Wednesday, September 1, 2021

Flagship Killer 2021 : realme GT Master Edition

 Assalamualaikum dan salam sejahtera

realme Malaysia today released the realme GT Master Edition in the market followed by its global launch during the realme Fan Festival 2021. The realme GT Master Edition is furnished with a Qualcomm Snapdragon 778G processor chip, 120Hz Super AMOLED Fullscreen, and supports 65W SuperDart Charge. realme fans will be able to purchase the long-awaited flagship series of realme smartphones lineup starting from 9 September via its official first sale on Lazada.

Tuesday, August 31, 2021

Tahniah Buat Para Pemenang Peraduan Makan & Menang Anjuran LENGQUAS

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Peraduan Makan & Menang anjuran produk makanan sejuk beku jenama LengQuas telah melabuhkan tirai pada 30 Jun 2021 yang lalu. Pertandingan itu telah berlangsung selama tiga bulan sejak 1 April 2021. Seramai 60 pemenang bertuah telah dipilih dan mereka memenangi hadiah-hadiah berupa barangan dapur bernilai RM100,000. Ikuti butirannya !

Sunday, August 29, 2021

Aplikasi Mindful Muslim Terapi Minda di Musim Pandemik

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pandemik Covid-19 yang melanda seperti tiada penghjung. Saban hari kes semakin meningkat, kawalan pergerakan seperti tiada kesudahan. Manusia semakin hari semakin lelah dengan semua ini. Kita mengimpikan kehidupan yang biasa semula. Tapi bila ? Itu persoalan besar bagi semua orang di kala ini.

Friday, August 20, 2021

Sembang Santai Bersama Tun M Mengenai Kerjaya Pasca Covid-19

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


8 Tun M sudi untuk meluangkan masa berkongsi pengalaman beliau bersama warganet khususnya pelajar-pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia menerusi program kemuncak ‘Educareer Pasca COVID-19 Bootcamp’ yang bakal berlangsung pada 22 Ogos 2021. Ikuti butirannya.

Saturday, July 10, 2021

Daging Mentah Halal Import yang Berkualiti dan Premium dari True Aussie Beef

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Siapa dekat sini peminat daging lembu atau daging kambing ? Kalau korang minat dua-dua jenis daging nie, kita boleh geng. Biasanya korang dapat daging mentah dekat mana ? Kalau aku, selalunya nak makan daging mentah kena tunggu hari raya haji. Nak cari dekat pasar, cepat je habis. Tapi kalau korang perasan, sekarang mudah je nak dapatkan daging mentah yang bersih dan halal. Ikuti butirannya.


Monday, June 14, 2021

10 Ketul Manusia Berjubah di Bukit Bintang

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Selama hari ini, aku sangka bila di bulan puasa, semua aktiviti harian agak terbatas. Ini termasuklah bercuti bersama kawan-kawan. Tapi rupanya tak mustahil pon nak pergi bercuti ketika di bulan puasa. Jom ikuti percutian aku bersama kawan-kawan selama 3 hari 2 malam di bandar metropolitan Kuala Lumpur.

Monday, June 7, 2021

Arabica Coffee Latte dari Arwa Cafe Bukan Sekadar Kopi Campuran Biasa

 Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kalau korang mengikuti aku di laman sosial, pasti korang tahu yang aku nie seorang penggemar kopi tegar. Hampir setiap hari aku akan keluar rumah untuk beli kopi. Ibarat macam tak ada kopi, tak boleh nak buat rutin harian. Mesti kena mulakan hari aku dengan kopi. Tapi memandangkan musim pandemik dan lockdown yang akan datang nie, aku memang dah jarang sangat keluar melainkan ada urusan penting sahaja. Jadinya, aku memang dah sedia awal-awal dengan kopi segera di rumah.


Thursday, June 3, 2021

Pengalaman Pertama Kali Hadiri Temuduga Jawatan SPA Gred 41

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Setelah sekian lama, hari ini baru aku menggagahkan diri mengingat kembali detik-detik ditemuduga oleh panel untuk jawatan yang aku pohon di laman sesawang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Pada bulan Ogos 2020, aku pergi 3 temuduga, dan temuduga SPA ini merupakan salah satu daripadanya. Ikuti butirannya !


Monday, May 31, 2021

Pengalaman Mengambil Vaksin Astrazeneca di PWTC

 Assalamualaikum dan salam sejahtera

Alhamdulillah, baru-baru ini aku berkesempatan mengambil vaksin Astrazeneca dos pertama di PWTC. Oleh itu, kali nie aku nak kongsikan pengalaman mengambil vaksin di sana. Ikuti butirannya !

Pengalaman Mengambil Vaksin Astrazeneca di PWTC

Lebaran 2021 : Pakcik Azis Hilang di Pagi Raya

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Tahun ini sekali lagi kita sambut hari raya aidilfitri dalam suasana PKP yang mana kali ini lebih ketat SOP bagi aktiviti ziarah-menziarahi. Pada mulanya boleh ziarah, namun di saat-saat akhir, kerajaan memutuskan tidak membenarkan aktiviti ziarah sambutan aidilfitri pada tahun ini bagi seluruh negara. Namun begitu, raya tetap perlu diteruskan biarpun banyak SOP yang ketat dikuatkuasakan.


Friday, May 28, 2021

Nio Case Untuk Sudio Nio Diperbuat Daripada Kulit Epal

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Ingat lagi tak, baru-baru ini aku ada berkongsi mengenai peranti fon telinga tanpa wayar yang aku dapatkan dari pengeluar gadget terkenal Sweden iaitu SUDIO. Peranti tersebut ialah Sudio Nio yang mana fungsinya cukup cemerlang. Untuk penggemar muzik seperti aku, memang sangat beruas hati memiliki Sudio Nio ini. Dan baru-baru ini, aku dapatkan "baju" untuk dipakaikan pada Sudio Nio aku. Mari aku perkenalkan Nio Case dari Sudio. Ikuti butirannya !

NIO Case for Sudio NIO

Thursday, May 20, 2021

Kami Survive Menginap di Kalumpang Resort & Training Centre

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Okay kali nie aku nak berkongsi pengalaman bercuti dengan kawan-kawan di Kalumpang Resort & Training Centre yang terletak di Kalumpang, Selangor. Pada mulanya kami bercadang nak pergi berkhemah. Bila kita merancang dalam keadaan pandemik nie, makanya ada jelah benda yang kerajaan putuskan di saat-saat akhir yang membataskan pergerakan semua orang. Jadinya, cadangan nak pergi berkhemah di Janda Baik untuk kali kedua, gagal dilaksanakan. Kitorang pon carilah alternatif lain. Asalkan tempat tu ada sungai dan dalam kawasan Selangor. Makanya, kami dipertemukan dengan Kalumpang Resort & Training Centre. Ikuti butirannya !

Kalumpang Resort & Training Centre

Friday, May 7, 2021

Know-know Arrived Pulau Pinang

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Kali nie aku nak bercerita trip jalan-jalan penghujung tahun 2020. Selama hari ini, aku ingat aku dah lama tidak merentas negeri. Rupanya baru aku teringat, aku pergi ke Pulau Pinang hujung bulan 12 haritu sebelum PKP dikuatkuasakan awal bulan Januari. This post is going to be lenghty as i will sumbat everything in one post. Bear with me guys. Ikuti butirannya !


Thursday, May 6, 2021

Wow ! Jualan Mega Raya LuLu Hypermarket Menyaksikan Potongan Harga Sehingga 70% Diskaun

Assalamualaikum dan salam sejahtera 


Pejam celik pejam celik berbaki kurang seminggu lagi untuk menyambut lebaran. Aku pasti, sekarang ini ramai sedang sibuk menguruskan kelengkapan raya. Baik dari segi pakaian, kelengkapan rumah, mahupun menyediakan menu-menu untuk sambut 1 Syawal nanti. Dah tersediakah semuanya ?

Jualan Mega Raya LuLu Hypermarket 2021

Friday, April 30, 2021

Promosi Super Savers Kembali Lagi di LuLu Hypermarket

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Satu lagi cawangan LuLu Hypermarket dibuka di Malaysia. Tahniah buat LuLu Hypermarket. Cawangan ketiganya itu terletak di Setia Alam bersebelahan dengan Setia City Mall. Ia baru sahaja dibuka beberapa minggu yang lalu sebelum bulan Ramadan. Baru-baru ini, aku berkesempatan berkunjung sendiri ke cawangan baharu itu. Ikuti butirannya !


Wednesday, April 28, 2021

Garci Pro Bantu Melegakan Masalah Sengal Badan dan Kebas Otot Kami Sekeluarga

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Apa khabar semua ? Pejam celik pejam celik, dah masuk minggu ketiga kita berpuasa. Semakin kita menghampiri 10 malam terakhir berpuasa. Memang sudah menjadi kebiasaan, aku dan keluarga aku akan menunaikan solat terawih bersama. Kalau ada peluang, memang kami akan solat berjemaah bersama.

Garci PRO Bantu Melegakan Masalah Sengal Badan dan Kebas Otot

Saturday, April 24, 2021

ALARIS, Nusari Bayu @ Bandar Sri Sendayan

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Pandemik Covid-19 sudah setahun lebih menjajah bumi kita. Hampir kesemua manusia terkesan dengan pandemik ini. Terkesan dari segi kewangan, dari segi ekonomi, dan dari segi emosi. Walaupun banyak perkara-perkara negatif yang hadir diakibatkan oleh pandemik ini, namun ada juga sisi positif pandemik ini iaitu harga pasaran untuk hartanah menurun.

Betul ke ?


Tuesday, April 20, 2021

Buffet Ramadan 2021 : Okad Event Space

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Sudah seminggu kita berpuasa, rasa sekejap betul waktu berlalu. Baru-baru ini aku berkesempatan berbuka puasa bersama rakan-rakan di Okad Event Space yang terletak di Bukit Jelutong. Secara jujurnya, ini kali pertama aku jejakkan kaki ke sini. Bahkan namanya juga baru pertama kali aku dengar. Ikuti butirannya.

Buffet Ramadan 2021 : Okad Event Space

Monday, April 19, 2021

Set Ramadan 2021 : Ombak Kitchen

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Untuk perkongsian kali ini, agak berbeza sedikit. Kalau sebelum ini aku berkongsi mengenai pakej buffet Ramadan, tapi kali ini aku nak berkongsi set Ramadan pulak. Untuk set Ramadan yang aku nak kongsi kali ini ialah set Ramadan di Ombak Kitchen. Ikuti butirannya.

Iftar Ramadan Seafood Cajun : Ombak Kitchen

Sunday, April 18, 2021

Program Virtual Online Bina Bisnes Berjaya - Edisi Khas Nak Mula Berniaga 2021 Anjuran RichWorks

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Bila bercakap soal berniaga, aku sering tertanya-tanya, boleh berjaya ke ? Tambah-tambah buat mereka yang baru-baru nak menceburi bidang ini. Teringin juga sebenarnya nak berniaga tapi apa yang aku risaukan semangat itu hanyalah semangat hangat-hangat tahi ayam. Separuh jalan, hilang minat dan terus berhenti. 

Program Virtual Online Bina Bisnes Berjaya

Saturday, April 17, 2021

Buffet Ramadan 2021 : Restoren Westplate Factory

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Ramai mengeluh, semua buffet Ramadan yang aku syorkan semuanya berharga RM50 ke atas. Ada yang bertanya, ada ke tidak buffet Ramadan berharga RM50 kebawah ? Jawapannya sudah tentulah ada ! Ikuti butirannya. 

Buffet Ramadan 2021 : Restoren Westplate Factory

Thursday, April 15, 2021

KOPETRO dan SENIMAN Jalin Kerjasama Dalam Program Cuci Masjid

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Koperasi Kakitangan PETRONAS Berhad (KOPETRO) bekerjasama bersama Persatuan Seniman menjalankan program tanggungjawab sosial korporat kepada masyarakat dengan menyediakan ruang bersih dan selesa kepada para qariah Masjid Al-Hidayah, Sentul Kuala Lumpur. Pembersihan masjid ini susulan bulan Ramadan yang bakal menjelma tiba, agar para qariah masjid dapat menyempurnakan solat terawih nanti. Ikuti butirannya.

Kopetro & Seniman jalin kerjasama dalam Program Cuci Masjid

Syoklat! Syokotube by Shaheizy Sam Pasti Menggoda Selera Semua

 Assalmualaikum dan salam sejahtera


Nama Shaheizy Sam tidak asing lagi dalam industri perfileman tanah air kita. Bahkan dirinya juga pernah merangkul gelaran Artis Paling Popular Berita Harian beberapa tahun yang lalu. Kejayaannya dalam mencipta nama sebagai seorang anak seni yang disegani dalam industri hiburan, menjadikannya lebih berani untuk mencuba industri keusahawanan pula dengan harapan akan meninggalkan jejak kejayaan yang sama. 

Syoklat! Syokotube by Shaheizy Sam

Wednesday, April 14, 2021

Flerr Inspired by Caprice Sasarkan Jualan RM3.8 juta

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Nama Caprice memang sudah tidak asing lagi di negara kita. Beliau sangat popular dalam kalangan remaja dan anak-anak muda. Beliau dikenali sebagai penyanyi rap Malaysia, pengulas isu-isu terkini dan juga penceramah motivasi. Namun tidak ramai yang cakna, Caprice juga giat sebagai usahawan. Terbaharu, beliau bekerjasama dengan pengeluar minyak wangi tempatan yang cukup popular, Flerr untuk menghasilkan minyak wangi. Ikuti butirannya !

Flerr Inspired by Caprice

Eskayvie Phytax Beri Kesan Positif Terhadap Pesakit Kencing Manis

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Tahukah kalian bahawa kita nie sebenarnya terdedah dengan pelbagai toksin dari sinar UV, radiasi telefon bimbit, toksin dan pencemaran dan sudah semestinya kita tidak dapat mengelak daripada pendedahan ini kerana gaya hidup kita masa kini yang memerlukan kita bergerak dan bergantung pada telefon bimbit untuk berhubung. Namun begitu, toksin-toksin ini dapat kita neutralkan dengan penghasilan antioksidan dan enzim tertentu oleh badan kita.

Eskayvie Phytax

Monday, April 12, 2021

Pasaraya Giant Kini Berwajah Baru

 Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Nama pasaraya Giant tidak asing lagi di negara kita. Setelah lama menapak di Malaysia, kini Pasaraya Giant berwajah baru. Mengekalkan pilihan warna hijau adalah satu langkah yang bijak kerana ia tampak segar dan tidak lapuk. Ikuti butirannya !

Logo baharu pasaraya Giant

Friday, April 9, 2021

Buffet Ramadan 2021 : Felda D'Saji

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Satu lagi buffet Ramadan yang aku kira sangat berbaloi dan sedap untuk dicuba dan dimasukkan dalam senarai sebagai lokasi buka puasa korang pada tahun ini. Lokasi buffet Ramadan kali ini dibawakan oleh Felda D'Saji. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2021 : Felda D'Saji

Wednesday, April 7, 2021

Amazing Success Mendedahkan Ilmu Metalife Yakni Potensi Diri Melalui Kod Energi Berdasarkan Tarikh Lahir

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Beberapa minggu yang lalu, aku sempat menghadiri satu seminar yang dianjurkan oleh team Amazing Success di Hotel Crystal Crown PJ selama 2 hari 1 malam. Satu seminar yang cukup menarik kerana peserta dapat mempelajari satu aura atau ciri-ciri berdasarkan nombor lahir kita atau bahasa ilmiahnya dipanggil sebagai metalife. Menarik kan ?

Seminar Amazing Rezeki oleh Amazing Success

Sunday, April 4, 2021

Panggung Tok Ram Seakan Program Trainee Selebriti di Korea Selatan

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Peglibatan Datuk Ramli MS atau lebih mesra dipanggil Tok Ram, dalam industri seni tanah air cukup kukuh dan lama. Beliau kini berhasrat untuk membuat program realitinya sendiri bagi memperkasa budaya menyanyi dengan mencari bakat-bakat baharu untuk diasah sebelum dilepaskan menjadi bintang hebat. Ikuti butirannya !

Panggung Tok Ram

Saturday, April 3, 2021

Peraduan Makan & Menang Produk LengQuas Berpeluang Menang Hadiah Sehingga RM100,000

Assalamualaikum dan salam sejahtera 


1 April lalu, aku sempat menghadiri ke majlis pelancaran peraduan Makan & Menang produk sejuk beku LengQuas. Peraduan ini bermula pada 1 April sehingga 30 Jun 2021 dan terbuka kepada semua lapisan masyarakat di seluruh Malaysia. Ikuti butirannya !

Peraduan Makan & Menang Produk LengQuas

Thursday, April 1, 2021

Buffet Ramadan 2021 : Me'nate Steak Hub

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Boleh dikatakan memang hampir setiap tahun aku akan membawa keluarga aku datang berbuka puasa di Me'nate Steak Hub. Cuma tahun lalu akibat pandemik, tak dapat berbuka di sana. Tahun ini, Alhamdulillah, dengan semakin turunnya kes Covid-19 di negara kita, banyak restoran-restoran dan hotel-hotel membuka semula tawaran buffet Ramadan di tempat mereka. Tidak ketinggalan, Me'nate Steak Hub juga turut menawarkan hidangan buffet Ramadan untuk puasa tahun ini.

Buffet Ramadan 2021 : Me'nate Steak Hub

Tuesday, March 30, 2021

Buffet Ramadan 2021 : Restoran Rebung Chef Ismail

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bulan Ramadan semakin hampir dan sudah tentu banyak promosi-promosi buffet Ramadan ditawarkan. Kali ini, aku ingin bawa korang ke buffet Ramadan yang aku kira sangat berbaloi dan boleh dipertimbangkan sekiranya ingin berbuka puasa beramai-ramai bersama keluarga ataupun sahabat handai. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2021 : Restoran Rebung Chef Ismail

Thursday, March 25, 2021

Program Virtual Online Bina Bisnes Berjaya - Edisi Khas Nak Ubah Hidup

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Masa berlalu dengan begitu pantas, pejam celik saja sudah setahun lebih kita menjalani kehidupan norma baharu selepas Perintah Kawalan Pergerakan 1.0 (PKP) yang dilaksanakan pada 18 Mac tahun lalu. Pelbagai impak dirasai rakyat Malaysia dengan ratusan ribu telah diberhentikan kerja seterusnya hilang punca pendapatan, ada juga dipotong elaun atau gaji, diarahkan untuk bercuti dan pelbagai situasi lain. Nasib anda pula bagaimana ?


Tuesday, March 16, 2021

Jalan-jalan ke Kuala Selangor

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Kali nie aku nak cerita rombongan pepondan pergi ke Kuala Selangor. Rasa macam dah lama betul percutian nie tapi baru ada mood nak menaip. Hahaha. Dalam banyak-banyak percutian bermalam kitorang, percutian ke Kuala Selangor nie merupakan percutian paling singkat sebab cuma 2 hari 1 malam je. Tapi tetap best. Ikuti butirannya !


Sunday, March 14, 2021

Sudio NIO Peranti Fon Telinga Tanpa Wayar Baharu & Canggih

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Zaman semakin canggih, semakin kompak, semakin efisien dan semakin memudahkan. Terutama sekali bila bab gadget dan teknologi. Semakin hari semakin canggih. Sebagai seorang yang berjiwa muda biarpon umur tidak berapa nak muda, aku juga tidak mahu ketinggalan dengan arus permodenan teknologi dan gadget. Makanya, baru-baru ini aku telah mendapatkan satu fon telinga tanpa wayar daripada SUDIO. Ikuti butirannya !


Wednesday, March 10, 2021

MYCLARITY Membantu Dalam Mengatasi Masalah Mata Rabun

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Bila diri dah rabun nie, baru rasa terkilan dan rindu kondisi penglihatan mata aku yang dulu. Hilang satu nikmat yang Allah beri. Sungguh, penglihatan yang jelas amatlah berharga. Bersyukurlah kalian sekiranya masih mempunyai penglihatan yang jelas. Cuba juga ikhtiar untuk pulihkan mata rabun nie. Selain rawatan lasik, mata yang rabun adakah mustahil untuk dipulihkan dengan ubat-ubatan ataupun supplement ? Ikuti butirannya.


Sunday, March 7, 2021

Selamat Ulangtahun Kelahiranku yang ke-28

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Pada 29 Januari yang lalu, Alhamdulillah bertambah setahun lagi usiaku. Semakin menghampiri angka 3 ya. Bersyukur sebab masih dipinjamkan umur dan masih diberikan kesihatan yang baik sehingga ke usia ini. Semoga Zharif terus sihat sehingga mencecah umur 100 tahun. Amin !


Saturday, January 30, 2021

WWW.KAWALKENCINGMANIS.COM Platform Atas Talian Secara Percuma Memantau Pesakit Kencing Manis

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Kencing manis merupakan satu penyakit yang sangat ditakuti oleh semua orang kerana ia menyerang semua lapisan umur. Tidak tunggu tua, orang muda juga boleh mendapat penyakit kencing manis ini sekiranya tidak menjaga dari segi pemakanan dan gaya hidup. Mari kita kupas lebih lagi mengenai penyakit kencing manis ini. Ikuti butirannya !

Saturday, January 23, 2021

Foodies Gourmet Market & Cafe Bandar Kirara Menjual Daging Import dan Menyajikan Hidangan Daging Steak Terbaik

 Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sebelum PKP 2.0 dilaksanakan, sempatlah buat gathering dengan kawan-kawan. Tak sangka pula negara kita akan menguatkuasakan PKP buat kali kedua. Mujurlah sempat keluar makan dan berhuha-huha dengan kawan-kawan. Tak adalah rasa ralat sangat bila tak dapat jumpa sepanjang PKP nie. Inipon, belum tahu sampai bila PKP akan dikuatkuasakan. Tengok bilangan kes setiap hari, nampak gaya macam lama lagi je. Kitorang haritu buat gathering makan-makan dekat Foodies Gourmet Market & Cafe yang terletak di Bandar Kirara, Puchong. Ikuti butirannya !

Tuesday, January 12, 2021

Raikan Cinta di Dewan Perdana Felda Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Rasa macam dah lama betul tak datang ke majlis perkahwinan. Alhamdulillah baru-baru ini, aku dan rakan-rakan berkesempatan ke majlis perkahwinan yang diadakan di Dewan Perdana Felda Kuala Lumpur. Majlis perkahwinan siapakah agaknya ? Ikuti butirannya.


Tuesday, January 5, 2021

Nasi Lemak Bamboo SS2, Petaling Jaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera 


Buat peminat Nasi Lemak, nie nak bagi tahu satu port makan yang menyajikan pelbagai hidangan berasaskan Nasi Lemak. Baru je cuba haritu dengan kawan-kawan lepas balik dari Taman Burung. Tercari-cari kedai makan sedap area Petaling Jaya. Ramai yang sarankan Restoran Nasi Lemak Bamboo nie. Jom kita tengok apa yang menarik sangat makanan dekat sini. Ikuti butirannya !

Sunday, January 3, 2021

Melawat KL Birdpark dengan Kawan-kawan

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Pada minggu lalu, aku dan rakan-rakan sempat berkunjung ke Taman Burung Kuala Lumpur atau lebih dikenali sebagai KL Birdpark. Ia terletak di tengah-tengah hutan konkrit Kuala Lumpur. Ini bukanlah kunjungan pertamaku ke sini. Pernah datang sebelum ini tetapi keterujaan nak melawat sekali lagi taman burung ini tetap tinggi. Ikuti butirannya !


Friday, January 1, 2021

Kedai Repair Phone Murah Taman Permata Kuala Lumpur - Gila Gadgets

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Susah betul bila kita dekat tempat orang dan tak familiar dengan sesuatu kawasan tu. Yelah, bila ada masalah atau nak beli apa-apa, jadi susah nak cari dan kena bertanya orang ramai. Baru-baru ini, handphone aku ada masalah lagging. Asyik stuck, lepastu tiba-tiba je mati dengan sendirinya. Terus aku cari kedai repair phone di kawasan Taman Permata nie. Makanya terjumpalah dengan kedai repair phone Gila Gadgets Taman Permata.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini