Monday, August 13, 2012

Shopping raya

Assalamualaikum 

Alhamdulillah, kita semua dah berada dalam fasa terakhir bulan ramadhan. Fasa terakhir bulan ramadhan nie jugaklah membuatkan kita lupa dan leka akan fadhilat dan nikmat bulan ramadhan. Kita dah mula fikir nak raya, nak raya, nak raya. So basically i was talking about me. kah ! Makanya pada hari jumaat yang lalu, aku dengan terujanya pergi shopping raya dekat Kuala Lumpur. My all time favorite shopping place is Berjaya Times Square. Dekat sini barang agak murah dan berpatutan.


Jam 12 tengahari, aku gerak pergi ambil kawan aku dekat politeknik Nilai dengan ibu dan adik-beradik aku. Lepas solat Jumaat dekat Masjid KLIA, ibu aku tinggalkan kitorang berdua dekat stesen bas dan kitorang naik bas terus ke Kuala Lumpur. Ambil masa 2 jam untuk sampai ya. Sampai sana dah jam 6 petang. Beli barang sikit dekat Petaling Street, lepastu naik bas lagi untuk ke Berjaya Times Square pulak. Kitorang buka puasa dekat food court.


Semua benda agak terburu-buru sebab masa sangat-sangat terhad. Habis je shopping, kitorang terus ambil bas menuju ke Pudu Sentral. Tapi malang sekali, bas terakhir menuju ke Banting adalah pada jam 10 malam dan kami terlepas bas. Kami cuba naik KTM menuju ke Nilai dengan harapan bas dari Nilai ke KLIA masih lagi ada. Sudah tentulah bas sudah tiada sebab kami sampai Nilai jam 1.30 pagi kot. 

Dan nak dijadikan cerita, ada sorang hamba Allah nie, dia pon terkandas jugak dekat Nilai dan dia pon duduk di sekitar Banting. So dia dengan baik hatinya tumpangkan kami berdua sampai ke rumah. Sumpah baik gila.


Walaupon membeli-belah dalam keadaan yang terburu-buru, tapi aku berjaya beli barang-barang yang aku nak beli. Murah dan puas hati sangat-sangat. Aku ingat nak beli secara online je tapi kadang aku tengok mereka-mereka yang jual online nie, harga teramatlah mahal. Barang biasa-biasa je kot, tapi harga dia amboi betul.

Semalam, aku dan keluarga aku hantar semula Faries balik ke Politeknik Nilai. 


Okay, itu sahaja cerita shopping raya aku pada tahun ini. Korang dah buat persiapan raya ke belum ?

Post edited : July 2021


19 comments:

  1. Replies
    1. sangat lah seronok , tengah-tengah malam pulak kan >__<

      Delete
  2. teruja tengok pakaian baru beli tuh.nape x snap full..saje kan! hahaah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saja je bagi teaser , mne leh tunjuk keseluruhan , tak gempak lah nanti time raya ^^

      Delete
  3. Replies
    1. best sangat sebab banyak sale ! ^^

      Delete
    2. untung ler..sini xde Time Square~ :'[

      Delete
    3. laaa , kat sini pon xde . sebab tu semangat naik bas pergi KL =)

      Delete
    4. Ouhh ic.. one day, hope dpt pergi jugak..kahkah. spell pun salah **Times Square. btw, SELAMAT HARI RAYA Zharif. ◕‿◕

      Delete
  4. weh ,apsal rambut kau ? hahah

    baik sungguh hamba Allah tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rambut aku sekarang nie memang dah sebijik mcm stadium sarang burung beijing . buruk dan meng-ugly-kan >__<

      Delete
  5. haiii.. rindu aku?? haha eh byk pilihan dak kat times square?? aku tak nyempat lg nk beli

    ReplyDelete
  6. hahaha dah agak bila mention budak poly mesti faris

    amboi Toms tuuuu :3

    selamat hari raya zarep !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakimy zamri pon boleh =) hahahah

      first time pkai toms nie , alah murah je kot . ingat mahal sangat =)

      selamat hari raya jugak aliff ^^

      Delete
  7. firstly, aq suka gila baju hang yang hijau lembut,hitam n kelabu tu.

    Aq baru nak cakap pasai pa hang dah x handsome-sobab rambut baru ekau yang dah macam burung .Salah pergi kedai ye bang?haha.Sabar je lah zharif ni.

    Untunglah kemain lagi orang Banting cari baju raya sampai KL nun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tu harga murah jo , terus rembat tanpa fikir dua tiga kali . huhu ^^

      org nya salah tafsir ap yg aku nk kot . tu pasal jadi lagu tu >__<

      Delete
  8. Terbaik..... RAMBUT tu aka sarang burung gagagaaggaa :P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini