Tuesday, June 14, 2011

Fake

Assalamualaikum

Aku dalam dunia yang nyata memang agak berbeza dengan aku dalam dunia maya. Dalam dunia maya, mungkin korang nampak macam aku nie sangat kecoh, banyak cakap, assertif dan extrovert. Tapi hakikatnya, aku sebaliknya di dunia realiti. Faktor ini juga menyebabkan aku susah untuk berkenalan dan bergaul dengan orang baru.

A comment from my English teacher

Aku agak sedikit terkilan apabila kawan-kawan yang aku cuba kenal rapat untuk beberapa bulan kebelakang ini mengatakan aku nie seorang yang fake atau talam dua muka. Aku tidak menyakiti hati sesiapa, cuma korang yang mempunyai tanggapan yang salah dan berharap aku seperti aku dalam dunia maya. Adakah aku yang bersalah dalam hal nie ? Semua orang mengkritik aku berdasarkan apa yang dorang nampak pada dunia maya. Tapi tak apalah, aku malas nak ambil kesah sangat sebab semua orang mempunyai pendapat masing-masing.

Post edited : July 2021

24 comments:

  1. alololo . sedeynya . relax der . mlut org mmng taleyh dittup . slgi kaw jdi diri kaw yg sbnar . kaw bukan fake . yang psal pix2 edit ouh . u're ryte . creative . dorang kesah pe na ktuk2 kaw fake ke ape . dorang semua jeles ngn kreaviti yg kaw ade . sokey der . rame lagi yg supprt kaw . just be urself . im as ur fwen . always supprt kaw . coole brader =)

    ReplyDelete
  2. because i'm not being myself la dorang ckap aku fake .

    thanx faez :)

    ReplyDelete
  3. ak pown cam kaw gak . kt luar ak bukan bergaul sangt . kt facebook . amek kaw . tpi slgi ak ta kacaw orang laen . watpe org laen na kata kita . biasa la ouhhh .

    ReplyDelete
  4. orang melayu lah katakan . suka cakap sesama sendiri . xp lahh

    ReplyDelete
  5. aku tergolong juga ? haha~! I don think so LOL but if u did that mean we are not friend XD
    *coz friend will accept u no matter who u are ^^ but he/she will always try their best to make sure u become the best in their eyes and so do others.. "aku tak rasa wujud manusia macam ni.. ada pun 1:1 juta mungkin ?

    ReplyDelete
  6. semua ini terjadi hanya kerana satu status FB yg aku updated :(

    ReplyDelete
  7. 1st aku nak komen gmbar bawah tu. tah bile kau printscreen. . .errr. . .time aq kat KL 2. . .hurmm. . . agak terperanjat dowh, fames sebentar,

    eh kau link kan ngan aq nyer blog la. .xnak fb. . .errr. . .(bnyak plak komplain bdak nie an..hahahaa. . . )btw tengs budak. .

    perangai menjengkelkan???
    xda pn biasa je,(kdg2 upload pic giler2. . .hahahaa. . .n zharif menggila)

    ada part paling menarik sampai hantar post hadiah kat kwan2 di fb, perh, mmg terbaik r zharif,:)

    ni post paling kelakar dowh. . hahahahaa. . .fake. . .fake. . .hehehee. . . .

    yes truth statement "I just being creative . And my creativeness does not cross the line kan ?"

    Perh ada fake rupenyer,,hahahaaa. . .(Akim Saiful)

    hahahaaa. . . .

    lawak dowh. serius lawak. . so pas nie jangan pkai senang je nak approve owg yg request friends kat fb 2, then wat la gmbar 2 in privasi setting. .orang kacak mmg selalu kena fake. . .hehehee

    gamar print screen ni mmg tak boleh blah ok. .aq tersengih gla tengok, 4 kurun kot. . .ish3. .

    btw zharif mmg pendiam *cam penah bersemuka plak...hahahhahaha*

    ReplyDelete
  8. fathi TEMBAM gler..hahahahha...

    ReplyDelete
  9. fathi : banyak pulak kau komen . hahaha . link fb lag best kot dri link blog :)

    faries : fathi memang TEMBAM . muahahahahaa

    ReplyDelete
  10. aq sbnarnya da cam nak buat post baru kat blog kau tu,,hehehee.:)

    ReplyDelete
  11. patotla panjang lebar . macam kau jugak tinggi lampai . err mana aku tau nie ? pdahal x penah jumpa pong .

    ReplyDelete
  12. Zharif ; oo , most welcome :)
    hurmm , xyah pedulikan sangat orang kat luar sana , ,
    mulut dorang macam mulut ;longkang !

    ReplyDelete
  13. tau tp kene jugak sometimes . baru lah namanya hidup bermasyarakat :D

    tp kadang2 sakit hati jugak :( sedeyh ja .

    ReplyDelete
  14. I guess semua orang lain kot . I mean dalam dunia realiti and facebook . Aku pun macam kau juga .

    Pasal gambar tu , no comment kot . Sebab tu gambar kau kan :)

    ReplyDelete
  15. memang ada yang lain n ada yg exactly the same with the real life . tapi ada je yg x puas hati dengan ke-FAKE-an aku dekat dunia facebook :(

    ReplyDelete
  16. the most important is just be urself and u must know urself very well!

    ReplyDelete
  17. nvm, Zharif !
    no matter what, I still there to believe you, to support you as a friend !
    seyes cakap, I bole jadi kawan U sampai mati & bole jd musuh sampai mati !
    tapi, utk org yg kurang ajar duplicate gambar u and jd kan profile dia, THAT'S STUPID !
    and, pada org yg kurang ajar kata u macam2, let it be !

    i penah kena benda yg sama, i penah rasa benda yg sama, i tau macam mana sakitnya hati u !

    so, STICK WITH YOURSELF !

    lots of love;
    Syaza Marina :B

    ReplyDelete
  18. .. fake ke?
    gue tgk lo sama aja sih, meski di dunia nyata ato dlm dunia maya :D
    I mean, you're gila2 in both of the worlds X) hee

    ReplyDelete
  19. Mungkin Zhariff terlalu hensem, sebab tu jadi gitu..Zharif ni memang jahat yea..hehe

    ReplyDelete
  20. comell nyew zharif azis nii . heu3 :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini