Thursday, March 21, 2019

Adventurers' Web Merupakan Tarikan Terbaru AEON Mall Nilai

Assalamualaikum dan salam sejahtera

AEON Mall Nilai merupakan pusat membeli-belah AEON terbesar di Malaysia dan ia baru sahaja dibuka kepada umum beberapa bulan yang lalu. Terdapat banyak kedai-kedai dari pelbagai jenama giat dibuka di sini bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan. Terkini, The Adventurers' Web baru sahaja menapak di AEON Mall Nilai. Ikuti butirannya !


Tuesday, March 19, 2019

Buffet Ramadhan 2019 : PWTC Menawarkan Lebih 250 Hidangan Citarasa Warisan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sedar tak sedar, dah nak masuk bulan Ramadhan dah. Rasa macam baru semalam beraya. Tup-tup lagi beberapa minggu dah nak masuk bulan puasa. Nak masuk bulan puasa nie, mulalah ramai tengah riki-riki tempat best untuk berbuka puasa kan ? Nahhhh, Restoran Riverside PWTC lah tempat yang dicari. Ikuti butirannya !


Sunday, March 17, 2019

Pengalaman Mengajar di Sekolah Menengah Swasta

Assalamualaikum and good day everyone 

Alhamdulillah baru diberi kesempatan untuk menulis akan hal ini. Sudah menjadi lumrah kehidupan seorang Zharif untuk menceritakan pengalaman beliau bekerja di dalam blognya. Jadi, pengalaman bekerja di sebuah sekolah menengah swasta pada tahun lalu, haruslah diabadikan dalam blog nie. Nanti boleh imbau kembali buat bacaan dan tatapan anak cucu. Bolehlah canang dekat depa yang atok depa nie pernah jadi guru. Tibehhh !


PWTC Yee Sang Thank You Party

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Perayaan Tahun Baru Cina sudah melabuhkan tirainya. Semoga perayaan tahun ini memberikan seribu satu kemanisan buat mereka-mereka yang menyambutnya. Aku sempat meraikan penutup Tahun Baru Cina ini di Putra World Trade Centre (PWTC) pada bulan lalu. Ikuti butirannya !


Saturday, March 16, 2019

Penghidap Autism Pertama dan Warga Emas Bakal Menawan Puncak Gunung Everest

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Gunung Everest merupakan puncak gunung yang tertinggi di dunia. Puncak itu menjadi rebutan para pendaki di seluruh dunia namun ia bukanlah satu benda yang mudah. Perjalanan yang penuh liku dengan perbezaan suhu dan altitud memberi cabaran buat para pendakinya. Namun cabaran itu tidak mematahkan semangat warga emas dan juga penghidap autism ini untuk menawan puncak gunung Everets tersebut. Ikuti butirannya.


Tuesday, March 12, 2019

Le French Festival Kali ke-18 Kembali Di Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Le French Festival kembali lagi dan tahun ini sudah masuk tahun ke-18 ia diadakan di Malaysia. Ia bermula sejak tahun 2001 dan semenjak dari itu, Le French Festival semakin mendapat tempat di hati masyarakat Malaysia.


Sunday, March 10, 2019

A&W Buka Cawangan Baharu di Ekocheras Mall

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru nie aku singgah ke Ekocheras Mall. Ekocheras Mall nie baru sahaja dibuka pada umum pada tahun lepas dan pernah tular suatu ketika dahulu kerana dekorasi dalamannya seakan-akan bangunan tidak siap. Namun begitu, aku dapat saksikan banyak perubahan yang sedang berlaku di sini. Dan setiap lot kedai sudah hampir dipenuhi oleh pelbagai jenama. Termasuklah restoran makanan segera paling lama bertahan, iaitu Restoran A&W.


Friday, March 8, 2019

Menu Sizzling Steak Combos Kembali Lagi Di NY Steak Shack

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Lama betul tak makan steak. Jadi, baru-baru nie aku singgah ke NY Steak Shack yang terletak dekat Subang Parade. Tak sangka pulak, NYSS sekarang nie tengah ada promosi set sizzling steak baru.


Monday, March 4, 2019

Pure Heart Program Anjuran Muslim Volunteer Malaysia

Assalamualaikum and good day everyone

Nama pertubuhan Muslim Volunteer Malaysia (MVM) pasti sudah tidak asing lagi di Malaysia. Siapa yang tidak mengenali pertubuhan yang banyak membanting tulang membantu dan menjayakan misi-misi kemanusiaan ini. Antara program yang telah dijalankan ialah Program Pure Heart. Ikuti butirannya !


Saturday, March 2, 2019

Rumah Selangorku - Rumah Mampu Milik PKNS Di Cyberjaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru nie aku berkesempatan untuk menghadiri ke pelancaran Rumah Selangorku Idaman Residensi di Seksyen 6 Cyber Valley, Cyberjaya Selangor. Saja nak riki-riki rumah mampu milik yang diusahakan oleh Perbadanan kemajuan Negeri Selangor (PKNS). Ikuti butirannya !


Saturday, February 23, 2019

"Nahh Sabun Cuci Pinggan AFY HANIFF, Jangan Malas Basuh Pinggan Lepas nie" - Pesan Ibu

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Aku nie kalau bab masak memang nombor satu. Aku suka mencuba masak menu baharu. Pantang nampak makanan sedap sikit dekat kaca tv atau dekat laman sosial, terus cari tutorial memasak dekat youtube. Macam-macam aku cuba masak. Tapinya, ada satu bab yang paling malas dalam dunia nie ialah nak membasuh perkakas dan pinggan mangkuk yang digunakan selepas memasak. Bab yang nie aku lemah sikit.


Monday, February 11, 2019

Cuti Tahun Baru Cina Di Sunway Lagoon

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Cuti panjang sempena Tahun Baru Cina hari tu korang buat apa dan pergi mana ? Lama cuti takkan duduk rumah aja kot. Bukan selalu dapat cuti panjang macam nie. Macam aku, aku luangkan waktu cuti aku berjimba di Sunway Lagoon. Lama betul tak datang sini, jadi aku ambik kesempatan cuti panjang nie untuk ke sana sebab katanya banyak aktiviti tambahan menarik untuk dilakukan bersempena sambutan Tahun Baru Cina nie. Ikuti butirannya !


Thursday, February 7, 2019

Memasak Seperti Dalam Pertandingan Masterchef Menggunakan Produk Keluaran Alce Nero

Assalamualaikum and good day everyone !

Aktiviti memasak merupakan kegemaran aku. Bagi aku, dengan memasak aku boleh serlahkan kreativiti dalam menghasilkan sesuatu hidangan. Aku suka belajar menyediakan menu-menu baharu. Aku belajar melalui banyak medium termasuklah Youtube, Google dan rancangan memasak di televisyen. Pertandingan memasak Masterchef, merupakan rancangan memasak kegemaran aku di kaca tv. Tidak aku sangka, baru-baru ini aku berkesempatan untuk turut serta dalam satu pertandingan memasak persis seperti berada dalam pertandingan Masterchef. Ikuti butirannya !


Monday, February 4, 2019

Jakel Meraikan Kakitangan Bersempena Ulangtahunnya Ke-35

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Siapa sangka perniagaan kecil-kecilan yang dibuka di Johor awal tahun 1983 dahulu kini menjadi gedung textile nombor satu negara. Jakel yang dahulunya mula beroperasi di Muar, kini telah memiliki lebih 20 cawangan di seluruh Malaysia. Baru-baru ini, aku berkesempatan menghadiri majlis makan malam ulangtahun Jakel ke-35 di Kuala Lumpur Convention Centre pada 31 January yang lalu. Ikuti butirannya !

Friday, February 1, 2019

4FINGERS Perkenal Ayam Perisa Baharu Sempena Tahun Baru Cina

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bersempena sambutan Tahun Baru Cina yang bakal menjelma tak lama lagi, 4Fingers perkenal ayam berperisa baharu - Firecracker Chicken. Ini merupakan satu berita baik buat peminat 4Fingers di luar sana. Jom ikuti butirannya !


Wednesday, January 30, 2019

Sambung Master di UPM

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Okay hari nie aku nak update mengenai kehidupan aku dan apa yang aku buat untuk beberapa bulan yang lalu selain daripada aktiviti berblogging. Mungkin kebanyakkan daripada kalian sudah tahu yang aku sekarang sedang melanjutkan pelajaran peringkat sarjana di Universiti Putra Malaysia, Serdang.


Monday, January 28, 2019

Sambutan Chap Goh Mei IJM Land di Seremban 2

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Tahun Baru Cina semakin menghampiri, IJM Land Berhad sekali lagi akan mengadakan sambutan Chap Goh Mei di City Park, Seremban 2. Dengan bertemakan "Reunion in S2 with Joys Anew" pada 16 February ini, IJM Land Berhad pasti ia akan menjadi sambutan yang tak dapat dilupakan oleh pengunjung.


Tuesday, January 22, 2019

Restoran Kantin Asam Pedas Makan Dalam Suasana Klasik

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Mengidam menu asam pedas tapi duduk di luar negeri Melaka ? Jangan gusar, Restoran Kantin Asam Pedas di Ukay Bistari ada. Tak perlu merantau jauh sampai ke negeri Melaka sana, di Kuala Lumpur juga anda boleh menikmati asam pedas kaww persis asam pedas di Melaka. Dan lebih unik lagi, restoran ini meberikan aura klasik yang menggamit nostalgia era 60-an. Ikuti butirannya !

Photo courtesy goes to Dikbee

Wednesday, January 16, 2019

Pengalaman Menginap di The Pearl Hotel, Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Orang kata, nak merehatkan minda dan tenangkan fikiran, kita perlu dekat dengan kehijauan. Tapi bagi aku, tenangkan fikiran tidak semestinya perlu ke hutan dan kawasan pedalaman untuk mendapatkan ketenangan. Di hutan konkrit juga boleh memberikan ketenangan. Asalkan ia tenang, cantik dan selesa. Baru-baru ini aku menginap di The Pearl Hotel yang terletak dekat Kuala Lumpur untuk berhujung minggu. Mari ikuti pengalaman aku menginap di hotel ini.


Thursday, January 10, 2019

Restoran BAAN 109 Di 3 Damansara Mall Menghidangkan Sajian Jim Jum Muslim Friendly Yang Pertama Di Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Makanan Thailand sangat sinonim dengan rakyat Malaysia kerana rata-rata rakyat Malaysia amat menggemari masakan Thailand. Baru-baru ini, aku mencuba satu sajian Thailand di sebuah restoran yang berkonsepkan masakan ala Thai. Menu yang aku cuba ialah Jim Jum. Jom ikuti butirannya !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini