Saturday, July 7, 2018

Versi English Cardfight !! Vanguard di Pasaran Sekarang

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada 8 June yang lalu, aku berkesempatan menghadiri satu majlis memperkenalkan Card Vanguard dalam edisi Bahasa Inggeris. Buat peminat Anime, ini merupakan berita baik buat anda. Oleh kerana peminat Anime datangnya dari pelbagai negara, jadi keputusan menghasilkan cardfight dalam bahasa Inggeris adalah satu langkah yang bijak.


Cardfight Vanguard ini menampilkan dua protagonis, Aichi Sendou dan Toshiki Kai dari sebuah cerita animasi Vanguard. Cardfight edisi terbaru ini juga terdapat beberapa perubahan baharu pada format permainan. Bahkan, cerita animasi Vanguard juga memulakan musim baharunya pada 5 Mei 2018 yang lalu berdasarkan siri komik oleh Akira Ito. Peminat cerita animasi ini boleh menonton animasi ini dalam bahasa Inggeris di saluran youtube yang rasmi.


Untuk cardfight Vanguard edisi baharu ini, terdapatnya dua dek percubaan. Satu Aichi Sendou, manakala satu lagi ialah Toshiki Kai. Untuk clan kedua-dua dek percubaan ini ialah Royal Paladin dan juga Kagero. Ianya sama seperti Aichi Sendou dan Toshiki Kai dalam cerita animasi tersebut.


Terdapat banyak faedah buat pemain dalam dek percubaan ini. Antaranya, ialah pemaian yang ebrtuah akan mendapat satu kad khas yang ditandatangani oleh pencipta Cardfight !! Vanguard, Akira Iti itu sendiri. Pek ilustrasi alternatif untuk kad "Gallatin" dan "Nehalem" juga akan diberikan kepada pemain dengans etiap pembelian dua dek percubaan ini. Selain itu, peminat permainan kad juga dapat memperoleh ilustrasi baru untuk unit yang terpilih.

Untuk maklumat lanjut mengenai Cardfight !! Vanguard,

Twitter : @cfvanguard_en

Cardfight !! Vanguard edisi Chinese : http://v.qq.com/detail/v/vgnih8bi0o4i1yk.html
Japanese Dub & sarikata Chinese : Bersiaran setiap Sabtu jam 9.30PM

Cardfight !! Vanguard edisi English : https://www.youtube.com/CARDFIGHTVanguard
Japanese Dub & sarikata English : Bersiaran setiap hari Sabtu jam 9.30PM
English Dub : Bersiaran setiap Sabtu jam 10.30AM

Oleh kerana peminat animasi Cardfight !! Vanguard di China mendapat sokongan yang memberangsangkan, syarikat Bushiroad akan menghasilkan kad permainan Vanguard dan ianya masih lagi dalam bentuk perbincangan. Segala maklumat menganianya akan dimaklumkan kemudian.

Lets cardfight !

Kalau anda ingin membeli cardfight Vanguard nie, bolehlah ke kedai-kedai berikut :

  • Decards Enterprise : 1-68, Summit City USJ, Jalan Kewajipan, Subang Jaya, 47620, Selangor 
  • Me Two Sdn Bhd : 27, Persiaran Raja Muda Musa, Klang, Selangor, 41200
  • Ultimate games Corner : Lot D6, Tingkat 3, Metro Point Complex, Jalan Sungai Jelok 8, Kajang, 43000 Selangor
  • Comic Tracks : S30, IOI MALL , 2nd floor , Bandar Puchong Jaya, Puchong 47100
  • ACE Cards & Collectibles : TK-10, 3rd Floor Midvalley Megamall, Kuala Lumpur, 59200 
  • Azone Games & Hobbies  Bo1-11, MKH Boulevard, Jalan Bukit, Kajang, Selangor, 43000 
  • Vanguard Café : F10 , Aeon Mall Shah Alam, 40100 Shah Alam, Malaysia 
  • Ministry of Hobbies : Millennium Square, Lot 1-042 No 90, Jalan 14/1, Seksyen 14, 46100 Petaling Jaya, Selangor 25C 
  • Arts and Hobbies : 25B, Jalan SS4D/2,People's Park, Petaling Jaya, 47301 
  • Genius Maze : 16-1 Suria Jelutong, Jalan Bazar U8/99, Seksyen U8 Shah Alam 
  • Little Akiba : 44B, Jalan SS15/4D, 47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan 
  • Card Games Kingdom : B5-2-9, Jalan Teknologi 2/1A Signature Park Kota Damansara, 47810, Petaling Jaya Selangor. 
  • Toysbar : 4A jalan ss22/21 Damansara Jaya Petaling Jaya Selangor 47400 
  • Neko Neko Nyaa : Lot 11390, Commercial Centre, Jalan Song,Tabuan Height, 93350 Kuching Sarawak


16 comments:

  1. just finish watching their first season last time. and now I got to find another free time to watch the next one. haha

    ReplyDelete
  2. huishhh,sejak dulu lagi.Kita kurang sikit anime..,tapi tak dinafikan.Anime memang banyak berkenaan tentang kuasa-kuasa yang dalam kehidupan kita ni.Ehehehe.Apapun..,menariklah,dah ada keluarkan kad permainanan nya yer.

    ReplyDelete
  3. Wah menariknya . Adik ika suka anime. Selalunya bahasa Japun kan. Dapat bahasa English dah cukup bagus ni.Boleh bgi tahu adik ini .

    ReplyDelete
  4. I am not so into anime but I need to watch this. Macam best je. The character look super cool weiii..

    ReplyDelete
  5. My kids are playing this and they love it.. great bonding moment for card games.. fight fight!

    ReplyDelete
  6. wah menariknya cardfight ni macam anime jugak kan. husband I suka la anime2 ni

    ReplyDelete
  7. Akak tak pernah tau pasal Vanguard ke apa ni..memang bukan zamanakak ni kan Zhariff tapi bagi peminat tegar vanguard ni sure menjadi tarikan kan?

    ReplyDelete
  8. Perghhhhhh! Ada lagi eh yang main cardfight ni? Hebak la sape yg masih main dan good one for this brand because improve their cardfight.

    ReplyDelete
  9. i tak dapat attend majlis dia tapi dia ada send vanguard card ni..
    i tak reti nak main tapi nampak macam menarik boleh asah skill..
    teringat zaman kecil dulu main kad happy family hehehe...

    ReplyDelete
  10. I tak pernah coba. I think teenagers will like this. my girls maybe? haha but will explore more about it la

    ReplyDelete
  11. Dulu zaman sekolah dulu rajin la kumpul kad2 macam nie.. lagi2 kalau dapat rare kad.. Macam member siap jual kad sampai harga ribuan ringgit kot zaman sekolah dulu

    ReplyDelete
  12. anak akak ada satu one time tu mmg giler main ni...tapi lama2 dah tak main...dowang lagi suka main mobile legend hahahahah..tapi ok juga permainan ni..sbb dia membuatkan kita lebih berkomunikasi ,,

    ReplyDelete
  13. Hr tu x sempat nak join sb anak balik sek lambat. Tapi kalau pergi pun sure akak blur kat sana..tak tahu apa2, manalah akk tahu game xanggih camgini..hahaha

    ReplyDelete
  14. Apa tuu? First time tahu pasal ni. Nampak macam menarik. Nasib baik bukan hobi main menda ni. Kalau tak dah terus gi cari dan beli kat kedai, hehehe

    ReplyDelete
  15. Senang lihat teman dulu yang suka main anime. Nih cardfight mirip kah?

    ReplyDelete
  16. This is my first time get to know about it too, looks interesting. I will check out the details.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini