Monday, January 28, 2013

Hari telur dan tepung sedunia

Assalamualaikum 

Semalam merupakan hari terakhir untuk aku dan adik aku bekerja di Pizza Hut Banting. Jadi, mereka-mereka semua berpakat untuk baling telur dan tepung dekat kitorang berdua. 


Manager aku siap bagi notis dekat papan memo ya. Pada hari kejadian, sebanyak sembilan biji telur, dua paket tepung dan satu baldi air campuran sos salsa dan tepung. Bai dia toksah cakap. Sangat euuuww okay.


Aku kena dua kali, satu masa nak buang sampah dekat belakang. Memang kaw-kaw dorang kenakan aku masa nie. Satu lagi masa nak balik.


Tak sangka, Lama juga aku kerja dekat Pizza Hut Banting. Mula bekerja pada bulan Jun tahun lepas, tapi lepas sebulan aku berhenti. Lepastu sambung kerja semula pada bulan September. Sehinggalah semalam, merupakan hari terakhir aku bekerja. Kali nie aku berhenti bukan sebab perangai customer yang macam bangang ke apa, tidak. Aku berhenti sebab nak sambung belajar dan nak berehat. Walaupun keputusan sambung belajar aku belum keluar, tapi aku tetap nak berhenti juga.



Dah dekat hujung-hujung perkhidmatan dekat Pizza Hut Banting, boleh pula dapat gelaran Best Staff masa meeting 20 January hari tu. Tak sangka dapatlah hadiah. Hihi terima kasih.


Terima kasih buat semua staff Pizza Hut Banting. Maaf kalau kami berdua ada salah dan silap sepanjang bekerja di sana. InsyaAllah ada rezeki berjumpa lagi. 


Post edited : August 2021

26 comments:

  1. Assalamualaikum dik. selamat hari lahir in advance! hehe. umur masuk 20 ke sweet 19 lagi? hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam kak =) mne tau nie ? dah 20 tahun dah =D thanx kak sheila

      Delete
  2. Cuti sem 2 aku nk kerja PH kot ! Ajar gue T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. bisa aja kok ^__^ bener nie adi ? gue enggak silap baca kah ini >__<

      Delete
    2. Cuti sem2 aku 3 bulan. So tk tau nk buat apa. Me want to earn money. Mintak2la bkn 'sehari' .. hahha

      Delete
    3. i hope so >__< kejadian yg lama usah berulang kembali

      Delete
  3. tomorrow is the day . nak wish awal2 nihh .. happy bfdayy tauu zarep .. May Allah bless youu always :D .. ^^ hope dapat smbung study at UPSI tu keyh :D take care .. keep blogging ^^ n i'm always be your pembaca setia jejakakaula ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx jihah =') may Allah bless you too . aminn , saya pon harap dapat sambung study kat situ ^__^

      thanx pembaca setia jejakakaula =D

      Delete
  4. haha, best mandi tepung? aku dah banyak kali kena. aku pon agak pelik rasanya beday kau on 29 JAN . then, baru la faham. sir ramlan tu sayang gila kat kau kan, kau ayat dia ek? haha.
    Lama gila kau tak update blog. result degree aq kuar 31st Jan ni, kau bila?

    ReplyDelete
    Replies
    1. this baling tepung and telur thingy is not for my birthday , it's for my retirement . wahh retired already . tua sangat kah daku , hahaha

      never ayat mengayat =P it comes naturally , maybe because i'm a kind and very hardworking boy kot . *sila lempang tuan empunya blog sekarang*

      sama lah , uitm 31 jan , upsi 2 feb . semoga kita berdua berjaya dapat tawaran belajar tu yerp =') aminnn

      Delete
  5. happy birthday. may Allah bless u! ^^

    ReplyDelete
  6. haha. Bau telur blog zhareep. zhrep.HAPPY BIRTHDAY ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. bau kah rean ? ohh tidakkk >__<
      terima kasih rean ^__^

      Delete
  7. ala kesiannye.....kene baling tepung

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian kan , kalau tepung je takpe tau , ini dengan telur2 sekali >__<

      Delete
  8. acuan hebat pasti menghasilkan bau bauan yang enak. :)
    hepy birthday , semoga panjang umur murah rezeki

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang enak sangat bau-bauan yang tercipta >__< hahaha
      thanx ^__^

      Delete
  9. wah wahh ! kesiann kena balingg. =D

    ReplyDelete
  10. Hehehe bukan saje tggu birthday, nak berhenti kerja pun kena baling tepung. Heehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xper , biasalah tu . kalau berhenti kerja je mesti dorang akan baling tepung =)

      Delete
  11. happy birthday...btw,suruh diorg baca ni....supaye diorg tobat...

    http://kantoidah.blogspot.com/2013/01/jgnbazirmknn.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini