Tuesday, September 27, 2011

Pesta Tanglung TER-balik Lagi

Assalamualaikum !

Setelah 1 jam berlalu , aku still x dapat nak buat ayat pendahuluan yang sesuai . 
So kita terus ke cerita nya lah erk . Malas nak fikir lagi =='

21 September 2011 , KMPP adakan mooncake and lantern festival .
Best memang best . Cuma yang x best nya , kamera aku buat hal .
Gambar semua x cantik . Kabur sana kabur sini . Errr rasa macam nak baling kat tasik je =='

Ini je gambar yang elok =='

Sunday, September 18, 2011

3 hari x cukup !

Assalamualaikum !

Hai saya Zharif Azis , bertemu lagi kita di sini <--- perlu ke intro macam nie ? Lempang =='
Ohh ye , kepada sesiapa yang belum tahu , aku pulang ke kampung halaman khamis hari tu .
Sangat ohsem walaupon sekejap . 3 hari dekat rumah memang x cukup !

Tangan aku sedikit cacat sebab pernah patah dulu 

Target nak balik selangor sebab nak jumpa mereka-mereka yang tersayang =)
For sure nak jumpa family lah kan . Tanpa mereka , siapalah Zharif Azis <--- Ayat xleh nak skema lagi ?

Hari Jumaat ,
Sampai rumah jam 3 pagi . Then kene bangon jam 8 pagi sebab nak pick up someone .


Aku kene ambik si Faries dekat rumah kakak dia . Untung ada Rashid tunjuk kan jalan .
Aku nie bab-bab peta Malaysia lemah sikit . Tapi geografi time PMR dapat A okey ( Show off )

So dah pon jumpa 2 orang yang aku sayang . Syahdu kan bunyi nya . Bak tisu satu !
Lepastu pergi pulak beraya rumah Aini budak cute mata bulat .

Loghat penang mai dah =='


Jumpa jugak Aini , last jumpa masa buka puasa dulu .

Celup King Restaurant =)

Rindu gila lah time nie . Happy sangat kot .
Misi untuk berjumpa mereka semula . Tapi sayang , ada yang x dapat jumpa T,T

Lets move on , kali nie , pergi beraya rumah Ady .
Siap masak nugget seri murni . Amboi nya Ady masak . Kagum 0_0

Ady memang pemalu , bye =='

Petang nya pergi McD pulak . Kali nie pulak nak jumpa Rahmat dengan Amnie .


Rahmat nie alahai suke sangat buat ayat sedih " Mesti x ada cerita aku dalam blog kau "
Nahhh ! tu dia . Gambar besaq-besaq aku bubuh . Hahaha . Xde lahh . Gurau sahaja .
Memang nak jumpa si rahmat nie pon . X pernah keluar dengan dia sebelom nie .

Pantang nampak alat yang boleh ambek gambar =='

Alhamdulillah , jumpa Amnie jugak . My best friend time sama-sama kerja dekat Pak Li dulu .
Dah lama sangat x jumpa sejak dah sambung belajar . Masing-masing busy =='

Toilet McD Banting =='


Budak perempuan yang aku bulat kan tu , kawan sekelas aku . Nama dia Farah .

" Farah , sorry x tegor . Aku segan , harap kau x marah "

Meyh menggedik dulu sebelom balik rumah . Ohh yeahh =)

H

O

T 

Petang tu , terus pergi beraya rumah N . Pergi berdua dengan si faries .
N nak balik johor hari sabtu , so nak xnak kena lah pergi jugak walaupon dah petang .

Mampu ?

Last jumpa 29 disember 2010 , duduk satu kampung tapi x pernah jumpa .
Naik motor 5 minit dah sampai . Tapi x pernah buat . Terok x aku ?

Hari sabtu ,
X banyak tempat aku pergi sebab nya x tau nak pergi mana dah =='
So aku cuma bawak si faries ronda-ronda banting je lah .

Dekat nak maghrib , pergi rumah kakak rashid . Saja je datang sebenar nya .
Cuma nak berborak dengan si rashid sebab boring kat rumah . Tup tup dapat duit raya .
Memang terus masuk poket lah kan . Banyak pulak . Thanx kakak rashid =)

Pantai Morib dah cantek . Jemput datang ye semua =)

Malam tu jugak , family rashid invite kitorang berdua pergi dinner sama-sama dekat Morib .
Topup lagi perot aku . Tapi x gemuk-gemuk jugak . Hairan betol lah =='

Hari Ahad
Kene bangon pagi-pagi sebab nak kene hantar faries balik rumah kakak dia .
Dia dah kene balik negeri sembilan dah pagi tu dengan kakak dia . So time for leaving .

PESANAN PENAJA 

Photo deleted on 27 April 2012 due to severel error

" Balik penang dengan hati yang aman dan tenteram "

Eh minggu nie bersamaan 23 Sept aku balik lagi . So jangan jeles u all <-- gedik nak mampuih 
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,

Saturday, September 10, 2011

Ohsemnya Raya Di KMPP !

Assalamualaikum !

9 september 2011 , Kolej adakan sambutan perayaan .
So sekarang , masa nya untuk show off everything . Semua dah bersedia ?
Get set go !

Ewahhh . . . .

Monday, September 5, 2011

Lebaran 2011 bersama tetamu istimewa

Assalamualaikum !

Raya masih panjang tapi bagi aku raya sudah berakhir atas sebab-sebab tertentu =(
First : Now aq dekat matrik tercinta (  Sangat annoying oke ! )
Second : Orang-orang tersayang tidak berada di samping ku ( jiwang x ? )
Third : Duit raya jatuh merundum tahun ini ( Padahal aku masih muda dan comel , pelik kan ==' )

Terposing maut pulak . Sorry =='

Malas sebenarnya nak berceloteh panjang . Korang tengok jelah erk gambar-gambar bawah nie .
Saja nak show off kemeriahan hari raya aku bersama mereka-mereka yang tersayang .

Ini keluarga saya 

Rasa nya x ramai yang kenal adik-beradik aku . Sebab aku jarang upload gambar family dekat FB .
Meyh la aku perkenal kan satu-persatu adik-beradik aku .

Ini kakak saya ( 19 tahun )

Ramai kot yang ingat aku nie anak sulung . Semua terkejot bila aku cakap aku ada kakak .
Dalam adik-beradik , aku lebih rapat sikit dengan dia . Sebab dia pandai simpan rahsia =P

Ini adik perempuan saya ( 17 tahun )

Satu tahun , satu anak . Syabas buat ibu dan ayah tercinta . Hahaha .
Adik aku nie annoying sikit . Benci kalao bertekak dengan dia sebab dia selalu menang =='

Ini adik lelaki saya ( 12 tahun )

Aku dengan dia memang x sekepala . Selalu gadoh pasal benda remeh .
Ramai cakap , aku dengan dia sangat lain . Ye ke ? Macam sama je .
Cuma aku lebih comel banyak kan ? Teheee . Perasan nyewww . Lempang yok =P

Ini adik perempuan saya ( 7 tahun )

Aku suka panggil dia " Neyh bachin " . Aku pon x tau kenapa . Rasa macam comel sangat .
Anak last dalam family aku buat masa sekarang nie lah . Bila nak tambah bilangan lagi yerp ?

Ini lah adik-beradik aku . Dan aku lah yang paling comel =P

Enough pasal adik-beradik . Now tengok pulak sedara-mara aku yang comel-comel .
Ada yang x ada . So mintak maaf . X sempat nak bergambar . Jangan kecik hati =)

Sedara-mara

Meriah gila masa nie 

Ini paman aku yang baru kahwin . Anak dia comel sangat kot

Bersama ibu dan kakak ibu aku which is my mokcik =)

Ramai yang belom datang lagi masa nie dan ada yang x dapat datang . Sedih nya lah =(
Yelahh semua nya ada kampung masing-masing . So x dapat nak berkumpul semua .

Bergabung memang meletop . HAHAHA

Dalam banyak-banyak sedara , aku lebih rapat dengan dia nie . Dia comel kan macam aku ?
Dulu masa kecik-kecik , kalau main kahwin-kahwin , dia lah yang jadi pasangan aku . HAHAHA .

Kenapa Zharif Azis begitu poyo nie ? 

Gambar nie macam tengah bersanding pulak kan 
( FB profile : CLICK )

Lepas habis je beraya rumah sedara dekat negeri sembilan , terus balik pahang .
Kampung ayah dekat Temerloh pahang . Aku agak x berapa nak suka balik kampung nie .
Sebab nya x ada suasana raya pon dekat pahang tu . Dengan line maxis xde , memang x lah kan .

Tapi ada beberapa sebab kenapa aku wajib balik pahang setiap tahun .
First : Aku masih lagi ada nenek dan atok di pahang .
Second : Nenek aku punya ikan patin masak tempoyak sangat delicious oke .
Third : Nak kena jugak jaga hati ayah aku . Kang dia merajuk pulak kalau x balik =P

Tapi x lama kat pahang . Raya ketiga dah balik selangor . Hahaha .
Gambar-gambar bawah nie , masa nak siap-siap balik rumah .

Ini nenek saya ( Tapi aku panggil dia wekk )

Ini atok saya ( Tapi aku panggil dia tokki )

Hargai mereka sementara mereka masih ada =)

Masa nak ambik gambar bertiga tu , ada pantang larang sikit .
Tokki aku cakap , kalau nak ambik gambar , kene nombor genap . X boleh nombor ganjil .
Kalau nombor ganjil , nanti salah satu daripada orang tu akan meninggal . Katanya . . . .
Tapi kalao ambik gambar secara solo xp . Cuma x boleh nombor 3 , 5 , 7 and so on .

Seram ouh lepas dengar benda nie . Tapi korang jangan percaya sangat . Khurafat nanti . 
Aku just nak share je apa yang dorang bagi tau dekat aku . Peace ~
So bergambar lah ber-empat . Tapi aku crop . Buat rosak gambar je ada kau . HAHAHA

Tadi kata xnak berceloteh panjang . Tapi banyak pulak aku membebel =='

Sombong nya ayah aku . Xnak pandang kamera langsong . Huh =='

Ini sedara sebelah ayah . Ada yang dah xda masa nie 

Ikhlas nya Zharif Azis senyum =)

Balik selangor sangat happy . Rumah ku syurga ku =) Dapat online sepuas-puas nya .

--------------------------------------------------------------------------------


Post editted due to several error on 27 April 2012 by Admin

First time jumpa masa puasa . 25 ogos hari tu . Memang best lah kan . Terus ajak shopping raya .
Masa nie Faries bermalam rumah Rashid selama 2 hari . Aku pon join together tidur rumah rashid .

Shopping raya dengan dorang 

Mahal kot shopping kat KL 

First time aku pergi pavilion . Sangat noob kan =)

Balik KL , buka puasa dekat Shabu-shabu Celup king . Satu kepala 24 hengget .
Makan je apa yang nak . Sumpah sangat sedap =)

Semua nya ada =) Cuma alqayyum je xda =(

Enough pasal puasa . X sempat nak updated story puasa tu . Tu pasal selit kan sekali kat entri nie .
Sekarang aku nak bercerita pasal raya pulak bersama tetamu istimewa .

Hari jumaat bersamaan 2 september , pergi beraya rumah Aiman , Zawawi dan Cikgu Razak .

Ekspresi muka paling ikhlas masa terlanggar something

Aiman yang drive kereta , tapi dia x ada lesen . Polis ! Saman aiman kalau nampak dia drive =P
Aku pergi beraya dengan budak-budak umur 17 tahun ==' Terasa diri ini begitu tua pulak .

Dorang semua umur 17 . Aku je 18 tahun =='

 Dorang beraya rumah aku 

Sesi mintak maaf - Aiman 

 Sesi mintak maaf - Rashid

Rashid nie perangai dia comel =P

Raya rumah rashid tapi kitorang lepak kat bilik dia =P

Seronok nya beraya . 
Bas ke penang jam 2 petang . Sempat pulak aku beraya 2 rumah pagi tu . 
Lepastu tu aku dah kene balik dah . Nak kene pergi klang sentral jam 12 tengahari .

Tapi dorang terus sambung beraya . Aku je yang kene balik rumah . Sedeyh nya T,T
Actually Hareez ada buat rumah terbuka hari tu . Serious teringin pergi tapi x boleh =(

Sedih gila tengok gambar nie . Aku nak pergi jugak ='(

Rasa macam detail sangat je aku cerita . Saja nak show off kemeriahan hari raya aku =P
Mesti hari raya korang pon meriah jugak kan =)

PESANAN PENAJA

" X kesah banyak ke , sikit ke , duit raya yang korang dapat , just bersyukur okey "

Di sini aku nak mintak maaf kepada korang semua . 
Sorry kalau ada terbuat salah , terasa hati , terngumpat , tersombong and ter-everything lah . 
I'm so sorry =(

Kepada kawan-kawan kelas 5KAA , sorry x dapat join konvoi beraya . 
Sorry x beraya rumah korang . InsyaAllah ada rezeki , aku datang beraya . 
Aku tau korang marah dekat aku , korang cakap aku macam-macam . Aku mintak maaf =(

Yang baik datang dari Allah , yang jahat datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini