Thursday, June 23, 2011

Cikgu Hensem buat malu dalam kuliah

Assalamualaikum

Baru-baru ini aku ada bercerita mengenai pensyarah fizik aku yang aku gelarkan sebagai Cikgu Hensem. Haritu dia tegur aku di depan kelas dan aku berasa sangat malu. Kali nie, Cikgu Hensem pula buat malu di depan satu kuliah. Hahahaha


Dah sedia untuk dengar cerita ? Okay mari kita sambung.

Sewaktu kuliah fizik tempoh hari, sedang ralit Cikgu Hensem mengajar di depan, dia cuba untuk bertanya pada salah seorang pelajar di dalam kuliah tu. Berikut merupakan perbualan kejadian tersebut :

Cikgu : Awak yang duduk sebelah Aiman tu, siapa nama ya ? Devgan ke ?
Pelajar : Ohh bukan, saya Ma***h*r.
Cikgu : Laaaa awak Muslim rupanya. I'm so sorry. Saya x tahu.

Hanya kerana warna kulit kita gelap, tidak semestinya kita belong kepada sesuatu kaum dan etnik. Janganlah sangka orang yang berkulit gelap itu semuanya adalah bangsa India. Warna kulit tidak menentukan bangsa dan agama kita. I felt sorry for M, not for Cikgu Hensem.


Itu sahajalah kisah malu dari Cikgu Hensem. I guess, karma is a bitch, no ?

So anyway, i received a parcel from my parents. I asked them to post many things. I got em on the list and they sent it to me. I am a happy kid ! You saw that cerek elektrik ? To be honest, i have never used water heater before. I usually use the traditional one where you heat it on the stove. What happened was, my extension war burnt because of that water heater. Siap ada percikkan api. Dahlah aku sorang-sorang dalam bilik masa tu. Sangat cuak ya. Terpaksa beli extension yang baru. 


Ouh ya, pagi tadi ada sesi bergambar untuk setiap praktikum. Tak sabar nak tunggu gambar official siap nanti. Harap-harap muka aku okaylah. Gambar dekat bawah nie masa Cikgu Hensem dah pergi. Aku dah bagi tahu kan, Cikgu Hensem tu merupakan Cikgu Fizik dan Kuliah dan juga merangkap kepada mentor untuk praktikum aku ?


Sejak kejadian aku ditegur oleh Cikgu Hensem berkenaan tak siapkan assignment Fizik, rakan-rakan sekelas aku sudah mula concern dan membantu aku untuk catch up dan fahamkan subjek Fizik nie. Hampir setiap malam atau kadang-kadang kami akan lepak dalam perpustakaan untuk ulangkaji subjek Fizik dan siapkan assignment, so that tak ada classmates yang tercicir tak siapkan assignment. Walaupun aku benci subjek nie, tapi aku kena jugak belajar dan usaha untuk pastikan aku faham dan boleh berjaya dengan cemerlang. Terima kasih kawan-kawan praktikum aku 


Makin merapu aku tulis. Padahal nak cerita kisah malu Cikgu Hensem tu je. Kbye. 

Post edited : July 2021

5 comments:

  1. hahaha,,,, ayat penghujung tu la kurang sesuai.. dah memalut.. tapi tak da yang kesah pun.. sbb blog ine blog zharif.. ok jeee.. i like2

    ReplyDelete
  2. nescafe tu stock utk setahun kew bang? bukan main byk lagi. HAHA :D

    ReplyDelete
  3. aswad : hahaaa . nak rush sangat . tu pasal melalut . muahahaaa .

    deeba : tau xp . banyak sangat kan . muahahahahaa

    ReplyDelete
  4. menarik. . .huhu. . rajin update blog. . nice der~ ops der ke??aha. . . .nice budak~

    ReplyDelete
  5. err budak ke . rasa muda plak tetibe . muahahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini