Tuesday, March 31, 2020

Berhujung Minggu Bersama Kawan-kawan di Swiss Garden Hotel & Residences, Genting Highlands

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Alhamdulillah beberapa minggu yang lalu sebelum perintah kawalan pergerakan dikuatkuasakan, aku dan rakan-rakan sempat bercuti bersama-sama di Swiss Garden Hotel & Residences Genting Highlands selama 4 hari 3 malam.


Sunday, March 29, 2020

Atasi Masalah Dengkur Dengan Rawatan Laser di Toscana Medi Clinic

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Beberapa minggu yang lalu, aku sempat menghadiri satu bicara kecantikan dan kesihatan yang dianjurkan oleh Toscana Medi Clinic di Swiss Garden Genting Highlands. Dalam bicara kecantikan dan kesihatan itu, ada membincangkan soal masalah dengkur dan juga penuaan. Ikuti butirannya !


Monday, March 23, 2020

Tok Lat Homestay, Pulau Langkawi - Homestay Yang Besar & Selesa Berhampiran Pantai Cenang

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku sempat pergi bercuti ke Pulau Langkawi bersama rakan-rakan sebelum perintah berkurung dikuatkuasakan. Mungkin ini bukan masa yang sesuai untuk korang pergi bercuti, tapi aku tetap ingin berkongsi lokasi penginapan yang aku inap sepanjang berada di sana. Manalah tahu bila keadaan Covid-19 nie reda nanti korang bercadang untuk ke sana kan. Jadinya, boleh pertimbangkan untuk inap di homestay nie. Ikuti butirannya !


Buffet Ramadan 2020 : Swiss Garden Hotel & Residences, Genting Highlands

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bulan Ramadan kian menjelma dan banyak hotel-hotel mempromosikan hidangan buffet Ramadan mereka. Minggu lalu aku berkesempatan mencuba sendiri menu utama buffet Ramadan Swiss Garden Hotel & Residences, Genting Highlands. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2020 : Swiss Garden Hotel & Residences, Genting Highlands

Buffet Ramadan 2020 : Hotel Armada, Petaling Jaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pejam celik pejam celik, tak sangka bulan Ramadan semakin menghampiri. Pasti ramai sudah tidak sabar untuk itu. Dan pasti ramai juga sudah mula riki-riki lokasi untuk berbuka puasa. Hah, sekiranya korang tinggal berhampiran dengan Petaling Jaya, bolehlah cuba berbuka puasa buffet Ramadan di Hotel Armada, Petaling Jaya. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2020 : Hotel Armada, Petaling Jaya

Sunday, March 22, 2020

7 Sebab Kenapa Pilih Pakej RAWDAH dengan Felda Travel Untuk Menunaikan Ibadah Haji

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Menunaikan Ibadah Haji merupakan impian setiap Muslim di dunia. Iajuga merupakan salah satu rukun Islam yang wajib ditunaikan sekiranya berkemampuan. Namun, menunggu giliran nama naik untuk ke sana perlukan kesasabaran yang tinggi. Mungkin belum masanya untuk kita dijemput ke sana. Sekiranya sudah berkemampuan, boleh daftar Haji dengan pihak Felda Travel. Mereka ada menyediakan Pakej Haji Rawdah Premium. Ikuti butirannya !

Saturday, March 21, 2020

D'Salai by Felda D'Saji Membuat Penghantaran Makanan Terus Ke Rumah Sepanjang Perintah Berkurung

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Wabak Covid-19 semakin berleluasa di seluruh dunia. Termasuk juga di negara kita yang mana mencatatkan bilangan kes tertinggi di Asia Tenggara. Sudah melebihi 1000 kes COVID-19 dilaporkan dan telah mencatat 3 kematian. Catatan ini sangat membimbangkan seluruh rakyat Malaysia. Sehubungan dengan itu, kerajaan telah memutuskan Perintah Kawalan Pergerakan sehingga 31 March. Oleh itu, ramai runsing dan panik soal makanan sepanjang perintah berkurung kerana barang-barang runcit di pasaraya sudah banyak yang habis. Tak perlu risau, D'Salai by Felda D'saji boleh membantu.


Thursday, March 19, 2020

Menyusuri Adat & Kehidupan Orang Asli Temuan Kampung Tohor, Negeri Sembilan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Masih lagi dalam siri ekspedisi #Back2Nature yang dianjurkan oleh Jabatan Perhutanan Negeri Sembilan (JPNS). Kali ini, kami mengadakan lawatan ke kampung orang asli di Kampung Tohor, Negeri Sembilan. Lokasi kampung ini tidak jauh daripada Taman Negeri Kenaboi. Lebih kurang dalam 30 minit perjalanan. Ikuti butirannya !

Meneroka Kehijauan Alam di Taman Negeri Kenaboi, Negeri Sembilan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada 2 minggu yang lalu, aku berkesempatan meneroka Taman Negeri Kenaboi, Negeri Sembilan. Secara jujurnya, aku tidak pernah lagi mendengar nama tempat ini. Bila rakan-rakan pelawa untuk sama-sama menikmati pengembaraan meneroka kehijauan bersempena kempen #Back2Nature, atau dalam bahasanya ialah Kembali Kepada Fitrah.


Monday, March 16, 2020

Glide Lubricants, Minyak Pelincir Keluaran Bumiputera

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bila dah ada kereta nie, banyak benda nak kena ambil tahu. Terutama sekali bab kesihatan enjin. Kalau tak jaga, habislah duit melayang nak hantar betulkan. Lebih baik elak dari benda tu terjadi. Rajinkan diri datang servis kereta bila tiba waktunya, memandu secara berhemah dan sentiasa cek kesihatan enjin kereta.  Ikuti butirannya !

Glide Lubricants

Friday, March 13, 2020

Buffet Ramadan 2020 : Villa Istana, Melaka

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Entri buffet Ramadan Villa Istana tahun lalu menjadi antara entri buffet Ramadan yang mendapat carian paling tinggi dalam blog aku. Aku rasa kerana faktor lokasinya yang cantik, harganya yang berpatutan dan makanannnya yang sedap membuatkan ramai memilih untuk berbuka puasa di situ. Tahun ini, aku berpeluang untuk menikmati juadah buffet Ramadan di sana. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2020 : Villa Istana, Melaka

Buffet Ramadan 2020 : The Grand Campbell Hotel, Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Memandangkan bulan puasa semakin menghampiri, pasti sudah ramai sedang mencari-cari lokasi untuk berbuka puasa yang sedap dan mampu milik. Apa yang lebih menarik ialah,lokasi buka puasa ini sangat dekat dengan pelbagai gedung membeli-belah yang terkenal. Buffet Ramadan yang aku nak syorkan untuk kali ini ialah di The Grand Campbell, Kuala Lumpur. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2020 : The Grand Campbell Hotel, Kuala Lumpur

Thursday, March 12, 2020

Buffet Ramadan 2020 : Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Memandangkan bulan Ramadan semakin menghampiri, aku yakin dan pasti tengah ramai mencari-cari pakej buffet ramadan di hotel-hotel untuk berbuka puasa bersama rakan taulan dan ahli keluarga. Oleh itu, aku rasa buffet Ramadan di Sheraton Imperial Kuala Lumpur paling sesuai untuk korang jadikan lokasi buka puasa nanti. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2020 : Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel

Wednesday, March 11, 2020

Jalan Penuh Liku Pengasas Sellection Tempuhi Sebelum Membina Empayarnya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Acap kali kita rasa bermotivasi apabila mendengar cerita kejayaan seseorang. Perjalanan untuk mengecapi kejayaan tidak selalunya indah. Pelbagai onak dan liku ditempuh sebelum memperoleh kejayaan. Begitu juga perjalanan pengasas Sellection, Pn Nor Rafidah Khairuddin. Ikuti butirannya !


Friday, February 28, 2020

Bantuan Kepada Mangsa COVID-19 DI CHINA Dari Pertubuhan Integriti Nicky Liow Malaysia dan Yayasan Winner Emperor Sedunia

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Wabak virus COVID-19 sedang hangat diperkatakan sana sini. Banyak aktiviti dan urusan terjejas akibat virus ini. Terutama sekali di kawasan yang teruk terjejas, iaitu Wuhan, China. Banyak badan-badan kerajaan dan swasta cuba membantu apa terdaya untuk membantu kawasan yang terjejas. Terbaharu, Dato' Sri Liow Soon Hee melalui Pertubuhan Integriti Nicky Liow Malaysia dan Yayasan Winner Emperor Sedunia bersama sama dengan sokongan salah seorang selebriti, penulis lagu dan penyanyi, Excella Chong, telah berjaya mendermakan sejumlah 76,920 topeng perlindungan pernafasan dan bekalan perubatan kepada kawasan penempatan yang dijangkiti wabak COVID- 19 di China.


Wednesday, February 26, 2020

Ruangan Majlis Yang Indah di Royale Palace Skyview, Cyberjaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku sempat berkunjung ke Royale Palace Skyview yang terletak di Cyberjaya. Tak sangka terdapat ruangan ini di sini yang mana korang boleh sewa untuk majlis-majlis seperti majlis perkahwinan, majlis pertunangan, majlis korporat, lokasi pelancara produk dan apa-apa sahaja kerana ia merupakan satu ruanga yang luas dengan berlatarbelakangkan pemandangan Cyberjaya. Ikuti butirannya !


Butik Haqqi Cawangan Bangi Kini di Bangi Sentral

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Haqqi merupakan sebuah jenama pakaian yang aku kira sudah tidak asing lagi dalam persiapan kelengkapan haji dan umrah. Ia merupakan satu hub persiapan pakaian haji dan umrah dan sekaligus menawarkan pelabagai pilihan baju patuh syariah buat lelaki dan wanita. Terkini, butik Haqqi cawangan Bangi telah berpindah ke lokasi baharu. Ikuti butirannya !


Tuesday, February 25, 2020

Percutian Bajet Ke Singapore Dengan Traveloka

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Singapore merupakan salah sebuah negara Asia yang cukup maju dan popular dengan pelbagai tarikan yang cukup menarik. Kunjungan pertamaku ke sana 5 tahun lalu masih segar dalam ingatan. Kini, lebih banyak tarikan telah ditambah dan dipertingkatkan untuk menarik lebih ramai pelancong. Jom tengok senarai tempat-tempat menarik yang anda wajib kunjungi di Singapore. Ikuti butirannya !


Sunday, February 23, 2020

Promosi YOLO Eats di Philea Mines Beach Resort Menawarkan Pelbagai Tarikan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kunjungan aku ke Philea Mines Beach Resort minggu lalu bukanlah yang pertama kali. Sebelum ini aku pernah juga ke sini untuk menikmati hidangan kari kepala ikan merah mereka. Kali ini, aku datang semula ke sini bersempena promosi YOLO Eats mereka. Ikuti butirannya !


Friday, February 21, 2020

Espira Sri Petaling Melancarkan Menu Baharu Sempena Penjenamaan Semula Hotel

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Ogos 2019, Hotel Sri Petaling secara rasminya dijenamakan kepada Espira Sri Petaling. Penjenamaan semula ini bagi memperkenalkan identiti korporat dan imej baru kepada komuniti, pelanggan dan syarikat korporat yang disasarkan.

Ikuti butirannya !


Thursday, February 6, 2020

MISMIS, SWAG dan BLOSSOM Merupakan Antara 14 Produk Tempatan Baharu Yang Memasuki Pasaran Tesco

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Harap tidak terlambat untuk aku mengucapkan tahniah buat ketiga-tiga produk tempatan ini iaitu Mismis, Swag dan juga Blossom kerana telah terpilih menjadi antara 14 produk tempatan baharu untuk memasuki pasaran di pasaraya Tesco. Ini merupakan satu pencapaian yang amat dibanggakan buat usahawan-usahawan ini kerana ia bukan satu hal yang mudah untuk menembusi pasaran Tesco.


Tuesday, February 4, 2020

Platform Digital Tempatan Dilancarkan, Mr Mufe - My Lepak Buddy

Assalamualaikum dan salam sejahtera 

Perkembangan dunia digital memberi saingan sengit kepada pembina-pembina platform digital di luar sana untuk terus menghasilkan aplikasi digital yang berdaya saing, berguna dan bermanfaat untuk semua lapisan masyarakat. Terkini, penggiat pemain media digital tempatan menghasilkan Mr Mufe - My Lepak Buddy. Apa benda Mr Mufe nie ?

Ikuti butirannya !


Monday, February 3, 2020

Program Nak Ubah Hidup 2020

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Semua orang mahu berjaya, tapi tak semua orang berani membuat langkah pertama kearah kejayaan. Banyak benda bermain di fikiran bila mahu lakukan satu perubahan hidup. Kita mungkin ragu dengan kemampuan diri, kita terfikir apa yang orang lain akan kata pasal kita, kita takut gagal, takut rugi dan macam-macam lagi. Sudahnya, kita sentiasa berada di takuk yang lama tiada perubahan akibat keraguan-keraguan tadi. Sampai bila nak macam nie ? Cuba tanya diri.


Thursday, January 23, 2020

Pengalaman Menghadiri Sesi Profession Assessment Centre (PAC) Bagi Memasuki Jawatan Pegawai di Perkhidmatan Awam

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kali nie aku nak berkongsi pengalaman menjalankan sesi Profession Assessment Centre (PAC) untuk memasuki jawatan pegawai di perkhidmatan awam. Ini merupakan kali pertama aku menjalankan sesi PAC. Saja nak berkongsi pengalaman, manalah tahu korang yang newbie-newbie macam aku nie tertanya-tanya macam mana sesi PAC ini berjalan.

Ikuti butirannya !


Saturday, January 18, 2020

Dapatkan Realme Buds Air Dengan Harga RM199 Pada 21 January Ini

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Realme bakal menggegarkan industri dengan peranti dan produk terbarunya iaitu Realme 5i dan Realme Buds Air yang akan mula dijual tidak lama lagi. Baru-baru ini, mereka telah memperkenalkan kedua-dua produk itu dan melancarkannya secara rasmi di dalam satu majlis tertutup. Ketika di majlis itu, mereka turut mendedahkan harga untuk kedua-dua produk baharu mereka ini. Nak tahu berapa harganya ? Ikuti butirannya !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini