Tuesday, March 19, 2019

Buffet Ramadhan 2019 : PWTC Menawarkan Lebih 250 Hidangan Citarasa Warisan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sedar tak sedar, dah nak masuk bulan Ramadhan dah. Rasa macam baru semalam beraya. Tup-tup lagi beberapa minggu dah nak masuk bulan puasa. Nak masuk bulan puasa nie, mulalah ramai tengah riki-riki tempat best untuk berbuka puasa kan ? Nahhhh, Restoran Riverside PWTC lah tempat yang dicari. Ikuti butirannya !


Sunday, March 17, 2019

Pengalaman Mengajar di Sekolah Menengah Swasta

Assalamualaikum and good day everyone 

Alhamdulillah baru diberi kesempatan untuk menulis akan hal ini. Sudah menjadi lumrah kehidupan seorang Zharif untuk menceritakan pengalaman beliau bekerja di dalam blognya. Jadi, pengalaman bekerja di sebuah sekolah menengah swasta pada tahun lalu, haruslah diabadikan dalam blog nie. Nanti boleh imbau kembali buat bacaan dan tatapan anak cucu. Bolehlah canang dekat depa yang atok depa nie pernah jadi guru. Tibehhh !


PWTC Yee Sang Thank You Party

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Perayaan Tahun Baru Cina sudah melabuhkan tirainya. Semoga perayaan tahun ini memberikan seribu satu kemanisan buat mereka-mereka yang menyambutnya. Aku sempat meraikan penutup Tahun Baru Cina ini di Putra World Trade Centre (PWTC) pada bulan lalu. Ikuti butirannya !


Saturday, March 16, 2019

Penghidap Autism Pertama dan Warga Emas Bakal Menawan Puncak Gunung Everest

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Gunung Everest merupakan puncak gunung yang tertinggi di dunia. Puncak itu menjadi rebutan para pendaki di seluruh dunia namun ia bukanlah satu benda yang mudah. Perjalanan yang penuh liku dengan perbezaan suhu dan altitud memberi cabaran buat para pendakinya. Namun cabaran itu tidak mematahkan semangat warga emas dan juga penghidap autism ini untuk menawan puncak gunung Everets tersebut. Ikuti butirannya.


Tuesday, March 12, 2019

Le French Festival Kali ke-18 Kembali Di Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Le French Festival kembali lagi dan tahun ini sudah masuk tahun ke-18 ia diadakan di Malaysia. Ia bermula sejak tahun 2001 dan semenjak dari itu, Le French Festival semakin mendapat tempat di hati masyarakat Malaysia.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini