Sunday, October 7, 2012

Belanja keluarga makan Pizza Hut

Assalamualaikum

Ahad yang lalu, manager aku buat perjumpaan antara staff-staff Pizza Hut Banting. Perjumpaan nie bertujuan untuk berbincang mengenai sebarang masalah atau ketidakpuasan hati dalam kalangan staff. Kiranya segala benda yang terbuku dalam hati, atau nak tambahbaik ke apa, dibincangkan ketika perjumpaan ini. Seperti biasalah, aku tak ada apa-apa yang ingin diluahkan. Kalau nak luah, aku luah dalam blog je. Kah !


Baru-baru ini juga aku buat akaun Maybank untuk urusan penggajian. Lepas nie gaji aku akan terus dimasukkan ke dalam akaun Maybnak nie. Untuk gaji aku pada bulan lalu, diberi melalui cek dan aku baru sahaja cash out kan cek itu untuk digunakan. Tak banyak tapi cukup, insyaAllah.


Tak ada banyak mana pon gaji aku pada bulan September yang lalu tapi aku tetap nak belanja keluarga aku makan Pizza Hut sekali lagi. Suka betul aku bawa keluarga makan pizza hut, walhal diri sendiri hari-hari mengadap pizza. Tak muak ke zarep oi ? Memang aku dah muak makan pizza tapi keluarga aku tak muak lagi. Macam biasa, aku bawa mereka makan di Pizza Hut Nilai.


Sumpah ramai gila orang datang makan dekat sini pada waktu malam. Aku datang waktu tu lepas maghrb dan satu restoran tu penuh. Kami kena tunggu giliran untuk dine in. Dalam pada menunggu tu, boleh pula kena sound dengan salah seorang staff Pizza Hut dekat sini. Ya Allah rasa berderau darah ini tapi aku sabar je.


Aku faham akan tekanan yang dihadapi oleh serorang servis krew. Tambah-tambah bila keadaan sangat sibuk dengan manusia. Tapi itu tidak bermakna boleh dijadikan satu lesen untuk kau berlaku biadab kepada pelanggan. Buat Zakiah Hanum, servis krew di Pizza Hut Nilai, i am talking to you. Please be professional in every situation. 


Masa kejadian tu my mom memang tak relaks ya, dia terus sound si Zakiah tu dengan cakap "Kalau period jangan datang kerja" depan muka i Zakiah tu. Hahahahaha. Aku macam terkejut juga bila my mom cakap macam tu tapi she deserved it. Even other crews said that she is always like that, moody and grumpy all the time.

Post edited : August 2021

17 comments:

  1. hmm ingatkan nak update pasal bitch lagi sorang yang hang sakan bahan dia kat fb n twitter tu.haha. Eh btol lah x nampak pon macam pakai braces. orang yang kurang ajar ni kita kena bahasakan dia, baru reti bahasa sket.
    kerja kat pizza masyuk n best x? aq dah bosan keja kat macd, ingat cuti sem akan datang nak ubah angin ke kfc ke pizza ke.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang tu bitch lain . banyak sangat bitch sekarang nie . hahaha

      yg penting jangan kejra kfc kot . hahaha . dengar kata kfc gaji murah . McD pulak always busy . pizza pon sama busy nya cuma McD 24 JAM

      Delete
  2. Takpe lah zharif , paham . Taknak tanya dah soalan tu . Kesian zarep :")

    Papepun , goodluck sambung belajar nnt . walau kat mana pun belajar , taraf kita sama je . nanti keluar pun sama jek dengan ijazah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol betol betol , cuma masa je yang berbeza kan =) thanx haikal ^^

      Delete
  3. hensem pulak aku =P btw zakiah hanum tu hot kot..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hot kemende nya , make up tebal gila . umur dah lanjut .

      Delete
  4. wish u all the best wherever u're =) btw bracers kita same colour ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanxk najihah , pakai braces jugak rupa nya . sepp kita geng ! ^^

      Delete
  5. Replies
    1. sangat lah ! try makan kat situ adi . mesti kau jumpa . USIM kan dekat nilai . huhu

      Delete
  6. kim salam Zakiah tu.. DIa mmg taste aku. lol !

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum zharif, how are you right now??....still remember me at Penang Matriculation....i dont want to tell who i am, but u do include my pic in one of your Karangan A++....wish u good luck...May Allah Bless You...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam =) is it Zas ? Izzati ? Fadzley ? Jazeim ? banyak sangat lah >__< sape yerp ? nak tau sangat kot .

      BTW thanx ^___^ wish u all the best too =)

      Delete
  8. hehe salam , tq read my entry pasal pizza hut tuh
    yup , i kenal kak zakiah tuh , pernah kerja sekali :) u look so angry with her :D hehe ,

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab si zakiah tu perangai macam haram >__< hahahaha

      Delete
    2. hahaha maybe dia dah berubah jadi x ok kot , haha dia masuk awal bpe bulan je dr sy , so skang dia dah lama kerja sana , maybe belagak sikit la kot . haha :D if saya still kerja sana , of course i will give u the best service . Insyaallah :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini