Sunday, October 30, 2011

Tourist Comel Sesat Di Penang

Assalamualaikum ! 

Bertemu lagi dalam rancangan , mari menyibok . Okey xlawak pon . Lempang =='
Eh eh , ter-updated blog lagi lah , peliks.blogspot betol kan .

Besok exam , hari nie updated blog , curlasss kau jahh
Actually , i kan nak citer kat u'oll nie ( sejak bila aku tulis bahasa nyah nie . Runsing o,0 )


Thursday, October 27, 2011

Menjawab soalan ?

Assalamualaikum !

Study week tamat sudah , besok bermula lah final exam semester pertama .
Sangat tension , banyak lagi topik belom cover .

Boleh ke aku jawab nie ? 

Paper english last week pon macam apa entah aku jawab .
Masa amat mencemburui aku . Nak buat essay bagi 1 jam 30 minit je ? 2 karangan pulak
Apa nie bro , gua nak buat ayat pendahuluan je ambek masa 10 minit . Agak-agak lah bro

Soalan nya sama lah dengan soalan MUET speaking aku . It's about social networking sites
Masa MUET hari tu , aku ingat lagi aku cakap macam nie ,

" For a shy person like me , i do blogging to express my feeling " 

Kemain senyum je aku masa tu , sebab aku dapat points on social networking sites .
So aku fight betol-betol masa discussion tu , x nak kalah lah katakan . Kesimpulannya ,
" Social networking sites is the most suitable for youth like us to express our feeling "
Aku punya points dijadikan kesimpulan masa akhir discussion tu . I won baby !

Actually x penting pon menang kalah ==' , yang penting how u elaborate ur points , itu je .
Cuma rasa puas je lahh sebab berjaya mempertahankan points kita daripada di bangkang .
Sape yang ambek MUET speaking test pada 19 november jam 7.30 pagi mesti gembira kan ?


Okey , sekarang masa untuk menjawab soalan . Aku telah di tag oleh cik deeba comel .
So aku nak kene balas tag lah kan , alang-alang dah buat post nie . Terima kasih tag =)

1- How many brothers and sisters ?
Adik-beradik aku ada 5 je . 1 lagi dalam proses , eh ye ke ? pandai-pandai je aku nie .


2- What is ur bestfriend date of birth ?
I got many best friends tapi yang paling rapat semestinya lah budak yang lahir pada 13 jun 1993 .
Orang nya adalah secret . Pandai-pandai lah korang teka birthday sape yerp . Hihi

3- Do u love cat ? 
Aku sangat suka kan kucing =) Ada banyak sangat kucing kat rumah aku . Almost 15 kot .

4- What is ur mother's name ?
My mother's name is Rahayu Bte Ahmad . Hampir sama dengan nama mak mertua . Opss !


5- Do you have an account facebook ?
Kau gila budak sekarang x ada acc facebook ? Semestinya ada ----> Zharif Azis Hensem

6- How much followers do u have ?
Ada la dalam 400+ ketul je . Kalau ramai followers pon tapi dorang x baca blog kita , apa guna ?

7- Do u love photography like me ?
Sangat suka . Sebab nak jadi model jauh sekali so feeling-feeling model pon jadi lah =='

8- Who is ur favourite artist ?
Aishwarya Rai ( Miss world 1994 ) Unik sebab jarang indian people ada kaler mata macam dia .


9- Iphone 4 or Ipad 2 ?
Kalau aku pilih pon bukan korang nak belikan untuk aku kan ? Aku x mampu dan aku sedar .
But I prefer Iphone 4 than Ipad 2 . Datin-datin di luar sana yang sudi sponsor , pliss call me ya =)

10- What is ur favourite tv programme ?
America's Next Top Model kot . Errr malu nyaaaa . Kenapa mesti tanya soalan nie , ishhh !
Aku suka tengok model-model tengah catwalk . Try tengok Molly from cycle 16 last episode .
Dia pakai baju kaler merah dengan spec mata besar , pergghh ! Sexy siot gaya jalan dia . Bye

11- What are your sweet memories with ur friends ?
Main baling-baling tepung masa birthday party Diela Cifela =) First time kot buat macam tu .


Fuhh , soalan SPM pon x susah macam nie . Sape-sape nak join , cuba lah jawab .
Malas nak tag nama sebab x tau nak tag sape .


PESANAN PENAJA !


" Skema itu hot "

Ada macam Katy Beth Terry tak ? Hahaha .
Okey ini last post for this month . I am really2 sure . Seee ya !

Yang baik datang dari Allah , yang buruk tetap datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,

Saturday, October 22, 2011

Contest DANIAL ADIE : SISPA

Assalamualaikum !

Okey kali nie nak masuk contest . Contest apa ?
Kau x nampak besar-besar title yang aku tulis tu ? Rabun dah ke ? Kesiann =P


Errr contest senyum-senyum pulakk . Haikal jahat tag nama aku .
Nak tengok aku senyum lagi lettewww . Foinee .

( Worst nightmare : CLICK )

Hahaha xd lah . Gurau ja . Dah lama x masok contest kat blog .
Dulu pernah masok sekali tapi kalah , terus down . Putus asa merajuk xnak join contest lagi .

Aku pertaruhkan gambar nie 

Kalau korang ketawa memang aku sekeh sorang-sorang 

Okey nak kne tulis slogan . X tahu nak karang ayat apa sebab dah lama x belajar B.Melayu .
Kalau agak-agak ayat aku kedengaran seperti skema ayam je , terus lempang oke ?

" Terkadang , senyuman palsu terukir apabila 
cuba untuk jaga hati kawan kita , bila terpaksa dengar dia bercerita 
kisah cinta dia sedangkan dalam hati menyampah 
nak dengar dan tak nak tahu pon "
( cukup-cukup 25 perkataan )

Ohh yeahh . Rasa sangat lega bila dah berjaya karang ayat tu . Muehehe .
So macam mana nak dapat kan senyuman ikhlas dengan senyuman fake nie ?

Gambar dengan senyuman ikhlas 
Unknown : Zharif , kau nie hensem nya . Comel pulak . Rasa macam nak cubit je pipi kau .
Zharif : Laaa ye ke ? Xkan baru tau kot . Alolo terima kasih lah ye . Susah-susah je puji .

Gambar dengan senyuman fake 
Unknown : Zharif , kau nak tau , tadi kan aku pergi dating dengan awek aku .
                   Makan nasi lemak pakcik 4flat harga 40 sen je . Rasa macam sweet sangat .
Zharif : Owhh ye ke ? Errr bagos lahh . Kagum nya aku . Lagi ? ( Dengan nada sangat terpaksa )

( FYI , aku x berniat nak attack sape-sape . It's juat an exampleSo kalau terasa , kau punya pasal lah . HAHA )

Aku segan sebenarnya nak upload gambar senyum-senyum nie . Buruk kalau aku senyum .
Aku kan pakai braces . Sebab tu aku lebih suka buat muka serious daripada senyum .
Bukan sebab aku sombong ye .

I feel sexy when i make my face like this . Lempang plisss =)

Aku nak tag @FATHI dengan @DEEBA .
Yang lain kalao nak join , pon boleh pon boleh . CLICK untuk keterangan lanjut .

PESANAN PENAJA 


" No matter how bad it looks , how ugly it looks , keep smiling "

PSPM totally make me crazyGudluck kepada semua budak-budak matrikulasi . 
Last post for this month ( perhaps ) 

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim . 

Sekian , 

Monday, October 17, 2011

Capital "S" Week

Assalamualaikum !

Study week dah pon bermula , so Zharif Azis , x sedar-sedar lagi ke ?
I want to change the term of  "study week" to "S week"

Studying

Somebody help me please ?

Thursday, October 13, 2011

Speak Up For MUET !

Assalamualaikum !

Tau apa itu MUET ? x tahu ? Dah agak dah mesti korang x tau .
Apa yang korang tau ? Online je tau kan . Errr

Apa itu MUET ?

Sunday, October 9, 2011

Kau nie asek balik je !

Assalamualaikum !

And again , Zharif Azis pulang ke kampung halaman tercinta =)
The feeling was totally ohsem u know . Ohsem ! ( sebut dengan nada sexcited okey )

Balik dengan Ummi lagi . Sebab dia pon suka balik rumah macam aku .
So kira best lah sebab ada partner nak balik rumah . Kalau sorang-sorang takot lah .
Aku takot kene culik . Itu ja . Aku kan comel . Okey lempang sekarang . Bye =P

Comel kan ?

Balik pon sebab ada hal . Aku nak uruskan penangguhan PLKN aku nie .
Dari hari tu x terbuat-buat . Malangnya , surat pengesahan belajar tertinggal dekat matrik .
So lupa kan pasal surat penangguhan . Jom kita enjoy ! ( Awww , kegedikkan nora danish melanda )

Pagi sabtu , pergi jalan-jalan dekat Jusco Bukit Tinggi jer . Naik bas pulak .
Memang best lah citer dia kan . Mujur mat-mat bangla dekat banting nie x bangon lagi .
Kalau x , confirm bas tu penuh dengan dorang punya suku kaum =='


Pergi dengan dorang bertiga . Makan-makan , jalan-jalan , usha-usha barang tapi x beli =='
Dari jam 12 tengah hari sampai lah dekat jam 5 petang baru lah balik .
Sangat membuang masa . Padahal exam semua dah dekat . Boleh pulak jalan-jalan .
Dorang semua umur 17 tahun . Aku je yang 18 . Rasa tua pulak tetibe =(

Tergoda x ? 

Then pergi makan dekat kenny rogers roasters . Memang sodap x terhingga =)

" Terima kasih Faries sebab belanja kitorang semua "


Then terjumpalah kawan kelas aku . Lama gila x jumpa dorang . Rindu tahap cipan kot =)



Aku memang suke show off braces =='

Aku ingat nak tinggal kan laptop dengan broadband dekat rumah . 
Konon nak study hard for final exam lah kan . Tapi malang nya , aku x sanggop T,T

Lepas nie dah x balik selangor dah kot . Tapi x janji lah . Tengok lah macam mana nanti .
Si Ummi nak balik selangor lagi dalam masa yang terdekat nie ==' Haihhhh ......
Lagipon aku segan lah dengan cikgu hensem , asek muka aku je yang mintak tandatangan dia .

Fine hensem =='

Cikgu hensem jangan risau , kalau saya balik rumah , saya mesti bawak buku physic .
Buku laen saya x bawak balik , cuma buku physic je yang saya bawak . Kagum lah sikit =)

Tapi saya cuma cakap saya bawak je kan ? Saya x cakap saya buat . Muahahaha =P

PESANAN PENAJA 

( Gambar buruk sangat tu yang aku remove, wakakaka, 29/9/2013 )

Sebelom tu , aku nak cerita sikit cerita lucu , memalukan tapi still comel =)
Bas aku tadi jam 3 petang nak pergi ke butterworth . Entah macam mana , aku terlambat .

Masa aku sampai je dekat klang sentral tu , bas tu dah start gerak . Arghhh !
Dengan gaya yang penoh comel , aku berlari bersama beg gedabak kejar bas tu . 
Sangat memalukan . X tau macam mana nak berhadapan dengan orang awam lepas nie =='

" Zharif Azis , be punctual next time . Don't be late again ! "

Itu je lah untuk kali nie . 
Yang baik datang dari Allah , yang buruk tetap datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,

Sunday, October 2, 2011

Ouhh October (oo)

Assalamualaikum !

Bulan october dah menjelma dan itu bermakna final exam semester I semakin hampir .
Tapi Zharif Azis tetap x sedar-sedar . Macam x ada apa-apa yang akan berlaku .
Like " Chill lahh , lambat lagi okey " <--- Memang nak kene lempang lah kan .

Tension doh duduk matrik !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini