Monday, September 3, 2018

Jom ke SEEngapore Dengan Traveloka Promo Code

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Jom ke SEEngapore Dengan Traveloka Promo Code | Semalan dok jenguk-jenguk, ternampaklah satu promosi yang sedang berlangsung di Traveloka. Ada promosi ke Singapore. Macam tahu-tahu je tengah rancang percutian ke Singapore. Berhantu betul Traveloka nie. Lama dah tak melawat Singapore. Lawatan terakhir aku ke Singapore ialah pada bulan January 2015. Itu juga merupakan kali pertama aku ke sana. Umur 22 baru dapat jejakkan kaki ke Singapore sedangkan saudara-mara ramai tinggal di sana, sebab arwah nenek aku orang Singapore.

3 January 2015 - Melawat saudara yang sakit dan menjelajah kota Singa yang indah

Tambah-tambah dekat Singapore, banyak sangat tempat-tempat menarik yang pengunjung boleh lawati. Walaupun Singapore nie sebuah negara yang kecil, tapi percayalah, sekali korang jejak kaki ke sana, pasti nak datang sana lagi.

Antara tempat-tempat menarik yang boleh dilawati dan dikunjungi ketika berada di Singapura :
  1. Merlion Park - Tempat wajib dan paling significant untuk dilawati
  2. Marina Bay Sands - Seni bangunan yang sangat unik dan menjadi kebanggaan warga Singapura.
  3. Gardens by The Bay - Taman yang indah, dan lebih indah sekiranya datang pada waktu malam.
  4. Singapore Botanic Gardens
  5. Singapore Chinatown
  6. Singapore Little India & Arab Street -Di sinilah terdapatnya masjid yang berusia lebih 200 tahun itu
  7. Muzium Changi
  8. Singapore Zoo
  9. Singapore Fort Canning Park - Tempat bersejarah yang menyimpan sejarah negara Singapura
  10. Pulau Sentosa & Pulau Ubin - Tempat untuk beristirehat yang menikmati keindahan alam semulajadi
  11. Orchard Road - Tempat yang sangat disyorkan datang untuk membeli-belah cenderahati dan macam-macam lagi
  12. Universal Studio Singapore (USS) - Tempat paling popular di kalangan pelancong-pelancong
  13. Henderson Wave Bridge - Senibina jambatan yang sungguh unik
  14. Jurong Bird Park - Terdapat lebih 100 spesis burung di sini
  15. Cangi Airport - Yes, the airport itself is also one of the most interesting places to visit in Singapore

Gambar : Sumber Google.

Sebenarnya banyak lagi tempat menarik di Singapore nie, tapi cukuplah 15 ini je dulu aku senaraikan. Kang banyak sangat sampai korang bermaustatin kat sana pulak nanti. Hahahaha.

Memandangkan Traveloka nie merupakan "one-stop travel app" yang menawarkan perjalanan dan percutian ke Singapore, itu yang aku rancang nak pergi sana lagi. Orang kata, berita baik macam nie, kita kena kongsi dengan orang ramai. Tu yang aku nak berkongsi dengan pembaca Jejakakaula semua, akan promosi hebat Jom ke SEEngapore dengan Traveloka Promo Code.

Apa yang promosi nie tawarkan ialah diskaun dari Traveloka dengan RM50 flat rate discount untuk penerbangan pergi-balik dari mana-mana lapangan terbang di Malaysia ke Singapore. Tak kisahlah korang nak terbang dari KLIA2 ke, Subang ke, Penang ke, Kelantan ke, atau mana-mana lapangan terbang yang ada dekat Malaysia nie.

Jom ke SEEngapore dengan Traveloka Promo Code

Yang penting kena tempah dengan menggunakanTraveloka sama ada melalui laman web ataupun aplikasi Traveloka dengan menggunakan kupon GOSG.

Selain itu juga, apa yang lebih menarik lagi ialah, pengguna boleh dapat potongan 20% untuk penginapan di mana-mana hotel di Singapore yang berada dalam senarai promosi ini. Bukankah itu satu yang sangat menggembirakan ? Bolehlah kita menjelajah dengan lebih lagi di bumi Singapore.

Syarat-syarat dan cara membuat tempahan :
  • Promosi MYR50 hanya sah untuk penerbangan pergi-balik dari mana-mana lapangan terbang di Malaysia dalam satu booking ID
  • Pilih penerbangan dan gunakan kupon kod “GOSG” sewaktu pembayaran
  • Pilih hotel yang mempunyai diskaun 20% dari harga asal daripada senarai hotel yang terlibat
  • Tempoh tempahan: 1 September hingga 30 September (Tertakluk kepada perubahan)
  • Tempoh perjalanan: Bila-bila masa sahaja

Langkah-langkah mudah untuk menempah menggunakan aplikasi Traveloka

Sajalah tinjau-tinjau pakej percutian memandangkan bulan September nie banyak cuti umum. Memang mengundang sangat kalau dah tinjau-tinjau nie. Tambah-tambah kalau dah terbuka website Traveloka. Mampuihh. Tawaran yang ditawarkan selalunya tidak dapat ditolak. Mesti rasa nak ambil pakej dari Traveloka sebab murah gila !

Kalau sampai saat ini, korang masih tidak mengenali Traveloka, selama nie korang sebenarnya hidup ke tidak ? Hahahaha. Traveloka nie satu platform yang menawarkan pakej pelancongan ke serata negara pada kadar yang sangat berpatutan dan murah. Traveloka sangat pakar dalam percutian dan mengatur perjalanan anda. Sebab tu kalau nak merancang percutian, jenguk website Traveloka terlebih dahulu.

Jom ! Apa tunggu lagi, tempah dengan Traveloka untuk perjalanan dan percutian anda ke SEEngapore !

Butiran lanjut boleh dapatkan di pautan ini :

21 comments:

  1. Ye memng menarik. Kerap juga leya ke sana selepas berkahwin sbb saudara and family otomen pun ramai di singapore. Tapi utk tahun ni belum lg ke sana. Mcm menarik juga tawaran traveloka ni..hehe..

    ReplyDelete
  2. tak pernah puas kalau ke sini. ahaaha banyak tragedi hitam. hrmm rasanya boleh la kot nanti kalaau nak kesini lagi guna tawaran traveloka

    ReplyDelete
  3. Dah 2 tahun plan nak ke singapore dengan husband. Tak pernah menjadi. Ade je halangan. Tahun ni kononnya dah nak pergi dah. Tapi tiba-tiba pulak rezeki mengandung. Alahan teruk. Tak larat ke mana-mana. Postpone lah lagi setahun hahahaha. Yang syoknya kalau guna voucher traveloka ni memang berbaloi2 kot

    ReplyDelete
  4. bestnya kalau dapat pergi singapore.teringin juga ibupantang nak kesana.paling jauh setakat ni baru johor.hahaha.tunggu habis bayar ptptn kita pergi singapore ya

    ReplyDelete
  5. Banyak tempat-tempat menarik yang ada dekat Singapore kan. Pernah pergi Universal Studios Singapore saja lah.

    ReplyDelete
  6. tak pernah pergi singapore..tengokkaan2 pergi best pulak..tengah ada promo ni..best juga pergi ni..hehee..banyak tempat menarik yang boleh dilawati...

    ReplyDelete
  7. Dah lama xpergi spore.. Dlu duduk jb sllu trun spore dgn kwn2 spore... Dh hmpir 20tahun juga. Huhuhu..skrg msti mcm2 ada kan... Nanti rncg dgn kwn2 spore la utk trun sana... Tp leh buat reunion sbb rmi dh kwen majoritinya..hehe

    ReplyDelete
  8. Dapat diskaun sikit pun dah jadi banyak kalau pergi ramai ramai kan. sesiapa yang suka jalan ujung taun boleh lah

    ReplyDelete
  9. Teringin juga nak pergi ke negara yang kononya sangat bersih ni. Nak makan ciwing gam pun tak boleh

    ReplyDelete
  10. Tak pernah lagi sampai ke Singapore ni. Teringin jugak nak pergi sana. Bolehlah guna promo Traveloka ni nanti.

    ReplyDelete
  11. Wahh!! Banyak rupanya tmpt2 menarik kat singapore rupanya.. sempat gak google 15 tmpt seperti yg dikatakan.. mmg menakjubkan la!! InsyaAllah ada rezeki lebih AM pun nak jejak kaki ke sana..

    ReplyDelete
  12. Dah lama gak tak ke Singapore ni..makin senang la nak ke sana ni..tempah guna Traveloka je kan

    ReplyDelete
  13. Mmg nak kena repeat singapore.. dulu pergi sbb kerja xdpt jln2.. ni tgh ada traveloka promo code mmg kena grab.. rugi klau melepassss

    ReplyDelete
  14. Kebetulan Rawlins memang nak ke sana hujung bulan nie - maka YES. Best ada saving maka boleh shopping extra hahaha. TQ Ketua Darjah.

    ReplyDelete
  15. bestnya kalau dapat pergi singapore..lama nak pergi tak berkesempatan lagi nak bawa satu famili datang bercuti ke sini..mcm tempat best kan hehe

    ReplyDelete
  16. Bagu juga jalan jalan cari makan dan ambil angin kan. Boleh tenangkan fikiran dan buat kita lebih terbuka pada perkara baik

    ReplyDelete
  17. Syok la kalau semua lengkap. Sekarang ni orang nak.jalan jalan, malas nak uruskan bend remeh temeh. Tahu nak packing bag, dan jalan..haha
    Good job traveloka. Next, mihon traveloka buka pakej star cruise dari Penang terus ke Singapore. Uhhh asyikkk!

    ReplyDelete
  18. Sis baru je g sngapore cuma tak tido sana n tak naik flight. Balik hr sb gi makan sup tulang merah je kat sana. Blom berpeluang gunakan traveloka lg..huhubu

    ReplyDelete
  19. Best kan traveloka ni..buat promo mcm ni..terus rasa nak pi singapore lah...bukan senang nak ada dscount mcm ni kan

    ReplyDelete
  20. Wah Ika belum try lagi datang Singapore. Banyak juga tempat menarik selain universal studio kan? Boleh la hujung tahunni pi

    ReplyDelete
  21. Rinduu nak explore Singapore, tengok list tempat menarik pun dah rindu tu belum belek gambar awesome kat google 😂

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini