Friday, October 12, 2012

KFC Zinger Double Down

Assalamualaikum

Keinginan makin membuak-buak setelah membaca blog Hanis Zalikha tentang Burger KFC Zinger Double Down. Ditambah pula bentuk burgernya yang unik dan 100% tiada roti, menambahkan lagi keterliran aku terhadap burger ini. Oleh itu, aku terus cepat-cepat pergi beli dan rasa.


Memandangkan saiz nya agak besar jadi agak susah sedikit ya untuk pemakai braces seperti aku nie untuk makan. Aku terpaksa cuil satu per satu burger tu, baru boleh kunyah dan makan. Kalau aku sekali ngap burger tu guna gigi, berkemungkinan sangat besar untuk bracket dekat gigi aku tu tercabut.


Sangat nikmat ya rasa burger nie. Sedap dan puas bila dapat makan. Mungkin sebab sedap sangat, sampai aku terabaikan langkah berjaga-jaga dalam mengunyah. Dan itu menyebabkan bracket aku di gigi paling hujung tercabut. Uwaaa ! Menyesal tak kunyak elok-elok. Dah tercabut bracket. Next servis entah bilalah. Buat pemakai braces, berhati-hatilah kalau nak makan burger KFC Zinger Double Down nie.

Post edited : August 2021

14 comments:

  1. burger tu sgt sedap kot..tak smp 10 minit aku dh abis telan..hahaha =)

    ReplyDelete
  2. hahahah siannye,,, xpe2 janji dpt rasa zinger burger tu,,ak x sempat mkn pun :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. merasa lah jugak walaupun braces tertanggal . hahaha

      Delete
  3. 1st thing hal ini demikian kerana- kesalahan tatabahasa.haha. sepatutnya either one. pastu aq rasa betapa sakitnya masa bunyi 'krek' tu. waa, rasa cam nak nangis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh bukan ke betul ayat tu ? ce cek balik dengan cikgu bhasa melayu . rasa nya betol . sebab dulu pernah guna time buat karangan . hewhew

      sakit sikitlah . nasib baik lah yg tanggal paling hujung .

      Delete
  4. hohohoh . chill ye zarif =) biase ar tu , pemakai braces tegar memang akan alami benda tu setiap masa.. dah hilang nikmat makan burger ble kne cuil satu2 .kan kan kan . =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu betol . xdapat nak gigit untuk merasa kenikmatan yg abadi . muahahha

      Delete
  5. serius dah lama gila aku tak makan fast food KFC, mcD bagai ni..ntahla, tak minat..hehe

    ReplyDelete
  6. genggam bukan gangnam :D nice~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini