Saturday, December 29, 2018

Sincerity Sunscreen Lotion SPF 50+ Dapat Melindungi Kulit Daripada Sinaran UV Merbahaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Melakukan aktiviti di pantai, meneroka keindahan pulau, melakukan aktiviti outdoor merupakan antara aktiviti disukai ramai. Namun, sinaran matahari yang begitu terik membantutkan masyarakat untuk melakukan aktiviti-aktiviti ini akibat takut kulit menjadi gelap dan terbakar. Tapi kini, tidak perlu risau lagi dengan adanya produk Sincerity yang terbaru.


Sincerity Sunscreen Lotion sangat bagus untuk melindungi kulit kita dari sinaran UV yang berbahaya. Tahukah anda sekiranya kulit anda terdedah dengan sinaran UV boleh mengakibatkan kanser kulit ? Kalau belum tahu, sekarang sudah tahu. Sinaran UV nie boleh akibatkan kanser kulit. Sincerity Sunscreen Lotion SPF 50+ dapat membantu mengurangkan risiko kanser kulit. Sebab itu, setiap kali kalau aku pergi ke klinik kecantikan, Dr aesthetic akan menasihatkan supaya memakai sunscreen. Sebab kulit kita pasti akan terdedah dengan cahaya matahari bila keluar dari rumah.

Sincerity Sunscreen Lotion SPF 50+

Bukan itu sahaja, ia turut dapat melambatkan proses penuaan. Tua sebelum usia ? Ouhhh tidak. Aku pasti ramai yang mahu tampil muda remaja biarpon sudah berusia lanjut. Jadi, gunalah Sincerity Sunscreen Lotion SPF 50+ untuk mencegah pigmentasi dan juga kedutan. Jangan ingat perempuan je kena pakai sunscreen. Lelaki pon kena pakai jugak tau. Ingat perempuan je ke ada kulit ? So buat kaum Adam di luar sana, sila lindungi kulit anda daripada sinaran UV.


Cara penggunaan sangat mudah je. Sapukan Sincerity Sunscreen Lotion ini pada keseluruh bahagian kulit yang terdedah dengan cahaya matahari. Sapukan rata ke kulit dan pastikan anda menyapukan lotion ini 30 minit sebelum anda melakukan aktiviti air bagi memastikan ia betul-betul kering dan meresap ke kulit. Yelah, jangan lepas sapu ko terus terjun dalam kolam renang. Lotion tu tak sempat nak melekat ko dah basuh guna air.


Sincerity Sunscreen Lotion nie kalis air tapi biarlah lotion tu meresap dulu dekat kulit sebelum lakukan apa-apa aktiviti. Jadi kalau nak buat aktiviti air tu, sila sapu 30 minit sebelum terjun ke dalam air. Selepas ia meresap dan kering, barulah ia tak terhakis daripada kulit dan kulit akan terus dilindungi daripada terik mentari. Sesuai sangatlah menggunakan Sincerity Sunscreen Lotion kalau nak buat aktiviti air atau nak menjelajah pulau seharian.


Aku sangat sarankan supaya menggunakan Sincerity Sunscreen Lotion nie sebab tekstur dia tidak berminyak dan terus meresap ke dalam kulit. Ia juga tidak membuatkan kulit kita bercapuk. Yelah, kebanyakkan sunscreen nie, buat kulit kita bercapuk. Nampak sangat pakai sunscreen. Kalau bercapuk time buat aktiviti pantai tak apa. Kira boleh diterima dan difahami. Buatnya nak pergi shopping mall, tak ke malu. Jadi, Sincerity Sunscreen Lotion nie bagus, tidak bercapuk.

Kalau nak dapatkan produk nie, boleh pergi ke Mplus Farmasi Subang Jaya, Bangsar Village dan Shine Farmasi, Kuching Sarawak atau dapatkan pada butiran berikut :

Whatsapp : 016-9237439
Email : info@sincerity.my

20 comments:

  1. Texture dia berminyak tak zharif? Ada rasa melekit2? Sebab mostly sunscreen samada dua je. Kalau tak buat kulit jd terlalu kering,, mesti texture dia oily & melekit. Sebab tu tak suka sangat pakai sunscreen. tp sebab syg kulit kena la pakai jugak.

    ReplyDelete
  2. Produk ni memang bagus. Rasanya ramai dah bagi good fredback sbb keberkesanannya dia mmg hebat. Cuaca skrg mng kena ada produk penjagaan muka macam ni

    ReplyDelete
  3. This is the reason kenapa I tak suka pergi pantai. Nanti kulit gelap. Pernah lah dulu, waktu umur 15 tahun, pergi berjimba kat Port Dickson tak pakai sunscreen. Memang niaya. Hahah. Wondering kalau dia ada jual botol besar?

    ReplyDelete
  4. sunscreen memang penting kalau betul nak jaga kulit dari kedutan sebelum usia. airah pun baru nak masukkan sunscreen dalam skincare routine sejak tahu kepentingan dia

    ReplyDelete
  5. Wahhhh unicorn tu kalau nampak kat Dania mesti suka. Cantik unicorn tu. Memang kena pakai sunblock ni nak melindungi kulit kita dari sinar UV. Kat Malaysia kan panas jadi elok la apply sunblock.

    ReplyDelete
  6. Matahari pada zaman sekarang ini memang berlainan dengan yang masa dulu kan. Sekarang ini kenalah jaga kan. Kalau tidak mungkin kena sun burn. Yang lebih serious adalah skin cancer. So produk ini memang bagus untuk kita semua kan? :D

    ReplyDelete
  7. Memang best kan bila kita dah pakai sunscreen - tenang kehidupan ye tak. Thanks sebab share information pasal Sincerity - perhaps next trip boleh la Rawlins try.

    ReplyDelete
  8. Haha win lelaki pun ada kulit...kannn. eh memang betul tau bahaya sinaran UV ni. Kalau guna yang SPF50 ni kesan lebih lama takyah apply byk kali. Contohnya kalau nak keluar jalan or kerja apply sekali pagi, nnt tengahari lepas solat semua apply lagi sekali dah cukup dah melindungi kulit kita, sebab tempoh perlindungan tu lama.

    ReplyDelete
  9. Boleh jadi model . I memang cannot step out from home without any sunscreen. Dah jadi habit.Sincerity ni tak pernah dengar pulak. Boleh ar try nanti. Macam menarik je.

    ReplyDelete
  10. How was the experience using it? I need a new sunblock too! Tapi nak carik yg tak berminyak sgt. Ada tu yg bila pakai jadi berminyak, x selesa pulak.

    ReplyDelete
  11. Sounds like a good product. I don't like because they are oily and sticky. Since this sunscreen doesn't do both, I should give a try soon.

    ReplyDelete
  12. Kakau buat apa apa aktiviti di pantai atau environment yang terdedah dengan matajari memang kita kena sapu sunblock atau sunscreen untuk melindungi kukit daripada sinar uv yang merbahaya. Tapi baguslah Sincerity ni selain lindung kulit dsri sinar uv ia boleh lambatkan proses penuaan

    ReplyDelete
  13. Setuju sangat. Sunscreen sangat penting kena pakai sebagai rutin harian. Nina pun wajib pakai sebelum keluar rumah. Kalau tak pakai sunscreen rasa macam tak pakai baju gitu. Tak sanggup keluar rumah tanpa pelindung muka. Dh banyak gak review kata Sincerity lotion ni bagus. Nak try laaaa

    ReplyDelete
  14. Memang wajib pakai sunscreen utk lindungi kulit dr bahaya sinar uv.. dan sebenarnya bagus utk jangka masa panjang utk elak kulit dr kena pigmetation bila umur makin meningkat. Lebih baik mencegah dari merawat kan.. tambah pulak kulit zhafif cerah if tan sulikit mesti org perasan kan

    ReplyDelete
  15. Kalau keluar time cuaca panas. .Memg wajibla pakai sunscreen. .Pergi travle ke, pergi mndi manda. .Kalau tak sunburn la kena. .Huishh tak suka belang-belang.. .Boleh suggest dekat suami sunscreen ni. .

    ReplyDelete
  16. ooo ok ...pasni memamng kena grab sebab bercadang nak gi kawasan panas2....dahlah kulit pun tak berapa nak cerah ....paling penting dapat protect sinaran uv yang kalau terdedah lama dan kerap boleh jadi kanser kulit....

    ReplyDelete
  17. hahaha now given our ozone is getting thinner, everyone really need to put on sunscreen, regardless if we got go beach or not. as long as we are going outdoor, exposing to the sun, then we will need it!

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  18. sunscreen is essential skincare everyday. I have not tried this brand yet. tapi nampak best sangat to use. will consider it in the future hehe

    ReplyDelete
  19. bagusnya ada sunscreen lotion untuk lelaki juga.. sekarang ni lelaki pun kena jaga penampilan jugak kan.. gambar hujung tu dah macam artise korean pulak zhariff ni.. haha..

    ReplyDelete
  20. This is the reason kenapa LeYa menjaga kesihatan kulit dan lambat turun kalau berada di pantai.. Kasi sapun dulu sunscreen kat kulit terdedah, kemudian baru lah turun dan mandi kolam mahupun laut.. hehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini