Friday, April 22, 2011

What's next ?

Assalamualaikum

Aku sangat buntu berkenaan soal sambung belajar. Banyak sudah surat-surat aku terima dari kolej dan universiti swasta menawarkan program diploma pada aku. Dan ada satu surat tawaran nie menawarkan program Diploma Kejururawatan.


Memang dari zaman sekolah, ramai cikgu cakap industri memerlukan ramai jururawat lelaki. Tapi masalahnya,aku tak minat untuk jadi jururawat. Mungkin jadi nurse merupakan pilihan terakhir aku. Ramai kata untuk kita sambung kos yang kita minat. Tapi ada kata sambung ikut apa yang kita mahir dan mampu buat. Aku pon keliru, tak tahu mana yang patut ikut. Minat mahupun mahir.

Post edited : July 2021

12 comments:

  1. i think better u tunggu matriks n upu dulu..kalau ada rezeki tak ke mana..
    jgn lyn kolej swasta nie..kolej swasta ada jugak yg bagus tp kalau berduit bolehlah..wait for matriks n upu 1st..ok!!

    ReplyDelete
  2. oke :) thanx for the advice <3

    plus2 , mmg xnak pon jad nurse nie . hahahahahahhaa

    ReplyDelete
  3. buat keputusan yang terbaik
    kalau pening jugak wat sembahyang istiqarah :)

    ReplyDelete
  4. HHA Dapat gak Diploma Nursing tu .
    Andd also my reaction was ; ''Apakah ?!''

    ReplyDelete
  5. memang apakah sangat kan . hahahaha . pelik =_='

    ReplyDelete
  6. Eh , apa ni ? Pulakkk . Mesir je , zharif . No offence =) Ko apply apa untuk mesir tu ? Share sikit . Huhu

    ReplyDelete
  7. aq x tau mcm mna nak apply ? hahahaa

    ReplyDelete
  8. hahahahaaa. . . ..xleh blah. . ..nursing. . .ko apply r diploma geomatic science. .(GIS). . . .baru gempak

    ReplyDelete
  9. haha . ikot ckap mak bapak okeh :)

    anyway , ad tag contest untk kaw kalo interested . hee

    ReplyDelete
  10. weyh,,
    kak long aku cakap, tawaran UPU kuar bulan 5 ni..
    same2 la kite tggu ye..

    ko nk amek medik gak ke??

    ReplyDelete
  11. kalao dapat medic memang nak amek . tp result bukannya segempak cik scc kita nie hah .

    harap2 dapat medic lah . aminn ~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini