Saturday, August 18, 2012

Persiapan raya ?

Assalamualaikum 

Bang bang boom, bunyi mercun disulami dengan takbir raya, cahaya pelita sana sini, pasang pulak lagu raya Siti Nurhaliza, ya Allah seronoknya. Alhamdulillah cukup sudah 30 hari kita berpuasa. Aku cukup 30 hari puasa, korang aku tak tahulah. Jom tengok persiapan hari raya aku !

Tukar langsir ? Checked !

Isi kuih raya ? Checked !

Gosok baju raya ? Checked !

Gubah bunga ? Checked !

Tukar cadar katil ? Checked !

Shopping raya pon sudah, boleh baca di sini : Shopping Raya ? Checked !

Dengan ini, saya Muhammad Zharif Bin Abd Azis, pemilik blog jejakakaula ingin menyusun 10 jari sekiranya terkasar bahasa, terlanjur bicara, harap dimaafkan. Tangan bersalaman , hati memaafkan. Hati-hati di jalan raya kepada yang nak balik kampung tu. Semoga raya kali ini lebih meriah dan bermakna dari tahun-tahun sebelumnya. Aminn !

23 comments:

  1. gambar2 tak boleh bla..excited gila kau zharif..mntg2 la thun nie puasa dgn raya sepenuh masa dgn family =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. almaklumlahh , kamera baru , hahahhaa .
      betol tu betol , taun nie puasa dan raya sepenuh masa dengan family ^^

      Delete
  2. zharif gubah bunga?oh my.memang aq salute kat kau.selamat hari raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx DSH , masih lagi di tahap amateur . hihi

      Delete
  3. SElamat HAri Raya Aidil Fitri Mohon maaf Zahir dan Bathin, Senengnya bisa aidl fitri dengan Family

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya lah , asik banget deyh ^__^ salam aidilfitri jugak =)

      Delete
  4. kreatif ahh. salam aidilfitri abang zharif hensem!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kaseh kimmy ^^
      salam aidilfitri jugak kimmy hensem =)

      Delete
  5. hensemnya zarep. k apa tadi? ohh selamat hari raya. taun ni aku tak balik pahang. lupa, ceq orang kedah. haha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboii , orang utara rupanya . selamat hari raya jugak mila =)

      Delete
  6. fuyoo! dpt kamera baru! patutlah byk je gmbr. haha. t

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu pasal lah semangat nak ambik gambar =) hahahhaa

      Delete
  7. huyoo ~ rajinn + gile cool ~ haha . btw SELAMAT HARI RAYA ZA .. =) teruskan berblog n hapdet entry2 yg GORGEOUS =) hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih najihah =) selamat hari raya jugak yerp ^^
      insyaAllah akan cuba meng-istiqamahkan diri menghapdet blog nie ^^

      Delete
  8. Selamat hari raye maaf zahir batin jugak zarep !


    p/s: exited kau terlebih ek sampai nak mengeja excited pun dahh typo.. hohohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. oke malu >__< dah pon betolkan . hahaha . terima kasih ummi

      selamat hari raya jugak Ummi ^___^

      Delete
  9. Hahaha lawok lawok ! Bab tukar langsir takleh blah ! :)
    Selamat hari raya !

    ReplyDelete
  10. aku tk prasan pun ada post ni ! Knp ada ayat yg aku pantang dgr kt atas tu?! "alhamdulillah thun ni ckup saya puasa penuh sebulan" hmm ! Hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yang tak cukup , so alhamdulillah lah kita puasa cukup =P huhu

      entri nie entri malam raya kot . tak sempat post kat facebook lagi

      Delete
    2. aku bkn tk prasan kt FB, tk prasan kt timeline blogspot aku .. rupanya kt bwh2 .. tertutup dgn post2 org lain yg melambak hmm hahha

      Delete
  11. Awesome gilaaaaaaaaaaaaaaaaaa haha

    selamat hari raya abang hemsem !

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya jugak aliff ^__^ lama gila orang tu tak hapdet blog erk

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini