Saturday, April 24, 2021

ALARIS, Nusari Bayu @ Bandar Sri Sendayan

 Assalamualaikum dan salam sejahtera


Pandemik Covid-19 sudah setahun lebih menjajah bumi kita. Hampir kesemua manusia terkesan dengan pandemik ini. Terkesan dari segi kewangan, dari segi ekonomi, dan dari segi emosi. Walaupun banyak perkara-perkara negatif yang hadir diakibatkan oleh pandemik ini, namun ada juga sisi positif pandemik ini iaitu harga pasaran untuk hartanah menurun.

Betul ke ?


Ya, ramai menyarankan kita semua untuk membeli hartanah ketika pandemik ini. Katanya harga lebih murah sedikit berbanding sebelum pandemik. Ini merupakan satu peluang yang cukup baik. Melabur duit pada hartanah adalah satu pelaburan yang bijak. Hal ini kerana, harga hartanah akan sentiasa meningkat. Jadi buat mereka-mereka yang memang sedang mencari-cari hartanah, nie ada satu projek perumahan yang sudah mula giat dijual iaitu Alaris, Nusari Bayu.


Alaris, Nusari Bayu

Alaris, Nusari Bayu ialah sebuah projek perumahan yang terletak di Bandar Sri Sendayan. Bandar Sri Sendayan merupakan lokasi yang giat membangun dan aku kira, ini merupakan lokasi terbaik untuk kita "settle down".

Hal ini kerana, terdapat banyak kemudahan yang berhampiran dengan lokasi ini. Antaranya :
  • Sendayan Merchant Square
  • Sendayan X-Park
  • d'Tempat Country Club
  • Matrix Global Schools
  • SJK (C) Bandar Sri Sendayan
  • SMK Bandar Baru Sri Sendayan
  • Sendayan Metropark
  • Sendayan Green Park
  • Sendayan TechValley


Kemudahan lain termasuklah kemudahan asas seperti gym, taman permainan kanak-kanak, gelanggang badminton, laluan reflexology dan macam-macam lagi. Bahkan untuk ke commercial hub yang menempatkan pelbagai kedai-kedai dan restoran juga jaraknya hanyalah beberapa minit berjalan kaki sahaja.



Berikut merupakan lakaran unit yang ada di Alaris, Nusari Bayu.


  • 4 bilik tidur
  • 3 bilik air
  • Dapur kering dan basah



Untuk mereka yang berkeluarga besar, unit rumah di Alaris, Nusari Bayu memang pilihan yang tepat.


Berikut merupakan butiran unit di Alaris, Nusari Bayu
  • Keluasan tanah : 23 ekar
  • Hakmilik: Freehold
  • Jenis : 2 tingkat
  • Saiz lot : 20' x 70'
  • Type A : 2141 sq.ft (INT), 2337 sq.ft (ET) dan 2416 sq.ft (CT)




Salah satu lokasi yang berhampiran dengan unit perumahan Alaris, Nusari Bayu ini ialah d'Tempat Country Club. Dekat sini terdapat pelbagai kemudahan untuk semua. Antaranya ialah :
  • Kolam renang bersaiz olimpik
  • Ruang mandi kanak-kanak beserta luncur air
  • 4 gelanggang indoor badminton
  • 2 gelanggang indoor tennis
  • 2 gelangang squash
  • 10 lane bowling
  • Gymnasium yang lengkap alatan
  • Aqua gym
  • Jacuzzi
  • Dewan Banquet
  • Ruang menunggu VIP
  • 3 bilik mesyuarat
  • Bilik TV
  • Bilik TV kanak-kanak
  • Ruang membaca
  • Ruang aerobic
  • Bilik snooker
  • Bilik sauna
  • SPA




Memang cukup menarik kalau dapat beli satu unit rumah di sini. Sekiranya kalian berminat, bolehlah daftar melalui http://bit.ly/nb2registerform sekarang untuk dapat maklumat terkini

11 comments:

  1. Rumah bagai syurga kalau dapat ni...semua kemudahan ada...best kalau dapat tinggal disini

    ReplyDelete
  2. wow. macam macam kemudahn ada siap dengan mini theme park. betol2 kayangan ni.

    ReplyDelete
  3. banyak betul kemudahan kat sini, rumah undermatrix ni memang cantik design dia kan

    ReplyDelete
  4. Kenapa rumah lawa and murah macam ni kat Seremban? Lawanyaa, teringin nak beli. Hope nanti ada la projek kat sini pula.

    ReplyDelete
  5. Zharif belilah satu buat investment, akan datang mau berjuta hartanah ni.. suka dengan inviroment dia, tenang dan rasa selamat he stay situ..

    ReplyDelete
  6. Kemudahan sebegini memang best la - lengkap kehidupan kalau dapat sebiji rumah nie. So, kita jadi jiran ke camne?

    ReplyDelete
  7. Serious falling in love dengan property Alaris ni la.. tengok gambar2 dia lawa giler bah... teringin nak pergi gallery showroom mereka ambik aura! bersemangat sikit working hard to own one!

    ReplyDelete
  8. Wow! Wow! Wow! Cantiknyaaaaaaaaaaaaa... Bestnya kalau dapat beli rumah kat sini... Nampak tenang dan mendamaikan je suasana yang dipaparkan tu... Baik, masukkan dalam wishlist siap-siap... Berangan kan free... Hehehehe...

    ReplyDelete
  9. Wahhhh rumah baru ke Insha Allah kan hehehe cantik giler rumah ni harga pun berpatutan lepas ni boleh datang sana buat house warming hehehe ada port baru yerrr....

    ReplyDelete
  10. Rumah cantik lepas tu pakej sekeliling ada kemudahan. Memang kawasan hot ni

    ReplyDelete
  11. sukalah kawasan kat sini.. kawasan dia cantik dan persekitaran sangat kondusif

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini