Wednesday, June 20, 2012

Hari keluarga di Sunway Lagoon

Assalamualaikum 

Hari Ahad yang lalu, 17 jun 2012, aku ikut keluarga Faries bermandi-manda di Sunway Lagoon. Memang teruja sangat sebab Sunway Lagoon meupakan tempat favourite aku sejak kecil. Kalau boleh, rasa nak datang hari-hari.


Ye, aku pergi ke situ bersama satu keluarga besar si Faries. Kakak-kakak dan abang-abang ipar dia semuanya ada. Termasuklah anak-anak buah dia. Meriah betul masa tu ! Keluarga dia memang rajin buat family day. Ada je lokasi yang nak ditujunya. Rezeki aku dapat ikut sekali trip family day dia kali nie.


Sabtu malam, aku gerak pergi ke Negeri Sembilan. Boleh je aku gerak sendiri dari Banting untuk ke Sunway Lagoon nie, lagi dekat. Tapi sebab nak gerak sama-sama, tu yang aku datang dan tidur sana sebab nak gerak sama-sama. Dalam jam 8 pagi macam tu, kami semua bertolak ke Sunway Lagoon dari Negeri Sembilan. Sampai dalam jam 10 pagi.


Malas nak berceloteh panjang, sebab aku tahu rata-rata korang semua dah tahu apa yang ada dalam Sunway Lagoon, betul tak ? Jadinya, aku hanya nak sajikan korang dengan gambar-gambar semasa aku di sana. Enjoy !

















Jam a.k.a tiket yang aku pakai tu, aku tukar dengan baju tu. Lepastu beli sikit souvenir untuk manager aku sebab baik hati bagi aku tukar cuti pada hari Ahad di mana Pizza Hut sangat-sangat busy pada hari Ahad.


Seronok sesekali dapat mandi-mandi dekat Sunway Lagoon. Hilang sikit tekanan dari tempat kerja Terima kasih keluarga Faries sebab ajak saya join family day trip kali ini. Semoga kalian semua terus dimurahkan rezeki

Post edited : August 2021

20 comments:

  1. syoknya dia bercuti.. aishh, jeles ! haha

    ReplyDelete
  2. wohhhhh!!! sunway lagoon. lama dah tak mandi2 kat taman tema ni semua. best siot! tengok gambar pun dah eksaited. hehhehehehe :3

    ReplyDelete
  3. Fara : mmg syok abis =) tak mo jeles2 hehehe =)


    kimy : dekat sini mmg best mcm2 permainan ada . seronok sgt ^^

    ReplyDelete
  4. adess kimy awat komen cepat sgt? haha oh eh kau nampak hensem ja ngan budak kecik tu. kah3 sila percaya

    ReplyDelete
  5. Bukan selama nie mmg hensem ke ?
    Eh =P btw TENQ ^^

    ReplyDelete
  6. untunglaaa pi Sunway Lagoon ^^

    ReplyDelete
  7. Aku x pnh pergi lagi..mcm best jek.. :)

    ReplyDelete
  8. Putry : untung sgt2=D


    sam : mmg best, walaupon harga tiket masuk agak mahal sedikit ^^

    ReplyDelete
  9. hahaha mmg la. tak pyh la aku nk bgtaw sbb aku taw kau mmg sll puji diri hensem pon. kah3

    ReplyDelete
  10. whoa. untunglahh. hehe. aku tringin jugak pi sunway lagoon. tp xdak rezeki bhaii. haha. XD

    ReplyDelete
  11. fakhrul : Pergi jelah ,mmg sgt2 seronok ^^

    ReplyDelete
  12. haha sweet gila korang berdua ni >.<

    Bestnyaaaaa . Oi kerja lah kerja !! HAHA :D

    ReplyDelete
  13. patot la x dtg keje..=,='
    tahukah anda, sale ari ahad ritu rm12k??
    naek giler sbb busy nk mati..haihhh

    ReplyDelete
  14. aliff : kitorang adik beradik kot . hahahaa =D

    fadz : saya tau lahh =P padan muka penat . hikhik

    ReplyDelete
  15. hoi~smpai ati ko zarep..nnty jatuh tgge lg kang pdn muke..

    ReplyDelete
  16. comel2 je pic aq ^^ TENQ zharif masukkan .hehehehe =)

    ReplyDelete
  17. fadz : werkk =P

    faries : sama2 =) terima kasih belanja ^^

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum... best kan pergi sunway lagoon.. keriangan tak terkata.... rase sehari macam tak sempat nak main semua tu...

    Jemput baca entry terkini :

    BERCUTI DI SUNWAY LAGOON PART 1 (VUVUZELA, WATERPLEXX 5D, GFORCEX)

    salam kenal - :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sangat best !! tambah-tambah orang belanja ^^ huhu

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini