Monday, February 11, 2019

Cuti Tahun Baru Cina Di Sunway Lagoon

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Cuti panjang sempena Tahun Baru Cina hari tu korang buat apa dan pergi mana ? Lama cuti takkan duduk rumah aja kot. Bukan selalu dapat cuti panjang macam nie. Macam aku, aku luangkan waktu cuti aku berjimba di Sunway Lagoon. Lama betul tak datang sini, jadi aku ambik kesempatan cuti panjang nie untuk ke sana sebab katanya banyak aktiviti tambahan menarik untuk dilakukan bersempena sambutan Tahun Baru Cina nie. Ikuti butirannya !


Thursday, February 7, 2019

Memasak Seperti Dalam Pertandingan Masterchef Menggunakan Produk Keluaran Alce Nero

Assalamualaikum and good day everyone !

Aktiviti memasak merupakan kegemaran aku. Bagi aku, dengan memasak aku boleh serlahkan kreativiti dalam menghasilkan sesuatu hidangan. Aku suka belajar menyediakan menu-menu baharu. Aku belajar melalui banyak medium termasuklah Youtube, Google dan rancangan memasak di televisyen. Pertandingan memasak Masterchef, merupakan rancangan memasak kegemaran aku di kaca tv. Tidak aku sangka, baru-baru ini aku berkesempatan untuk turut serta dalam satu pertandingan memasak persis seperti berada dalam pertandingan Masterchef. Ikuti butirannya !


Monday, February 4, 2019

Jakel Meraikan Kakitangan Bersempena Ulangtahunnya Ke-35

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Siapa sangka perniagaan kecil-kecilan yang dibuka di Johor awal tahun 1983 dahulu kini menjadi gedung textile nombor satu negara. Jakel yang dahulunya mula beroperasi di Muar, kini telah memiliki lebih 20 cawangan di seluruh Malaysia. Baru-baru ini, aku berkesempatan menghadiri majlis makan malam ulangtahun Jakel ke-35 di Kuala Lumpur Convention Centre pada 31 January yang lalu. Ikuti butirannya !

Friday, February 1, 2019

4FINGERS Perkenal Ayam Perisa Baharu Sempena Tahun Baru Cina

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bersempena sambutan Tahun Baru Cina yang bakal menjelma tak lama lagi, 4Fingers perkenal ayam berperisa baharu - Firecracker Chicken. Ini merupakan satu berita baik buat peminat 4Fingers di luar sana. Jom ikuti butirannya !


Wednesday, January 30, 2019

Sambung Master di UPM

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Okay hari nie aku nak update mengenai kehidupan aku dan apa yang aku buat untuk beberapa bulan yang lalu selain daripada aktiviti berblogging. Mungkin kebanyakkan daripada kalian sudah tahu yang aku sekarang sedang melanjutkan pelajaran peringkat sarjana di Universiti Putra Malaysia, Serdang.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini