Saturday, December 31, 2022

Berkhemah di Kawasan Air Terjun Jerangkang, Pahang

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Okay kali nie aku nak ceritakan pengalaman pergi camping selama 2 hari 1 malam di kawasan Air Terjun Jerangkang yang terletak di negeri Pahang. Untuk camping kali nie, aku pergi bersama kawan-kawan baru yang aku tak pernah berjumpa pon sebelum ini. Camping with strangers konsep dia. Oleh kerana ini pertama kali aku turut serta camping secara ekstrem sebegini, jadinya aku agak teruja untuk sesi perkhemahan kali ini. Ikuti butirannya !

Beli Ipad 10th Gen Sempena Ulangtahun Blog ke-12

Assalamualaikum dan salam sejahtera

16 Disember 2022, sedar tak sedar dah genap 12 tahun aku dalam dunia blog. Tak sangka aku masih aktif menulis sehingga ke hari ini. Ingatkan aku akan rasa bosan selepas beberapa tahun dalam dunia blog dan eventually berhenti. Tapi itu tidak berlaku ya. Alhamdulillah. Terima kasihlah buat semua pembaca blog Jejakakaula yang singgah dan baca entri-entri dalam nie. Harapnya ada lah penulisan aku yang bermanfaat untuk kalian.

Saturday, December 24, 2022

Sidang Media Skin Dessert Bagi Menjelaskan Isu Tular Berkenaan Komen dari Pihak SIRIM

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku terpanggil untuk menghadiri sidang media Skin Dessert untuk tampil memberi penjelasan akan beberapa isu yang tular baru-baru ini mengenai produknya. Perkara itu telah tular sejak bulan Oktober dan impaknya sangat besar sehingga ke hari ini. Oleh itu, Puan Zirra Abdullah Pengasas Skin Dessert serta suami En Mohd Aliff Abd Kadir selaku Pengarah Urusan Skin Dessert tampil memberikan penjelasan kepada para media agar perkara ini sampai ke masyarakat. Ikuti butirannya !

Sambutan Hari Penjaja & Peniaga Kecil 2022 Peringkat Kebangsaan Raikan Golongan Penjaja dan Peniaga Kecil

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan untuk menghadiri majlis pengiktirafan Hari Penjaja dan Peniaga Kecil (HPPK) di Psat Konvesyen Putrajaya (PICC). Satu usaha yang baik untuk menghargai pahit getir perjuangan penjaja dan peniaga kecil dari kerajaan kerana mereka juga merupakan satu ejen penjana ekonomi negara. 

Laundrybar Lancar Dua Mesin Dobi Baharu Moden Dua Dalam Satu

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Era kini, lebih ramai memilih untuk menggunakan perkhidmatan dobi berbanding basuh baju di rumah kerana ia lebih efisien, mesra alam dan sangat konvensional. Oleh sebab itu, perkhidmatan dobi tumbuh bagai cendawan. Aku pasti, ramai cukup mengenali kedai dobi Laundrybar kerana cawangannya boleh di dapati di setiap pelusuk.


Thursday, December 22, 2022

Pengalaman Menginap di Hotel Singgah Pengerang

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sebabkan nak tengok piala dunia dengan kawan-kawan, sampai ke Pengerang kitorang bertandang. Nun jauh di selatan. Satu pengalaman yang cukup menyeronokkan. Maklumlah, selama hari ini cuma tengok sendiri je dekat rumah. Nie nak kongsilah dengan koranb hotel yang kami inap sepanjang kami berada di Pengerang. Hotel tersebut ialah Singgah Pengerang Hotel. Ikuti butirannya.

Sunday, December 18, 2022

Selangor Youth Community Meraikan 5 Tahun Penubuhannya Bersama DYTM Raja Muda Selangor

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Komuniti Belia Selangor atau Selangor Youth Community (SAY) telah ditubuhkan oleh DYTM Tengku Amir Shah Ibni Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj, Raja Muda Selangor pada tahun 2017 dengan visi untuk mewujudkan komuniti belia yang bertenaga, dinamik dan progresif di Selangor. Baru-baru ini aku turut bersama-sama menghadiri malam gala mereka sempena meraikan belia-belia yang cukup berbakat besar. Ikuti butirannya !

Saturday, December 17, 2022

Kemeriahan Menonton Perlawanan Piala Dunia di Singgah Cafe di Hotel Singgah Pengerang

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Demam Piala Dunia masih terasa, apatah lagi sekarang sudah hampir ke pusingan akhir. Bersempena demam Piala Dunia ini, Singgah Pengerang yang merupakan salah sebuah rangkaian hotel milik anak syarikat Koperasi Kakitangan PETRONAS Berhad (KOPETRO), KOPETRO Hotel & Resorts Sdn. Bhd., telah menganjurkan sebuah program ‘Parti Bola Kaw’ iaitu sesi tayangan perlawanan Piala Dunia di Singgah Cafe hotelitu. Ikuti butirannya !

Friday, December 16, 2022

YHB Sleepsalot Lancarkan Single Baharu "Tukar Currency"

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Satu lagi kemunculan bintang rap baharu dari negara jiran Singapura menempa nama di bumi Malaysia. Beliau ialah YHB Sleepsalot tampil dengan single baharu yang berjudul Tukar Currency.

Wednesday, December 14, 2022

Strateq Group Memperkenalkan Talent Development Program

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku berkesempatan untuk berkunjung ke ibu pejabat Strateq Group yang terletak di Seksyen 13 Petaling Jaya. Buat mereka yang tidak mengenali, Strateq Group merupakan sebuah syarikat yang menyediakan perkhidmatan penyedia penyelesaiam dan perkhidmatan. Satu perkhidmatan yang menyediakan solusi kepada masalah atau memudah cara pengendalian operasi sehari-hari.

Saturday, December 10, 2022

Kenapa Ramai Takut Dengan Ejen Insurans ?

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Aku pasti kita semua pernah mengalami satu pengalaman berdepan dengan ajen insurans yang menjengkelkan sehingga tahap kau tak nak berdepan dengan mana-mana ajen insurans lagi. Jadi, beberapa hari lalu, aku telah mengikuti borak santai bersama orang-orang kuat AIA insurans, salah satu syarikat insurans terbesar dan terkemuka di Malaysia bagi merungkaikan persoalan kenapa ramai takut dengan ajen insurans. Ikuti butirannya !

Saturday, December 3, 2022

Sempena Ulangtahun AEON ke-38, Drama Bersiri "Sayap Bagimu" Dilancarkan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada mereka yang belum tahu, AEON melebarkan sayap mereka dengan menghasilkan drama pendek bersiri yang diberi nama Sayap Bagimu. Ia telah ditayangkan kepada umum sejak beberapa minggu yang lalu. Kini, AEON bersama-sama menayangkan episod baru drama bersiri itu kepada para peminat dua hari sebelum episod itu ditayangkan secara rasmi.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini