Saturday, October 12, 2019

Bilik di Kolej Serumpun, UPM

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Okay kali nie aku nak bercerita mengenai penginapanku sepanjang belajar di UPM. Kolej penginapan dekat UPM nie terlampau banyak. Kalau tak silap ada 17 buah kolej penginapan, dan kolej yang aku tinggal nie dipanggil sebagai Kolej Serumpun. Kolej Serumpun nie terdiri daripada kolej 12, 13 dan 14. Ikuti butirannya !


Belanjawan 2020 - Memperkasa Program TVET Sebagai Pilihan Utama Belia

Assalamualaikum dan salam sejahtera

TVET merupakan singkatan kepada Pendidikan dan Latihan Teknikal dan Vokasional. Acapkali kita dimomokkan bahawasanya program TVET ini merupakan program yang tidak ada arah tuju yang baik di masa hadapan. Namun, dakwaan tidak berasas ini mendapat tamparan yang hebat apabila Belanjawan 2020 dibentangkan semalam.


Friday, October 11, 2019

Intipati Belanjawan 2020 - Kementerian Belia & Sukan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Akhirnya, detik-detik yang ditunggu ramai, pembentangan belanjawan 2020. Ia telah berlangsung di Dewan Rakyat petang tadi. Belanjawan 2020 ini telah dibentangkan oleh Menteri Kewangan negara kita, YB Dato Lim Guan Eng. Mari kita susuri belanjawan 2020 untuk Kementerian Belia & Sukan.


Belajar Pelaburan Saham Patuh Syariah Dengan Asri Ahmad Academy

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Siapa kat sini ada rasa takut bila dengar pasal saham, angkat tangan ?

🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋

Okay, ramai juga yang angkat tangan. Samalah kita, aku pon begitu juga. Bila dengar je pasal saham, benda-benda buruk bermain dalam fikiran. Muflis lah, saham jatuh lah,, haram lah dan macam-macam lagi benda buruk kalau berkaitan dengan saham. Oleh sebab itu, aku malas nak ambil tahu pasal pelaburan saham. Sehinggalah pada hari ahad yang lalu, bila mana secara tak sengaja aku telah mengikuti satu seminar pelaburan saham yang disampaikan oleh Tuan Hj Mohd Asri Bin Ahmad. Nama beliau sangat sudah tidak asing lagi dalam industri pelaburan saham.


Wednesday, October 9, 2019

The Angry Birds Splash Water World

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Satu perjanjian antara dua syarikat, Rovio Entertainment dan One Universal Production Sdn Bhd (OUP), akan mengadakan taman tema air berkonsepkan karakter comel Angry Birds. Ia merupakan yang pertama di dunia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini