Wednesday, August 21, 2013

Berbuka puasa bersama ex-classmates 5KAA

Assalamualaikum 

4 Ogos yang lalu, satu majlis berbuka puasa bersama ex-classmates SMK Telok Datok telah diadakan. Boleh dikatakan sesi reunion jugalah. Sudah hampir 3 tahun meninggalkan sekolah menengah. Akhirnya, dapat juga berkumpul beramai-ramai walaupun tak semua dapat hadir.


Oleh kerana semua dah bawa haluan masing-masing, ada yang ke utara, barat, timur dan selatan mahupun ke luar negara, jadinya nak mencari satu tarikh yang majoriti free dan dapat join, agak susah. Perbincangan dibuatdi dalam group whatsapp dan tempahan semua dibuat oleh mereka-mereka yang in charge.



Lokasi buka puasa tak jauh pon, dekat Hotel Impian Morib saja. Mudah untuk semua datang sebab majoriti semuanya tinggal dekat sini-sini je. Harga buffet Ramadan di sini juga amat berpatutan. Hanya RM31 untuk satu orang dewasa. Jam 6.30 petang sudah mula berkumpul di perkarangan hotel untuk berbuka puasa.







Tak semua dapat hadir atas alasan-alasan yang tertentu,tapi tak apa. Sebab bukan senang nak dapat berkumpulseramai ini dalam satu masa. Tambah-tambah semua sudah ada komitmen masing-masing. Jumlah classmates akulebih kurang 36 orang ? Eh entahlah. Tak ingat dah. Lama sangat dah tinggalkan sekolah.


Tapi makan sikit je dulu. Lepastu kene gerak pergi solat. Biasa kalau buka puasa dekat rumah, makan sampai habis dulu baru pergi solat. Kadang, ada sampai solat maghrib jam 8.15 malam. Nauzzubillah zarep. Mana boleh melewat-lewatkan waktu solat. Ishh ishh ishh. Tapi masa nie, solat awal kot. Siap berjemaah lagi. Amboi tak ?


Upacara makan-makan pon disambung kembali. Kali nie barulah lahap betul-betul. Daging panggang dekat sini superb delicious ya. Aku siap tambah sampai dua kali. Setiap kali tambah penuh satu pinggan. Lepas makan, kami terus ke upacara seterusnya iaitu acara tukar-tukar hadiah. Bab nie, aku and the geng yang in charge. Hihi



Lepastu semua bergegas nak balik rumah. Sebelum balik tu, bergambar ramai-ramai. Rasa sekejap je masa berlalu, Tak sempat untuk berborak panjang. Best jugalah sebab dapat berkumpul. Walaupon tak semua tapi okaylah daripada tak ada langsung. Harap boleh plan lagi berkumpul macam nie next time.



 


5KAA batch 2010 SMK Telok Datok

13 comments:

  1. okey tak sabar nak baca pasal hari raya kau yg ada drama tu. haha. lama gila kau kepam cerita ni, mula-mula aku ingat jamuan raya rupanya puasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang pemalas mmg mcm nie, hahahahha
      entri raya tu, tungguuuuuuu............ saspe tak ? hahahaa

      Delete
  2. waa..bestnya dpt gather.. btw, whos the niqabi?
    -junior

    ReplyDelete
  3. slamat hari raya zharif..wahh lama tak dtg blog dia, dah tkr langsir rupanya. nice gathering. bila nak dtg langkawi? k rose

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya kak rose =)
      insyaAllah akan datang langkawi lagi, tapi bukan dalam masa terdekat nie lahh... next time kalau saya datang sana, saya hello2 akak erk =)

      Delete
  4. yang pakai niqab tu sebijik style macam member kat sini.. huhu
    seb baek name lain rupanya...

    p/s: selmat hari raye zarep :) hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya jugak ummi =) thanx for the card btw ^^

      Delete
  5. miss damn much for this moment. hahaha . raya memang tak sempat la sebab budak UiTM cutiraya 4 hari je . sedih :( but happy giler masa dapt gather berbuka puasa nie . this entry are awesome !!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesiann kan korunk, xper lahh, nak watcamne. tahun depan ada lagi =)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini