Saturday, November 29, 2014

Halloween

Assalamualaikum

Halloween is celebrated every end of october. So kira entri nie macam dah agak basi berkulat-kulat lah. Right now i'm in Thanksgiving break so ada lah sikit masa nak update.

Lets we start with carving pumpkin or nama glamour nya Jack-o'-lantern. That was my first time carving pumpkin. We didn't celebrate Halloween in Malaysia so there is no carving-carving thing like this in Malaysia. Plus i think it is really hard to find pumpkin in Malaysia. Even we had, the pumpkin is not as big as the pumpkin here in America. I think, to get pumpkin here is very easy. Especially during Halloween season.

Thursday, November 20, 2014

Stone Mountain GA

Assalamualaikum

Balik dari Six Flags malam tu, perjalanan ambiL masa dua jam untuk sampai ke Milledgeville. Aku sampai je bilik dalam jam 2.30 pagi. Sampai je bilik, aku terus tidur sebab besoknya aku kena bangun pagi-pagi untuk ke trip yang seterusnya iaitu trip menuju ke Stone Mountain. Trip ini dianjurkan oleh Baptist Collegiate Ministries. Kami berkumpul di BCM seawal jam 9.30 pagi. Lokasi BCM mengambil masa 12 minit berjalan kaki dari dorm aku.

Monday, November 3, 2014

Six Flags over Georgia

Assalamualaikum

Pada 24 Oktober yang lalu, aku pergi Six Flags Over Georgia, memang sangat ohsem lah taman tema nie. Harga tiket biasa 65 dollar, tapi aku beli dengan harga 25 dollar je masa nie. Campus Activities Board (CAB) yang anjurkan trip nie. Organisasi nie memang selalu anjurkan trip untuk pelajar-pelajar GCSU. And setiap trip tu semua dapat baju free. Dahlah tiket harga 25 dollar, dapat baju free lagi. Ko tak ghase rugi ke kalau tak join ?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini