Sunday, December 2, 2012

Persediaan untuk bercuti ke Langkawi

Assalamualaikum 

Alhamdulillah, setelah sekian lama aku merancang, akhirnya sudah pon tiba. Hari nie, tanggal 2 Disember 2012, aku akan berangkat ke Pulau Langkawi. Tiket bas dah beli dua minggu yang lalu. Jam 11 malam, aku akan bertolak dari Klang Sentral ke Kuala Perlis. Kenapa Perlis ? Sebab dari jeti Kuala Perlis naik feri ke Langkawi, cuma ambil masa 1 jam sahaja berbanding jeti di Kedah.


Percutian aku ke Langkawi kali nie, aku pergi bersama kawan baik aku. Kitorang rancang nak bercuti sama sejak bulan Ogos lagi. Google itu google ini, kumpulkan segala maklumat yang diperlukan, tempah apa yang patut dan semua ini sangat mengambil masa memandangkan ini merupakan percutian pertama yang kami rancang sendiri.



Sangat gigih dan terperinci ya maklumat yang kitorang cari. Maklumlah, nervous dan teruja merancang percutian sendiri. Doakan supaya semuanya berjalan lancar dan perjalanan kami di Langkawi dipermudahkan. Ya Allah, cakapmacam nak pergi haji je.Over betul. Langkawi je kot.

Post edited : July 2021

20 comments:

  1. welcome to kedah :) sue pun baru pergi bulan 7 aritu.. hehehe.. nanti belikan cokelat DAIM yea.. :) btw stay kat mana nanti ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Coklat daim tu popular erk . Sampai semua org tau . Stay dekat amzar motel . Murah :-)

      Delete
  2. wahhh bestnya depa. sila laa mai langkawi kat negeri kedah ni. best. hahaha. gambaq first tu awesome ah zarep. eksaited !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Langkawi mmg best . Untunglah org kedah bole pergi selalu . Time kaseh :-)

      Delete
  3. langkawi memang best ! kami baru pergi jerh :)

    ReplyDelete
  4. bgus laa Zharif nihh .. buat perancangan awal ! ! perghh it's ohseeemmmmmm ! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mestilah kne rancang awal , kalo tak nanti blurr tak tau apa . Huhu . Btw thanx jihah :-)

      Delete
  5. wah lamanya cuti. hati2 n enjoy the trip. aq sedih doe x jadi p sebab masing2 ada hal. BTW tulisan ko kemas n cantik la. yup preparation tu penting. family aq pon klo nak g jalan2 buat plan baik punya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde rezeki tu , takpe boleh plan lagi kan . Rancang baik2 . Btw thanx :-)

      Delete
  6. wah.. bangus preparation kau.. teliti!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bru lah percutian jadi smooth je kan :-) thanx cik shida

      Delete
  7. apa2 pon yang kita buat, preparation tu penting.

    nak doa kan pon, dah selamat sampai kan? haha! apa2 pon, syukur alhamdulillah, semua nya selamat. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu , preparation memang penting =)
      terima kasih =D

      Delete
  8. Assalamualaikum dik. bagusnya! ada perancangan. kongsi sket dengan akak. nak ajak hubby g honeymoon ni. huewhuew!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini