Sunday, July 8, 2012

Servis braces di Melaka

Assalamualaikum 

Setelah 3 bulan lamanya tidak servis bracesku ini, akhirnya semalam aku pergi servis jua. Kesibukan yang melanda diri ini semakin menjadi-jadi sampai tak ada masa langsung nak book temujanji. Sibuk betul ya kau Zarep. Ya, sibuk tidur. Kah !


Kali nie aku pilih getah warna hitam bunga-bunga. Sekarang tengah trend braces yang bentuk-bentuk nie. Ada bentuk mickey mouse, bunga and apa entah lagi. Aku dah lupa. Entah buat tebiat apa kali nie aku pilih bentuk bunga-bunga. Warna hitam pulak tu. Aiyoo !


Habis semua peminat lari lepas tengok gambar aku nie. Tak mengapa, larilah sana. Lari selagi masih ada kaki. Nanti bila aku dah hensem, jangan datang terhegeh-hegeh. Lahhhhh perasan ! 

Oleh kerana aku bekerja sebagai servis krew di Pizza Hut, jadi ada satu kejadian tu ketika aku ambil order, anak customer tu cakap dekat maknya gigi aku macam kena jahit. Kuss semangat. Sabar jelah aku yang mendengar ketika itu. Sebenarnya, aku tak ambil kisah pon. Semua ini adalah normal. Hihi

Alang-alang dah pergi Melaka tu, aku sempat singgah ke Pantai Klebang.




Tengah sakit gigi lepas habis servis tu, boleh pulak minum coconut shake yang sejuk lagi membekukan. Mana boleh tolak coconut shake dekat Klebang nie. Sedap sangat kot ! Wajib beli kalau sampai dekat Melaka. Siap patah balik sampai dua kali semata-mata nak beli lagi. Gigih sangat keluarga aku nie.


Harga satu cawan cuma RM2.20 je

Siang pergi lawat adik perempuan aku dekat Negeri Sembilan. Malamnya pulak lawat adik lelaki aku dekat Hulu Langat. Makan-makan dekat restoran mana entah dengan keluarga aku. Berjalan satu hari, bertolak jam 8 pagi, sampai rumah dekat jam pukul 1 pagi. Penat weyhh !

Anyway, aku sepatutnya dah nak berhenti kerja. Tapi manager aku suruh aku kerja sampai hari jumaat nie. Aduii, aku dah tak tahan sebenarnya kerja dekat Pizza Hut tu. Tapi tak apalah. Sekejap je pon lagi.

Post edited : August 2021

 

24 comments:

  1. 'Habis semua peminat lari lepas tengok gambar aku nie =( Takpe takpe , lari lah sana . Pergi lari sana selagi masih ada kaki . Fine ! Nanti bila aku dah hensem , jangan datang terhegeh-hegeh kat aku =P '

    Kay taknak lari ! taknak ! hahahahaha

    gila cantik ah braces kebunga-bungaan . baru nampak alo mat bunga ruponyo . haha

    ReplyDelete
  2. Yes! Coconut shake melaka memang superbly awesome :)

    ReplyDelete
  3. haha. comel nyer braces zhreppp
    bunga bunga gitu. Hope tak karat dah:DDDDDD

    ReplyDelete
  4. hahaha. gambar first tu memang boleh buat peminat ko lari wehh. btw aku org melaka tapi tak pernah pun rasa coconut shake klebang yg org duk sibuk cakap sedap gilerr tuu . huhu

    ReplyDelete
  5. aliff : okay jangan lari tau =) stay je kat situ . huhu

    ReplyDelete
  6. rean : braces kami mne pernah karat >__< kami comel kan rean =)

    ReplyDelete
  7. anon n qila : memang superbly sedap >__< rasa nak beli lagi je skang nie =) tapi jauh

    ReplyDelete
  8. nak pakai braces jugak! haha,, berapa eh bajet? mahal x? ^_^

    ReplyDelete
  9. Ahahaha! :D eh stp kli servis mmg leh tukar jns braces eh? okey baru tahu. LOL. budak tu mmg nk kna belajar cara bisik kasi sopan sikit kot ;p

    btw, coconut shake ni rse cmne yer? die blend ke? aiyakkk xpenah cuba

    ReplyDelete
  10. bukan jenis braces , tapi getah untuk mengetatkan besi tu ddi tukar setiap kali servis . only pemakai braces sahaja yang paham benda nie .

    kalau nak terangkan , memang susah nak faham . kene alami sendiri . try lah =P muahahhaa

    coconut shake nie ada yang di blend ada yang tak . tapi yang kita beli nie , dia blend all together with the isi . then letak ais krim vanila . rasa nya memang super the best =)

    ReplyDelete
  11. Zharif : sebenarnya bos tu tahu ko boleh wat keje... tu sbb dia suh tangguhkan... tolong orang itu bagus bro... Good luck :)

    ReplyDelete
  12. ehem klu pakai braces ikut trend tu, dah lari jauh tujuan asal dia. aku pernah dengar la. huhu

    ReplyDelete
  13. aswad : entah lah . yang pasti malas lah nak kerja lagi . huhu

    shamila : hahaa lawaklah , takkan lah nak ikut trend sampai sanggup menyakiti diri sendiri , susah nak makan , hilang duit beribu riban gara2 nak pkai braces ikut trend .

    ReplyDelete
  14. untong la ada gigi warna-warni . hahah
    boleh jadi trend kot lepas ni .

    ReplyDelete
  15. mira : alaaa memang dh lama lah benda nie , cuma xde sape yg bagi tau umum . ceyhhh perlu ke . huhu

    ReplyDelete
  16. ada ja yg buat. siap colourful bagai. kau tak tahu ka? aku pon pelik, sakit kott. kan2??

    ReplyDelete
  17. shamila : colourful tu kaler getah nya lahh -__- tiap kali servis , doktor akan tanya , kali nie nak pakai kaler apa . only those people yg pakai braces je yg tau .

    atiqah : lawo perli tu =P huhu thanx

    ReplyDelete
  18. hisy aku tau la. yg aku ckp ni pasal those peeps yg pakai braces sbb nak colour2 tu lah. haha

    ReplyDelete
  19. first bayar utk braces ni brp ye?
    ribu raban tu nak bayar sekali ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. just bayar 1500 sebulan , lepastu bulan2 bayar ikut suka nk berapa . tp sekurang-kurangnya 100 lahh

      Delete
  20. zarepp nampak hensem pulak..err tapi bukan gamba yg first tu kahkahkah :D peace

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini