Sunday, March 25, 2012

Selamat Datang Ke KMPP

Assalamualaikum 

Quick post, i dont have much time to spend for my blog because final exam is just around the corner. Sejak kebelakangan ini, Kolej Matrikulasi Pulau Pinang ramai menerima tetamu dari luar.

Selamat datang kami ucapkan =)

2 minggu yang lalu, KMPP menerima kedatangan pelajar-pelajar dari Kolej Matrikulasi Kedah. Semua serba kuning gitu pelajarnya. Tapi aku taklah ambil port sangat pon sebab bukannya aku yang in charge uruskan dorang ni.

Bas Matrik Kedah

Tudia pelajar-pelajar matrik Kedah 

Minggu nie pula, KMPP menerima tetamu dari Kolej Matrikulasi Perlis. Part yang nie teruja sikit sebab i know someone from KMP. Dia merupakan kawan yang aku kenal melalui Facebook dan blogging. His name is Aliff Haikal. Tak sangka berjumpa dengan dia ni dekat KMPP.


Bas Matrik Perlis =)

Aku jumpa dia dekat tasik, he asked me to go there sebab dia sedang mengikuti satu program dengan JAKTEE apa benda ntah. Dengan rasa yang agak malasnya aku pon datang. Masa tu tengahari, dalam pukul 2 something kot, waktu untuk aku berisitirehat. Tapi aku pergi juga sebab aku nak sangat jumpa mamat blogger yang dah lama aku kenal secara maya nie. 


Ya Allah muka tu tak boleh ikhlas lagi ke Zharif ? Hahaha. Maaf ya Haikal, tidak bermaksud untuk buat muka sebegitu. Faktor cuaca panas barangkali. Atau lebih tepat, faktor pakai braces. 



Borak-boraklah malam tu pasal KMPP. Pasal makcik karipap, pasal Natasya, pasal makcik disco, pasal mamat-mamat merokok, pasal kes kecurian. Sorry guys, mulut nie memang tak boleh berhenti daripada menyebarkan rahsia-rahsia KMPP. Mulut makcik-makcik sangat.



Sebagai seorang pelajar Kolej Matrikulasi Pulau Pinang, di sini aku ingin mempromosikan kenapa korang patut sambung belajar di Matrikulasi Pulau Pinang. Semoga pengarah KMPP, Tuan Khairi Bin Jalun, dapat memberikan sedikit habuan buat saya kerana mempromosikan KMPP di sini.

Kolej Matrikulasi Pulau Pinang best sebab,

KMPP ada titian gantung

KMPP ada tangga pencakar langit

KMPP ada tasik yang indah, eh ye ke ?

KMPP ada convex mirror dekat selekoh, yang mana korang boleh posing dengan bataknya macam tak pernah nampak benda nie dekat tempat lain.

KMPP ada taman tersembunyi di bahagian paling belakang blok perempuan 

KMPP ada menyediakan court badminton, tennis, bola keranjang, bola tampar, bola jaring, bola sepak, futsal, squasy, You name it. KMPP got everything.

KMPP ada tali untuk bergayut ala-ala monyet

KMPP ada kedai photostat, kedai alat tulis dan keperluan pelajar, Kaunter tiket bas dan pos barang.

KMPP ada tempat berteduh di kala panas terik mentari, hujan lebat, petir kilat sabung-menyabung. Ini bukan tempat untuk bermaksiat ye kawan-kawan matrik ku.

Tunggu apa lagi? Marilah sambung belajar di Kolej Matrikulasi Pulau Pinang dengan meletakkan KMPP sebagai pilihan pertama permohonan matrikulasi anda. Terima kasih buat rakan-rakan praktikum saya (Kak Sihah, Kak Ju, Kak Mira, Amy, Diela, Seri, Ecah, Syikin, Hana, Fariha) yang turut menjayakan promosi mari belajar di KMPP bersama saya. Tibehhh

Post edited: August 2021

11 comments:

  1. hoho...macam macam citer yer..seliper putus? meh nak belikan..hha

    ReplyDelete
  2. hahaa biasa lah =) memang byak cerita nie . huhu

    yahooo ! ada org nak belikan selipar . cepat2 nak tuntut nie ^^

    ReplyDelete
  3. izzati tuh Fazura KMPP la....! ahaks

    ReplyDelete
  4. ouhh kenal ka ?

    a'ah sama arr muka dorang =)

    ReplyDelete
  5. Rugi plak tak apply matrik kat penang aritu....amik selangor,perak ngan n9 je,best tak matrik banting? Hang dudok bantingkan?

    ReplyDelete
  6. alaa penang nie pon tak apply dulu . tup tup je dapat .

    banting semua nya baru , of kos best . tapi paling best rasa nya bilik nya kot sebab bentuk dia menarek dan ada privacy sendiri2

    ReplyDelete
  7. kemain dia update dulu . okay we wait and see . haha

    kmpp memang besarrr , pelajarnye ramai . best lah jugak . tapi kmp tetap dihatiku ;p sebab ktorang takde cendawan mak :p haha

    zharif ni hensem ohhh :3 malunye jumpe belogger hensem ni . haha

    ReplyDelete
  8. hahah . ok , welcome to KMPP ~
    UFF~

    tahniah la sebab dapat jadi maskot . eh silap , DUTA . haha

    ReplyDelete
  9. aliff : amboii kemain puji melambung . ingat dia sorang je segan , org kat sini lagi segan tawu . malu sesangat >__<

    amira : Jangan silap oke , DUTA bukan MASKOT . huhu .

    aliff & amira dua2 budak KMP =P Dunia nie begitu kecil rupanya ~

    ReplyDelete
  10. penah dtg kmpp taun lps.. rombongan skolah.. mmg best! hehe

    ReplyDelete
  11. alaa tak best sangat tu sebab tak ada saya =P hahahaha .

    gurau je =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini