Saturday, December 31, 2011

Presentation Week

Assalamualaikum !

Minggu nie minggu paling tough selain minggu exam kat matrik nie .
Sebab nya , i got two assignment need to present in front of my class .

Okey , firstly aku nak cerita pasal presentation english assignment . I love this =)
Group kitorang turn yang pertama , so boleh bayang kan x cuak nya macam mana ?

Abaikan gambar nie ~


The tittle of the assignment is X-spectro 101 . Something about cermin mata lahh .
Cermin mata nie berkuasa tinggi yang boleh digunakan untuk belajar .
Alaaa kalao aku terang lebar-lebar kang korang bukan paham pon =='

Dah 4 group present setakat nie and guess what , my teacher loved our presentation . She said ,

" I love the first group presentation , which is the best group so far . 
So i hope the next group do better "

Apa yang best sangat presentation group kitorang tu ? Maybe because of the video kot .
Check it out guys ,

I love this video , she's ohsem !
~ Wajib tengok ~

Version orang tua

Ohsem kan ? Nama dia Fasihah dan dia sangat cool dalam video nie . Without skrip okey .
I bet , korang pon akan suka lepas tengok video nie . Tengok tau tengok tau =)

Yang nie pon best jugak , usually dia nie yang paling kelakar 
Maybe her character as a student kot yang membuat kan dia agak serious 


Nama dia Amirah . Dia nie petah berbicara . Best dengar dia bagi ceramah masa sem satu dulu .

This is my video . Omaigad ! i'm super excited yaww !

Nampak sangat hafal skrip =='

Credit to Hana yang menjadi penemuramah yang sangat bersemangat !

I act as budak techik yang tomey menunggu mummy nya yang hilang entah ke mana . Hahaha .
Kind adorable kan budak tu ? Eh terpuji diri sendiri pulakk . Sorry ye kengkawan =)

Assignment nie kitorang kene reka satu benda baru yang di luar jangkaan lah .
Which is dapat menarik orang ramai untuk membeli . Konon benda tu dah berjaya di cipta .
Tinggal nak promote je lahh dan menerang kan cara guna , kelebihan dan faedah nya .

Siap ada facebook page , jangan main-main 

Aku yang bertungkus lumus buat facebook page nie tawu . Ingat senang nak buat page ?
Actually senang je . Yang lain xpayah nak menggedik buat facebook page yerp .
Lepastu , dengan rasa x malu nya IM orang sana sini suruh like . Itu sangat kelakar . Hahaha
Kalao dah tau xde sape nak like , buat apa buat page ? Think twice pelisssss .

Antara material yang kitorang gunakan untuk menarik perhatian pembeli

Ewahhh " Malaysian inventor and blogger "

Semua kad-kad nie Fasihah dengan Amirah yang buat . Cantik kan kad-kad tu =)
Even the slide show also dorang yang buat . Dorang berdua nie agak kreatif dan berpengalaman .

Siap ber-ABC lagi =)

Malam sebelom presentation , bertungkus-lumus gila 

Satu group empat orang . Pelajar lelaki dalam kelas aku ada enam orang .
So nak xnak dua orang lelaki kene masuk dalam kumpulan budak perempuan .

Aku suka gila work as a team dengan dorang betiga . Serious best =)
Jadi x salah lah pilihan aku untuk join dorang punya group .

Kat bawah nie pulak gambar-gambar time kitorang buat presentation .
Terima kasih Rean yang sudi mengambilkan gambar kami semua .

Semangat itu penting =)

Wahh video aku tengah di tayang kan ewahh 

Me and Hanna are the scientist who create the spec , ewahh lagi 

Ewahhh customer pon xnak kalah , nak jugak try >__<

That's all about my english assignment presentation .
Aku sangat berpuas hati sebab semua nya berjalan lancar . Audio pon x buat hal . Alhamdulillah !

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kali nie pulak presentation untuk subjek Agama Islam .
Tajuk yang di beri dekat kitorang ialah " Poligami " . Agak interesting jugak lah tajuk nie .
Dengan bersemangat nya kitorang berhujah . Ewahhh =)

" X suka xpe , tapi jangan benci "

Confident gila cakap macam nie . Dah lah malu gila teramat bila berdiri dekat depan tu .
Ustaz siap cakap dia suka statement aku . Rasa bangga pulak tetiba ( Dabik dada )

" Isteri yang berpoligami akan dapat payung emas di akhirat kelak , 
so korang xnak ke payung emas ? "

How can this word terkeluar dari mulut aku ? Amboi sangat kann .

The baju melayu one is Qhutaibah 

Qhutaibah paling hebat di kalangan kami sebab dia banyak pengetahuan bab-bab agama nie .
So dia jelah yang jawab semua pertanyaan yang bertubi-tubi ditujukan kat kitorang .

Ingat ye kawan-kawan

" Jodoh di tangan Allah dan jodoh itu x semestinya ada satu " 
Renung-renung kan lah erk wahai kaum hawa di luar sana tu . Eh >__<

Apa-apa pun , perempuan mana yang sudi di madukan . Betol x ?
Jadi pandai-pandai lah menjaga hati lelaki kalao xnak kene madu , Eh . Hahaha gurau je =P

PESANAN PENAJA 


" Masa xkan pernah menunggu kita , 
maka rugi lah kepada mereka yang tidak menggunakan masa
 sebaik-baik nya "


" Goodbye 2011 , welcome 2012 
Happy new year guys "

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim ,

Sekian ,

9 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini