2019

Buffet Ramadhan 2019 : Buka Puasa Konsep Bazar Malam Di Resorts World Awana Genting Highland

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pasti ramai tertanya-tanya, kalau pergi Genting Highland masa bulan puasa, nanti nak buka puasa dekat mana ? Hah, ini yang aku nak cerita nie. Kalau korang berkunjung ke Genting Highland semasa bulan puasa, korang boleh cuba dorang punya buffet Ramadhan dekat Rajawali Coffee House yang terletak di Resorts World Awana. Ikuti butirannya !


Saturday, April 6, 2019

Buffet Ramadhan 2019 : Tantalizing Tastes of Thailand at Chakri Palace

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bersempena bulan Ramadhan yang bakal kunjung tiba nie, Chakri Palace sekali lagi akan mengadakan buffet Ramadhan yang berkonsepkan makanan-makanan Thailand. Buffet Ramadhan yang mempromosikan makanan-makanan Thailand ini terdapat di kesemua cawangan Chakri Palace di Malaysia. Ikuti butirannya !

Wednesday, April 3, 2019

Bukit Gambang Resort City Menjanjikan Keseronokan Buat Seisi Keluarga

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Semester baru sudah bermula, dah masuk minggu keenam dah. Jadi tahap stress tu sudah agak memuncak ya. Jadi, aku perlukan percutian ringkas yang menenangkan dan seronok untuk mengurangkan tekanan belajar. Aku dan rakan-rakan telah memilih untuk berjimba di Bukit Gambang Resort City (BGRC) minggu lalu. Ikuti butirannya !


3H2M Menginap di Everia Villa, Bukit Gambang Resort City

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku pergi bercuti bersama rakan-rakan dan juga adik-beradikku. Kami meluangkan masa selama 3 hari 2 malam di Bukit Gambang Resort City. Terdapat beberapa penginapan yang terdapat di sini dan kami telah memilih untuk menginap di Everia Villa. Ikuti butirannya !


Friday, March 29, 2019

Kedai Repair Phone Murah Kawasan Bangi & Kajang - IZMOBILE

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Manusia dan kecuaian berpisah tiada. Tambah-tambah kecuaian dalam menjaga handphone. Dalam kes aku, kecuaianku telah menyebabkan handphone aku terjatuh dan paparan LCD retak seribu. Nak menangis rasanya. Jadi gigihlah aku cuba cari kedai repair phone murah kawasan Bangi dan Kajang. Maka terjumpalah dengan kedai IZMOBILE Kajang yang terletak dekat Reko Sentral Kajang nie. Servis yang cepat dan murah. Ikuti butirannya !


Thursday, March 21, 2019

Adventurers' Web Merupakan Tarikan Terbaru AEON Mall Nilai

Assalamualaikum dan salam sejahtera

AEON Mall Nilai merupakan pusat membeli-belah AEON terbesar di Malaysia dan ia baru sahaja dibuka kepada umum beberapa bulan yang lalu. Terdapat banyak kedai-kedai dari pelbagai jenama giat dibuka di sini bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan. Terkini, The Adventurers' Web baru sahaja menapak di AEON Mall Nilai. Ikuti butirannya !


Tuesday, March 19, 2019

Buffet Ramadhan 2019 : PWTC Menawarkan Lebih 250 Hidangan Citarasa Warisan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sedar tak sedar, dah nak masuk bulan Ramadhan dah. Rasa macam baru semalam beraya. Tup-tup lagi beberapa minggu dah nak masuk bulan puasa. Nak masuk bulan puasa nie, mulalah ramai tengah riki-riki tempat best untuk berbuka puasa kan ? Nahhhh, Restoran Riverside PWTC lah tempat yang dicari. Ikuti butirannya !


Sunday, March 17, 2019

Pengalaman Mengajar di Sekolah Menengah Swasta

Assalamualaikum and good day everyone 

Alhamdulillah baru diberi kesempatan untuk menulis akan hal ini. Sudah menjadi lumrah kehidupan seorang Zharif untuk menceritakan pengalaman beliau bekerja di dalam blognya. Jadi, pengalaman bekerja di sebuah sekolah menengah swasta pada tahun lalu, haruslah diabadikan dalam blog nie. Nanti boleh imbau kembali buat bacaan dan tatapan anak cucu. Bolehlah canang dekat depa yang atok depa nie pernah jadi guru. Tibehhh !


PWTC Yee Sang Thank You Party

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Perayaan Tahun Baru Cina sudah melabuhkan tirainya. Semoga perayaan tahun ini memberikan seribu satu kemanisan buat mereka-mereka yang menyambutnya. Aku sempat meraikan penutup Tahun Baru Cina ini di Putra World Trade Centre (PWTC) pada bulan lalu. Ikuti butirannya !


Saturday, March 16, 2019

Penghidap Autism Pertama dan Warga Emas Bakal Menawan Puncak Gunung Everest

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Gunung Everest merupakan puncak gunung yang tertinggi di dunia. Puncak itu menjadi rebutan para pendaki di seluruh dunia namun ia bukanlah satu benda yang mudah. Perjalanan yang penuh liku dengan perbezaan suhu dan altitud memberi cabaran buat para pendakinya. Namun cabaran itu tidak mematahkan semangat warga emas dan juga penghidap autism ini untuk menawan puncak gunung Everets tersebut. Ikuti butirannya.


Tuesday, March 12, 2019

Le French Festival Kali ke-18 Kembali Di Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Le French Festival kembali lagi dan tahun ini sudah masuk tahun ke-18 ia diadakan di Malaysia. Ia bermula sejak tahun 2001 dan semenjak dari itu, Le French Festival semakin mendapat tempat di hati masyarakat Malaysia.


Sunday, March 10, 2019

A&W Buka Cawangan Baharu di Ekocheras Mall

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru nie aku singgah ke Ekocheras Mall. Ekocheras Mall nie baru sahaja dibuka pada umum pada tahun lepas dan pernah tular suatu ketika dahulu kerana dekorasi dalamannya seakan-akan bangunan tidak siap. Namun begitu, aku dapat saksikan banyak perubahan yang sedang berlaku di sini. Dan setiap lot kedai sudah hampir dipenuhi oleh pelbagai jenama. Termasuklah restoran makanan segera paling lama bertahan, iaitu Restoran A&W.


Friday, March 8, 2019

Menu Sizzling Steak Combos Kembali Lagi Di NY Steak Shack

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Lama betul tak makan steak. Jadi, baru-baru nie aku singgah ke NY Steak Shack yang terletak dekat Subang Parade. Tak sangka pulak, NYSS sekarang nie tengah ada promosi set sizzling steak baru.


Monday, March 4, 2019

Pure Heart Program Anjuran Muslim Volunteer Malaysia

Assalamualaikum and good day everyone

Nama pertubuhan Muslim Volunteer Malaysia (MVM) pasti sudah tidak asing lagi di Malaysia. Siapa yang tidak mengenali pertubuhan yang banyak membanting tulang membantu dan menjayakan misi-misi kemanusiaan ini. Antara program yang telah dijalankan ialah Program Pure Heart. Ikuti butirannya !


Saturday, March 2, 2019

Rumah Selangorku - Rumah Mampu Milik PKNS Di Cyberjaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru nie aku berkesempatan untuk menghadiri ke pelancaran Rumah Selangorku Idaman Residensi di Seksyen 6 Cyber Valley, Cyberjaya Selangor. Saja nak riki-riki rumah mampu milik yang diusahakan oleh Perbadanan kemajuan Negeri Selangor (PKNS). Ikuti butirannya !


Saturday, February 23, 2019

"Nahh Sabun Cuci Pinggan AFY HANIFF, Jangan Malas Basuh Pinggan Lepas nie" - Pesan Ibu

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Aku nie kalau bab masak memang nombor satu. Aku suka mencuba masak menu baharu. Pantang nampak makanan sedap sikit dekat kaca tv atau dekat laman sosial, terus cari tutorial memasak dekat youtube. Macam-macam aku cuba masak. Tapinya, ada satu bab yang paling malas dalam dunia nie ialah nak membasuh perkakas dan pinggan mangkuk yang digunakan selepas memasak. Bab yang nie aku lemah sikit.


Monday, February 11, 2019

Cuti Tahun Baru Cina Di Sunway Lagoon

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Cuti panjang sempena Tahun Baru Cina hari tu korang buat apa dan pergi mana ? Lama cuti takkan duduk rumah aja kot. Bukan selalu dapat cuti panjang macam nie. Macam aku, aku luangkan waktu cuti aku berjimba di Sunway Lagoon. Lama betul tak datang sini, jadi aku ambik kesempatan cuti panjang nie untuk ke sana sebab katanya banyak aktiviti tambahan menarik untuk dilakukan bersempena sambutan Tahun Baru Cina nie. Ikuti butirannya !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini