Wednesday, January 30, 2013

I am 20

Assalamualaikum 

Pada tanggal 29 Januari 1993, jam 7.08 minit petang, bayi seberat 3.10 kg telah selamat dilahirkan di Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang. Kini, umurnya telah menjangkau 20 tahun. Alhamdulillah, sudah 20 tahun Allah pinjamkan aku dekat atas dunia dan aku berharap semoga Allah terus memanjangkan umurku agar aku bisa menjadi insan yang berguna kelak, insyaAllah.


Aku berharap bila umur dah cecah 20-an nie, aku jadi insan yang lebih baik, lebih matang dan berguna. Aku akan cuba ubah sikap yang negatif kepada positif, pemalas kepada rajin, kurus kering kepada berisi, handsome kepada yang lebih handsome dan begitulah seterusnya. Tibehhhh !



Terima kasih kepada mereka yang ucap selamat harijadi buat aku. Tak kisahlah lalu facebook ke, twitter ke, blog ke, message ke, whatsapp ke, skype ke or even myspace sekalipun. Terima kasih sangat-sangat. Walaupun sekadar tulis HB je. Nampak sekadar buat syarat tapi aku tetap hargai di atas ingatannya. Lahhh demand pula.


Tak sambut besar-besaran pon, cukuplah sekadar kek dan lilin blackout. Inipun sudah cukup menggembirakan aku sebab aku bukan jenis sambut birthday. Tunggu jam 12 malam baru sesi potong kek berlangsung. Nak tengok video potong kek, boleh klik dekat link nie : Happy Birthday To Me



Alhamdulillah rezeki dapat hadiah. Terima kasih buat pemberi hadiah di atas ingatannya. Aku suka sangat !

Post edited : August 2021

31 comments:

  1. hahahahaha ! adek ghopenye , hehehe , epy bfdy la yerr

    ReplyDelete
  2. happy birthday!!! comel comel laa dia ni mase muda2 dulu

    ReplyDelete
  3. cute gambar masa baby. haha. Happy Birthday! :)

    ReplyDelete
  4. agagagga.. bapak comel masa kecik dulu..nak je cubit pipi tu,tp tu semua time kecik lah.. besar taknak ! hahaha.. oke btw, happy belated day zharipp.. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu pipi gebu , sekarang tinggal tulang je . hahaha thanx sue =D

      Delete
  5. wah... happy belated birthday ye.. semoga Allah makbulkan setiap permintaan awak.. :)

    ReplyDelete
  6. serius lawa jam..perh nk beli tak mampu

    ReplyDelete
  7. boleh la bergaya dengan barang baru masuk degree nanti. haha

    ReplyDelete
  8. Happy birthday again Zharif. May Allah bless :)

    Btw, untunglah ada orang belikan kasut Converse. Aku beli kasut Converse aku pun dekat sini je. Tak mampu nak beli dekat Malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga malaysia mahal kan ? harga kat sana , convert to duit malaysia berapa ?

      Delete
    2. Mahal la. Last time aku masuk kedai Converse, yang biasa punya tu pun RM 230 - RM 250. Harga dekat sini lebih kurang juga la. Murah 20 ringgit je jot.

      Tapi sebab tag harga dia tu CAD 50 or CAD 60, ringan sikit la hati sebab nak beli. Lagipun kasut dekat sini kebanyakannya around that price.

      Delete
  9. Zarip ! serius comel masa kecik >____< geram ! comel benau nau! :D btw, happy belated birthday ok? jam n kasut pun lawa !

    ReplyDelete
  10. happy belated bufday.. moga panjang umur murah rezeki... =]

    ReplyDelete
  11. dah macam model pulak. haha. salam kmpp , :D

    ReplyDelete
  12. Comelnyaaaaaa zharif waktu kecik. Style rambut phehhh dari kecik dah pacak. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene karen sebab tu terpacak , hahaha =D thanx

      Delete
  13. ceyy ada lagi ke myspace skarang hahaha.
    Umur makin tambah jangan dosa pon bertambah kayy*ingatanuntukdirisendirijuga*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada , cuma tak bukak je . hahaha
      thanx =) cuba untuk perbaiki diri =)

      Delete
  14. comel yer tym kecik...tambah2 kat pipi...suka tengok rambut yang terpacak 2..sama macam anak saudara cik yam...hehehe..

    ReplyDelete
  15. abg Zharif pn lahir kat Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang ??samelahh ^_^
    tp kite beza 4 tahun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh muda nyerrr >__< rasa mcm tua pulak . huhu

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini