Saturday, July 13, 2013

Klebang Coconut Shake, Melaka

Assalamualaikum 

Semenjak aku diperkenalkan dengan Coconut Shake Klebang, memang tak pandang dah pada coconut shake penjual lain. Sepanjang masa pasti akan merindukan kelazatan dan kenikmatan Coconut Shake Klebang. Lain dari yang lain.


Tidak hairanlah kenapa Coconut Shake Klebang ini sangat digemari ramai. Kalau korang nak datang dan merasa, kena tahan sikitlah beratur panjang. Kawasan sini pon selalu jammed disebabkan coconut shake dorang. Tak apa, satu jam pon aku sanggup tunggu. Bukan selalu dapat turun Melaka. Paling-paling sebulan sekali baru dapat datang sini. Itupon kalau aku rajin buat follow up braces aku. Kah !




Orang-orang yang beratur nie kalau dah beli bukan takat beli satu dua je, sampai bercawan-cawan tau dorang beli. Samalah macam aku. Aku akan beli bercawan-cawan. Buat stok untuk minum dekat rumah dan dalam kereta. Rugilah kalau dah beratur lama, tapi beli satu dua je. Ye dakk ? Harga dia pon cuma RM2.50 je kot untuk satu cawan. Murah kan ? So kalau korang berkesempatan datang ke Melaka, jangan lupa cuba Coconut Shake Klebang okay.

Post edited : August 2021

12 comments:

  1. mak aih!byk gler bekas ice cream!
    rezeki2 ! :)

    ReplyDelete
  2. Mesti sedap kan kan kan... Salam Ramadhan Zharif :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap, terbaekk !
      salam ramadhan jugak aswad =)

      Delete
  3. Sy duk melaka, slalu gak makan kt situ, tp skang dah ada port coconut shake yg baru, area batu berendam..
    Selamat berpuasa gak!

    ReplyDelete
  4. dekat melaka yaaa, kena pergi cuba ni. TQ for sharing.

    ReplyDelete
  5. Cuba pergi sini Jumaat minggu lepas, tapi malangnya diorang tak berniaga. Tapi bersusun kot kereta yg datang nak beli. Semua balik hampa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jumaat pkol berapa tu ? maybe sbb solat jumaat dorg tutup awal kot

      Delete
  6. Aku tak tahu la aku pernah sampai Klebang ke tak walaupun kampung aku dekat Melaka. Kalau aku pergi, aku nak try la :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini