Wednesday, November 16, 2011

Cuti semester : Part 2

Assalamualaikum

Masa untuk aku sambung bercecrita mengenai aktiviti di hari cuti semestter aku. Jom mulakan !

10 November 2011

Tak ada perancangan untuk keluar mana-mana pon hari nie. Tapi kawan sekolah ajak pergi makan dekat Pak Li Kopitiam Bantingg pula petang tu. Aku sentiasa onz lah. Pantang ajak keluar, mestii onz je. Hihi



Saja keluar, lama tak berjumpa. Masa cuti semester nie jelah dapat berkumpul. Eh tapi baru je jumpa Adil beberapa hari lepas, nie berjumpa lagi. Lepas habis makan, kitorang pergi ke Dataran Banting. Lengang pulak Dataran Banting nie. Biasanya petang-petang macam nie penuh dengan manusia.



11 November 2011

Masa nie dah kematu duduk rumah. satu hari tak keluar. Yelah, hari Jumaat kan, masa agak terbatas untuk kaum Adam. Terus aku putuskan nak pergi rumah Faries kat Negeri Sembilan. Bosan dekat rumah tak buat apa-apa. Layann anak sedara je dekat rumah nie.


Lepas solat Jumaat terus bertolak. Sampai sana dah lewat petang. Dengan hujan lebatnya lagi. Perghh !

12 November 2011

Pagi tu lepas je sarapan, Faries terus pergi ke kelas tambahan. Maklumlah, orang nak SPM kan. Kenalah study. Agak kekok yer tinggal dekat rumah tu sorang-sorang tanpa si Faries. Mereput jugaklah tunggu dia balik dari kelas tambahan. 


Tapi malam tu, dia baw aku keluar makan dekat tempat Char Kuey Teow yang sedap tu. Aku suka gila CKT dekat sini. Sumpah sedap gila. Specialnya CKT dekat sini ialah ada perut lembu. Aku tak ppernah makan perut lembu sebelum ni. Dekat sinilah aku perama kali makan dan terus rasa suka pula dengan perut lembu.

13 November 2011

Masa untuk aku balik ke Selangor semula. Cuukup-cukuplah ganggu budak nak SPM. Kita bagi ruang dia bebrnafas dan bertenang untuk jawab SPM yang akan tiba beberapa hari sahaja lagi. Aku datang nie pon tolong-tolong ajar Mattematik dengan English sikit-sikit. Harap-harap membantulah.


Gigih si Faries hantar sampai ke Seremban. Jimat masa sikitlah berbanding naik bas. Kalau naik bas dari rumah dia ke Seremban, dekat sejam lebih jugaklah baru sampai. Sebelum balik tu, kitorang pergi makan KFC tom yam tu lagi. Suka betul aku dengan KFC tom yam nie. Sedap sangat !

14 November 2011

Kembali bermalasan di rumah tak tahu nak buat apa. Tapi tiba-tiba kawan aku si Ady, ajak teman dia bersarapan dekat kedai mamak berhampiran rumah dia. Aku onzz je lah walaupun sebenarnya aku nie tak berapa gemar sangat makan dekat restoran mamak. 

Fast forward to 2021 : I really cant believe this. I went out with this old friend of mine. Keluar makan sarapan berdua ? Wow. Sadly we are no longer friends. We ended our friendship a long long time ago. Lesson is learned. Hahahaa. I wish her well though. 


So anyway, sepanjang cuti semester nie, ada jugaklah beberapa assignment yang perlu dibuat. Tak adalah menonong je tak ada kerja. Tapi malang sekali, tiap kali aku rasa rajin nak buat, masa tulah portal KMPP nak down. 

15 November 2011


My very first date. Keluar date dekat Jusco Bukit Tinggi. Jalan-jalan lepastu makan dekat Pizza Hut. Lepastu balik. Dahlah keluar date naik bas. Kah ! Awkward sangat sebab first time. Hahaha

Jumaat nie dah nak balik ke Matrik semula. InsyaAllah kalau aku rajin, aku sambung menulis part 3 pulak ya. Bye !

Post edited : July 2021



8 comments:

  1. faris dia tak tinggal. haha
    ehem ehem siapa perempuan tu? baby eh. haha

    ReplyDelete
  2. nama dia tett , panggil dia pon tett jugak . semuanya tett . har har ^^

    ReplyDelete
  3. cuti yang sangat menyeronokkan T_T
    #jelesss hukkk .

    ReplyDelete
  4. hik hik , selagi ad waktu untuk cuti , lebih baek manfaat kan nya . nanti dh blek matrik , tension je memanjang

    ReplyDelete
  5. ohoi si tett that you've been blogging about is actually my niece. so do not play-play with her ok. adios and out.

    makcik tett

    ReplyDelete
  6. oke . baru aku perasan kau pakai braces ! =='

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini