Sunday, September 18, 2011

3 hari tak cukup

Assalamualaikum !

Bertemu lagi dalam episod Zharif balik rumah lagi. Aku nie manjang balik selagi ada peluang. Nampak benor tak suka duduk matrik. Bukan tak suka, aku stress duduk situ lama-lama. Sel-sel otak tak berhubung. Hahaha


Aku bertolak dari KMPP lepas habis kelas. Jam 3 pagi baru aku sampai Selangor. Belum sempat dapat tidur yang cukup, dah kena bangun jam 8 pagi sebab nak ambil Faries dekat rumah kakak dia. Oleh kerana masih mood raya, makanya aku sempatlah beraya ke beberapa buah rumah masa tu.



Sempat beraya ke rumah Aini, ke rumah Ady dan juga ke rumah Nabila. Konsep datang secara terjah je. Walaupuntak cukup tidur dan rehat, gigih pergi beraya. Tak boleh bazirkan waktu dengan tidur. Aku ada 3 hari je cuti. Mujurlah sempat beraya rumah Nabila sebelum dia balik ke uni dia sebab petang tu juga dia nak bertolak balik. Selamat puang ke kampus !



Lepastu belah petang jumpa Rahmat dengan Amnie dekat McDonalds. Saja lepak-lepak makan. Dah lama tak berjumpa katanya. Rindu betul detik-detik kerja sama-sama dengan Amnie dekat Pakli Kopitiam Banting dulu. Sekarang masing-masing busy sejak dah sambung belajar.







Hari Sabtu siang singgah ke rumah Rashid. Bukan nak beraya pon, saja datang.Rumah Rashid awal-awal lagi aku dah raya. Tapi tak sangka, kakak dia bagi duit raya dekat aku dengan Faries. Hahaha. Terima kasih kakak Rashid. Family Rashid ajak dinner sama-sama dekat Morib malam tu. Fuhhh kenyang betul aku masa nie. Puas dapat makan seafood. Terima kasih family Rashid belanja kitorang berdua makan.


So literally itu je yang aku buat sepanjang 3 hari cuti nie. Tak ada motif apa pon balik rumah. Asalkan dapat jumpa wajah-wajah yang memberikan aku keceriaan. Kurang sikitlah rasa stress aku. Now aku mula stress sebab nak kena balik semula ke matrik. Tapi tak apa, sebab 23 September nie aku balik lagi ke Selangor. Hahahahaa.

11 comments:

  1. ehem. pesanan penaja xley blah. HAHA

    ReplyDelete
  2. bc n3 d sini..

    http://akutetapaku85.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. cik zharif azis...:)
    can i know u duduk banting tu area mane ek>?? tak sangka bila follow blog u neh dapat tau yang u neh org banting... bleh la beraya kat umah u... heee :)

    ReplyDelete
  4. sambal belacan : thanx singgah =)

    sakinatun : banting area kanchong darat . jalan redan . tau ke ? meyhh la datang umahh =)

    ReplyDelete
  5. pesanan pnaja uh sapa kasi?? N ek??ke tulis sndiri??hehe..eh..td nmpak zharif azis kat pentad kmpp.. heee~~ :)

    ReplyDelete
  6. for sure , yg tu bukan tulisan saya .

    sape kasi ?? awekk lahh . tett . xleh g tau nama lorhhh =)

    nampak kat pentad ? alamak segannyaa , sorry x perasan , sebab x kenal

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini