Saturday, September 28, 2019

Maad Travel (M) SDN BHD Menawarkan Pakej Umrah Yang Berbaloi & Dipercayai

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Selain menunaikan ibadah Haji, menunaikan ibadah umrah merupakan impian setiap umat Islam di muka bumi ini. Siapa yang tak nak menunaikan ibadah umrah, ye dakk ? Menunaikan ibadah umrah kini tidak mustahil kerana terdapat banyak pakej-pakej umrah yang ditawarkan di luar sana. Namun, boleh dipercayai atau tidak ? Itu persoalannya.


Kita banyak dimomokkan dengan berita yang tidak senang di kaca TV mengenai agensi pelancongan yang menipu jemaah umrah, sangkut di lapangan terbang akibat dokumen tidak mencukupi dan banyak lagi. Sedikit sebanyak ia mengganggu kepercayaan kita terhadap semua agensi yang menawarkan pakej-pakej umrah yang murah. Yer, memang tidak dapat dinafikan kes-kes penipuan ini berlaku, tapi tak semua agensi begitu.

Baru-baru ini, Zharif dipertemukan dengan wakil daripada Maad Travel (M) untuk bertanya pakej-pakej ibadah umrah yang ditawarkan oleh mereka. Zharif yakin dan pasti, berdasarkan testimoni di sosial media dan juga kenalan-kenalan Zharif, pakej umrah dari Maad Travel (M) SDN. BHD boleh dipercayai dan harganya sangat berbaloi.

Maad Travel (M) SDN. BHD.


Sedikit latar belakang mengenai Maad Travel (M) Sdn Bhd. Ia juga dikenali sebagai Umrah De Hearty. Maad Travel merupakan sebuah syarikat yang diasaskan di Arab Saudi dan melebarkan sayapnya ke Malaysia pada tahun 2012. Satu-satunya agensi pelancongan yang menawarkan pakej umrah beribupejabatkan di Arab Saudi.

Maad Travel (M) Sdn Bhd merupakan sebuah agensi yang memfokuskan pembuatan visa. Hanya terdapat 80 agensi pelancongan sahaja yang boleh mengeluarkan visa untuk ke timur tengah di Malaysia dan Maad Travel (M) Sdn Bhd merupakan salah satu daripadanya. Kini, Maad Travel (M) Sdn Bhd juga menawarkan pakej-pakej umrah untuk semua pada harga mampu dan berbaloi dengan apa yang ditawarkan di dalam pakejnya.

Pakej umrah dari Maad Travel (M) Sdn Bhd

  • Pakej Makarem Ajyad (12 Hari 10 Malam)

Bilik Berempat
Bilik Bertiga
Bilik Berdua
RM 7490
RM 8090
RM 8490

Mekah @ Hotel Makarem Ajyad (150m) - 6 malam
Madinah @ Hotel Dar Al Naem (150m) - 5 malam

  • Pakej Elaf Kinda (12 Hari 10 Malam)

Bilik Berempat
Bilik Bertiga
Bilik Berdua
RM 7990
RM 8590
RM 8990

Mekah @ Hotel Elaf Kinda (50m) - 6 malam
Madinah @ Hotel Dar Al Naem (150m) - 5 malam

  • Pakej 20 Hari

Bilik Berempat
Bilik Bertiga
Bilik Berdua
RM 8490
RM 9690
RM 10490

Mekah @ Hotel Makarem Ajyad (150m) - 10 malam
Madinah @ Hotel Dar Al Naem (150m) - 10 malam

Menarik di dalam pakej yang ditawarkan oleh Maad Travel (M) Sdn Bhd


  • Penerbangan terus (Pesawat Malaysia Airlines atau Saudi Arabia Airlines)
  • Flight pada hari Rabu & Khamis sahaja (Jemaah dapat merasa 2 kali Jumaat di sana)
  • Hotel bertaraf 5 bintang dan dekat dengan Masjidil Haram dan Masjid Nabawi
  • 4 kali bimbingan umrah dan kursus umrah PERCUMA.
  • Barang-barang PERCUMA (Bag silang, Bag bagasi tanpa logo, Uncang kasut, Kain ihram/telekung)
  • Tawaran PERCUMA semasa di sana (Air zam-zam, Makan nasi unta, Ziarah ke Taif)
  • Mutawwif/mutawwifah daripada Malaysia
  • Pengangkutan bas disediakan untuk ke KLIA


Tips untuk elak daripada ditipu oleh agensi pelancongan

  • Jemaah perlu sentiasa alert semua perkara
  • Minta gambar visa yang sudah siap
  • Butiran tiket penerbangan pergi dan balik
  • Setiap pakej umrah/haji wajib ada mutawwif/mutawwifah (pengiring)
  • Agensi didaftarkan di MOTAC. Semak di sini : www.motac.com/umrah/semakan


Butiran lanjut mengenai pakej dan agensi pelancongan Maad Travel (M) SDN BHD, boleh dapati di butiran berikut :

Email : umrahdehearty@gmail.com

HQ : 016 - 575 7170
Melaka : 016 - 217 7114

Maad Travel (M) SDN BHD cawangan Selangor 
Unit No. 22B, 3rd Floor, Jalan Mamanda 4, Ampang Point, 68000 Ampang, Selangor

Maad Travel (M) SDN BHD cawangan Melaka
No. 100-1, Jalan Baiduri 8, Taman Pulau Melaka, 75000 Melaka.

Maad Travel (M) SDN BHD cawangan Johor
No. 8A, Jalan Flora 1/10, Taman Pulai Flora, 81300 Skudai, Johor (07-289 5212) 
No. 6B, Jalan Sentol Kluang, 86000 Kluang, Johor (016-277 1717)
.

Jom ramai-ramai pakat buat umrah hujung tahun nie bersama ikon-ikon Umrah De Hearty iaitu Noorkhiriah (Pelakon Drama Nur), Ustaz Azadan Rabbani (Penyanyi Nasyid) dan juga Azhan Rani (Pelakon Drama Nur).

Noorkhiriah akan berangkat ke umrah pada 14 December 2019
Ustaz Azadan Rabbani akan berangkat ke umrah pada 27 November 2019
Azhan Rani akan berangkat ke umrah pada 11 December 2019

19 comments:

  1. Menarik. InsyaAllah dah cukup segalanya memang nak pergi menunaikan Umrah dahulu

    ReplyDelete
  2. Pakej sebegini kena balance check sama ada syarikat betul2 atau scammer ja. haha, Semoga ibadah ke sana tidak sia-sia sahaja

    ReplyDelete
  3. insyaAllah ada juga niat nak ke umrah setiap tahun. kalau ada rezeki saya akan kontek tuan. insyaAllah doakan kami

    ReplyDelete
  4. Wah! Pakej umrah bersama pelakon Nur... siapa yang nak pergi umrah bersama mereka dlok lah join. Kak Fas baru semalam ulang tahun pertama sejak ke umrah. Jika diizinkan Allah memang nak pergi lagi. Rindu Baitullah! Allahu Akbar!

    ReplyDelete
  5. insyAllah. tengah kumpul duit untuk pergi. minta minta dipermudahkan urusan untuk kita ke sana. best juga kalau pergi dengan rakan blogger.

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah... Menarik sekali. Pakej Umrah yamg ditawarkan. All. In semua. Harga pun cukup berbaloi nampaknya. Tak sabar nak cukupkan tabung Umrah kita...

    ReplyDelete
  7. Bagusnya ada package mcm nie..harga pn berpatutan..doakan sy dpt jejakkan kaki ke sana suatu hari nanti..insyallah

    ReplyDelete
  8. Banyak pilihan pakej yang disediakan, dipercayai lagi tu. Boleh masuk list Maad Travel ni. InsyaAllah ada rezeki lebih nak tanah suci nanti boleh guna khidmat mereka.

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah, menarik pakejnya. Mesti selesa. Sangat OK untuk harga 10 malam. Flight pun yang selesa. Semoga ada rezeki buat mereka yang ingin menunaikan umrah. Boleh la pilih pakej ni.

    ReplyDelete
  10. pakej agak menarik dengan harga yang ditawarkan ..paling penting fasiliti yang disediakan seperti bas, hotel yag berdekatan mmg menjadi keutamaann..kalau ada duit mmgnak pergi dengan pakj umrah ini

    ReplyDelete
  11. teringat kenangan menunaikan umrah tahun 2005 dulu,in sha Allah ada rezeki nak pergi lagi kali ni bersama suami dan anak2 pula.tengok pada pakej yang Maad travel tawarkan ni pon menarik dan buat saya tertarik.

    ReplyDelete
  12. MasyaAllah... menariknya pakej-pakej yang ditawarkan ni... memang rindu nak pergi lagi ke sana... insyaAllah, akan konsistenkan tabungan supaya dapat bawa sekali the whole family together...

    ReplyDelete
  13. Sis pon teringin nak kesana. Bagusla ada cawangan di Johor. Boleh lah survey2. Beruntung ada pelakon drama Nur. Tq jgk sharing tips elak di tipu

    ReplyDelete
  14. Menarik pakej yg ditawarkan. Kalau ada rezeki memang nak ke sana lagi. Kalau boleh dapat tunaikan Haji pun lagi bagus. Doa2 kan lah sis dapat kesana lagi

    ReplyDelete
  15. Kalau nak pergi sana, mesti cari agen yang betul..kalau salah naya..bgus bila tau ada kawan share pasal agen ni..pakej pulak lengkap semua..harap dapatla ke sana..

    ReplyDelete
  16. Pakej yang ditawarkan sangat menarik dan berbaloi bagi orang yang tak pernah ke Mekah macam Qiss ni. Perancangan ke sana dah ada cuma tengah survey pakej. Ok juga pakej yang disediakan ni. Nanti Qiss contact dorang ajelah.

    ReplyDelete
  17. Terbaiklah. Nampak lengkap ya pakej umrah ni. Mmg impian nak bawa parent umrah in shaa Allah. Terima kasih atas perkongsian ya

    ReplyDelete
  18. BBL rasanya pakej Maad Travel offer ni cukup berbaloi. Banyak specialty & menarik untuk mereka nak tunai umrah. yang penting perjalanan ke tanah suci mendapat keberkatan Allah. Amin

    ReplyDelete
  19. Best juga pakej yang ditawarkan. Harap ada rezeki la nak guna pakej travel diaorang nanti

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini