Friday, August 28, 2020

Fatin's Kitchen - Lepak Makan Santai Best di Danau Kota

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kalau bercakap soal makanan dan tempat makan best di kawasan Kuala Lumpur, pasti ramai menyarankan untuk ke Danau Kota. Danau Kota dan makanan sangat sinonim sehingga ia digelarkan sebagai syurga untuk makanan. Cakap sahaja nak makan apa, pasti ada di situ. Ia bagai pusat sehenti untuk semua jenis makanan. Ikuti butirannya !

Fatin's Chicken

Thursday, August 27, 2020

Jom ke 828 realme Fans Festival !

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kali nie aku nak kongsikan satu event menarik anjuran realme yang akan berlangsung tidak lama lagi iaitu pada 28 Ogos ini di realme Design Studio yang terletak di Jalan Sungai Penchala, Damansara. Ikuti butirannya !

Monday, August 24, 2020

Kerjasama Sunway University dan Sunway Lagoon Memungkinkan Pengunjung Melihat Beruang Matahari Secara Lebih Dekat

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Beruang Matahari kini dapat disaksikan oleh pengunjung yang berkunjung ke taman tema Sunway Lagoon. Kerjasama antara Sunway Lagoon dan Sunway University menjadikan hal ini kenyataan. Kini pengunjung boleh melihat dan mengenali Beruang Matahari secara lebih dekat. Ikuti butirannya !

Sunway Lagoon

Thursday, August 20, 2020

RASA VIET Menawarkan Hidangan Autentik Masyarakat Vietnam

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kalau tercari-cari atau mengidam nak makan makanan autentik masyarakat Vietnam, boleh cuba di Rasa Viet yang terletak di The Sphere Bangsar. Minggu lalu aku dah cuba makanan di sini. Betul, memang sedap dan rasa seolah-olah berada di Vietnam. Jom ikuti butirannya !


Wednesday, August 19, 2020

Tiki Yam Lay Sek Ala Carte Buffet Lunch & Dinner at Kontiki Restaurant, The Federal Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kebetulan minggu lalu aku menemani kawan aku ke Plaza Low Yatt, ternampak poster promosi ala carte lunch & dinner di Kontiki Restaurant, The Federal Kuala Lumpur masa menggunakan elevator. Terus ajak kawan aku singgah makan tengahari kat situ. Ikuti butirannya !


Potluck Sambut Aidiladha

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Seperti biasa, aku nak berkongsi cerita mengenai sambutan perayaan aidiladha keluarga aku pada tahun ini. Tahun ini sambutan perayaan cukup berbeza sekali ya kerana masih lagi dalam fasa berjaga-jaga melawan virus Covid-19. Jadinya, banyak perlu diambil kira dari segi kebersihan dan penjarakkan sosial. Tapi percayalah, penjarakkan sosial dalam keluarga amat susah untuk dicapai. Apa-apa pon, Alhamdulillah, sambutan perayaan aidiladha untuk keluargaku berjalan lancar dengan cukup meriah walaupun bersederhana.


Nikmati Promosi Produk Nestle di PG MALL

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Rasanya semua sudah sedia maklum, aku nie agak sedikit shopaholic. Kalau boleh, semua benda nak beli. Kalau ada duit, aku check out lah. Kalau duit suam-suam kuku, aku masuk dalam cart je dulu. Hahahaha. Lagilah zaman sekarang nie, semua benda di hujung jari. Window shopping lalu telefon pintar je. Mudah, tak perlu keluar rumah, tak perlu bersesak-sesak dekat jalan raya, tak perlu bersesak-sesak dengan manusia di pusat membeli-belah. Tambah-tambah tengah dalam musim pandemik nie, memang sangat tidak digalakkan.


Monday, August 17, 2020

ATSKY, Tempat Makan Eksklusif Tapi Harga Makanan Standard Kedai Mamak

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini aku telah mencuba makanan di satu restoran yang berkonsepkan makan di atas bumbung iaitu di Restoran Atsky, Kota Damansara. Ramai menyarankan untuk menikmati hidangan di sini kerana suasananya dan makananya yang berkonsepkan mewah tapi dengan harga yang sangat berpatutan. Netizen menggambarkan restoran ini sebagai tempat eksklusif yang menawarkan makanan 5 bintang pada harga kedai mamak. Tak percaya ? Ikuti butirannya !


Wednesday, August 12, 2020

Rawatan Shine Bright Mencerahkan Kulit dan Glowing di Dr Alice Ageless Medispa

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Menjadi cantik dan kelihatan cantik di mata manusia menjadi dambaan semua orang. Meskipun cantik merupakan satu istilah yang subjektif, namun kita semua bersetuju cantik itu sesuatu yang membuatkan kita berasa yakin untuk bersemuka manusia dan menempuh kehidupan dunia. Oleh itu, sekiranya kita merasakan kita sudah cantik biarpon mempunyai kekurangan, embrace it. Sekiranya kita mampu mengubah sesuatu kekurangan itu tanpa melanggar fitrah dan agama, kenapa tidak. Betul tak ? Banyak klinik aestetik tumbuh bagai cendawan dan semakin mendapat tempat di hati orang ramai kerana procedure-nya yang cepat dan tidak melibatkan pembedahan. Ikuti butirannya !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini