Tuesday, September 27, 2011

Pesta Tanglung KMPP

Assalamualaikum

21 September 2011, KMPP mengadakan Mooncake and Lantern Festival. Ini merupakan kali pertama aku mengikuti sambutan dan festival seperti ini. Sangat teruja ya dapat tanglung. 




Banyak persembahan dipertunjukkan sempena Mooncake and Lantern Festival nie. Antaranya ialah pertunjukkan menari dan permainan klasik masyarakat Cina. Paling tak sangka, rakan praktikum aku turut membuat persembahan di atas pentas. Sangat kagum melihat bakat dorang !



Ouh ya, baru-baru nie ak balik rumah lagi. 2 minggu berturut-turut balik Selangor. Kaya betul ! Eh taklah, kali nie tiket bas aku ditaja oleh tempat kerja ayah aku sebab aku dijemput untuk menghadiri Anugerah Skim Anak Cemerlang Staff. Alhamdulillah rezeki. 


Setiap satu A yang kita dapat dalam SPM, akan dapat wang tnai RM50. Makin banyak A dalam slip SPM kau, makanya makin banyaklah wang tunai yang kau dapat. Kalaulah tahu, aku cuba usaha untuk dapat lebih banyak A masa SPM dulu.


Banyak protokol pulak nak masuk tempat kerja ayah aku nie. Siap kena sarungkan plastik kasut lagi. Mood raya masih onz, jadinya aku ada pergi beraya rumah kawan, dah alang-alang balik Selangor kan. Aku sempat jugak pergi servis braces dekat Melaka. Agak padat jugaklah aktiviti aku untuk cuti kali nie. Bukan sekadar terima anugerah. 

Dapat kad raya dari kawan Facebook aku. Terima kasih !

Post edited : July 2021

16 comments:

  1. warna kuning tu nama dia aniq hehe :p

    ReplyDelete
  2. satu aras , tapi x tau nama . hahaa =D

    ReplyDelete
  3. Syllabus la Zharif. Bukan silibes :)

    ReplyDelete
  4. oke thanx . akhir nya dpat gak ejaan yg betol . hahahaa .

    ReplyDelete
  5. HAHA i know :) He told me yang korang satu aras :p

    ReplyDelete
  6. fathi : =='

    aisya J : c2 2 1 <--- bilik dia

    ReplyDelete
  7. sorry lari topik sikit,
    sakit tak pakai braces? teringin teruk nak pakai, tp takut tak tahan sakit. :P n before pakai mmg kena cabut gigi dulu eh? appointment dgn doc cena ?

    -btw, selalu jumpa kat kmpp. tp tak berani ah nak tegur. ahahaha :P

    ReplyDelete
  8. msa first2 pkai memang sakit . nak mkan pon mcm nak xnak sebab sakit . tp bila dh lama2 , okey lah . xd lah sakit . cuma nikmat nak mkan tu hilang sebab x sume bende leh makan .

    owhh yg kes patah kan gigi tu , depends on our teeth sebenarnya . kalao kes yg trok , memang kne cabut kan gigi . mcm kes sy , sy x kne cabut .

    owhh budak kmpp jugak ke . oke2 . knapa lak x berani . sy xmkan org lah =P hihi

    ReplyDelete
  9. kannn =') comel sangat .
    perangai dia pon comel . hahaha

    ReplyDelete
  10. haha , tapi syioknya dapat balik selangor, jumpa faries . round-round , makan-makan . --,

    ReplyDelete
  11. apa motia pakai benda warna biru tu?
    Dah lah buruk. HAHA

    ReplyDelete
  12. sangat buruk kann =)
    maybe xnak bg kuman2 luar masok kot . KOT .

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini