Thursday, March 24, 2022

Buffet Ramadan 2022 : ZAI Sri Gemilang, Auditorium MBSA Shah Alam

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Berita baik buat warga Shah Alam dan kawasan sekitar, sekiranya anda sedang giat mencari lokasi buffet Ramadan untuk berbuka puasa nanti, bolehlah masukkan buffet Ramadan yang disediakan oleh ZAI Sri Gemilang di Auditorium MBSA Shah Alam. Ikuti butirannya !

Buffet Ramadan 2022 : ZAI Sri Gemilang, Auditorium MBSA Shah Alam

ZAI Sri Gemilang sekali lagi menganjurkan buffet Ramadan sempena bulan puasa di tahun 2022 ini. Buffet Ramadan ini akan bermula pada 4 April sehingga 30 April 2022. Hidangan akan tersedia bermula jam 6.30 petang sehingga 9.30 malam. Bolehlah mula merancang tarikh yang bersesuaian dengan jadual anda untuk datang berbuka puasa di sini.

Buffet Ramadan 2022 : ZAI Sri Gemilang, Auditorium MBSA Shah Alam


Aku percaya nama ZAI Sri Gemilang ini sudah tidak perlu lagi diperkenalkan kerana orang Shah Alam pasti sudah sangat familiar dengan nama ini. ZAI Sri Gemilang yang mula menapak pada tahun 2004 ini, sering menjadi bualan orang ramai. Bahkan ada yang kata, kalau majlis di sekitar Shah Alam, selaku katerer memang ZAI Sri Gemilang akan tapau kawasan ini. Mana tidaknya, menu yang ditawarkan oleh mereka memang cukup sedap dan harga yang sangat berbaloi.

Buffet Ramadan 2022 : ZAI Sri Gemilang, Auditorium MBSA Shah Alam

Buffet Ramadan 2022 : ZAI Sri Gemilang, Auditorium MBSA Shah Alam

Buffet Ramadan 2022 : ZAI Sri Gemilang, Auditorium MBSA Shah Alam

Buffet Ramadan 2022 : ZAI Sri Gemilang, Auditorium MBSA Shah Alam

Buffet Ramadan 2022 : ZAI Sri Gemilang, Auditorium MBSA Shah Alam

Macam harga buffet Ramadan yang mereka twarkan ini, memang sangat berpatutan di mana pembelian voucher early bird juga dapat diskaun yang banyak. Berikut merupakan butiran harga buffet Ramadan yang ditawarkan oleh ZAI Sri Gemilang di Auditorium MBSA Shah Alam ini. 

Buffet Ramadan 2022 : Zai Sri Gemilang, Auditorium MBSA Shah Alam

Dewasa : RM89
Warga emas (60 tahun ke atas) : RM69
Kanak-kanak (6 hingga 12 tahun) : RM49

Promosi early bird : RM69/Dewasa
Promosi ini sah sehingga 23 March ini sahaja.

Buffet Ramadan 2022 : ZAI Sri Gemilang, Auditorium MBSA Shah Alam

Buffet Ramadan 2022 : ZAI Sri Gemilang, Auditorium MBSA Shah Alam

Buffet Ramadan 2022 : ZAI Sri Gemilang, Auditorium MBSA Shah Alam

Buffet Ramadan 2022 : ZAI Sri Gemilang, Auditorium MBSA Shah Alam

Buffet Ramadan 2022 : ZAI Sri Gemilang, Auditorium MBSA Shah Alam

Apa yang pengunjung patut cuba di buffet Ramadan yang disediakan oleh Zai Sri Gemilang ini ialah gerai apam balik, gerai makanan bergoreng dan juga gerai kambing bakarnya. Tak ketinggalan, jangan lupa cuba cendol yang disediakan di buffet ini. Sangat-sangat sedap ! Seleksi hidangan pencuci mulut juga sangat pelbagai dan bermacam-macam jenis. Rambang mata dibuatnya. Sikap tamak haloba diri ini menghasut untuk ambil semuanya. Hahaha

Buffet Ramadan 2022 : ZAI Sri Gemilang, Auditorium MBSA Shah Alam

Buffet Ramadan 2022 : ZAI Sri Gemilang, Auditorium MBSA Shah Alam

Buffet Ramadan 2022 : ZAI Sri Gemilang, Auditorium MBSA Shah Alam


Buffet Ramadan 2022 : ZAI Sri Gemilang, Auditorium MBSA Shah Alam

Pengunjung yang datang untuk berbuka puasa di sini pasti tidak akan jemu dengan seleksi hidangan yang disajikan kerana terdapat lebih 100 juadah disajikan setiap hari. Jadi, apa tunggu lagi ? Jadikan buffet Ramadan dari ZAI Sri Gemilang yang dianjurkan di MBSA Shah Alam ini sebagai destinasi buka puasa anda. Ayuh !

Buffet Ramadan 2022 : ZAI Sri Gemilang, Auditorium MBSA Shah Alam


5 comments:

  1. Sally suka lokasi dia! luas, ada lebih banyak penjarakan...selain ada surau yg selesa jugak...makanan pun byk pilihan!

    ReplyDelete
  2. Meriah juga juadah-juadahnya ye. Harga dah menarik dah tu sebab below RM100, boleh bawa sanak saudara kan

    ReplyDelete
  3. Wowwwwoooooo roasted lamb dia tu mengancam betul hehehhe. Kalau i datang kompem akan beratur tunggu kambing n apqm balik nipis tu hehe

    ReplyDelete
  4. Ya rabbi ada pecel juga ya.. Sis kalau jumpa gini, memang itu laa yang Sis serbu dulu.. menu pilihan banyakk.. puashati juga gini..

    ReplyDelete
  5. Wow best juga buka puasa kat situ, banyak jenis lauk and makanan pun sedap sedap

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini