Thursday, November 26, 2020

Jalan-jalan Melaka

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Kembali semula menulis setelah sekian lama menyepi dalam dunia blogging. Maklumlah, semenjak PKPB nie, event pon tak ada. Makanya memang menyepilah blog nie. Nak update personal entri, perlukan mood. Kalau mood tu datang, laju je menaipnya. Masalahnya mood tak datang-datang. Acano ? Tambahan pula sekarang nie aku dah mula bekerja. Jadinya agak sibuk sedikit. Apa-apa pon, kali nie aku nak cerita mengenai percutian aku dengan kawan-kawan ke Melaka.



Thursday, November 19, 2020

Baikpulih Telefon Bimbit dan Laptop di MRFIX Bangi

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Walaupun dalam keadaan pandemik, kecuaian dalam mengendalikan telefon bimbit memang tidak dapat dielakkan ya. Ada je lah benda yang dia nak rosak. Terjatuhlah, itulah inilah. So gigih jugaklah keluar pergi hantar betulkan. Ramai kawan aku sarankan pergi betulkan dekat MRFIX yang terletak dekat Seksyen 7 Bangi. Makanya, minggu lepas, gigihlah aku ke sana.



Thursday, October 15, 2020

Jom Makan Sushi di Eat Sushi, Sunway Giza

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Kalau dulu, sushi merupakan a big no no for me. Orang ajak makan sushi memang aku tak nak. Tak kena tekak. Tapi bila umur makin meningkat dewasa nie, eh eh tiba-tiba jadi gila sushi pulak. Faktor lanjut usia ke ? Aku pon tak pasti. Jadi, baru-baru ini kawan-kawan ajak makan sushi dekat Eat Sushi yang terletak di Sunway Giza. Eat Sushi nie merupakan restoran sushi baharu yang menapak di Malaysia. Ikuti butirannya !


Sunday, October 11, 2020

AMAZING MK Kenali Potensi Diri Melalui Imbasan Cap Jari

Assalamualaikum dan salam sejahtera


Sebagai seorang graduan psikologi, hal berkenaan menentukan personaliti seseorang melalui set questionnnaire yang kita jawab, merupakan satu perkara biasa dalam kehidupan seorang pelajar psikologi. Antara personality test yang aku cukup minat ialah Myer Briggs Type Indicator (MBTI). Aku pernah mengikuti kursus MBTI sewaktu praktikal di sebuah universiti awam dahulu. Keputusan MBTI yang aku dapat berdasarkan test yang aku ambil, ternyata memberi gambaran yang tepat akan personaliti diri aku. Namun baru-baru ini, aku diperkenalkan satu kaedah baharu yang cukup asing tapi ia mampu menilai personaliti kita berdasarkan cap jari di kedua-dua belah tangan kita. Ikuti butirannya !


Thursday, October 8, 2020

Rangkaian Sabun Mandian XORRA Menampilkan Cik Manggis Sebagai Duta

Assalmualaikum dan salam sejahtera


Baru-baru ini aku berkesempatan menghadiri satu majlis pelancaran rangkaian produk mandian XORRA dan aku ingin mengucapkan tahniah buat Cik Manggis, di atas lantikkannya sebagai duta rangkaian produk mandian Xorra itu.


Ikuti butirannya !


Membeli Sambil Menderma dengan Beras Ashraffi

 Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kalau kita rasa diri kita susah, sebenarnya ramai lagi di luar sana yang lebih susah daripada kita. Oleh itu, hendaklah kita sentiasa bersyukur, adanya bumbung untuk berteduh, baju untuk dipakai, dan makanan di atas meja. Tak semua orang mampu atau ada apa yang kita ada.

Sunday, October 4, 2020

Pengalaman Pertama Kali Mencandat Sotong di Perairan Negeri Terengganu

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Mencandat sotong merupakan salah satu aktiviti yang berada dalam senarai wishlist to do aku. Alhamdulillah, aku berkesempatan mencandat sotong ketika kunjunganku ke Negeri Terengganu baru-baru ini. Satu pengalaman yang sangat mengujakan dan tidak dapat dilupakan. Ikuti butirannya !

Thursday, October 1, 2020

Sinar Baharu Buat Usahawan Koperasi Melalui Program Pelan Pemulihan Ekonomi Koperasi (PULIH)

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Pandemik Covid-19 sudah menjajah dunia berbulan-bulan lamanya. Banyak industri yang terkesan akibat pandemikini. Bukan sahaja industri pelancongan, malah industri perniagaan juga teruk terjejas. Hal ini mengakibatkan ramai pengusaha-pengusaha perniagaan mencari alternatif lain untuk terus hidup dalam pandemik ini. Sekiranya pandemik ini menjejaskan pengusaha-pengusaha perniagaan besar, bayangkan pula pengusaha-pengusaha perniagaan kecil bagaiman. Oleh itu, pihak kerajaan khususnya Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi telah mengambil beberapa langkah bagi membantu dan memulihkan pengusaha-pengusaha yang terjejas akibat pandemik ini. Ikuti butirannya !

Wednesday, September 30, 2020

LuCOL-S Rahsia Kecantikan Maria Farida Tampak Muda Remaja

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Baru-baru ini aku berkesempatan berjumpa sendiri dengan Datin Seri Maria Farida di sebuah event pelancaran satu produk supplement kecantikan di Cyberjaya. Biarpon sudah menginjak umur 51 tahun, pelakon yang cukup terkenal ini seperti tidak dimamah usia. Dalam event tersebut, beliau sempat berkongsi tips-tips untuk kekal muda dan bertenaga.



Thursday, September 24, 2020

Realme 7 Series Dilancarkan Secara Rasmi di Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera


Dua lagi telefon pintar dilancarkan oleh realme Malaysia pada hari ini dengan menampilkan realme 7 dan realme 7 Pro. Kedua-dua peranti ini cukup dikenali dengan pengecasan pantas dan reka bentuknya yang cukup bergaya.


Thursday, September 17, 2020

Pengalaman Berkhemah di Santai Riverside Yang Tak Dapat Dilupakan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Gituhhhh sekali tajuk blog post kau. Dah macam sinopsis dijadikan tajuk. Kah ! Apa-apa pon, indeed memang satu pengalaman yang tak dapat dilupakan. Seronok sangat dapat meluangkan masa berkhemah bersama kawan-kawan aku. Apa yang dirancang akhirnya menjadi dan berjalan dengan lancar. Cuma masa nie aku ada masalah peribadi sikit, jadi emosi tak berapa nak stabil. Sedikit sebanyak buat aku rasa aku tak nak berada di sini dan nak cepat-cepat ianya berakhir. Ikuti butiran selanjutnya.


Friday, September 11, 2020

Sambut Hari Merdeka di Bukit Batu Putih, Port Dickson

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan mendaki sekali lagi Bukit Batu Putih yang terletak di Port Dickson. Bersempena dengan hari kemerdekaan, saja nak feeling kibar bendera dekat tempat tinggi. Tibehhh. Ikuti butirannya !


Monday, September 7, 2020

Sewa Alat Kelengkapan IT dari SMARTRENTAL

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pandemik Covid-19 banyak memberi kesan kepada kehidupan manusia. Ramai diantara kita kehilangan pekerjaan, kehilangan sumber pendapatan dan kehilangan rutin-rutin harian yang biasa kita lakukan. Terutama sekali buat usahawan-usahawan kecil, memang banyak yang terjejas akibat pandemik ini. Namun, perniagaan tetap kena dijalankan, kehidupan perlu diteruskan.


Tuesday, September 1, 2020

Promosi Hiasan Dalaman Rumah dari Qube Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Semenjak kuarantin akibat pandemik Covid-19, ramai betul yang aku perhatikan menyerlahkan bakat dan potensi diri. Ada yang mencuba pelbagai resepi masakan, ada yang bercucuk tanam, ada yang menghias-hias rumah dan macam-macam lagilah. Kalau perhatikan di media sosial Twitter dan Facebook khususnya, ramai yang berkongsi gambar sebelum dan selepas rumah yang mereka dekorasi. Rasa terinspirasi dan ingin ikut sama. Tapi bab-bab deko rumah nie, kalau tak ada ilmu, jadi hazab juga hasilnya. Nak tak nak, kena juga bertanya pada yang pakar atau biar pakar buatkan.

Qube Malaysia

Friday, August 28, 2020

Fatin's Kitchen - Lepak Makan Santai Best di Danau Kota

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kalau bercakap soal makanan dan tempat makan best di kawasan Kuala Lumpur, pasti ramai menyarankan untuk ke Danau Kota. Danau Kota dan makanan sangat sinonim sehingga ia digelarkan sebagai syurga untuk makanan. Cakap sahaja nak makan apa, pasti ada di situ. Ia bagai pusat sehenti untuk semua jenis makanan. Ikuti butirannya !

Fatin's Chicken

Thursday, August 27, 2020

Jom ke 828 realme Fans Festival !

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kali nie aku nak kongsikan satu event menarik anjuran realme yang akan berlangsung tidak lama lagi iaitu pada 28 Ogos ini di realme Design Studio yang terletak di Jalan Sungai Penchala, Damansara. Ikuti butirannya !

Monday, August 24, 2020

Kerjasama Sunway University dan Sunway Lagoon Memungkinkan Pengunjung Melihat Beruang Matahari Secara Lebih Dekat

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Beruang Matahari kini dapat disaksikan oleh pengunjung yang berkunjung ke taman tema Sunway Lagoon. Kerjasama antara Sunway Lagoon dan Sunway University menjadikan hal ini kenyataan. Kini pengunjung boleh melihat dan mengenali Beruang Matahari secara lebih dekat. Ikuti butirannya !

Sunway Lagoon

Thursday, August 20, 2020

RASA VIET Menawarkan Hidangan Autentik Masyarakat Vietnam

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kalau tercari-cari atau mengidam nak makan makanan autentik masyarakat Vietnam, boleh cuba di Rasa Viet yang terletak di The Sphere Bangsar. Minggu lalu aku dah cuba makanan di sini. Betul, memang sedap dan rasa seolah-olah berada di Vietnam. Jom ikuti butirannya !


Wednesday, August 19, 2020

Tiki Yam Lay Sek Ala Carte Buffet Lunch & Dinner at Kontiki Restaurant, The Federal Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kebetulan minggu lalu aku menemani kawan aku ke Plaza Low Yatt, ternampak poster promosi ala carte lunch & dinner di Kontiki Restaurant, The Federal Kuala Lumpur masa menggunakan elevator. Terus ajak kawan aku singgah makan tengahari kat situ. Ikuti butirannya !


Potluck Sambut Aidiladha

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Seperti biasa, aku nak berkongsi cerita mengenai sambutan perayaan aidiladha keluarga aku pada tahun ini. Tahun ini sambutan perayaan cukup berbeza sekali ya kerana masih lagi dalam fasa berjaga-jaga melawan virus Covid-19. Jadinya, banyak perlu diambil kira dari segi kebersihan dan penjarakkan sosial. Tapi percayalah, penjarakkan sosial dalam keluarga amat susah untuk dicapai. Apa-apa pon, Alhamdulillah, sambutan perayaan aidiladha untuk keluargaku berjalan lancar dengan cukup meriah walaupun bersederhana.


Nikmati Promosi Produk Nestle di PG MALL

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Rasanya semua sudah sedia maklum, aku nie agak sedikit shopaholic. Kalau boleh, semua benda nak beli. Kalau ada duit, aku check out lah. Kalau duit suam-suam kuku, aku masuk dalam cart je dulu. Hahahaha. Lagilah zaman sekarang nie, semua benda di hujung jari. Window shopping lalu telefon pintar je. Mudah, tak perlu keluar rumah, tak perlu bersesak-sesak dekat jalan raya, tak perlu bersesak-sesak dengan manusia di pusat membeli-belah. Tambah-tambah tengah dalam musim pandemik nie, memang sangat tidak digalakkan.


Monday, August 17, 2020

ATSKY, Tempat Makan Eksklusif Tapi Harga Makanan Standard Kedai Mamak

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku telah mencuba makanan di satu restoran yang berkonsepkan makan di atas bumbung iaitu di Restoran Atsky, Kota Damansara. Ramai menyarankan untuk menikmati hidangan di sini kerana suasananya dan makananya yang berkonsepkan mewah tapi dengan harga yang sangat berpatutan. Netizen menggambarkan restoran ini sebagai tempat eksklusif yang menawarkan makanan 5 bintang pada harga kedai mamak. Tak percaya ? Ikuti butirannya !


Wednesday, August 12, 2020

Rawatan Shine Bright Mencerahkan Kulit dan Glowing di Dr Alice Ageless Medispa

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Menjadi cantik dan kelihatan cantik di mata manusia menjadi dambaan semua orang. Meskipun cantik merupakan satu istilah yang subjektif, namun kita semua bersetuju cantik itu sesuatu yang membuatkan kita berasa yakin untuk bersemuka manusia dan menempuh kehidupan dunia. Oleh itu, sekiranya kita merasakan kita sudah cantik biarpon mempunyai kekurangan, embrace it. Sekiranya kita mampu mengubah sesuatu kekurangan itu tanpa melanggar fitrah dan agama, kenapa tidak. Betul tak ? Banyak klinik aestetik tumbuh bagai cendawan dan semakin mendapat tempat di hati orang ramai kerana procedure-nya yang cepat dan tidak melibatkan pembedahan. Ikuti butirannya !

Tuesday, July 28, 2020

Kasut Orthotic Perubatan Dijual di Butik Kasut JennOrtho, Midvalley Megamall

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Mungkin ramai yang tak cakna akan kesihatan tapak kaki masing-masing. Selama hari ini, mungkin kita rasa tapak kaki kita normal sebab boleh berjalan macam biasa. Tapi percayalah, ada antara kita sebenarnya mempunyai masalah tapak kaki yang tidak normal dan tidak menyedarinya. Tapak kaki yang tidak normal menyumbang kepada pelbagai penyakit tau. Antaranya sakit tulang belakang, lenguh-lenguh dan macam-macam lagi. Untuk mereka yang sedang membaca blog post ini, anda yakin ke tapak kaki anda normal ?

JENNORTHO, MIDVALLEY MEGAMALL

Friday, July 17, 2020

Vivo Memperkenalkan Dua Peranti Telefon Pintar Baharu X50 & X50 Pro Yang Membawa Teknologi ke Level Yang Lain

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan menghadir ke majlis pengenalan peranti terbaru Vivo iaitu Vivo X50 dan X50 Pro. Kedua-dua peranti telefon pintar ini mempunyai keunikan dan keistimewaannya yang tersendiri kerana teknologi yang digunakan untuk peranti ini tidak terdapat di peranti telefon pintar yang lain. Ikuti butirannya !

Vivo X50/X50 Pro

Tuesday, July 14, 2020

KL Bird Park Mengadakan Promosi Bersempena Pembukaan Semula Selepas PKP

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sejak kerajaan mula membenarkan pembukaan semula taman-taman tema negara setelah hampir 3 bulan lebih ditutup akibat pandemik Covid-19, banyak promosi sedang berlangsung sejak pembukaan semula taman-taman tema ini. Baru-baru ini aku dan rakan-rakan sempat berkunjung ke KL Bird Park. Ikuti butirannya !

KL Bird Park (Taman Burung Kuala Lumpur)

Sunday, July 12, 2020

Kedai Makan Sedap di Cyberjaya : Restoran Sana Sini

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Nama Cyberjaya pasti sudah tidak asing lagi pada semua namun sekiranya bertanyakan soal makanan, pasti ramai tidak tahu atau tidak berapa cakna tempat makan best di Cyberjaya. Dalam benak fikiran semua pasti membayangkan tempat makan berkonsepkan barat, timur tengah dan juga fast food restaurants. Walhal sebenarnya banyak je kedai makan lokal yang sedap dan menyajikan pelbagai jenis makanan tempatan di bumi Cyberjaya nie. Ikuti butirannya !

Restoran Sana Sini

Monday, July 6, 2020

Menyertai Alam Flora City Hunt 2019

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Okay, kali nie aku nak throwback satu hunt yang aku turut serta pada tahun lepas. Yer, tak silap baca. TAHUN LEPAS. Baru berkesempatan untuk update hari nie. Walaupun benda nie dah lama, tapi nak simpan dalam blog buat kenangan di masa hadapan. Hihi.

Alam Flora City Hunt 2019

Thursday, July 2, 2020

Bercuti Dengan Kawan-Kawan di Pulau Langkawi

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Aku rasa bercuti dekat Langkawi nie takkan pernah bosan biarpon dah beratus kali kau ke sana sebabnya setiap kali datang pasti ada sahaja tempat dan tarikan baharu muncul. Pada bulan February yang lalu, aku bersama beberapa rakan blogger pergi bercuti ke Pulau Langkawi selama 4 hari 3 malam. Alhamdulillah percutian yang kami rancang ini sempat dilaksanakan sebelum pandemik Covid-19 melanda negara kita. Ikuti butirannya !


Sunday, June 28, 2020

Masjid Saidina Umar Al-Khattab Bukit Damansara Menerima Sumbangan Terowong Disinfeksi & Alatan Sanitasi

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sejak pandemik Covid-19 melanda dunia dan negara kita, pelbagai tempat dan rutin harian kita terbatas. Antara tempat yang teruk terjejas ialah taman tema hiburan, panggung wayang dan juga kawasan ibadah. Alhamdulillah, terdapat peningkatan kehidupan di mana banyak kawasan dibenarkan untuk beroperasi semula secara berperingkat. Apabila kerajaan mengumumkan pembukaan semula beberapa tempat secara berperingkat, ramai kini sudah menarik nafas lega. Namun banyak SOP perlu dipatuhi bagi mengelakkan kluster baharu Covid-19.


Monday, June 22, 2020

Berkhemah di Santai Riverside, Janda Baik Pahang

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Ini merupakan pengalaman pertama aku merancang untuk berkhemah dengan kawan-kawan. Saja cuba bawa kelainan untuk percutian kali nie. Tak sangka, menjadi juga perancangan kami nie setelah banyak kali tertunda. Maklumlah, jadual sebagai seorang pelajar nie tak boleh nak jangka. Rasa macam lapang tak ada kerja, tuptup ambik kau, assignment bertimbun. Sebab tu banyak kali tertunda. Dan akhirnya, awal January lalu, kami berjaya jugak tunaikan hajat untuk pergi berkhemah. Ikuti butirannya !

Santai Riverside, Janda Baik Pahang

Sunday, June 14, 2020

Cegah Jangkitan Covid-19 Dengan Pembasmi Kuman Kleenso Kills Germs Disinfectant

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sejak pandemik Covid-19 mula tular ke seluruh dunia, ramai mulai risau akan kebersihan diri dan keadaan sekeliling. Sehingga sampai satu masa, seluruh pasaraya kehabisan stok segala pembersih pembasmi kuman dan juga hand sanitizer. Begitu hebat penangan Covid-19 memberi kesan pada kehidupan kita kini. Banyak norma-norma baharu perlu diikuti untuk memutuskan rangkaian Covid-19. Ikuti butirannya !


Wednesday, May 27, 2020

Lebaran 2020 : Sambut Perayaan Dalam Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Akhirnya bulan Ramadan melabuhkan tirainya. Rasa cepat sungguh bulan Ramadan berlalu pada tahun nie. Mungkin akibat pandemik yang sedang melanda dunia kita hari ini. Sambutan perayaan juga turut terkena tempiasnya di mana kita semua perlu patuhi SOP dan peraturan yang telah digariskan. Bagaimana agaknya sambutan perayaan aidilfitri aku di musim pandemik ini ? Ikuti butirannya.


Sunday, April 26, 2020

Keindahan dari Puncak Bukit Batu Putih, Port Dickson

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Okay kali nie aku nak cerita pengalaman mendaki Bukit Batu Putih pulak. Selalu sangat nampak orang sana sini muat naik gambar atas puncak Bukit Batu Putih nie. Serious cantik, sangat-sangat insta-worthy. Jadinya aku teringin nak sampai ke puncak Bukit Batu Putih nie.


Friday, April 17, 2020

Laluan Pendakian Denai Tiga Puteri Yang Mengelirukan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kali nie aku nak cerita pengalaman menawan Denai Tiga Puteri. Sebenarnya ini merupakan kali kedua aku cuba tawan Denai Tiga Puteri dan Alhamdulillah yang kali kedua nie aku berjaya sampai hingga ke puncak. Ikuti butirannya !

Denai Tiga Puteri

Wednesday, April 15, 2020

Perjalanan Pengajian Master Ku di UPM

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Mungkin tak ramai yang tahu bahawa aku baru sahaja tamat pengajian Master aku di Universiti Putra Malaysia (UPM) awal Januari 2020 yang lalu. Oleh kerana aku jarang berkongsi kisah peribadi di dalam blog, jadi hari ini, tengah musim kuarantin tak berbuat apa-apa, aku terpanggil untuk berkongsi cerita akan pengalaman aku sebagai seorang pelajar sarjana sepenuh masa di UPM. Ikuti butirannya !


Tuesday, March 31, 2020

Berhujung Minggu Bersama Kawan-kawan di Swiss Garden Hotel & Residences, Genting Highlands

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Alhamdulillah beberapa minggu yang lalu sebelum perintah kawalan pergerakan dikuatkuasakan, aku dan rakan-rakan sempat bercuti bersama-sama di Swiss Garden Hotel & Residences Genting Highlands selama 4 hari 3 malam.


Sunday, March 29, 2020

Atasi Masalah Dengkur Dengan Rawatan Laser di Toscana Medi Clinic

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Beberapa minggu yang lalu, aku sempat menghadiri satu bicara kecantikan dan kesihatan yang dianjurkan oleh Toscana Medi Clinic di Swiss Garden Genting Highlands. Dalam bicara kecantikan dan kesihatan itu, ada membincangkan soal masalah dengkur dan juga penuaan. Ikuti butirannya !


Monday, March 23, 2020

Tok Lat Homestay, Pulau Langkawi - Homestay Yang Besar & Selesa Berhampiran Pantai Cenang

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku sempat pergi bercuti ke Pulau Langkawi bersama rakan-rakan sebelum perintah berkurung dikuatkuasakan. Mungkin ini bukan masa yang sesuai untuk korang pergi bercuti, tapi aku tetap ingin berkongsi lokasi penginapan yang aku inap sepanjang berada di sana. Manalah tahu bila keadaan Covid-19 nie reda nanti korang bercadang untuk ke sana kan. Jadinya, boleh pertimbangkan untuk inap di homestay nie. Ikuti butirannya !


Buffet Ramadan 2020 : Swiss Garden Hotel & Residences, Genting Highlands

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bulan Ramadan kian menjelma dan banyak hotel-hotel mempromosikan hidangan buffet Ramadan mereka. Minggu lalu aku berkesempatan mencuba sendiri menu utama buffet Ramadan Swiss Garden Hotel & Residences, Genting Highlands. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2020 : Swiss Garden Hotel & Residences, Genting Highlands

Buffet Ramadan 2020 : Hotel Armada, Petaling Jaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pejam celik pejam celik, tak sangka bulan Ramadan semakin menghampiri. Pasti ramai sudah tidak sabar untuk itu. Dan pasti ramai juga sudah mula riki-riki lokasi untuk berbuka puasa. Hah, sekiranya korang tinggal berhampiran dengan Petaling Jaya, bolehlah cuba berbuka puasa buffet Ramadan di Hotel Armada, Petaling Jaya. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2020 : Hotel Armada, Petaling Jaya

Sunday, March 22, 2020

7 Sebab Kenapa Pilih Pakej RAWDAH dengan Felda Travel Untuk Menunaikan Ibadah Haji

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Menunaikan Ibadah Haji merupakan impian setiap Muslim di dunia. Iajuga merupakan salah satu rukun Islam yang wajib ditunaikan sekiranya berkemampuan. Namun, menunggu giliran nama naik untuk ke sana perlukan kesasabaran yang tinggi. Mungkin belum masanya untuk kita dijemput ke sana. Sekiranya sudah berkemampuan, boleh daftar Haji dengan pihak Felda Travel. Mereka ada menyediakan Pakej Haji Rawdah Premium. Ikuti butirannya !

Saturday, March 21, 2020

D'Salai by Felda D'Saji Membuat Penghantaran Makanan Terus Ke Rumah Sepanjang Perintah Berkurung

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Wabak Covid-19 semakin berleluasa di seluruh dunia. Termasuk juga di negara kita yang mana mencatatkan bilangan kes tertinggi di Asia Tenggara. Sudah melebihi 1000 kes COVID-19 dilaporkan dan telah mencatat 3 kematian. Catatan ini sangat membimbangkan seluruh rakyat Malaysia. Sehubungan dengan itu, kerajaan telah memutuskan Perintah Kawalan Pergerakan sehingga 31 March. Oleh itu, ramai runsing dan panik soal makanan sepanjang perintah berkurung kerana barang-barang runcit di pasaraya sudah banyak yang habis. Tak perlu risau, D'Salai by Felda D'saji boleh membantu.


Thursday, March 19, 2020

Menyusuri Adat & Kehidupan Orang Asli Temuan Kampung Tohor, Negeri Sembilan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Masih lagi dalam siri ekspedisi #Back2Nature yang dianjurkan oleh Jabatan Perhutanan Negeri Sembilan (JPNS). Kali ini, kami mengadakan lawatan ke kampung orang asli di Kampung Tohor, Negeri Sembilan. Lokasi kampung ini tidak jauh daripada Taman Negeri Kenaboi. Lebih kurang dalam 30 minit perjalanan. Ikuti butirannya !

Meneroka Kehijauan Alam di Taman Negeri Kenaboi, Negeri Sembilan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada 2 minggu yang lalu, aku berkesempatan meneroka Taman Negeri Kenaboi, Negeri Sembilan. Secara jujurnya, aku tidak pernah lagi mendengar nama tempat ini. Bila rakan-rakan pelawa untuk sama-sama menikmati pengembaraan meneroka kehijauan bersempena kempen #Back2Nature, atau dalam bahasanya ialah Kembali Kepada Fitrah.


Monday, March 16, 2020

Glide Lubricants, Minyak Pelincir Keluaran Bumiputera

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bila dah ada kereta nie, banyak benda nak kena ambil tahu. Terutama sekali bab kesihatan enjin. Kalau tak jaga, habislah duit melayang nak hantar betulkan. Lebih baik elak dari benda tu terjadi. Rajinkan diri datang servis kereta bila tiba waktunya, memandu secara berhemah dan sentiasa cek kesihatan enjin kereta.  Ikuti butirannya !

Glide Lubricants

Friday, March 13, 2020

Buffet Ramadan 2020 : Villa Istana, Melaka

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Entri buffet Ramadan Villa Istana tahun lalu menjadi antara entri buffet Ramadan yang mendapat carian paling tinggi dalam blog aku. Aku rasa kerana faktor lokasinya yang cantik, harganya yang berpatutan dan makanannnya yang sedap membuatkan ramai memilih untuk berbuka puasa di situ. Tahun ini, aku berpeluang untuk menikmati juadah buffet Ramadan di sana. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2020 : Villa Istana, Melaka

Buffet Ramadan 2020 : The Grand Campbell Hotel, Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Memandangkan bulan puasa semakin menghampiri, pasti sudah ramai sedang mencari-cari lokasi untuk berbuka puasa yang sedap dan mampu milik. Apa yang lebih menarik ialah,lokasi buka puasa ini sangat dekat dengan pelbagai gedung membeli-belah yang terkenal. Buffet Ramadan yang aku nak syorkan untuk kali ini ialah di The Grand Campbell, Kuala Lumpur. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2020 : The Grand Campbell Hotel, Kuala Lumpur

Thursday, March 12, 2020

Buffet Ramadan 2020 : Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Memandangkan bulan Ramadan semakin menghampiri, aku yakin dan pasti tengah ramai mencari-cari pakej buffet ramadan di hotel-hotel untuk berbuka puasa bersama rakan taulan dan ahli keluarga. Oleh itu, aku rasa buffet Ramadan di Sheraton Imperial Kuala Lumpur paling sesuai untuk korang jadikan lokasi buka puasa nanti. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2020 : Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel

Wednesday, March 11, 2020

Jalan Penuh Liku Pengasas Sellection Tempuhi Sebelum Membina Empayarnya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Acap kali kita rasa bermotivasi apabila mendengar cerita kejayaan seseorang. Perjalanan untuk mengecapi kejayaan tidak selalunya indah. Pelbagai onak dan liku ditempuh sebelum memperoleh kejayaan. Begitu juga perjalanan pengasas Sellection, Pn Nor Rafidah Khairuddin. Ikuti butirannya !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini